Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    724
    И мене ми се ептен фини дупер, песните ми се за скрос да те орасположат, певливи со лесни текстчиња, кул откачени спотови а и како ликови се интересни многу down to earth. И се некое освежување на македонската сцена, јер во последно некако сите наши артисти имаа свртено на балади, барем јас имав таков впечаток. Али да ствар на вкус е кога станува на музика :)

На Victorian, staycalm и Oxymoron им се допаѓа ова.
  2. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Bridget Технички, можеш да се расправаш за се, ама во дискусија за вкусови, нема поента :D Пример, јас го сакам Еминем, ти Вивалди и сега зошто да се натегаме до бескрај? :D Ни Вивалди рапувал, ни Еминем свири виолини, ја и ти уште помалку :D, а и реално нема никаков проблем или причина кој зошто слуша одреден тип на музика, па да е релевантно и квалитетно за дискусии :D

На Victorian, lovestoneddd, Little Star 12 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Зошто да не се дискутира, како ќе дознаам јас за Вивалди ако ти со страст за неговата музика не ми опишеш што чувствуваш и како ја доживуваш? Како ќе го подобрам својот моден вкус ако сум убедена дека само одредени парчиња и бои ми одговараат и не сакам да слушнам за други стилови? Може нема да се променам ама барем ќе пробам да разберам зошто некои слушаат агресивна музика а некои опери, зошто ти сакаш кошулки до врат и бисери а јас деколте и минич. Нашите вкусови кажуваат многу за нас самите, па ако сакаме да се запознаеме и прошириме видици треба да дискутираме за нив.
    Тоа што можеби не знаеме да дискутираме правилно за вкусови е веќе друго.

На Gosh, Miss666, Ingvild и 2 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Море, и те како се расправа за вкусови. Посебно ако вкусот ти е невкус.

На Ingvild, JuLleE, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    A чупе има ли? :wasntme:

6. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Bridget Се согласувам, ама дискусиите за вкусови во пракса ниту се одвиваат така, ниту резултираат како опишаното. И тоа, не за ништо друго, туку од погрешното поставување.
    Секогаш сум за изучување и запознавање на нови работи, ама повеќе пати сум сретнала овде на форумот, дискусијата не е квалитетна дискусија, туку се е некое жестоко бранење и тука никој ништо не учи, само на крај ќе се допише дека за вкусови не се дискутира & that's about it :D

Едноставен пример е и тука: Коментираат помладите за Дупер, објаснуваат зошто ги сакаат, освежување, уникатност или зошто не ги сакаат, а ти велиш дека нема веќе како Леб и сол и толку :D Точно како што кажа, може ништо нема да се промени, ама па и не гледам како тоа е квалитетна дискусија :)
    Секако no offense, тоа општо е за секаде. Дискусиите обично настануваат кога некој ќе упати критика за нечиј "невкус", па следуваат низа натегања, понекогаш препукувања и на крај, we don't discuss it :D

На Victorian, dayla, lovestoneddd и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    7.916
    Пред еден месец на интервју кажа дека не и дека радо би имал некоја од неговите обожувателки за девојка:wasntme:.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Нема. А стварно е ок чоек.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Па не ни кажав дали се едните лоши или добри. Реков нема како нив, спомнав поинаков дух, може да значи едноставно различни :!: :D Упс, сум рекла. Инаку можеме опширно за секоја една критика или коментар ама нема смисла на некои теми. Некогаш треба да остане само кратко препукување :D

Последна измена: 6 февруари 2019
    На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Bridget Понекогаш доволни се 5 минути препукувања со пиштолчиња на вода, понекогаш требаат пиштоли, а from time to time, еден топ да нема воопшто ништо :D

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.325
    Lele kakvi komentari za srpskiov festival a takvo nesto mokjno nikad se nema deseno vo Makedonija.
    Gledajte go nastapot na Karleusa i na Bekvalac.Brutalno i svetski :)
    Ama pa pust nas narod ke pluka sekogas po tugjo...

На Juicy, realGirl, Devotion и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    А кое денешно девојче изгледа согласно нејзините години? Ниту една. Прејака шминка, провокативна облека и торти фризури имаат повеќето.
    А тоа што Антонија внимава на речникот е за почит. Замислете да збори на телевизија како што збори приватно со другарките. На ништо нема да личи тоа. Инаку, не ја знам, не ја познавам и мене ми е иритантна. Да не испадне дека ја фалам оти ја знам.

Да имавме пејачи па да ти кажев, а вака немам што да ти кажам. Музичката сцена ни е дно дна. Ни музика ни текст ни ништо.

На Dadusicka, Alisa22, Oxymoron и 2 други им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    29.461
    Не е дека немаме баш по алтернативни бендови кај нас. Еве на пример Funk Shui со години прават свирки, во последно време гледам Pluto's Doubts ги експонираат доста, ми се чини сега беа и на земјотрес. The John едно време беа доста актуелни.

И Дупер мене ми се сосем океј. Певливи им се песните, поразлично од тоа што се нуди кај нас, само што мислам дека како нација каде што се бутка српско многу тешко ќе им оди. Пример се погорните бендови. И покрај тоа што имаат квалитетно музиче, тапкаат доста во место.

На Antebellum, Troi, Victorian и 9 други им се допаѓа ова.
  14. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Се расправа за вкусови, а за квалитет уште повеќе.

Е музиката на AC/DC, Pink Floyd, Queen, U2,Led zeppelin, David Bowie, Леб и сол, Архангел итн. е пред се квалитет, енергија, доживување, дух кои одамна ги нема. Тоа што се создава денеска е се освен квалитетно и содржински. Краткотрајни хитови, тралалјки кои за месец дена се во заборав, меѓу кои и песните на Дупер.
    Одамна нешто добро и моќно немам слушнато на глобално ниво, да не зборам за нашата музичка сцена.

На Antebellum, Victorian, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.353
    Допаѓања:
    259.696
    Јас за Дупер овде прочитав. Ги пуштив. И толку. Ништо посебно, а како ги преставивте.

На Cinderfakinrella, Alisa22, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Последните две слики на инста кај софија каракаева.. Она е тоа???

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Симона Поповска пак ќе се мУжела.Го зборевме тоа или јок?
    357FA9F9-D55C-4869-9225-D51EC1FE1907.png

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Рекламира венчаници, учествуваше на една ревија. На тоа мислат.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Аааа
    (facepalm) (facepalm) :rofl:

20. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Не знам зошто толку хејт кон Дупер. Факт е дека немаме огромна музичка сцена и заради тоа Дупер се издвојуваат. Имаат песни со едноставни текстови, ама затоа од прво слушање го фаќаш ритамот и памтиш рефрен и си го пееш, многу се певливи. Не секогаш мора песните да имаат некој длабок текст. Некогаш ти треба нешто да те расположи, без разлика на длабочината на текстот. Некој спомна нешто за белото... Тоа е аестетик, нема ништо лошо во тоа спотот да е минималистички и да нема нешо ко Скопје 2014 во него. Били Ајлиш има исто такви спотови со еднобојна позадина кајшо буквално пола спот стои или седи и никој за тоа не критикува затоа што е таков стил на спотот. Не дека Дупер се генијалци, ама за нашата сиромашна музичка сцена се големо освежување. 3те песни до сега и прилично добри.

Последна измена: 7 февруари 2019
    На kankus, P.S.love, Victorian и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.