Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.699
    Ивона заради дебелината се откажа од Ѕвезде Гранда. И го плеснаа дека треба да ослабне ако сака да има кариера. Таму бараат слабички, цицлести, газлести, тртлести... Заеби пеење. Битно е да имаш тело ремек дело(facepalm)

На candy.cane, Nellie, TutiFuti и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Срам да ви е на сите што пишавте лошо за девојчево. Како би се осеќале некој за вас да пишува вака на интернет??

На Victorian, Emilija97mk, Luminary и 12 други им се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.970
    Се тоа арно. Ама, ако е среќна и и е убаво така не гледам потреба да ја потценуваат.
    Треба да се прифанеме какви што сме. Не ја разбирам потребата да ослабне ако и е убаво во сопствена кожа. На никој не му штети тоа што е покрупна.
    Ако е слаба значи е здрава?
    Не секој што е слаб е здрав. И, не секој што е дебел е нездрав.
    Среќа што сте се погодиле вие да сте слаби. Дали мислите дека имате право да зборувате за борба со вишокот кг?
    Таа борба не е воопшто лесна.

Последна измена: 2 јуни 2020
    На *Amethyst*, ohlalalala и Nausicaa им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    39.462
    Да де, воопшто не треба да биде потценета ни Ивона ни некој друг.Коментирав за body positivity кога веќе се начна темата, дека едно е да осудуваме булинг кон луѓе што се крупни а друго е да охрабруваме дебелина како што е трендот моментално.Има разлика.
    И да, не секој што е слаб е здрав, нормално, ама кај секој гојазен човек секој плус килограм си зема некој свој данок.Ова е факт, не планирам да навредувам некој туку само да не преминеме во бришење на тоа што е реално во име на политичка коректност.
    Пак ќе кажам, однос со навреди врз база на физички изглед не оправдувам, вреѓањата зборат за тој што ги кажува.
    Се извинувам за офтопик, ама штом сте ја почнале темава да си кажам :D.
    Едит: гледам дека сте пишале и на претходната страна, добра идеја е да се отвори ваква тема за body positivity да не пишуваме тука.

Последна измена: 2 јуни 2020
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Море лујџе дај свестете се.
    Да беше некоја со помала самодоверба до сеа ќе се утепаше.
    Не е убоо волкава драма што се крена за Ивона

На candy.cane, Maša8, Emilija97mk и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Коментарите се злобни но јавна личност е и секако ќе има и убави и лоши коментари,не глумете светици пола од вас што пишувате дека не е у ред да пишуваат така а за Мелита ,Лила ,Љупка ,Миа што се немате зборено и сега одеднаш ви текна дека не е во ред .

На Emilija97mk, ElenaOfRivendell, sofija014 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.699
    Ако веќе сакаш да бидеш јавна личност треба да си свесен дека ќе има секакви коментари. Ивона е барем природна, а не пластична како Мелита.

На CrazyGirl15, ElenaOfRivendell, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Edno e da vregjas deka nekoj e debel a drugo e da kazes deka Melita preterala so operacii.

На ocicka2014, ohlalalala и didisi им се допаѓа ова.
  9. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Е тука да си ми жива.

Сакаат и јавни личности да се и све сакаат ама некој накриво ги погледне искоментира нешто веднаш се попалуваат.
    Таа треба со годините веќе да се има прифатено таква каква што е да има самодоверба и кога веќе сме кај самодовербата не можеш ти да имаш самодоверба да кажуваш дека не се замараш што другите мислат за тебе а еднаш некој ти рече"дебела" одма да се попалуваш. Тоа не е самодоверба. Тоа не е сакање себе си и прифаќање таков каков што си.

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Angie1432,

Никој, ама баш никој не тврди дека обесноста е здрава и супер за организмот ама ајде кажи, што ќе постигнеш со тоа што на „дебела“ личност ќе и кажеш дека е неубава или непривлечна? Секако дека повеќето тоа го мислат за себе, затоа е и потребата од body positivity. Може имаш вишок килограми, ама не си грда. Облечи го тоа слатко фустанче, труди се да јадеш здраво и да се движиш што повеќе, а во меѓувреме сакај се. Толку :) Е толку е едноставно.

Прво, не е воопшто мал- тиреоида, дијабет, хормони, пореметување на метаболизам. Второ, ајде да разговараме за менталните болести и нивната поврзаност со храната. Депресија, анксиозност, емотивна зависност од храна. Цел свет се соочува со епидемија на вишок килограми, што значи тоа е проблем што нема баш толку едноставно решение.

