Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Луѓе вие ги мешате работите малку, Џамбазов не е писател, и де факто неможам неговите книги да ги ставам во ист кош со дела на Венко Андоновски, кој за мене е наш,писател, баш писател.
    Он си е шоумен, го бива за многу работи, ама дека е класичен писател, далеку од тоа.
    Книгата убаво си вика прирачник, зашто тоа може и да биде само.
    Он е текстописец, ама писател, далеку од тоа.

На anabel-a, JuLleE, Trendafilka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Еве ја на пример дури сега одкако ги прочитав коментарите дознав дека Џамбазов бил текстописецот. И сега што, треба да речам леле да ја слушав по вторпат убаво прекрасна е песната. Епа не е, глупа е па нека ја напишал и Бон Џови ако треба.
    Дали е до вкус или невкус несакам да навлегувам, не треба сеа да се убедуваме и расправаме. Мене не ме задоволуваат така плитки текстови и песни, очекувам многу повеќе од една песна што ја воодушевила пола Македонија, а ако ова е тоа што ја воодушевува публиката тогаш е жалосно. :x

На E...V...I...L, rici.aaaaa и MandyLane им се допаѓа ова.
  3. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Sekoj e specijalist vo svojata bransa...Dzambazov moze da bide se',i glumec i pejac i voditel itn.no PISATEL-NE.Da ne go obezvrednuvame poimot pisatel!

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Луѓе ова е Боки 13 или мене очиве ме лажат? :geek:

На candise20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    ^ не те лажат, арни ти се :D

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Богами Сноу, ако те лажат . . . тогаш имаш сериозен проблем со видот. :rofl:

8. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Snow-како изгледа Боки 13 во прв момент си велам леле како позира свињава кога тоа ти бил Боки 13 легенда е само да го слушаш никако пред очи да не ти испадне и прашање е дали вреди да се слуша? :?:

9. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Леле колку е згоден. :o Како фока е :$

На kolovoz и I.love.your.lips им се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    На Слаткар изгледа слабо картите, слабо...
    Денеска делеа во школо безпари, земав 2, дека безпари реков ај да сменам малце се во град, Бисер сум, ама, друштво нема за жива глава.Абе не знам кој не прашав. :D
    Пропаднаа картите, барем ич да не ги земев.Ај може ќе ги шитнам за 100че до после. :D :D
    На кој му треба нека пише лп (ако има некој таков) :geek:
    А btw тие што делеа имаа бајагички за делење а и во Јосип Броз делеле. :wasntme:

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Тие па пред Јосип Броз делеле, нека идат пред Весели Цветови или 8ми Март, валда таму ќе ги разделат.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ајјјјјјјјјјјј ме изнасмеа еј :D :D :D :D :D

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.194
    Ги тргнав и наочарите ама пак исто видов. Он е :|

А во склоп на мак-фестот, оваа победничкава ич не ми се свиѓа како пее, ниту пак песната ми се допаѓа.
    На Тамара ми се допаѓа и текстот и изведбата, ама мислам дека победник требало да биде Мартин Србиноски - Мила. Песната премногу ми се допаѓа и тоа како ја пее. Секоја чест :bow: :clap:

14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
  15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Копија на спотот од Ријана за We found love мислам беше, ништо ново, веќе видено, а песната т.е текстот ич не ме бендисува, а пак спотот уште помалку. :Down:

На Kathlin, Rubiii, luncika и 2 други им се допаѓа ова.
  16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Spotot ispraka destruktivna poraka...losa poraka za mladite i tinejdzerite...buntovnost,nedolicno odnesuvanje,nepocituvanje na roditelite.Barem jas vaka go sfakam...dobro e sto nema droga,preku tetoviranjeto da receme ke pomineme.

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.547
    Допаѓања:
    251.754
    Прво за спотот, не ми се допаѓа, воопшто. Реков дека во филмови и серии не треба да бараме поука, ама спотов ви вели деца не ги слушајте родителите, бегајте од дома, со тип од глава до пети истетовиран (немам ништо против тетоважи, али збориме за типот овде), безрабетник, у некој филм, а Елена занесена по него, па ја гледаш од толку голема љубов посегнува по животот |( .
    Долго најавуваниот спот е ср*ње у боја. И доаѓа во време кога Елена се омажи, има околу 25 години, и наместо да гледаме квалитетни песни како созреана, она се навраќа како тинејџер |( .
    Лошо, и спотот и песната, која патем не ја ни разбрав.
    Убава е и толку. За друго не ја бива.
    За разлика од нејзе, Каролина има далеку поубави песни и спотови. Оваа е катастрофа!

На Ella.313, Monna.Monna, COollLady и 8 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Спотов е слика на македонското секојдневие. Што да очекуваме од младите кога наместо на совет од родител наидуваат на дерење до бесвест? Вие не би побегнале ако некој крвнички ви се дере и треска и крши предмети ...
    Родителот кој има изградено врска со своето дете нема потреба да прислушкува, тој има привилегија да разговара со своето дете и да биде запознаен со неговиот живот.
    По мое во спотов уште фалеше и малиот да си ја земе количката под мишка и да отрча со плачење кај баба му и дедо му, ... за надополнување на целата слика од реалноста.

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.547
    Допаѓања:
    251.754
    ^
    Не би рекла дека е слика само на македонското секојдневие.
    Не знам зошто сметате дека тинејџерите се проблематични само кај нас кога знаеме какви пример постојат надвор од нашата земја, и дека баш ваквата ситуација како во спотот е сцена од американски тинејџерски филм.
    Родителите не се дераат само кај нас. А пак, не секогаш пријателски однос со дете е правилен избор. Сепак си треба авторитет. За жал и реалноста ми го покажува тоа бидејќи т.н. современ начин на воспитување на децата преку разговори како двајца другари создаде младина од која буквално ти се лоши. Нема правила.
    Но да не забегувам од темата, се изјаснив за спотот. Не ми се допаѓа.

На COollLady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Смејте се вие за слаткар весели цветови,ама јас знам 22годишњаци што отидоа на концертов, да да.
    Дали било полно незнам,ама имало луѓе и поголеми.
    Незнам дали е добро или лошо,секој си знае што е најдобро за него, јас за слаткар не давам ни скршен денар.
    Инаку за спотот на Елена мислам дека повеќето ќе се согласуваат дека е благоужасен, и можела да биде малку покреативна, и косата ми е веќе видено, Ана од пулс со години ја носи така, така да не ми е нешто хит Елена. Не дека на Ана нешто посебно ми се свијаше ама прва се појави така барем кај нас.
    Ме ужаснува се повеќе и повеќе македонската музичка сцена, од појави го гласовни можности до песни.
    Се отидено у бестрага.

На Ella.313, JuLleE и anabel-a им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.