Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. waterland

waterland Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Да а?
    :D
    Само Македонче ова може да го лупне. :hug:

На Regina.Phalange, nextredstyle, najjacha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.445
    Да, само македонЧето не знае кој е Ристо Вртев, а знае се за Мели, Љупка, Спенџи, Лила и слични на нив, знае кој број гаќи носи и со каков шампон се бања.
    Јас сум генерација '85, и во моето време беше срамота да не ги знам сите планини и долини, сите реки и езера во Македонија, сите пејачи и пејачки, сите актери. Да си начитан беше секси. А овие горенаведените "јавни фаци" никој не ги знаеше.

На AnаR23, Noemi, artemidis и 2 други им се допаѓа ова.
  4. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Јас ги знам Архангел, им бев и на настап пред некоја година. Ама за Ристо Вртев прв пат слушам. И уште некој што спомнавте погоре.
    Ај распнете ме што во слободно време не отварам Википедија и да ги барам сите македонски глумци, пејачи, уметници..
    Жално е што одма поврзувате со општа култура... Не сме ние криви што не се зборува доволно за тие ликови.

На Juicy, kim.k, Dennings и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.396
    Ајдееее, сега и трагедија испадна ако не го знаеш Ристо. :rofl:

На didisi, tamche995 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Вртев ми е лик кој вреди да му се даде шанса да го глуми џокер:?:

На AnаR23, M&M, Aleksandra1977 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    И ја не знам кои се и што сега

На Annora и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.656
    Никому ништо само треба да се признае грешката, ја коа ќе се избацам со некоја глупост не ми е проблем да признаам дека не сум у право, убаво некој кажа елементарно познавање е да знаеш за Вртев, си била на наступ на Архангел и како остануваш рамнодушна на тие текстови? Не те интересира кој ги напишал? Тоа е всушност најпрепознатливото кај Архангел.

На AnаR23, oblace1, Aleksandra1977 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Не е Архангел за сечие уво. :)

На Regina.Phalange, Amellie13, Victorian и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.303
    Допаѓања:
    189.904
    Ти одговараат, само некој патем може да те праша зошто си неписмен на јазикот на кој прашуваш;)

Интегрираноста во општеството значи да се познава јазикот, културата и општествените прилики. За да бидеш општествено интегриран негде значи да живееш таму и да знаеш каде тоа живееш. И да, тоа значи да знаеш и која е химната, и кои се најбитни пеачи, спортисти, глумци. Не значи дека сум глупа ако не знам кој е популарен во Шведска, значи дека сум неинтегрирана ако не знам кој е најпознатиот цртан филм во земјава каде живеам или кој е најпознат спортист. Не дека сите мора, јас сакам да знам, за да разберам каде живеам.
    Не е страшно незнаењето, загрижувачко е одбивањето да се знае. Оти во тој случај вие одбирате да живеете во меур, како што рече некој погоре, не интегрирани во некое општество.

Пред десетина години, дури спортски го читав форумов, научив дека постои Заз. Кликнав на линк и станав побогата за едно исклучително аудио искуство. За да бидам во тек со времето во кое живеам.
    Ние одбираме, какви личности ќе бидеме. Дали отворени за нови информации и сознанија, или кавгаџии кои отфрлаат се што им е ново и непознато. Дали ќе се расправаме на форум или ќе речеме фала за инфо, ова е интересно/ неинтересно.
    Јас мислам дека секое време треба да се искористи на проширување на видиците, ама секој си е господар на своето време. Ако имате повеќе корист од расправање, слободно продолжете.

Лекција број 34- Стринг Форсис;)

Последна измена: 3 март 2020
    На Yowannty, Victorian, Nausicaa и 21 други им се допаѓа ова.
  11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Да, само македончето. Сите останати нации документарци гледаат пред спиење. Само ние сме глупавите. Америте се многу паметни пример, они постојано за Аксел Роуз си зборат, никој од нив не ги знае Кардашијанс.
    Хм, сигурно ние глупавото македонче ги направивме Кардашијанс познати. Они за Бритни Спирс немаат слушнато, само Џим Морисон го знаат.
    Да, само македончето е вакво. Продолжи со омаловажување....ептен си секси со ваквите деградирачки генерализации за сопствениот народ.

