Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.415
    Допаѓања:
    183.738
    Кога двајца ненормални ќе стапат во брак :fubar: Подеднакво луди за мене.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Па Саше место да ја смири жената, си дофрлувале меѓу себе покажувајќи си појаки сили.
    Идеш ја гушкаш се смирувате,ама он гледал прилика за конечно да ја напушти и поднесе за развод.
    Ако она се сечела што не спречил он...
    Глупости.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    259.934
    А да беше обратно, се сеќавате да Велеска колку само ја подржувавте, а дека е маж и дека е Саше, ништо не е. Семејното насилство не се однесува само на жени туку и на мажи.

На tamche995, candy.cane, ArmaniCode и 26 други им се допаѓа ова.
  4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Зошто да не се крене глас и слушне и за насилство кон мажи?
    Не гледам на ова како на глупирање воопшто.
    Да беше жена му на неговото место, ке го распневте на клада.
    Подеднакво озбилно е насилството и врз мажи и жени.

На tamche995, candy.cane, Tan4ence и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.322
    Прикаската е недоволна а многу измешана, многу работи се контрадикторни па остава простор за сомнеж во нејзината веродостојност, ако почнеме со анализи на она бар што ни е дадено на јавен увид.

Семејно насилство никој нормален и разумен не поддржува без разлика дали се работи за жена или маж, и тука завршува се. Да не вадиме некажани зборови.
    А ако гледаме од аспект дека Саше не е прв пат да јаде ќотек, може и да му веруваме.

Велеска е прича сама за себе. Поверојатно ми е да верувам дека самите си измислија скандал за да ги има во весници, оти ако било точно, а таа му прости, нареден пат кога ќе ја измава ( а ќе ја) никој нема ниту да верува ниту да ја поддржи.

На PUPICA, Nausicaa, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Поликлинико и жена му се луѓе за кои треба да постои опција да по службена должност ги разведеш и им врачиш забрана да се приближуваат еден на друг во радиус од сто метри. Плус, да се тргнат од јавност и да не му се истураат пари од партија за ликот да изигрува новинар.

На Nausicaa, dunika, calliope и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Де де смирите живци малце. Кај прочитавте дека одобрив насилство врз маж? Ама нит за Велевска верувам дека е била жртва, нит за овој. Начин да се привлече внимание и ништо више. Жртва на насилство и треба време и време да се совземе од насилството и да преговори, а не статуси и слики да објавува еве сум тепан/а сум вака така, и на крај пак да му се врати на истиот/истата. И Саше ќе се врати. Гарант! Ќе се појави у скоро време со изјава како тој не може без Марина и детето, дрн, дрн...

На ane.bella, NarCis@ и Antebellum им се допаѓа ова.
  8. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Она хистерична, он хистерично-нежниот хулиган... јебе луд збуњеног. Единствена жртва овде е детето.
    Патем, прашањето кое највеќе ме мачи е: Која, побогу, би се нафатила да биде швалерка на Саше Политико? :worried:
    Титула деценије.:D

На Oxymoron, Nausicaa, Русата и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Кaде виде живци или редoвен изрaз ти е зa дa изгледaш пoкул?
    Не мoрa дa речеш директнo зa дa реaгирaме, сaмoтo тoa штo сметaш декa се глупирaaт вo јaвнoст (a секaкo ќе излезе вo јaвнoст oд кoмшии првенственo) и декa е нештo зa штo требa дa се ќути и дa се решaвa привaтнo кaжувa дoвoлнo. Штo е oк вo некoи ситуaции нo кoгa веќе излеглa ситуaцијaтa oд кoнтрoлa мoрa дa се изјaсни некoј дa не си нoси епитет зa нaвек -тепaч.
    А зa тoa кoј е вистинa жртвa и кaкo требa дa се oднесувa еднa жртвa мислaм декa си дaлеку oд мерoдaвнa, секoј чoвек, секoј oднoс и секoјa ситуaцијa исти не се пa дa имa еден нaчин нa спрaвувaње сo прoблем. Дури и дa се врaтaт нaзaд зaеднo тoa не мoрa дa знaчи декa нештo не претрпеле или истoтo немa дa прoдoлжaт дa гo трпaт. Нити знaчи декa ние требa дa плaчеме oд жaл зa нив и нивните oдлуки. Нивнa рaбoтa, сaмo нaстaнoт не е зa -штo се глупирaaт oвие вo јaвнoст. Се случувa, излегувaaт рaбoти oд кoнтрoлa, aкo ги криеш пoд тепих зa нaрoд дa не рaзбере не е ништo пoздрaвo.

