Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Го гледаше лајвот прееска, само устата ја прчеше цело време дури и се приметуваше, смешно :D

темјанушка and Amelia like this.
  2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ај сеа ќе се правиме дека никогаш се немаме насмеано или превртено очи на некоја тешка глупост тропната од страна на јавувачите во квизот на Драган.
    Немало прости луѓе, ма да.
    Не забегувајте :D

PaLaVa, *Amethyst*, Victorian and 7 others like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Мене реално сељачки ми беа емисиите и не да превртував очи, на тил ми доаѓаа.
    Ама му се восхитував, искрено, затоа што како композитор дефинитивно имаше покажано дека го бидува. Очигледно емисиите му беа свесен избор и затоа ми беше сосема ок.
    (добро, може не восхитував, ама онака, мило ми беше што си нашол задоволство во работата, па макар и во такви чудни шоуа...)

4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Мене многу ме потресе веста за неговата смрт.
    Човекот беше ходајуча позитива и иновација кога беа емисии во прашање.
    Стандардно, повеќе беше почитуван кај колегите низ соседниве земји него тука. Жал ми е што е така.

Почивај во мир, што и да се каже друго е излишно. :f:

5. Bengal tiger

Bengal tiger Истакнат член

D001D005-45F2-45B4-B3D7-E40DBC89D670.png Теовел е менге буте бершенге, обиџуко машкар џианенгоро диве ероменгоро

6. fateful

fateful Истакнат член

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXXAAXAX

BabyStyle and Bengal tiger like this.
  7. Bengal tiger

Добро е што те насмеав :D

fateful likes this.
  8. fateful

fateful Истакнат член

Спенџи ме блокна на инста откако и реплицирав сосема коректно на едно стори, башка типкава ми прати и стикер, и после неколку дена гледам блОК.

9. fateful

fateful Истакнат член

Ми личи дека има некоја скриена желба за јутјуберка

10. Bengal tiger

Аооо и тоа каква. Не знам како не почнала да се стреми кон таа цел. Ако ништо друго за глупостите ќе ја гледаат.

didisi, fateful and ohlalalala like this.
  11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Види сега , и мене ми е лицемерно тоа што го исмеваа луѓето , дури и жал ми е што сме таков народ . Човекот си беше камелеон , покрај тоа што беше композитор , беше и водител на многу емисии и квизови , а и музички шоуа имаше ( нели Лозано го откри баш он во талент шоу што он го водеше ) . Јас не бев фан на квизовите , ама знаев да си пуштам некогаш , чисто да ми се подигне расположението . Последниве две ги погоди ( Гурмански муабети и Возење со Вучиќ ) , за жал и последни му беа во животот и кариерата . Но , тоа што сега им е жал на истите тие што го исмевале некогаш , не значи дека го сакаат веднаш по дифолт . Напротив , тоа кажува дека сеуште има нешто човечко во нив . Можеби и јас некогаш сум се шегувала на негова сметка , или на сметка на Марјан Стојановски ... но тоа не значи дека не ми е жал што починал човек , со кој помалку или повеќе сите сме пораснале . Паметам еднаш се пошегував за песна на Драган " Ќе те спарам , ќе те ќарам " така некако беше :?: и признавам , песната воопшто не ми се допаѓа , дури и смешна ми е , но тој има и други дела во кои маестрално искомпонирал песна за некој друг ( штета што за себе компонирал вакви чудни песни , би бил голема ѕвезда да имаше макар една песна која сите ќе ја слушавме , негова авторска , отпеана од него лично ) . Како и да е , изгубивме уште едно лице , кое правеше некакво шоу на нашиве шит програми на кои освен турски серии и вести , по некој чат-пат квиз нема баш што да се гледа . А сега уште повеќе ќе нема . Јас мислам дека Драган беше единствениот што создаваше емисии и квизови и разбиваше монотонија на екраните . Тоа е , се што ни останува , е да се сеќаваме на него .

