Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
  2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Леле бе па дечкиии, мене жал ми падна за девојчево. Не е за МИС стварно и сите останати се поубави од неа, ама немојте со такви зборови да ја напаѓате. На фб еден куп погрдни коментари и тоа се од ,,лепотици,,.

3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
  4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Како да ви кажам, ние не тврдиме дека ние сме поубави, ние можеби сме и поружни, ама барем не се плеткаме кај што не ни е место...во Мис Македонија. Значи душебрижништво на темава е најлицемерното нешто, секој еден што излегува во јавност треба да е свесен дека ќе наиде на милион мислења и критики и шеги и навреди и слично...посебно некој што го утнал полето на јавноста :lol:

На vendiii, MaggieTatum, manja666 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    http://www.tzm.mk/trac/gafovi/video-mis ... rinski-gaf

Гафот на мисицата ме насмеа :D
    Лично мене девојчето не ми се допаѓа,не ми е симпатична воопшто.
    Инаку 3тата придружничка убава е :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^ Така е, нормално дека ќе се наиде на најразноразни коментари и добри и лоши, сите што излегуваат на тв треба на се да бидат спремни, ама нема потреба од погрдни зборови, навреди и омаловажувања.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Деспина Царева (ако така беше) - грда си. И тоа многу си грда. Нити го глеав изборот, нити ги знам другите какви се убави, грди, вакви, онакви, само те видов тебе и да не беа исмејувањата по фб немаше ни да знам дека си ти Мис на Македонија 2013 човече. Не дека е некоја титула, тоа кај нас никогаш и не било титула со оглед на тоа на кој начин тие избори се одржуваат (кхмммм иф ју ноу уат ај мин), ама пак бе?! Нема смисла ова еј. Ја тебе не би ти дала титула ни манекенка, а не па Мис. Сеа да искочам до продавница ќе видам сигурно 3-4 девојчиња стопати поубави од тебе. Т.е. ти не си ни убава, за да бидеш поубава, ама така иде зборот. И ич не ми е гајле ако другарките ти кажат дека на фемина има некој што јаде гомна за тебе (како што кажуваат на сите други утнати фаци што се прославиле на некој свој начин) и ако се утепаш од плачење и поради тоа закасниш на снимањето на твојата утринска емисија ако така беше она со чафе - кај.

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Абе типкава може да биде добра у душа, симатична онака, згодна да, ама ова е титула Мис што означува најубава девојка во државата, девојка која мами погледи, нешто поразлично и специфично што го нема кај секоја втора девојка. За мене Мис е девојка која има вајано тело, фаца која е несекојдневно убава. Во спротива државава има многу згодни и симпатични девојки, но овде мислам треба малку повеќе.. Џабе зборам ние секоја година некое плашило испраќаме.

Ако беше така ајде догодина сите ние ќе се пријавиме на Мис, ќе фрли тато некоја пара па да си правиме забава. Мислам дека некои личности не се свесни каде им е местото. Она си мисли дека излегувањето во јавност нема негативен аспект, е тогаш многу се зезнала. Сега кога ќе чита сеир на нејзина сметка по сите портали може ќе и стане јасне во што се впуштила.

И да, можеби и не е вредно да ја коментираме и секако дека не е јавна фаца ама не вредеше посебна тема за неа да се отвара. А ако овде дискутираме околу неа не значи дека ја величиме, туку напротив ја гледаме како лош пример за тоа како понекогаш е зезнато да се прецениш. Ако зборевме само за јавни личности кои заслужиле да бидат тема на разговор, темава ќе беше празна така да немој многу да го тупите околу девојката и муабетот.

Па смешна е бе луѓе, фацата во распаѓање и е :?:

На sweet-star, WarriorAngel и HollyWoodGirl им се допаѓа ова.
  9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Убава е бе луѓе, стварно е убава. Јесте да не тие слики ич не е убава, ама во живо е. Не ја знаете и затоа коментирате негативно за неа. А, за тој гаф , шо сте запнале толку. Гаф е, не го кажала тоа намерно.Секому може да му се десе. |(

10. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Леле... :rofl: :rofl:
    Кај,чафе... :rofl: :rofl:

11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Ова за Мис Македонија, па ваКа симпатична е Деспина, али не со толку преценување па дури и до Мис. Има кај кај посимпатични девојки од неа. Сум ја гледала на факултет, секогаш е била средена тип топ. Не на секој му е погодено местото посебно во ''јавноста''

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545

Еве јас сум ја видела во Штип девојкава, јес да е поубава од сликиве (не знам овде што и се дешава со фацата) ама далеку е од Мис. И на клиповите може да ја видат на нет, од емисиите на тв ИРИС што ги има, симпатична е ама за оваа титула уште многу леб треба да јаде.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665

Јас ја знам лично и тврдам дека е симпатична, вака на тие сликите од изборот и мене не ми е убава, дали оти е исончана, поцрнета. МОжда и не е за Мис, али со оглед дека кој сака се пријаве... Инаку јас коментирав за убавината, не за тоа дали е или не е за Мис. А, за водителка ја бива.

14. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    мене ми е баш ок девојкава има некоја интересни црти на лицето, баш ми е убавка :)

15. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Деспина, реално не е за Мис. За до Мис треба да јаде уште многу фурни леб.
    Јас мислам дека, ова нашево бирање на Мис е со брзина на светлината, една вечер и се знае која е Мис. |(
    За Мис треба да: биде убава без шминка(а шминката треба да ја дополни нејзината убавина), треба да биде талентирана на повеќе полиња, да има убаво обликувано тело(зборам за облини, а не коска и кожа), треба да биде хуманитарна, треба да разбира повеќе од 2 јазици...
    А за сето тоа жирито да го разгледа кај секоја од девојките и да заклучат која наликува на ова погоре, не е потребна 1 вечер.
    Еднаш(поодамна) гледав Мис, но не беше тука, некаде во странство, дали Германија или Франција...незнам.
    Важно, избирањето на Мис не траеше една вечер, туку неколку недели.
    Ги тестираа девојките на различни полиња, па на крај избраа девојка која најдобро се покажала.
    Девојките беа која од која поубава. Значи дека, некои се преценуваат и се пријавуваат за Мис, и овие од жири одма прифаќаат.
    Лесно е да се избере најубава девојка(барем кај нас |( ) нека оди некој нека ги направи тие тестирања.
    Мисот треба да биде збир на многу квалитети.
    А, не само убава.
    А во овој случај, оваа нема ни У од Убава.

На mili4ka123 и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  16. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Незнам зошто толку чудно испаднала на сликиве мисицава.Искрено кога ја видов ми личеше како плашило на нива но,сепак кога прогуглав за нејзе и кога видов слики не е до толку.Симпатична е но,сепак не ја заслужува таа титула мисица.Иако освен убавина треба и други квалитети.Добро е барем англиски знае :D

17. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    ^Да се надеваме дека навистина ќе знае англиски. :D
    Мене девојкава ми е просечна.Не дека е грда,ама далеку од најубава за да биде Мис.
    За да ја понесе оваа титула треба да има навистина убаво лице од кое ќе останеме со подзинати усти,тело како извајано.Треба да е посебна,а искрено и другите девојки што ги видов беа просечни(имаше само една што ми се чинеше како поубава од Деспина).Мисицава нема уникатни црти на лицето,а и телото не и е нешто уау,значи само убаво. :nod:
    Плус тоа,како што кажа HollyWoodGirl овие кај нас за една вечер ја избраа,место девојките да ги тестираа и на други полиња.
    Премногу избрзано. :talk:

18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    На погоре наведената слика мене ми се чини дека некој се поиграл со нејзиното лице.Мислам на премногу фотошопирање...дури и имам впечаток дека тоа не е нејзино лице ,како вметнато ,туѓо...што знам.Во секој случај,верувам дека не и е пријатно.Груби зборови на фб ,груби овде...Не знам како оди гласањето,ако се работи за местенка тогаш што да кажам.Со свој камен по своја глава.А ако не е?Па можеби тие виделе нешто во неа ,што ние не го гледаме.Мислам дека не се почитуваат стандардите.Кај нас се оди на тоа што повеќе девојки да се разголат,да стават лажна конкуренција.Нека има и помалку девојки само да одговараат на некои стандарди.Зашто вака очигледно е што се случува.
    Нема да и е лесно :|

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас немам фб ама ако стварно има толку негативни реакции како што кажувате... тешко неа... ја жалам.

Мене лично девојкава не ми е ништо посебно, подпросечна убавина. На плажа во Охрид има девојки што можеш врат да искривиш по нив, и тело и фаца... На која и да било друга девојка која не е нешто посебно да и ставиле толку шминка и да излезе на избор ќе била иста како неа.

Знаеме дека кај нас не само за вакви смешни избори туку и за се останато критериумите за победник се на најниско ниво и нема што да се чудиме после на вакви исходи. Не е ништо ново ова... незнам што се чудите. Па и претходните избори за мис беа вакви, која од која... Барем оваа да се надеваме дека ќе знае две реченици да сврзе на Англиски ако ништо друго...

20. top-of-the-world

top-of-the-world Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Па мисиците се такви, јас не сум видела последниве години барем некоја поубава. Оваа само немала среќа заради тоа како излегла на сликата. Ви текнува кога Маријана Станојковска беше мис бикини и тоа надвор од Македонија?
    Така и оваа, што, не е голема разликата.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.