Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. didisi

didisi Популарен член

2. Avery

Avery Популарен член

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Јас само не знам шо разлика има меѓу пваа горе светски познатава и Розман. За мене двете се на исто рамниште. Дали какаш во полско веце или во шолја од милион долари, гомното е гомно.
    Исто и ова: дали се соблекуваш за 100 еур или за милион, си се соблекла. Ако не поддржувате, не треба ни едната ни другата.
    Ама вие за се имате двојни стандарди, така и за ова.

Иначе, мое мислење за песната е дека од делот “сакаш да ти бидам ромео, да си јулија танана...” можело да испадне многу добра песна ко старите на ДНК и тоа пички, секс, дроги да се каже пософистицирано, али ок, тие си знаат.

scorpias, Mr. Right, staycalm and 3 others like this.
  4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

40 годишни мажи, со жени и деца, да снимаат вакви песни? Па каков пример ќе бидат тие за нивните деца? Убаво кажа некој погоре, наместо да созреат и да создаваат поозбилна музика, тие се враќаат назад у пубертет.
    Мизерија, вулгарност, срамота :puke:
    Дали тоа и Перо Антиќ е у спотот?
    Истото и за него важи :puke:.
    За девојките што се нафатиле да учествуваат во ваков спот, не би било лошо да се преиспитаат себе, прво да научат да се ценат и почитуваат самите себе за да бидат ценети и почитувани од другите. И да не се нафаќаат да учествуваат во нечиј спот по секоја цена.
    Искрено се надевам дека ќе ја избришат песната.

5. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Панчо збореше за Слаткар, ама со ова си го пробуши дното...
    Од текстот до спотот.... Ужастије!

6. KateKane

KateKane Форумски идол

Ваков е рапот станат на глобално ниво нажалост. Штета, затоа што може да е многу повеќе, треба посебен талент за да можеш да раскажеш приказна со рапување, има животни стории зад 3 минути музика. Сега толку е извитоперен, станат како по шаблон, голи жени, дрога, коли и никакви текстови. Затоа и се пролазни one hit wonders артисти сите, затоа едни се 2pac, Coolio, Биги, Еминем и Дре. Од поновиве само Кендрик Ламар знае да направи добра музика, другиве сите се за никаде.

За ДНК немам коментар, невкус, кич, а за девојкава... Океј ајде право на избор, нека си се соблекува ако сака. Покажување на голо тело дефинитивно испраќа порака, е сега секој си бира каква. Оваа не е позитивна, барем според мене. И не само оти е кај нас, не ги сакам ваквите старлети и на глобално ниво, од Емили Ратајковски, до Карди Б, Ники Минаж и нив сличните. Али нивно право, ако им е ќеф нивното тело да се користи за ваква цел нека се соблекуваат, не знам што да речам друго.

7. Cinderfakinrella

Во право си, јас само ќе додадам дека и секоја си има своја цена... Без навреда...

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Гревчиња. ДНК заглавиле некои си 10 години наназад, песнава на ниво на Ново Лисиле будало им е. Уствари не, ова е дно.

Спотот е тиха језа. Евтин, мене ако ме прашувате. Газои ко газои, им се изнагледавме де, дајте нешто ново.

Дијаманти пример, ми е скроз океј песна, ДНК ни битот не го погодиле.

Sanniii, tamche995, JoanaS and 9 others like this.
  9. Cinderfakinrella

Иначе кој бед, баш го слушав Марчело сабајлево... Се потсетив на старите раперски денови... Хахах... Па, може да замислите колкаво ми беше разочарувањето... Стана Слаткар за нив премија...

CrazyGirl15 likes this.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Па не е баш така.
    Точно е дека секој ќе прави што сака, ама ако сакаме напредок во родовата еднаквост не смееме да ќутиме на такви работи и да викаме "па избрале така". Не смееме да загребеме по површината на проблемот и да кажеме "секој што сака нека прави, ние спомнавме дека нам ни е невкусно, ама ќе вртиме одоколу за никој да не навредиме". Вртење одоколу и политичка коректност не менуваат општество. Силни и отсечни ставови менуваат.
    Вчера слушнав една анегдота, што иако е грда ќе ја раскажам само заради поентата.
    Во турско во Мариово сретнал еден бег маж и жена и им рекол дека нема да ги убие, ама ќе ја силува жената, а мажот треба да му ги држи јајцата да не му се напрашат, оти било лето и суво. Завршил бегот, а мажот пресреќен и рекол на жената: "го средивме жено, да видиш како му ги напрашив јајцата". (Не ми скокајте, знам дека е грда)
    Епа, баш така доаѓа. Се радуваме на закон за заштита од дискриминација кој кој знае колку ќе се применува, ама на хартија ќе изгледа убаво, а преќутуваме очигледна родова дискриминација оти "па може така си сакала". Тоа е само "запрашување" на системот. И ќе се радуваме на "големото достигнување" што не значи ништо.
    На патријархатот треба да му се отсечат јајцата, а не да му се напрашат.

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Затоа младинава ни отиде у к*рац извинете вака,се живо се сведува на пари,с*кс и дрога
    Многу ефтино изгледа се ова жал ми е за женскиве у спотот што толку ефтино се продаваат за греота а таа легнатата на принтани пари неам коментар :rofl: ај сеа кажете дали ова ви е во ред?

tamche995, Antebellum, Leat and 3 others like this.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Така е, ама што ќе им правиш? Ќе им забраниш голи да се соблекуваат? Не е политичка коректност, ако на некоја и сече толку за да се појави гола во спот со ваков текст нека се појави. Мое е да кажам дека не ми се допаѓа. Женското тело и лепота можат на толку убав и софистициран начин да се прикажат, ова сигурно не е еден од нив.

Ама почитувам право на избор, не е мое да кажувам што некој смее а што не, мое е да кажам дали ми се допаѓа или не.

13. candy.cane

candy.cane Популарен член

Во право си искрено. Ако толку им клика во главата.. епа со здравје нека им е.

Маџестик во спотот е со голи гради, и немаше да ми делува толку невкусно да беше во друг спот со поинаков текст. Ама ти да се соблечеш гола за песна во којашто жената е деградирана и наречена дролја, курва итн., а да промовираш еднаквост и што се друго не знам ни сама.. бедно е.

Victorian, Lolipop23, Leat and 4 others like this.
  14. Panthera

Panthera Истакнат член

Само јас ли не гледам вулгарност во деловите од Розман?
    Да не беше песнава ќе помислев дека видеото е снимано за манекенка со последици од хероин. Барем да знаеше да биде вулгарна.
    Тотално невкусно, од текст, спот, тресење задници, "дрските фаци во градов", до девојкиве што се нафатиле да бидат дел од ова.
    Смешно дури.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Песната наликува на no limit - g easy.
    Патем ме разочара што и Перо Антиќ е дел од таков вулгаризам.
    И еден другар е дел, вчера се фалеше на стори ама реално е ср*ње.

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ushte gorda si e si spodeluva B7F33D87-F30D-40A1-97E0-844BD67CADF5.png

tamche995, M&M, Antebellum and 2 others like this.
  17. didisi

didisi Популарен член

18. didisi

didisi Популарен член

Најлошиот дел е што не е ни секси ни провокативна, лежи како да не и е добро ко да чека да се породи :D

bunny19, dafe993, SexiLy and 38 others like this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може мисли дека е Карди Б во македонска верзија. :rofl:

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Го гледав спотот заради вас :rofl:
    Очекував и некоја "испрскана" у фацата да има...
    Лошо.

SexiLy, tamche995, Ivan4e04 and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.