Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emma2

Emma2 Популарен член

2. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Ги искритикуваа Некст Тајм за препевиве, особено оној Божидар на фб кој патем не се замарал околу песната и еднаш само му ја пуштиле против негова воља на работа али затоа го опиша секој најмал детал од спотот што го заприметил.
    Не снимале дечките нивни песни, правеле само препеви... чудо големо, Каролина 100 концерти направи во филхармонија со препеани албуми па никој ништо не се побуни. Тоше го сними Божилак никој не се побуни.
    Дечкиве се исто добри во тоа. Не слушам многу таква музика ама ми се допаѓа ова што го прават и има позитивен фидбек.
    Али мора да се хејта, тоа е во мода кај нас и многу ќе испаднеш папак ако кажеш дека нештото те допрело и ти се допаднало. Може само гилти плежр да ти е и по дома да си слушаш без никој да знае.

3. Marmarin

Marmarin Популарен член

Колку ми е одбивна чудо едно. Дали дека од нејзини блиски имам слушано неубави работи за неа, не знам ама многу ми се занесува. Само таа имала најнај маж. А колку шо знам има и ќерка, ама мислам досега во ниедна изјава ја нема спомнато. :^)
    Плус, голема работа шо и украле, па мора по портали да ја има. |(

4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Имаа и нивни во минатото, почнаа со препевите и одлично им тргна, публиката ги поздрави и продолжија во таа насока. Нели имаше еден цел албум на пејачи кои со Тавитјан направија преработки на автентични македонски песни, меѓу кои Каролина со Дафино вино црвено, Не си го продавај Кољо Чифликот, со пејачи од соседството и така натаму, и повеќето беа преубави.
    Искрено и јас би сакала покрај преработкиве да чујам нешто нивно од Некст Тајм и мислам дека убава комбинација би била рок нумера со елементи од класична музика и предобро би им прилегало.
    А конкретно песнава им е ултра квалитетна, аранжманов е совршен, каква хармонија, а спотов е предобар. А бидејќи тој Божидар го запаметил секој детал од спотот на вака долга песна, ќе да го гледал повеќе пати.

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Што прави Лоба во Мајами? Освен што се сонча :)
    Едно време нели беше верена за постар човек, во Милано ја запроси? Мислам дека така има кажувано по емисии, ама после тоа ништо. Има дечко?

6. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Za ova se sekavam kazuvaa deka na imeto koe go sakale dodale Marija zasto se rodila na Bogorodica.

7. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

А што ќе коментираме за инфлуенсерите што ги носи Фибула во Турција? И Лила со стајлинг од хурем султан :sweat::sweat:

Brinetka, Masnickaaa, elimkd and 2 others like this.
  8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

А што инфлуенсер е Вики од Метрополис или Марко од утринскана на Телма па и тие гага да си шетаат :?:

9. staycalm

staycalm Форумски идол

Девојко, добра си? Зошто би испаднал папак да кажам дека нешто „ме допрело“ и ми се допаднало ако стварно го мислам тоа? Има десетици ако не и стотици други македонски песни што „ме допреле“ и ми се допаднале ама ова ми е ужас, 2 пати ја преслушав и тоа е тоа, немам желба повеќе да ја пуштам. Гилти плежр било бе. Па и истата си ти што хејташе песни од македонски артисти, ако се сеќаваш добро (ме мрзи да ти ги барам и цитирам мислењата), а нас ни солиш памет дека „морало да се хејта“ (fingers)
    Али во секој случај не се тие криви воопшто, видоа масовна гледаност на препејаните песни иако се ужас во споредба на нивните оригинални коишто немаат гледаност и ќе си цицаат на таа финта додека можат.

Alisa22 likes this.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

https://faktor.mk/nekst-tajm-nie-sme-moderni-komiti
    Од дуото „Некст Тајм“ велат дека се чувствуваат како „модерни комити“ по промоцијата на песната „Нешто ќе те питам бабо“, која редовно се изведува на собирите на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ и идеолошки е блиска со опозицијата.

