Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    А бе океј се слагам, не се сите баш толку вулгарни ама тематиката е таа, дрога, криминал и жени:D Не барај феминизам у рап култура:|

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    181.032
    А може општествена критика да барам?:wasntme:
    Пошто така не лажеа во предметот теорија на рап:lol:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    А може и едноставно да не слушаш таква музика, јас така праам кога нешто не ми се свиѓа Биљарке:D

На M&M и Bengal tiger им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.616
    Actually види го стихов на Кендрик

I'm so fuckin' sick and tired of the Photoshop
    Show me somethin' natural like afro on Richard Pryor
    Show me somethin' natural like ass with some stretchmarks

Нејсе, не е темата за феминизам и не мислам за него тука да дебатирам :D Се менуваат времињата, јес да уште постојат типови како G Eazy и Тајга кои се сељаци, ама повеќето веќе си наоѓаат други теми и имаат и те како успешност. Слушни ја и This is America од Gambino, други работи се hot topic сеа, не се веќе цицки и газови.

Али да у право си, секој треба да си слуша тоа што му прија. Во рап има и те како добри песни, а и кај нас е вака. Да не одиме во офтопик, не знам стварно како може онаа песна на некој да му се свиѓа, све е ужасно, од наслов, до спот, до текст, СВЕ буквално.

И едно е sexy, erotic и провокативно. Јас прва сум за такви песни :D А сосема друго е дека има некоја што сама си го барала, му седи у скут на професор и тој ја удира по газ. Тоа ми е одвратно.

Partition од Бијонсе ми е нешто најдобро, pour it up од Ријана ми е одвратно. А не дека не ја сакам вторава, туку ете, правела и она утки. Ми има некоја линија меѓу секси и невкусно, не знам како да го опишам подобро ова :D

На M&M, Waverly Raven, poppie и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bengal tiger

Bengal tiger Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    477
    Јас да речеме не знам како да ти објаснам дека слушаш “уметност” од сатанизам првокласен од кој ми се повраќа...

На Emilija97mk и KateKane им се допаѓа ова.
  6. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.956
    Мислиме дека ова е бљувотина од песна.

На ZAHRA и Angie1432 им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.517
    А "сама си го барала" од горенаведената група е врвот на вековниот развој на уметноста? :^)

На poppie, Annath, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bengal tiger

Bengal tiger Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    477
    Не, туку огледалото на општеството! Уметникот го има целото право на светот да даде критика за истото. Тоа што светот пробува да го прикаже во “убава рамка” уметникот ја растура рамката и ја покажува реалноста!

Последна измена: 22 јуни 2020
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Леле што гледав. Оваа стварно е на Вело жената? "Се лепам на пара". Леле како се пучи на камера, нема никогаш да можам да го одгледам ова

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    Пред се да не ги заборавиме Eminen, Jay Z, André 3000, ама ај не е тоа темата :D

На CindyAnn, Dentina и KateKane им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    39.510
    Од олд скул само САФ сум ги слушала и тоа веќе на факс бев, кога почнаа по телевизии и радиа да ги вртат. Плус со 103 повекето сме созреале така што не е баш дека од марс паднавме. Нема потреба од лекции. Денес кога имам 14 годишна ќерка, дегутантен ми се виде спотот, можда сум biased токму ради тоа. Од друга страна пак таа на 14 слуша од Рамштајн до Депеш Мод, до Били Ејлиш до Френк Синатра. Од рапери, слабо се разбира, така да и јас немам прилика да слушнам што е ново..

На M&M и UmaThurman им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.502
    Не ми јасно зошто родителите не се бунат за професоркава:wasntme:

Типкава се слика гола покриена со коса ,а работи во образовно воспитна институција,ај школово спие,МОН исто,ама родителиве.

На Gosh, duffi, TutiFuti и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Видов сте ја коментирале "барбиката" Калтрина.
    Не знам дали ја знаете во живо, ама да ви кажам сум ја видела во живо без шминка и џабе е вештачка пак е грда :x
    Седевме во исти кафич буквално е незабележителна, далеку од тоа што се претставува на социјалните мрежи.:shake:
    Сликите и се нападни и зошто ако смета дека е толку убава кога ќе оди на плажа става кармин и пудра:?:
    Во однос на тоа што е професорка не би да коментирам..

На simoncelicius, poppie, ohlalalala и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Што родителите као демек твојте родители сите професори ти ги знаеле .. Може не ни знаат дека постои .

