Форумџика на годината

Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. oblace1

oblace1 Популарен член

Изгледа не ја разбравте поентата на дискусијата тука.
    Не се работи за зафатена мајка, која многу работи и не стигнала на детето да му спреми за јадење.

Туку за мајка која не може да му спреми затоа што се исклучила претходната вечер во чаршија. И ај тоа, туку детето на 7 години е навикнато да ја гледа таква мајка му и ситуацијата му е нормална. И ова е за оправдување??? Значи...

2. Justicija

Justicija Форумски идол

О
    Од каде знаете вие дека е така?
    Зарем да е така детето е будно во 3-4 часот сабалје па ја видело во таква состојба?
    Зарем Миа е хроничен алкохоличар за тоа да е така па мамирна била сваки дан?
    Не ја бранам , туку мислам дека се претерува со најмајкиве што мислам дека се само љубоморни бидејки не можат да си дозволат да си се издуваат како неа .
    Ништо лично туку само се надоврзувам

didisi, Shmizla94, nena2010 and 3 others like this.
  3. nightingale

nightingale Истакнат член

Ако издувуање на 30+ ти е да се начукаш ко стока па да си мамурен другиот ден, шо да кажам. Не да не се напиеш ништо, ама аман не е тинејџерка па да се препие.
    П.С. Не сум мајка :)

4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се коментира тоа што е напишано од неа,а имплицира дека детето е свесно дека мајка му се "разболува" од излегување,и за тоа нема ама баш никакво оправдување.

Деца на 6 години треба да ги чека јадење дома,не се станува самостоен ако мора да правиш јадење на 6 и чекаш на мајка ти да и помине мамурлукот.
    Тоа е минимум што сум може родител да го направи за нив.

Last edited: Nov 13, 2019
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

Па јас имам 30 год и го правам тоа , што има лошо во тоа да си го живеам животот како што сакам ?
    Лелеее со овој менталитет не во Еу ,не во Нато во општина нема да ве примаат
    На 6 години сама одев на школо , сама се облекував , сама си го местев креветот и итн. тоа е само дисциплина ...

Јас се чудам како Миа со две работи ,со дете кое сама го чува мислете дека секој ден се прави летва?

6. nightingale

Па во ЕУ тоа алкохолизам се вика, потреба да се препиеш без контрола. Во МК само е нормално.
    Едит: Пак ќе речам нема ништо лошо во излегување и пијачка, две, три, ама ако имаш потреба да се препиеш толку за да си мамурен сабајле да не функционираш, не е ок, пред се за вас самите.

7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Да те насмее? Секоја чест за смислата за хумор, што да ти кажам! (facepalm)

И да, жена што се фали дека нејзиното дете на 6-7 години (значи не тинејџер) ја начекува редовно пијана и си јаде само, башка и антиваксер - не може да е добра мајка. Како јавна личност таа самата при здрав разум споделува вакви детали од нејзиното мајчинство за да биде во центар на внимание, така што секој има право на ваква реакција.

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Ајде најмајки, одма во напад..
    Ако не се испофалите и на форум дека откако сте со дете пиете само кокакола или цеден портокал и дека детето 5 оброци во денот го чекаат секој ден на маса, минус ќе ви се пиши.

Океј е, олабајте.

9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Види,сите ние сме оделе сами во школо,со клучот околу врат, но сепак други времиња беа,да не се идеализираме сега па ние.
    Ама па сега да оставам дете да јаде што ке најде во фрижидер ,нема,па макар се борела и за титула најмајка:makeup:

10. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Некој муабет за Филип Пецовски?
    Гледам е популарен кај најмалите...

didisi likes this.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Нема да го оставиш детето само да се снаоѓа со фрижидерот , туку ќе си му наместиш јадење све завиткано наместено во фрижидерот и така све ќе му е на дофат :)
    Сигурно нема да запржи компир манџа :)

nena2010 likes this.
  12. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Акој две работи ги работи Миа ?

