Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Господе Боже, ко таа да не легнала.
    (facepalm)

2. Autumn_

Autumn_ Популарен член

А каде прочита дека пие или е пијана секоја вечер, и дека е алкохоличар, па девијантно било однесувањето... Па па како си праите приказни од три збора. Социјално ќе и тропне на врата зашто била мамурна?! Никаде во свет не постои ова што си го драматизирате.

Глупа и е објавата и многу глупости постира, може и намерно го праи тоа, за вакцините збори со некоја самодоверба што очигледно сама си ја билда, еднаш пишуваше демек лжна била епидемијата на морбили и демек “кај има морбили да го однесам да прележи”. Ама како си ја ставате у контекст на тоа што вас ви личи “немајка” стварно не ми е јасно

Justicija likes this.
  3. nightingale

nightingale Истакнат член

Стварно ова го кажала (facepalm):o
    ОК ова е полошо и од ова со мамурлукот. За ова социјално треба да и дојде стварно. Едно е да си против вакцини (не дека оправдувам), туку свесно да сакаш го изложиш детето на смртоносна болест.

4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Зашто е кукавица ако не сакал дете? Сакал да го абортира ама она нејќела и сега он е идиот а она херој заради сопствена одлука? Возрасни биле да, и како возрасна она одлучила дека сама ќе го одгледа детето. Последиците од незаштитен секс да не не ги знаела она па што викаш дека сама ги сносела? Двајцата, двајцата! Имале незаштитен секс и он не сакал дете а она сакала, нормално дека сама ќе го носи товарот на грб

5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

У коментар на некој статус на фб беше, одамна, не за оваа епидемија туку минативе години, навистина скоро секоја година објавуваа епидемии и апелираа на вакцинација и она силна демек науката позади вакцините у мал прст ја има се расфрлаше со коментари
    Ама пак многу озбилно си го сфаќате родителството нејзино, тоа е првото нешто што го читате во круговите на антиваксери, дека детските болести треба да се прележат и не се страшни

6. nightingale

nightingale Истакнат член

Бог да си чува... Среќа не ги пратам тие кругови ќе се нервирам :D

Elen4e_sonce and Kom.pot like this.
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Колку глупаво прашање, се мислам што воопшто би вратила на ова.
    Сериозно застануваш во одбрана на човек кој што влегол во незаштитен однос и ја оставил девојката бремена, потоа барал да абортира и по одлуката да го роди она бебето тој се оградил од тоа скроз?
    За мене ова е мизерија од човек, па без разлика дали втората страна е Миа, Петка, Станка....

Значи во ситуацијава Миа е конкретно фер. Сама решила да го роди, сама го чува и тоа е тоа. Никаде ни го бара ни го спомнува таткото. Од нејзина уста нема воопшто ни излезено кој е тој човек. Си донела одлука како возрасна и живее со тоа.
    А оној волот дека е дно од човек неможеш да ми смениш мислење. Ова општо за секој ваков идиот.

нема потреба понатаму да си реплицираме. Едноставно имаме различни ставови по ова прашање. А тука ќе треба да вклучиме и подлабоки теми како аботрус, незаштитен однос, самохран родител....а темиве воопшто не се за тука

Oxymoron, Feminka22, Leat and 12 others like this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не ја ставив јас во категорија на немајка, не ми вадете од контекст муабети, но родител често во алкохолизирана состојба е девијантна појава и сама по себе подвлекува низа последици кои се одразуваат кај детето. И да има држави кои тропаат на врата заради вакви состојби и одзимаат привремено деца. Знам и примери. Не збирувам глупости.
    Исто како што не е во ред кога таткото е во алколизирана состојба така не е во ред и мајката да се враќа пијана и детето да е свесно за тоа.
    Тоа се трауми најпрво, па после се друго.
    Дали е за публицитет не знам, ама и да е, ова не е во ред

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добро, а што треба мајката да не искача, ни да се средува, ни да се нашминка, ни да се напие?
    Така испаѓа не-мајка?!
    Леле, жити светиците на свадба кога идете пиете сокче од морковче.
    Абе ајде...

Shmizla94 likes this.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Леле уште Миa, немa спaс зa вaс.

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Дај да ја смениме Миа.
    Еве едно ново интервју,интересно,нормално.
    Добар е овој водител,а Шенка секогаш жена за пример.
    Смирена,културна,скромен живот си живее како што вели.

12. KateKane

KateKane Форумски идол

Царица жена. Секогаш на детството ме потсеќа, кога глумеше во Македонски народни приказни секогаш глумеше толку добро, страв у коски имав кога глумеше лоша :D

Огромен број на преталентирани глумци имаат искочено од државава - почнувајќи од честити царе - Ѓорѓи Колозов, Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски, Гоце Влахов, Лазар Бараков, Билјана Беличанец (непребол ми е уште, израснав со Здраво генијалци).

А за Шенка - убаво пишал некој во коментарите, жива легенда е жената, плус да ти е мерак да ја слушаш во интервјуто. Ептен ми е мерак дека ја имаме за да си ја пофалиме Македонскава сцена со неа.

Oxymoron, poppie, Stories and 10 others like this.
  13. Autumn_

Autumn_ Популарен член

За да не ти реплицирам треба да реплицираш разумно. Прво, глупаво прашање?! Второ, не се ставам во одбрана на кој и да е! Не ни знаеме дали тоа дека он барал да абортира е вистина, тука некој спомнал и на тоа се редат епитети како кукавица, мизерија од човек и слично, како тоа да е апсолутна вистина и вие као судии.
    Зашто сметам дека ако не сака дете во ред е да е сосем надвор ид неговиот живот? Зашто ако не сака дете и со сила да преземе одговорности како последица нели на “грешка” - емотивниот дел на тоа дека е со сила повремено присутен може да е многу полош од тоа едноставно тој да не постои за детето. Се ова е хипотетички, само дообјаснување на тоа дека “не сакам дете” е одлука и на машката страна! Делот со абортус не го коментирав! А размислување за абортус не е исто со извршување - пошто како слеп за стап се фативте за тоа дека тој барал. Јас колку што се сеќавам она во интервју има изјавено дека таткото сакал да биде вклучен во животот на детето ама после го снемало. Така што дебатава сега сосем друг правец може да отиде, а мене поентата ми беше дека судите за битни делови на нечиј живот врз база на тоа вас како ви се гледа една ситуација која не ја ни знаете до крај, мизерија од човек, дно итн, ај ти се молам

14. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Ама кај прочита дека она често е во алкохолизирана состојба, ти си измислуваш делови па после јас ти вадам од контекст?

didisi likes this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може ја видела.

16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Мислиш “ја гледа често”, да, може.

17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Секоја вечер од неделата е излезена. Буквално. И со чашата виски во рака.

didisi and JuLleE like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ти ја гледаш секој ден?

Justicija likes this.
  19. antonelala

antonelala Популарен член

Ај бе карајте се во пораки, тука сме да оговараме ахахаха

Trxmx, poppie, tamche995 and 10 others like this.
  20. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Оваа јас ја паметам помлада кога беше, како тетка се облекуваше и буцка.
    Кој ја подмладува ? Тука на сликава до душа е кичерај, ама сега како на тинејџерка ѝ е имиџот. |(

2-mac.jpg

Milobebence likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.