poppie, PaLaVa, tijanana and 3 others like this.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не е спарам,туку збарам. @CrazyGirl15

Konfetka and CrazyGirl15 like this.
  13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Не се сеќавам баш многу како беше , бидејќи само неколку пати сум слушнала дел од текстот и реално смешна ми е :D . Затоа и пишав " така некако беше :?: " зошто не сум фан на песнава :D . Ама дека го биваше да го насмее народов , го биваше :D . Барем квизовите , колку и да беа утнати беа смешни , за разлика од многу други емисии што ги имаме на ТВ моментално ( како Бекстејџ на пример :| ) .

poppie and темјанушка like this.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Кога и да ги гледав емисиите на Драган се смеев. Тие шали само македонци можеме да ги разбереме. Таков ни е хуморот.
    Не беа тие емисии од некој длабок тип на едукација, па ај сеа да мислеме што сакал авторот да каже.
    Повеќе беа да се насмееме. Исто како гафовите што ги даваат после Нова Година.
    Вечна му слава. Стварно беше една од фаците кои ја обележаа македонската естрада. И еден од ретките кај кој немаше опасни скандали позади себе.

15. Gornn

Gornn Истакнат член

Мене најсмешно ми беше пред неколку години во неговата емисија кога најавуваше настап на стомачни танчерки и во најавата вели: "Ајде малку да се забавуваме со жадиња-мадиња" :D

Исто така пред многу години водеше една емисија со гости, и еднаш му дојдоа актерите Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски и уште некој од плејадата. И овие почнаа да прават шоу, зборење глупости на кило, народот се моча од смеа и на Драган му падна незгодно и се налути. Им се врти накај нив и им вели, "Дајте малце озбилно, ова е јавна куќа!" На тоа Гоце му возвраќа, "ауууу па што не кажеш дека ова е јавна куќа, да си се опуштиме ние!" :D Па Драган се дообјаснуваше дека сакал да каже дека тоа е куќа на јавноста. :D

Како и да е, интересен беше.

poppie, Espadrila, sierra and 11 others like this.
  16. smb asr

smb asr Популарен член

Не знам за вас, ама јас искрено си го сакам Драган, секогаш ми се допаѓал. И да, особено си ја слушам песничката Кај ќе бегаш пиле мое мало :inlove: , битно исхејтан беше за секоја емисија што ја водеше. Иако не следев се, некои видеа беа доста смешни. Ми беше симпатија во детството:makeup:
    Лесна му земја :(

Bratot, senjorita-v, 1418 and 3 others like this.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Фан не бев. И уште ми е просто неверојатно дека такви супер глупи шоуа имаа и образована публика. (facepalm) Нејсе..
    Не ми е гајле дали имал пријатели низ балкан и дали на сите во емисија давал кафе или мајонез бог да чува, свесно праеше шоуа со концепт каде одредена група луѓе свесно, а најчесто несвесно ќе се бламираат, за сите останати да фаќаат сеир и да им се смеат. Е сега не им рекол дека се глупи, ама и тоа што тој им се смееше во фаца и си праеше фејспалм беше исмевање.
    Си потураше сам вода на глава и тоа требаше да биде смешно? |(

На страна шоуата кои просто не можев да ги поднесам, како композитор го почитував, а и во една прилика имав шанса кратко да бидам во негова близина и делуваше отмено, културно и прибрано.

Без разлика дали си бил фан или не, смртта е секогаш трагичен и тажен настан. Лесна му земја, нека почива во мир и нека не се грижи, оти Зајди Зајди нема да отиде во заборав.

sorbet, lovemme, duffi and 17 others like this.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

А за Тоше па да не зборам што се збореше во јавноста пред да умре.
    Ама батали, другпат за таа тема.

poppie, SummerGirl and didisi like this.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Исчезнала мајка и на Лидија Кочовска?

Attached Files:

Last edited: May 7, 2020
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Најдена е веќе

Biljarkata likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.