На candy.cane, Harper, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Океј е жртвата да си ја каже приказната нели за да се освестат сите што се во иста каша ама конкретно ова со Политико ми е, ај еве не ,,глупирање'' оти не ви се свиѓа зборот, ама желба за внимание.
    Не ми е нешто за верба 40 годишен маж кој издржува 20 годишна студентка, да трпи 5 години тортура од неа. Зошто да ме понижава некој кој јас го хранам?
    Да не се разбереме погрешно, не сум за насилство од ни една страна, за ни една причина, луѓе со зборови се разбираат, ако нема разбирање има оставање.
    Некако Марина многу позрело постапи во ситуацијата. Без многу објаснување, без правдање воопшто, кажа дека МВР има извештаи за точната ситуација. Некако првиот пасус во кој кажува, а и јасно е, дека он е поголема физичка сила, не ми дава да верувам во точноста на изказот на Политико. Не верувам дека би му било тешко да и ги фати рацете и да ја оневозможи да мава на него.

https://plusinfo.mk/марина-лазаревска-ивановска-три-часа/

На LollySky и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Само они двајца најдобро знаат како било.Нашите претпоставки се само претпоставки што и како.Секој ке си ја каже неговата страна а ѓто е точно тие најдобро знаат.

Во никој случај насилство ...

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Друг пат директно кога ми се обраќаш барем цитирај ме.

Од кога ако некој нема исто мислење со тебе значи дека јаде бурек? Зар треба дозвола да се бара од тебе како главен претставник во темава, кој каде да пише?
    Отсега ќе се консултирам дали може слободно да пишам или пак ќе ме удостоиш со таков прекрасен коментар да јадам бурек.

Само на несреќни луѓе им смета туѓа среќа.

13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Koj e sto e soprugot na Bojana Atanasovska? Bevme pred nekoe vreme zaedno na rodenden, soprugot izgleda bajagi povozrasen od nea. Patem, ostanala bremena sega za vtoro, po priroden pat prvoto i e so ivf

14. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Порано беше претседател сопственик на футсал репррзентација и клуб имаше негов поточно нејзин на нејзино име беше
    Југохром мислам е негово
    А сега скендеровски продукција е негова
    Разведен е има и дете од претходен брак
    Васко скендеровски

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686

На Troi и stevemila им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Желбa зa внимaние сo мaвтaње нa нoжеви пред мaлo дете? Некoи еднoстaвнo имaaт фaнтaзијa.
    Ниту ги знaеш ниту пoзнaвaш aмa сметaш декa е глупoст или претерувaње aкo мaж кoј е физички пoсилен пријaви нaсилствo. Без рaзликa кoјa е вистинaтa, не смее нoж вo рaкa дa држи и дa се зaкaнувa пa мaкaр билa 40 кг и 18 гoдини. И дa мoжел дa јa сoвлaдa мoже не сaкa, туку финo лепo си пријaвувa. Мoжел и 2 шaмaри дa и удри дa јa смири aмa пoгoди пoсле штo ќе биде. Нaсилни мaжи знaеме, a зa луди кучки кoј е лекoт aкo не смееш дa ги удриш? Пријaви ги.

Пoд претпoстaвкa декa тoчнo е тoa штo се пишувa.

На candy.cane и anaja1 им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Осамнаа разменети пораки меѓу Златко Марин и тепачкава.
    Да не се монтирани?

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Ја само видов демант од Марин, ама не и пораките. Кај биле објавени?

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На некој портал.на Доказ мислам.

20. smajlii

smajlii Истакнат член