Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Бајаги е језива... Да не речам на што ме потсеќа... Превише е бледа и расупштена... :(

didisi and Kimberly11 like this.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Девoјките вo спoтoт не се сo силa нaтерaни. Прaвo нa избoр знaчи и aкo сaкaaт дa изберaт дa бидaт нечијa "дрoљa" и дa се вaлкaaт гoли вo пaри.

SexiLy, tamche995, Brinetka and 14 others like this.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Мене ми се сфиѓа новата на ДНК.
    Само тој делот со ,,рокањето” ми е навредлив према женските ама и од друга страна и многу реално е претставено.
    Бидејќи има такви девојки за жал.
    Гледам објективно.

4. Harper

Harper Популарен член

Таа до Андреј на спотов Накова ли е?

5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

@Harper Да она е,на спотот е и Бојана Нушкова и Александра Трпеска
    Инаку девојките што тверкаат се група од Србија играат во спотови со тоа се занимаваат

Harper likes this.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Девојките не се натерани и не се ни за критикување.
    За критикување е систем и општество во кое е нормално да се ќешира на женско тело. Не треба да бидеме против девојките, ама треба да бидеме против оние што создале песна со таква содржина и смислиле и реализирале спот, затоа што тие се проблемот. За нив е нормализирано дека ќе платат на девојка и ќе им се соблече.
    Какви ќе беа реакциите да беа променети улогите? Женско да пееше за ебење мажи и да лежеа голи мажи во пари.
    Кога се определува сексизам, битно е само едно прашање: "Are the men doing it?"

7. oblace1

oblace1 Популарен член

А девојките без проблем се дел од такви спотови и соблекување за пари. Што значи да не се девојките не би ни постоел спотот. Што значи и песната им е ок и ја подржуваат.
    Не знам што е тука проблемот, па толку филозофирање за едноставна работа.
    Они снимале песна и режисирале спот девојките горди прифатиле и сите среќни и задоволни.
    Виновници не гледам. Само среќни луѓе и учесници и од двете страни. А да и тешка мизерија гледам и сцени со Розман за повраќање.

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Да де. И жени без проблем и со задоволство работат сѐ по дома и го оставаат мажот со дигнати нозе оти се научени дека тоа е женска работа. На некои им е страшно да дозволат маж да им помогне во било што. Ама избрале и тоа е нивни избор, нели?
    Некои избрале да дозволат да бидат во брак со маж што ги малтретира. Ама ако не се желни ништо да признаат пак е нивни избор, нели?
    Зарем е избор нешто што е наметнато? Избор може да биде дали ќе бидеш професорка, инженерка, или адвокатка. Избор не може да биде "дали јас ќе се соблечам за спотот или некоја друга", оти некоја секако ќе се соблече. Тука нема место за избор. Тоа друг го избрал место тебе.
    56286778_311331282876474_8705130713004900352_n.jpg

kikin, Victorian, CrazyGirl15 and 8 others like this.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Од што толку сака да биде како него,го хејта цело време.Само што Слаткар уште пред едно 10-12 години имаше вакви песни,на 19 годишна возраст,а не на 40 год,со деца,жена.

Не очекував вакво нешто од Днк,дно дна,беда и очај.Па дечкине 2 бона,за Днк се ГРУПИШТЕ,и им личи такви песни на 22-24 год да прават,а не овие ашљаци на 40 год,ке рокале,што да рокаат,рокнати у тоа глаата.

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

^^Да им ја имам самодовербата само...

done and senza.parole like this.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Треба да си глув и слеп за ваква песна да речеш дека е убава и дека спотот е уау. Ако може уопште песна да се нарече дно дна е, а спотот ефтина мизерија. И не дека за вкусови не се расправа туку ова стварно е мизерија и дно дна. Среќа па ниеден од моја околина не рече дека ова му се свиѓа.

13. danichap

danichap Moderator Staff Member

Море скапа мизерија е. Оние не тресат газови за џабе :D.

У кузнее кој фраерско раперски филм се:doh:. Мислат од љубомора така им пишуваме, дека не чинат.|(

Ivan4e04, SexiLy, tamche995 and 17 others like this.
  14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

^^ Оф мори мајко, кој го објавил ова дека идела на трендинг?
    Ми се сФиѓа како се изразил, особено она А, ИДЕ... демек две тотално спротивни идеи се поврзуваат во една мисла.
    Иде на трендинг, норм. сите сакаат да видат шо мизерија се оговара.

Elen4e_sonce, Ginger^, Harper and 3 others like this.
  15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Помизерно од Розман ми е коа Андреј “пее” како ќе ја рокал и незнам што ќе правел и таков пун самодоверба, прави фаци као јебо јак, а он изгледа ко само да филм да има гледано шо е тоа :D:D

И нека им каже дека едно време трендинг беше и Драганче од Лескоец со На маса ќе дремам :D нека не си праат филм у стил “позади добар коњ прашина се крева”. Тоа може на времето коа не постоеше интернет. Сеа прашина се крева и за најлошите

16. staycalm

staycalm Форумски идол

Чеееекајте малце, на 2бона, Слаткар и не знам кој и личи да прават вакви песни а на овие не? До каде бе вака со двојните стандарди? (facepalm)

Nausicaa likes this.
  17. AlicaInWonderland

Какви двојни стандарди?
    Убаво си кажаа дека години се во прашање. Дека Слаткар правеше вакви песни на 18год. Сега и нему не му личи. Сега он си прави песна - Кажи да.

На девојка од 20год и личи минич, на жена од 60год не. На девојка од 15год не и личи дете да има, на жена пд 35 год да. На дечко од 18год му личи да биде во диско до 4 сабајле, на маж од 45гпд не му лични.
    Сфаќаш? Овде не се работи за двојни стандарди. Годините, искуството и зрелоста си го прават своето

Двојни стандарди се кога двајца луѓе од исто рамноште добиваат различен третман.
    Ова нема врска со тоа ние шо збориме. Или така сакате само да се расфлате со зборови...

18. staycalm

staycalm Форумски идол

2 бона биле групиште и им личело вакви песни да прават е мислењето што го прочитав. Добро, значи според вашава логика пошо се млади можат да праат песни со ужасен деградирачки текст и никому ништо, мЛаДи сЕ И нЕмАаТ ДеЦа, И лИчИ. (facepalm)
    Кога веќе го хејтам текстот, не ми влијае дали го пеат 23 годишни или 40, кој сака нека го пее, пак ќе е лош.

celineparis and candy.cane like this.
  19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Битно во trending се, а тоа што имаат скоро 50% dislikes нема врска :?:

Ако ме прашуваш мене, на никој не му личи да прави песни со вулгаризми. Но пологично ми е кога тоа го прави некој помлад, на почеток на кариера - сака да глуми скандалозен, бунтовен, него не можат да го цензурираат, си мисли дека така побрзо ќе се прослави. Не го оправдувам, но го разбирам.

Кога тоа го прави некој 40-годишен со 18 години кариера зад себе, изгледа како очаен обид да се остане актуелен.

candy.cane, KateKane, Miss666 and 5 others like this.
  20. AlicaInWonderland

Барем за тоа дека текстот е ужас и не му личи на никого сите се сложуваме.

Јас го сфатив дека ај да се млади ќе им простиме на глупавоста и незрелоста, не дека ќе ги слушаме. Ама овие токмациве од 40 год треба веќе да знаат подобро

tamche995, candy.cane, Harper and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.