Elen4e_sonce likes this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Не е поентата дали сам ќе си земеш да јадеш, туку да бидеш алкохолизиран пред своето дете. Што не е јасно?
    И да, дете од 7 години, само пред апарат за домаќинство, е проблем.
    А што се тиќе за мене, еве ќе ја искарам 7 годишната јас што очекувала закрила од родителот зошто дете од 7 години има емотивна и физичка зрелост од 15 години. Да ти појаснам зошто немаш капацитет да разбереш - мајка ми си доаѓаше у 23 ч и спремаше оброк за утредента за цело семејство (имаше време а пропо двете работи на Миа), кој сама си го земав, но не го припремав.
    Побогу!

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Сељак со тапија

15. Shery

Shery Популарен член

А на овој ако му е
    http://www.dokazmakedonija.mk/na-boki-13-mu-otkazhal-leviot-bubreg/
    Сам си го бараше со теснење на желудник само за да биде слаб и воздигнат до небо
    Као божем телото и органите се играчка па ајде сеа ќе правам што сакам со нив
    Него не го жалам. Господ е голем и враќа

Feminka22, galapce, didisi and 2 others like this.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Ме интересира само вие што сте згрозени од Миа (која инаку не ја можам) која шета сама до ниедно време секој викенд па уште и се дрзнува да пие алкохол, дали исто така сте згрозени и од родителите кои тупнуваат дете секој петок вечер кај баба и дедо, а го земаат недела навечер и го прават истото што и Миа, дури и бетер, пошто она барем го гледа секој ден, а овие другиве не.
    Јас и за едниве и за другиве немам лош збор ниту пак се дрзнувам да им судам или пак да барам да им се одземе родителско право(facepalm) (свашта) Се додека родителите и детето се среќни и задоволни, нека си го живеат животот како замислиле и како сакаат. Хејтери и џаболебари секогаш ќе има за да мрчат и фаќаат сеир и вртат малограѓански муабети ко за пред коперација :^)

Sanniii, Ingvild, Dadusicka and 18 others like this.
  17. sierra

sierra Истакнат член

Абе како идете вака во крајности... па стотина страни претходно во темава буквално ја распнавте Миа за нејзиниот ноќен живот до детали.
    Тие што не искачаат за викенди и се уште поврзани со папочна врвца за децата не се "најмајки", не се ни тие што им сервираат сè на тацна... ама би се запрашала што не е во ред со таа мајка чие 7 годишно дете е навикнато да ја гледа "уморна од искачање".

ohlalalala likes this.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Still, детето е кај други одговорни возрасни личности и не ги гледа мамурни своите родители што ги прави одговорни родители, при тоа да е свесно дека е болест од искачање...
    Недела на детето, бррр од злоупотреба на деца, Меѓаши, правата на детето, сите први за заштита на децата, нашето благо и иднина... Ама у пракса...коперациски муабет еве било.
    Лицемери, насекаде лицемери.
    Среќна мајка - среќно дете... по секоја цена и услови. Можда мајка му е среќна кога се дрогира, па дали би било среќно.

Last edited: Nov 13, 2019
  19. nightingale

Битно да изгледаш ултра либерален во секоја ситуација. Да се разбереме не да си, да изгледаш за да те потапшаат по рамо дека многу си напреден. Не, не се напредни. Баш напротив.

20. M&M

M&M Форумски идол

Аман бе ама ги извртевте муабетиве, од разлигавени деца што не знаат газот да си го избришат до самостојни сарма што виткаат на 6г |(. Не е проблемот што си спрема сам за јадење, или што излегла па се поднапила, нормално дека секој родител сака некогаш да излезе, туку боде очи она "ПАК си болна од излегување". Значи детево веќе му е секојдневно да ја гледа таква, и тоа е тажно, иако се согласувам со тоа дека постов и е повеќе за привлекување внимание па макар и негативно. Во секој случај кој ја следи на инстаграм јасно може да види дека е неприбрана од журки, нејзин проблем, ама жално за детето.

Thread Status:
Not open for further replies.