Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    За твоја информација да добра сум со фотошоп потекнувам од фотографска фамилија. Друго не спомнав никаде дека е користено фотошоп него дека на facetune има многу повеќе од само измазнување особено верзијата што се доплаќа буквално друг човек можеш да се направиш. Имам другарка инфлиенсер во Шветска и е многу позната и ја гледам шминката на инстаграм и таа во живо едно со друго благе везе нема. Немојте да бидете толку наивни дека се што гледате е вистина. Не викам дека нема талент и се тоа, ама за да излезе тој производ што го гледаш на инста има уште многу многу доработка.

На Cinderfakinrella, dunika, Antebellum и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Лила најсмешна ми е со тоа каишот, кога и да излезе од Македонија мора да го натне тоа каишот на неа, демек класа нешто или незнам што, греота.

На Cinderfakinrella, Antebellum, didisi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.613
    Јас не можам да сфатам што рекламира во случајов со турција. Местата кај што оди или тие што ја водат ( македонски кои работат во турција). Ама не се агенција...не тргнува агенција ко фибула што ја рекламираше во добри, туку нив...

На Antebellum, didisi, Troi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ко прво местата кај шо е сликана Лила во Турција не се богзнае што и може да си ги дозволат многумина од Македонија со солидни примања. Друго, ако таа досега не заработила за да си дозволи марка и луксуз, зошто работела толку години?
    Трето, зошто нонстоп ви смета и ви е смешно кога некој си ја работи работата? Еден куп денес живеат од јутуб, блогови и инфлуенсерство. Зошто македонците кои живеат од тоа ви сметаат?

На candy.cane, didisi, Oxymoron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    А видеата што ги снимаат горенаведените, и на нив е фејстјун или нешто друго, и што?

6. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @staycalm Зошто едноставно не можеш да прифатиш дека тоа што го гледаш на сликите и видеата не е исто како во живо? Како да нема можност и видеата да се уредуваат со ефекти за крајно "совршено" прикажување :D И исто како со сликите, скапата опрема и за снимање си го прави своето. Не е исто и не е толку совршено и убаво во живо, whether you like it/accept it or not :D

На Antebellum, Svetoslava, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126

На Gosh, Antebellum, Minci13 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    19.813
    Што има па да ми сметаат што сака нека прават, туку се однесуваат како аристократи. Знаеме колку може да се заработи тука од тоа, а колку може во странство.

На kirilovbe, Antebellum, didisi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Дечки, не е работата за сметање туку чаталот кој го прават. Се прават дека живеат совршен живот на висока нога, особено Лила. Патувања низ Америки, брендирана облека, силикони и ботокси и дете да пратиш на приватен факултет треба грдна пара да не се лажеме.

На tamche995, Svetoslava, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Така и е полесно. :rofl:
    Шала на страна се е преработено. Инаку како би профитирале од сето тоа?

На Antebellum, candy.cane, didisi и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @buba4e89 Нели е машки член? :?: :D Што ја прави целата ситуација уште по неразбирлива за тешкото прифаќање и толкаво натегање за шминки :D

На PaLaVa и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Неам поим немам забележано. Инстаграм е полн со видеа и за машко, ај и ти.
    Инаку сега симнав некоја апликација на тел за facetune и навистина запрестувачки резултати има, ама не е тоа тоа, веднаш ја деинсталирав. Треба да си ја сакаме сопствената убавина.

На Elen4e_sonce, Alisa22 и Animali им се допаѓа ова.
  13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Океј, еве и видета на јт нека се фејк. А на снеп што користи?

Патем, сексизмот не е никаков аргумент.

14. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Ketchup Секако дека не е :) Ама колку мора да сме наивни или да се правиме на Тошо, за да цел ден се убедуваме и натегаме дека на слика, видео, па и апликации како Снепчет негираме дека нема филтери и слични модификации? Па побогу, се е тоа компјутерско :D И цел ден поставувате прашања, добро на слика, а на видео? Па после, добро на слика и видео, а на Снепчет? И сега цел ден ќе набројуваме се живо и диво и на крај вие пак нема да разберете дека една е убавината на екран, а друга во реалноста :D

На Svetoslava му/ѝ се допаѓа ова.
  15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    Леле машко сум бил шо сум барал да зборам за шминки. Ја па земав да докажувам тука, од 2013 година до сега работам на фотошоп и слични програми и апликации на телефон, најдоа да ми кажуваат која апликација што прави. Нормално дека на слика и во живо нема да е исто, нормално дека ќе ги едитираат. Ама не можеш на видео истото едитирање да го направиш како на слика, ако е ставен post processing retouch премногу се познава. Живејте си ајде во светот во кој живеете, и не ме цитирајте <3
    И да, Џејмс Чарлс ку*от го заболе за тоа шо некои анонимуси на форум збореле дека е машко и се шминка и си се мазни на фејстјун (што е точно и нема нишо лошо у тоа), посебно сега откако на 19 години стана милионер и купи огромна куќа со свои заработени пари. :rofl: Верувам и Џефри Стар исто плаче сега од мака :D

Последна измена: 10 февруари 2019
    На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @staycalm Па ако работиш со Фотошоп и сличните апликации долго време, по ставот тука изгледа мислиш дека и ти си единствениот што ги знае работите, па се тегнеш Роуз како на испит да ја ставаш, да видиш таа колку знаела, абе ајде :D И њус флеш, на форум си, место што живее од цитирања :D

На moonlight-girl.55, Antebellum, calliope и 4 други им се допаѓа ова.
  17. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Да се толку разбираш како што тврдиш, ке знаеше дека и на видеата се филтрираат и си ја дотеруваат кожата до совршенство, преку разни осветлувања, блур на камери и сл. Пола и повеке од јутуберите го прават тоа. Далеку од тоа дека се без пори, брчки, дисколорации, флеки, нерамнини и др.

На Antebellum, candy.cane, calliope и 5 други им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    А кој рекол дека се совршени и дека не се дотеруваат? :rofl: Иако не на тој начин што ти го спомна, ама ок :D

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.917
    Допаѓања:
    163.850
    Може да продолжиме да збориме за цицките на Мелита?
    Фала.

На Antebellum, candy.cane, buba4e89 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.613
    Може...или да ми објасни некој стварно што рекламира Лила. Девојките? Нешто фрлена водичи се? Do not understand.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.