Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Последна песна на Tonyo му е Арт и Факти мислам од 2017 и мислам дека требаше да биде дел од новиот албум, ама веќе не е дел од Легијата не верувам да бидне нешто од тоа... Јас искрено многу се изненадив, ама Џака имаше напишано статус на фб за Тони, ама што и да им направил, малку ту мач беше, ете не морал и он на негово ниво да се спушта. Мислам дека бил и со девојката на Брус меѓу другите работи, и Брус имаше нешто пишувано. Како артист ми беше еден од најомилените од Легијата, заедно со Страјк па Пистолеро, ама како човек не го замислував така..

2. ss80

ss80 Истакнат член

Не беше муабетот за другите политичари, коментаров беше за претседателот и за неговата сопруга, нели, зошто не се облака како Меланија итн. Пошто беше спомнато дека од „репрезентација“ може да си оддели за Прада, Гучи итн. Не може. Тоа е. А другиве што прават, како и дали си купуваат Пради и други ствари, не ме интересира. Пошто се друго во државава е јасно и решено, па уште до таму стигнавме, да знаеме каде се трошат државните пари (малку сарказам)...

3. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Девојкава ја видов пред некое време низ city mall без грам шминка.
    Навистина има проблематична кожа, но повеќе ја поддржувам за таков природен дневен изглед отколку ова претерано јако шминкање. Разбирам користење на пудра, тие што имаме проблеми знаеме дека помага доста прикривањето на недостатоците и зголемува самодоверба, ама ова е веќе премногу дури и за вечерна шминка.
    Како прво најголема грешка и е ставањето на толку хајлајтер/бронзер и светнување на места каде што има акни, уште повеќе ги истакнува наместо да ги прикрие. А и усните, како масло да има наставано. Додека зборуваше очекував секој момент да почне да и тече надолу.
    Шминкериве наместо да го пропагираат повеќе no-makeup makeup изгледот, тие се натпреваруваат кој повеќе слоеви шминка ќе "малтериса".

4. staycalm

staycalm Форумски идол

Каде со мислењево, каде?
    https://www.instagram.com/emeraldxbeauty/

И како ќе си ги покажат способностите мејкап артистите ако пропагираат минимален мејкап?

Last edited: Feb 8, 2019
  5. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

А демек минимален мејкап е најлесен на свет?!
    Ако го гледаше целото видео од погоре, ја слушна Зои како кажува и самата дека сеуште ја усовршува таа техника. Најтешко е да нанесеш тон шминка а да притоа изгледот остане природен и ненападен. А олку тешка, светкава, нападна шминка и лице како со темперни бои да е фарбана освен drag queens не знам кој друг преферира да користи.

Kadeeja Khan ја сметам за инфлуенсер кој промовира козметика па ајде некако ќе и го оправдам таквиот мејкап кој е патем и реклама. А дека изгледа убаво, по мој вкус воопшто не. На такво проблематично лице толкава количина на продукти кои буквално и ги бетонираат сите пори не знам колку и е паметно.

Колку за споредба, уметност е и правњето нокти, какви се не техники и чуда измислија но никогаш нема да излезат од мода кратките средени еднобојни нокти кои се класика во светот на модата и изгледаат најженствено, ма колку и да било тоа монотоно, досадно и едноставно.
    Минимализам. Ама ваљда за вкусови не се дискутира...

Lolipop23, Panthera, Rose96 and 10 others like this.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Не знам која е Зои, не ме ни интересира. Не го гледав видеото. Ти кажувам само дека мислењето ти е смешно. Со тон шминка и драматични мејкап изгледи повеќе се покажува талентот на мејкап артистот. No makeup makeup look може многу полесно да се научи и извежба отколку другите. Drag queens имаат специфична шминка, никој друг не се шминка така, никој не си ги лепи веѓите со лепак па да ги прецрта.

Па, уметност е и правењето нокти, кратките еднобојни нокти се наједноставно и како што и кажа ти, најдосадно нешто што постои. Јас да почнам да правам нокти, за 2 месеци ќе знам да направам класични нокти ко некој шо праи 2 години, додека цртањето и покомплицираните се усовршуваат со време, и треба повеќе талент.

За мој вкус минимализам функционира само за мебел и уредување на дом кај мене, не за шминка. :D

Last edited: Feb 8, 2019
  7. Minci13

Minci13 Популарен член

^
    Минимализмот е елеганција и прво место незаменливо во женскиот свет:inlove:

SexiLy, Girly90, dunika and 17 others like this.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

^Ако вежба секој ден за два месеци ќе прави нокти колку сите што постигнале, ама да се мериш со некој кој со години работи е смешно.

Alisa22 likes this.
  9. Animali

Animali Популарен член

@staycalm А до кога со мислењата дека само драматичното и пренатрупаното означува hard work и талент? Кичот од секогаш бил најлесна работа :DСофистицираното и едноставното е денес потешко да се постигне :) Воедно, нормално дека минимализмот го гледаш само низ призмата на мебел, како и секој друг маж :D

10. staycalm

staycalm Форумски идол

Мене изглед со повеќе шминка секогаш ми изгледа естетски поубаво. Се разбира тука станува збор за вкус.
    Инаку кога реков дека со тон шминка многу повеќе се покажува талент, мислев повеќе на некои невообичаени мејкап лукс кои не се носат секојдневно. Нешо у стил на цртањата по лице шо ги праи Џејмс Чарлс, тоа е веќе „модерна уметност“ :D
    Како и да е, премногу сме офтопик :D
    upload_2019-2-9_16-36-9.png
    upload_2019-2-9_16-41-27.png

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кило фотошоп имаш овде

12. Animali

Animali Популарен член

@staycalm Естетски поубаво, ама на слика, слика обработена со филтери :D

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Марија Јаневска не знае да зборува или ми се чини?
    Ко 3 годишно дете ги изговара зборовите.

Wild.Cat96 and b.o.n.i like this.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Со facetune им е измазнето лицето, ко и секој beauty beauty blogger / позната личност шо праи.

Ketchup likes this.
  15. Ketchup

Ketchup

Хајлајтерот и контурите изгледаат онака како што налага светлината. Џејмс и Ники имаат прескапа опрема, додека Зои се приметува дека ја снима некој со најобичен блиц што се користи за фотографирање.

staycalm likes this.
  16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Да е само измазнување на facetune ;)

SexiLy, Feminka22, Victorian and 7 others like this.
  17. Animali

Animali Популарен член

Значи заклучок, со кило шминка и прескапа опрема со фотошоп на квадрат сите би изгледале топ, звучно како странско име :makeup:(hollest)(zilmer) :D Ама на слика, во живо да заборавиме муабет :D

Justicija, buba4e89 and Sandrin4 like this.
  18. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

страшно антипатична ми е девојката..убава е се дури уста не отвори, потоа се во вода паѓа

19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Значи многу ми се смешни овие нашиве познати фаци, пример Лила. Кога некаде одат во странство изиграваат голема буржоазија, вечераат во скапи ресторани, облечени марка од глава до пети. Како божем ние смртниците не знаеме дека се тоа е финансирано од некој спонзор или пак фирма која ја рекламираат. Ретко кој од познативе тука може да си дозволи таков луксуз сам.

didisi, Macito007, Troi and 2 others like this.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Еве пошто гледам дека си навистина експерт во фотошоп, објасни ми кои алатки се користени и што е правено на сликите што ги постирав, на фотошоп. Ќе почекам, не се секирај.

Thread Status:
Not open for further replies.