На candy.cane, Victorian, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Исто е.
    И едното и другото не е прифатливо.

На candy.cane и Alisa22 им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.699
    Многу е битна самодовербата. Јас ако сум задоволна со мојот изглед многу ми е гајле што мислат другите за мене. Ако некој нема попаметна работа, нека навредува. Еден период и јас се нервирав за мојот изглед (не сум дебела, ниту слаба), ама со тек на време научив да се ценам таква каква што сум. Кај некои дебелината е поврзана со хормонален дисбаланс.

Ивона ми е ок. Според тоа што го имам видено на тв. И убаво пее.

На buba4e89, lovemme, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    39.462
    Ехее тука во темава што сѐ не прошло, те ваква ѝ е фацата на оваа, на онаа носот таков, трета личи на плашило...
    Јас ниту имам личен проблем со луѓето(???), ниту па некаде оправдав навреди упатени кон нив , прочитај ме, ги осудувам луѓето кои за сечиј изглед наоѓаат маана. Критиката ми е кон body positivity движењето кое го спомнавте и како од позитивна намена се движи во негативен правец.
    Инаку, за последното, сѐ што наброја може да е причина за здебелување(последица исто така) ама тоа не значи и дека е пречка никогаш да не се ослабе.

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Аха.... Да сумираме, ако имам самодоверба треба да ќутам кога некој ме вреѓа? Зошто во спротивно не се прифаќам себе си. ОК... За мене, „дебела“ е навреда. Иди кажи и на шефицата на работа „дебела“ па дојди тука кажи како си си поминала, и дали е или не е навреда.

Значи, кога некој е јавна фаца, очигледно треба да трпи се и сешто, секакви навреди, зошто во спротивно не се сака себе си.

На Victorian, CameliaMiller, x.Daisy.x и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Аха интересно . Каде бевте вака да се нафрлиле кога се збореше дека Елена живот со стил личи на "страшило"? Или и тие коментари се океј? А за Мелита да не се лажеме коментарите се далеку повеќе од тоа дека претерала со операции .

На candy.cane, PinkGirl*, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Најпрво, да разграничиме нешто. Движењето на body positive не е исто со fat acceptance movement.

Сите треба да тежнееме да бидеме што поздрави. Да се трудиме да јадеме што поздраво, да се обидеме што повеќе да пешачиме, да пробаме редовно да вежбаме. Меѓутоа, нема сите да бидеме слаби, па макар гладувале и вежбале по два часа дневно (што само по себе не е здраво, така?) И тука доаѓа тој момент на реализација и помирување дека никогаш нема дојдам (или да ја задржам) килажата што сум ја имала кога сум била во средно. Но и покрај тоа, иако имам (карикирам) вишок 15 кила, јас сум убава, привлечна и вредна за љубов. Нема да чекам да ослабам (што може никогаш и нема да се случи, без разлика колку се трудам) за да почнам за барам дечко, нема да чекам да ослабам за да купам некое парче облека што ми се свиѓа, нема да чекам да се офарбам плаво, итн. Едноставно, доаѓа денот кога ќе мора да се прифатиш таков каков што си и да се трудиш да живееш најдобро и најквалитетно што можеш.

Зошто за мене, не е самољубов да не сакаш од кауч да станеш и секој ден да се наливаш со литар кола-кола, да јадеш само фаст-фуд, грицки и благо. Но не зборуваме за ваква ситуација сега. Исто, се извинувам за почетниот дел од мојот претходен пост, не беше фер кон тебе, затоа и го избришав. Извини уште еднаш.

На ikivikica, Плавуша123, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.699
    А што треба да пишуваме за Мелита? Дека супер изгледа?

На poppie и ohlalalala им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Ако имаш проблем со движење кое им кажува на луѓето да не се мразат кога ќе се погледнат во огледало, проблемот е во тебе. Многу е едноставно. Ама многу.

Инаку, да, јавните лица треба да очекуваат секакви коментари, ама ако јавноста дава вакви коментари тоа многу кажува и за општеството и за секого индивидуално како личност.

На Victorian, CameliaMiller, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Mene Ivona mi e sto pati poubava od Melita.

На poppie, SummerGirl и ohlalalala им се допаѓа ова.
  20. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Хаха па Ивона со Мелита ја споредуваат.:D
    Ок.

На Emilija97mk и SummerGirl им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.