На Biljarkata, didisi и burthdaykake им се допаѓа ова.
  15. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Roditelski sredbi vo uciliste,muabeti megju deca od koi barem dvajca doma ke prenesat,instagram,fb..Bar sega mozeme lesno da najdeme sekoj :)
    Jas licno imav navika da im zboram na moite za toa kakvi mi se profesorite kakvo ni e predavanjeto i slicno :)

На simoncelicius, ohlalalala и Masnickaaa им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.502
    Па ги знаеле.:nod:
    И јас ги знам на моите деца ,и на двете.
    :)

На simoncelicius, ohlalalala, Harper и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Јас ја имав видено пред да стане пластична со операциите,тогаш изгледаше скромно и без шминка беше.Сега многу кратко,силикони и не е забележителна да рече некој ваууу ако мислела дека тоа ќе го постигне.Братз кукла станала едвај збори.Имаше еднаш поставено стори на инстаграм син и и покажува среден прст неколку пати.Толку од авторитет и професор кога и пред учениците е толку разголена,се знае во секоја установа каков е кодексот на облекување.

На TutiFuti, simoncelicius и ohlalalala им се допаѓа ова.
  18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Ќе ви биде ли сеедно да видите маж кој е вработен како полицаец на пример , да стопира коли ( за казнување нели ) во шорц до задникот ? И кошула раскопчана до пупак ? Што ќе мислите за него ? Колку и да е среден , невкусно делува , така ? Епа што е работата со Калтрина ? Таа треба да воспитува деца , треба да представува пример како една жена треба да биде гледана од секој човек ( мажи и жени подеднакво ) . Во моментов , таа делува како да ги учи момчињата да ги гледаат жените како секс предмети . И после се чудите зошто имаме се помалку мажи што ги ценат жените .. Па многу јасно е зошто . Едно време се знаеше каде може да се најдат девојки како кукли , сега веќе секоја втора изгледа како кукла . Фалеше уште во образовни институции да се појават , и таму стигнаа , на тв се секој момент .

Во приватниот живот нека шета гола ако сака , ама во училиште се знае како треба да е облечена и средена ! Шминката во училиште треба да е суптилна , да ги сокрие вашите недостатоци ( она што вие го сметате за недостаток ) , облеката исто да биде со многу мало и пристојно деколте , сукњите барем до над коленото , ноктите во средна должина и во ненападни бои ( месо боја , нежно розова , светло кафеава итн . ) . Оваа личи на жена излезена од бар ! И не руши никакви бариери , туку создава комплекс на девојчињата на кои им предава уште од рана возраст , за момчиња представува пример какви жени да бараат утре ( и така секоја ќе стане налик на Калтрина , Мелита , Накова итн . ) , бидејќи ако се свои , ќе бидат изневерени со некоја " Барбика " . Не е во ред . Треба да биде соодветно санкционирана ( постојат казни 6 по 15% од плата на пример , или предупредување за почеток , ако нема резултати тогаш казнување ) , колку и да е добра во својата фела , сепак треба со усул облекување , сепак оддаваш некаков пример . Изборот е твој .

И тоа што е од антачаблс , не треба да и се прогледува низ прсти . Ермира Мехмети беше од истите , но беше далеку поубава и поавторитетна од Калтрина . Како можеше таа да биде секогаш средена и убава , а да изгледа толку елегантно и софистицирано ? Јас никогаш не сум видела слики од Ермира со деколте до пупак и минич до пич .

Истото мислење ќе го имам за секој што не е облечен соодветно на тоа што го работи . Бариери се рушат ако станеш автомеханичар а си жена , да работиш работа каде што е позастапен машкиот пол ( на пример бравар , златар , машински техничар итн . ) . Облеката не руши никакви бариери . Замислете си само , одите да го оставите автомобилот на механичар , а таму ве пречекува човек облечен како стриптизер :D наместо човек во работничка униформа , со уље до лакти :D .

На Fleur-De-Lis, CindyAnn, mssuniquee и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    39.510
    добро, за Ермира имаше во бомбите со швалерот муабети;), али ај да речеме тоа нелегално прислушкување. Никој не е " светец" ма да во право си, таа бар децентно се облекуваше.
    Мене вакви особи ми бодат очи дека ке ме деконцентрира ако ми предава, јас што сум женско и не ме привлекуваат жени, би ја гледала во деколтето или во тоа предимензионираната уста, перика, нападна шминка ако стварно така оди на школо. А и децата ќе зјапаат повеќе отколку што ќе слушаат. Убавина не можеш да скриеш, ниту па треба, ама ова е тело " на изволте". Не знам колку добар педагог да е, за да и прогледам низ прсти. Уште ракав тетоважи и фали , и алка во нос. Невкусно:puke:

На CrazyGirl15 и Bengal tiger им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Е ова за тетоважите не ти требаше. Голотијата е невкусна,тетоважите не.

На emiliana, Lolli, Macito007 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.