Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Транвестит и трансџенер е исто. Драг е само облекување во облека традиционално наменета за спротивниот пол, и тоа не мора да значи дека личноста е хомосекуална или има желба за промена на пол.
    Луѓето сакаа да кажат дека Спенџарска личи на биолошки маж којшто се облекува како жена или веќе променил пол.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    32.704
    Не напиша директно. Но со самото тоа што ги зеде Ромките за да направиш негативна споредба, кажува доста за твоето размислување. Не е потребно секогаш да се напише или нагласи нешто, за да се сфати поентата зад истото.

На PaLaVa, raww, Star_dust и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Brokeneyes

Brokeneyes Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    58
    незнам какви се тие јавни фаци кога пола и повеќе од нив ни се братучеди, тетки, пријатели и т.н

4. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Не е точно, има разлика помеѓу негативна споредба и лично мислење. Едуцирај се.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Споредбата не ти е ама ич на место. Постојат работи за кои што можеш да имаш лично мислење, а дискриминација на расна основа, не може да е твое лично мислење туку е дискриминација. Едно е да не ти е убава Спенџарска, тоа е лично мислење, а да не ти е убава пошо ти личи на Ромка е дискриминација и навреда.

На PaLaVa, candy.cane, mkdvesna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.968
    А сосем небитно е колку е висока и каква фаца има. Доволно е уста да отвори и се ти е јасно. Мислам,као за ТВ личност, не е уствари најбитно што и како зборува?:?:

На Konfetka, Stressed Out, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Ок Јецо лепотица си.:inlove:

8. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Темава мислам дека нема ограничувања? Може кој сака и што сака да пише? Ве молам поправете ме ако грешам.
    Уште на првиот пост потенцирав дека не ми е омилена што значи дека не ја следам уопште, баш пошо не ми се свиѓа каков водител е, а тоа секако е примарно кога зборуваме за неа. НО!
    Поентата ми беше дека освен константното ругање, некогаш може да се пише и нешто убаво. Не е тоа се’ 100% лошо, а да, више и кога е јавна личност и те како на мета е и физикусот.

Џизс, да не бев зачленета пред сто години, сега ќе имаше куп напади дека сум прва братучетка на Јеца шо се труди да го одбрани фамилијарното име.

Не ми се верува шо се дешава у темава.

На Принцезичка1, burthdaykake, mkdvesna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Епа тука ретко се дискутира за тоа што стварно треба, повеќе е за изгледот на тие фаци и во приватноста, кој како да си го воспитува детето, од кој пол треба да му биде партнерот, зошто такви родендени на децата.. :drunk:
    Изгледа сепак совршенство постои..

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Треба малку да заигра метла тука се пишуваат навреди и глупости @referentka

На burthdaykake и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Утрово фатив на реклама , сликата која беше поставена тука е дел од онлајн вклучување во емисија на канал 5 . Веројатно Спенџ само ја погрешила пудрата ( ставила потемна од што треба ) а и осветлувањето игра улога , затоа изгледа така како што изгледа . Бај д'веј , имам видено многу убави Ромки , од бебиња до возрасни луѓе , машки и женски .

И да , стварно лош кадар има на сликата , затоа и личи на трансвестит ( пак ќе кажам ЛИЧИ на маж што се облекува како жена , немам ништо против транвеститите како особи или против Јелена лично ! ) . За однесувањето на Јелена , нема да коментирам , знаеме сите дека претерува некогаш ( затоа и не ја следам на социјалните мрежи ) но тоа не значи дека е ружна . Да можеби некоја друга би направила корекции на изгледот , но таа не направи , и тоа ми се допаѓа , што се прифаќа како што ја дал Бог , не побрза да стави филери и ботокс и да си го смени личниот опис до размер родената мајка да не ја препознае .

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    ^Претерувате.

На flawless_ и f.girl им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    За какви ситници се фаќате и објаснувате во темава алал да ви е :rofl:

На najjacha, Regina.Phalange, Feminka88 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    32.704
    Да има. Во твоето лично мислење направи негативна споредба и при тоа индиректно навреди припадници на една националност. Не знам кој треба да се едуцира.
    Немам намера да реплицирам повеќе, модераторите нека ги избришат ваквите примитивни навреди. А некои членки нека размислат како би се чувствувале доколку за нив некој го каже истото тоа што го пишуваат.

Последна измена: 9 мај 2020
    На Star_dust, Izaabella, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    баш е згодна BCF4D056-9096-41FC-920B-6F49B86AA2F2.jpeg

На Poyraz Karayel и poppie им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Дискриминацијата не е ситница ! Замисли да е ова држава во која Ромите се мнозинство и некој да рече за тебе еј оваа личи на православна затоа не ми е убава .
    Мислам nonsense (facepalm) . Не дека не сме дискриминирани во нашата држава од другите народи што живеат тука , и тоа е страшно што во 21 век ние како мултиетничка држава сеуште се занимаваме со примитивни работи ( луѓето слетаа на Марс , ние сеуште се бориме со дискриминација :fubar:|((facepalm) ) . Божее , уште вели ситници ..(facepalm)

Последна измена: 9 мај 2020
    На Sejfullai, f.girl, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Фала ти што ми го објасни ова, еве моментално сум просветлена од фактот дека ромите доживувале дискриминација а јас не сум знаела :o
    Мојот коментар се однесуваше на дискусијата од последните стр. за Спенџарска, каква била, па анализа на нејзиното лице, па личи на ромка, личи на транвестит, па реферати објаснувања зошто го мислите тоа, па некој секогаш се наоѓа навреден.....океј е, како за квантна физика да се дискутира личи од страна.

18. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Едно е да кажеш дека личи на - ова или она - а друго да кажеш дека дискриминацијата е ситница . Не сум навредена воопшто , само не ми е јасно како си дозволи да кажеш дека дискриминацијата е ситница .

Пак ќе потенцирам , јас реков дека личи на транвестит , со тоа се надоврзав на предходен коментар од друга членка и нагласив дека тоа е на сликата што е поставена , што не значи дека и на други слики или во живо ми личи на транвестит .

19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Леле девојче не реков дека дискриминацијата е ситница туку целокупната ваша дискусија за водителкава е барање ситници и карање.
    ај , не планирам да се објаснувам.

20. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Последната дискусија беше насочена кон дискриминацијата во пост на членка (facepalm) . Прочитај убаво , па после кажувај што е ситница ама напомени на што мислиш конкретно , бидејќи реално никој нема да те разбере како што треба , не гледаме на гравче тука што мислите секој од вас поединечно (facepalm) затоа јас секогаш пишувам реферати на долго и широко .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.