Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Точно е, да. Ама има разлика помеѓу оговарање да се насмееме малку и вреѓање на цел женски род
    И јас коментирам тука, ама не до тој степен. Ако ме читаш ќе приметиш ;)

На Nightwish11, buba4e89, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    15.956
    Не велам дека ти, туку општо.
    Оговарањето некој/а личност во главно е исмејување и навредливо за таа личност, навреда е навреда па макар и за една личност да е.
    А мислата беше:
    ;)

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Да ама и во темава се реагира кога во екстрема оди оговарањето.
    Јас сум за секаква конструктивна критика на јавниот живот на фациве наши, па така да се критикува или пофали јавниот настап, способноста за тоа што го работат, впечатокот кој го оставаат и сл. Ама како си ги воспитуваат децата на пример ми е безвезе муабет

На antonelala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Кога Бог делел памет и висина , Панчо не бил дома . Ај за висина ќе му опростиме , ама за памет .. тешко .

На poppie, Leat, CindyAnn и 9 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мелиии научи ме на фотошоп, плсссс :rofl:

На poppie, Konfetka, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Извини, џабе, без конкуренција сум :*:rofl:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Абе овде може да се коментира која имала силикони, која била пластична, која ниска, која дебела, ама сеа сите светици, а истото се прави и е јавно.
    И приватно да е секој ќе искоментира за некој ќе помисли човек народов саде филозофи и научници земјава ја газат...

На CrazyGirl15 и Bratot им се допаѓа ова.
  8. BellaCaca

BellaCaca Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    104
    Каде е Лила на одмор?

9. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Саранда, Албанија.

На BellaCaca и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не ја користете тезата "и на форумов се оговара и се коментира". Силикони ќе коментирам кога ги сликаат триста пати уште од операциона сала, ги ставаат на сите социјални мрежи, па ќе ги објават сите порталчиња, кога интервјуа пишуваат фермани по цели стрници џанам на месечината се качиле, и сето тоа затоа што психата им се храни единствено на тој начин. Ама, да седиш на плажа, да видиш дебел газ и толку да те истрауматизира за да пишеш пост, јавен, на социјални мрежи (од сите работи за кои можеш да пишеш) треба стварно да имаш дијагноза. Едноставно не е исто некоја рандом жена зевала на плажа и наишла на Панчо да ѝ каже дека е дебела :) На некој начин, јас сум осудена на нечии силикони затоа што на тоа ни е сведено квази новинарството, ама да седам на плажа и некој морж да ме коментира или да ме слика, не знам. Да не е од некоја дебела жена ошурен Панчо, па страв да има.

На Nightwish11, Leat, Lolli и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    15.956
    Аа така (highfive)

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Ок, сфативме, Панчо е Бог.
    Тука се коментираат јавни фаци, не луѓе рандом на улица видени.
    Моето мислење тука ќе се изгуби меѓу многу и никој нема да го сфати озбилно. Да става човек со илјадници следбеници вакви статуси е крајно дно.
    Не ми треба Панчо со статус за да ми каже дека имам целулит и стрии и дека не смеам да носам што сакам.

На Victorian, Lolli, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па и силикони се коментирање нечив изглед, ако она си се чуствува убаво со силикони кои сме ние да кажуваме каква била, а тука не се коментираат само силикони него и малолетни девојчиња на пример.Да, статусот е глуп пошто е мешање во туѓа приватност ама да не се лажеме дека не коментираме други луѓе, па и некоја најзгодна да е ќе си помислиш дека е згодна.

На Glowy, Stressed Out, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Ме потсети ова на Панчо (facepalm):D FCF40FFF-CF13-46C9-82DE-FA85107507F7.png

На Leat, MeowMeow, Konfetka и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Дека се коментира, се коментира. Ама две работи ми пречат. Кога го продаваш своето тело и тоа ти е работа, не можеш да се буниш зошто се коментира. Буквално реклами им прават на докторите и болниците, и после абе леле мое тело е што сакам ќе правам. Супер, се сложувам, ама не го поти со твоите силикони и искрено нема ни да ми падне напамет да те коментирам, ни тебе ни твоите силикони. Значи си ја потврдувам претходната теза, за многу жени од јавниот живот душевна храна е да бидат коментирани. Втората работа која ептен ми смета и жал ми е ако мислиш така, само згодните не смееме да ги коментираме затоа што се згодни па се не знам, мечки заштитени? И она што членката го напиша погоре се сведува на тоа, демек ако немам целулит и стрии само тогаш нема да бидам подложна на коментари?

На Leat, dafe993, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Штета е што темава се сведува на толку површни мислења. Иако сметам дека голем дел од тие мислења се предизвикани од тоа што некои јавни фаци се "одвратни" како луѓе, па од таму и "потребата" да се коментира нивниот изглед.

Треба да се дискутира за песните на пејачите, способностите за глумење на глумците, фотогеничноста на моделите, стилот на блогерите, техниките на шминкерите и слично.

Ама такви сме, не привлекува драма и знаеме да се изгасиме. Со чест на исклучоци што никогаш не се служат со навреди, а и на таквите што целта им е вреѓањето.

На Bezimenka90, GirlRose, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Од кај искочи тоа дека згодните не смеат да бидат коментирани? Сите сме коментирани на некој начин (btw и јас сум во дебелите па не се наоѓам навредена) дали слаби дали дебели дали ниски нека коментира кој што сака ама ич не ми е гајле, никој не е совршен ако се замараш со секој коментар крајот кај ќе ти е.
    На крај краева не е ни битно како изгледаш, ама чисто онака уз муабет сите верувам сме искоментирале некој, искрено премногу прашина се крена за еден глуп статус.

На Bratot и Stressed Out им се допаѓа ова.
  18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Не е прашина. Безобразно е. Кој што сака нека си мисли и збори за тоа како изгледа, ама да дојде во лице да ми го каже тоа или негде јавно, ќе се навредам. Тука е разликата.

На Hellobeautiful, Bezimenka90, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Извини, јас така те разбрав, бидејќи пиша " па и да е најзгодна ќе кажеш еј ама е згодна". Не е работата дали е навредливо или не за мене и тебе лично или за било кој друг, едноставно израз е на простотилак, некултура и доказ дека стварно во државава ако не си прост нема за тебе да се збори :) Јас сум бајаги висока, сега да земам да фатам да го јавам Панчо дека е ќепец, на што би личело тоа, и каков би бил неговиот коментар? Да пишам аууу видов еден кепец у бермуди друже зашто така, кој стилист те облече, леле бе не се бермуди за сите. Очигледно е дека имал намера со постот, да увреди некого, да ги потсети своите "фанови" дека е жив, да се рекламира...

На Leat и ohlalalala им се допаѓа ова.
  20. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Да, и јас го сфаќам тоа дека е претерано и премногу глупо да лепнеш статус за танги, мислам треба да немаш попаметна работа во животот за со такви глупости кој што носел да се замараш, поготово од јавна личност, ама стојам зад тоа дека сите за нешто коментираме, побогу луѓе сме.(а овде знаат и бајаги навреди да паднат)
    Ама и статусот беше за тоа наменет, да му се крене фамата што ја нема, пошто како група ДНК одамна ја нема а такви испади имало и ќе има.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.