*постот се однесува само на болдираното, не навлегувам во вкусеви и нечие лично познавање на културниот и општествен живот

На Juicy, naturally, Victorian и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Аман со Ристо Вртев. Има премногу луѓе што ги знаат Аргангел па не го знаат секој член со име и презиме. Каква интегрираност да му се невиди. Човек замислете волонтира во здружение за помош на бездомни лица, се бори против родова нееднаквост, се бори против насилство на животни, се бори против корупција, против фрлање ѓубре, е тоа е интеграција во општеството! А не дали знаете кој му бил омилен сладолед на Ристо Вртев. Правите нешто, барем едно нешто од набројаните погоре? Ако не, тогаш за мене воопшто не сте интегрирани во општеството. Животов премногу ми се смена од ко научив дека Ристо Вртев бил во Архангел. Прејака информација еј. Какви луѓе постојат убавини, па не ги исполнуваат вашиве критериуми за интегрирани во општеството. Може пошо се бават со вистинска интегрираност наместо чмаење на форум и барање некој да не знае некоја пренебитна информација за да си каже - колку сум информиран знам кој е Ристо Вртев за разлика од овие глупиве. Е тие глупите може спасуваат човечки животи секој ден. И се многу повеќе интегрирани во општеството од некој што знаел пренебитна информација кој е Вртев. Ако сакал Вртев да е попознат нека не бил во бенд. Пошо кога си во бенд многу се помали шансите луѓето да ги знаат сите членови по име и презиме, а сепак да го знаат бендот. И да ја почитуваат музиката. Некој пиша погоре како никогаш не си се запрашал кој ги напишал тие текстови ако ти е убава песната. Можеш апсолутно да уживаш во песната без да знаеш лични информација за пејачот. Пази сега ко ќе ми дојдат другари од странство ќе седниме на маса и ќе проверуваме кој колку знае од естрадата, па да пазам да не се избрукам. Пошо со тоа се занимаваат возрасни луѓе. Отековте со глупости. Одете фатете се за работа

Последна измена: 3 март 2020
    На Regina.Phalange, moonlight-girl.55, Juicy и 21 други им се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ама не е страшното во тоа што некој не знае кој е Ристо. Поентата е дека некако со потсмев почна дискусијата. Као "кој е па тој" , "што направил па да го знам ", етц етц. Зошто такво потценување на нечиј лик и дело, само затоа што немаат слушнато за него ?

На Amellie13, Joi, Nausicaa и 19 други им се допаѓа ова.
  14. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    E само за ова се согласувам. Мене ми бодеше очи и за Гарванлиев кога прашуваа така. Ако за некој не си чул - Дечки кој е пејачов? Прв пат слушам.
    итн итн

На темјанушка, Jana06 и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Се слагам за тоа. Јас коментирам за членовите што паднаа во несвест од првичното прашање кој е Ристо Вртев.

На ocicka2014, lovestoneddd и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Не е лошо што не знаеш за некого, лошо е што не се интересираш да дознаеш зошто некој лик е значаен. Незаинтересираноста за учење нови работи е проблем, а не тоа што не го знаете Вртев. Башка потценувањето.

На Amellie13, Nausicaa, PaLaVa и 17 други им се допаѓа ова.
  17. adventurous

adventurous Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    289
    Не е срамота да не знаеш и да кажеш дека не знаеш, посремно е да не сакаш да научиш. И јас не знам кои се сите светски музички имиња па и сум слушнала потсмешливи коментари како не го знаеш Трајко од Барбадос, ама па и тие ми спомнале за Трајко и ми текнало да пребарам и научам зошто баш Трајко од Барбадос е толку посебен така да вечно сум им останала захвална за тие критики.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Се слагам, убаво е да отвориш и да научиш. Ама коментарите воопшто не беа едукативни. Сите се испотресоа. И навредуваа. И сега ти викаш не е лошо да не знаеш. Епа кажи им на сите што се испотресоа. Можеби членот отворил, прочитал и научил кој е Вртев.

На adventurous му/ѝ се допаѓа ова.
  19. adventurous

adventurous Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    289
    Нема зошто да им кажувам јас и нема зошто да се потресуваат на критика или ќе научат нешто од неа или слободно можат да ја одминат.
    Секој има личен избор на што ќе се потресува а на што не.
    Ова е мое скромно мислење:lol:

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.445
    Ти и таквите како тебе треба да се засрамат за елементарно непознавање на својата зрмја и сите добра во неа, да се срамат од својата неписменост кога пишувате одделно зборови како НАЈ ДОБРО.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.