Мене еве ме допира порака како во песната на Тамара за Евровизија. Мислам дека многу повеќе е во „мода“ да се хејта таа песна (и воопшто сите на Евровизија) отколку препевиве, ама ете си кажувам. :)

Last edited: Mar 29, 2019
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Леле шо е ова бе? Аууу туѓ срам ме јаде. Се држев за глава и го глеав видеово. CRINGE.
    Оваа па мртва озбилна како може да ги изговори тие реченици. Па фаатија на гзот и зумираат!?? Добро во 1ТВ имаат уредници да гледаат какви емисии се пуштаат на телевизија или слабо, не ми изгледаат на толку несериозна телевизија споредбено со некои други..

crimson, baba Rada and Alisa22 like this.
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Велат дека засега ќе работат само преработки на изворна музика, а за новокомпонирано ќе видат понатаму.

Колку само ми го потврдија она што го кажав погоре :D

14. kikin

kikin Популарен член

Аууу глупости е видеово

15. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

@staycalm еве мене не ме мрзи и ќе те цитирам од друга тема...

Се потепа да не убедиш да не пишуваме негативни коментари за Тамара пошо не е убаво да се хејта по своето, лошо изгледа пред светот и дека музиката е ствар на вкус и не може на секого да му се допадне иста песна... а тука друга политика ми тераш.
    Зашто на пример ти не ги прескокнеш коментариве ако не ти се допаѓаат Некст Тајм и песната?
    Тебе од "политички мотивации (глупост)" не ти се допаѓа или?

16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Типот ми е комшија,на 19-20 години кога ја бев дете,отиде да игра кошарка во Америка (на колеџ),тука играше за Жито Вардар,на времето од Велес беше тој тим,многу одамна беше,отиде и си остана таму,играше до некој негови 28-29 год кошарка и прекина,иначе има таму негова приватна фирма,нешто за делови за коли,незнам што точно,но има парички,а со лоба не се од сега колку за инфо,долго се во ''Тајна Врска''.Иначе не е со него ради пари,затоа што се познавам и со Лоба,од иста населба сме,цел живот нејзините родители имале пари,плус од што пее заработува,и со врмее си фати добри спонзори со кој до ден денес си тера.Многу сеа од вас ке речат,е да бе ти знаеш со него дали е од пари или не,незнам толку детално али од она што го гледам не се за пари,ниту кола и купил,ни стан,ни шетаат како луди,не заборавјте дека Лоба од кога се појави на естрадава секога шетала низ светот.Иначе вака физички како пар не си одговараат,она е ниска а комшијава 2.10 е висок :D

17. staycalm

staycalm Форумски идол

Прво, песнава не се натпреварува на светски натпревар ниту пак странци ќе ја слушаат па да не ја хејтам пошо нели да покажеме дека си ги поддржуваме артистите. Реков не ја хејтајте бар на јутјуб, за да не читаат странци.
    Второ, Некст Тајм ми се допаѓаат со нивните оригинални песни а не препевите. Ужасни се.
    Трето, политичките мотивации само ми предизвикуваат уште толку да не ми е убава. Пример за песни што ми се свиѓаат без разлика на нејзините политички глупости се песните на Калиопи коишто се десет пати подобри од ужасниве препеви. Туку, за кои коментари да ги прескокнам збориш? Чие позитивно мислење за Некст Тајм цитирав на темава да докажувам дека не се во право? Ја ќе ти одговорам: ничие.

Кога веќе цитираме, пробај да си ги следиш советите

18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Некст Тајм додека сакатат фини стари песни и снимаат испувани спотови, можат само да учат и никогаш да не научат како се создава преработка на нешто изворно - ем верно на духот на оригиналот, ем автентично само по себе.

Ова е да се наежиш, ама еднаш се раѓа Џони Штулиќ во Скопје.
    Нирвана ја украле песнава и така произлезе Heart-Shaped Box, btw.

Last edited: Mar 29, 2019
  19. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Па баш тоа те убедувам и тука. Дека се е ствар на вкус. Мене па не ми се допаѓаат нивните претходни песни, нити таа со која не претставуваа на Евровизија нити другите. Никогаш не сум ги ни слушала како бенд, Али ете овие песни ми се океј.

Тоа дека се папаци тие што потајно слушаат а се прават дека не се од планетава важеше за таквите како тој што го спомнав во постот што се претплатени за хејтање по фејсбук и твитер и не смеат да кажат дека нешто е убаво освен секако ако не им е некој близок или познаник. Имаше постирано слика од Боки од Стори наградите кај што го исмеваше арно ама сигурно некоја дојава у инбокс го натера да го избрише постот.

Victorian likes this.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Не знаев за кој Божидар збориш, го најдов и морам да кажам дека поточна рецензија на песната не сум прочитал. Од а до ш се согласувам.

Thread Status:
Not open for further replies.