Форумџика на годината

Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Shery

Shery Популарен член

Точно е, да. Ама има разлика помеѓу оговарање да се насмееме малку и вреѓање на цел женски род
    И јас коментирам тука, ама не до тој степен. Ако ме читаш ќе приметиш ;)

2. Bratot

Bratot Форумски идол

Не велам дека ти, туку општо.
    Оговарањето некој/а личност во главно е исмејување и навредливо за таа личност, навреда е навреда па макар и за една личност да е.
    А мислата беше:
    ;)

Stressed Out likes this.
  3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Да ама и во темава се реагира кога во екстрема оди оговарањето.
    Јас сум за секаква конструктивна критика на јавниот живот на фациве наши, па така да се критикува или пофали јавниот настап, способноста за тоа што го работат, впечатокот кој го оставаат и сл. Ама како си ги воспитуваат децата на пример ми е безвезе муабет

antonelala likes this.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Кога Бог делел памет и висина , Панчо не бил дома . Ај за висина ќе му опростиме , ама за памет .. тешко .

poppie, Leat, CindyAnn and 9 others like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Мелиии научи ме на фотошоп, плсссс :rofl:

poppie, Konfetka, raww and 2 others like this.
  6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Извини, џабе, без конкуренција сум :*:rofl:

buba4e89 likes this.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Абе овде може да се коментира која имала силикони, која била пластична, која ниска, која дебела, ама сеа сите светици, а истото се прави и е јавно.
    И приватно да е секој ќе искоментира за некој ќе помисли човек народов саде филозофи и научници земјава ја газат...

CrazyGirl15 and Bratot like this.
  8. BellaCaca

BellaCaca Активен член

Каде е Лила на одмор?

9. mariatim

mariatim Популарен член

Саранда, Албанија.

BellaCaca and Kimberly11 like this.
  10. Abel

Abel Популарен член

Не ја користете тезата "и на форумов се оговара и се коментира". Силикони ќе коментирам кога ги сликаат триста пати уште од операциона сала, ги ставаат на сите социјални мрежи, па ќе ги објават сите порталчиња, кога интервјуа пишуваат фермани по цели стрници џанам на месечината се качиле, и сето тоа затоа што психата им се храни единствено на тој начин. Ама, да седиш на плажа, да видиш дебел газ и толку да те истрауматизира за да пишеш пост, јавен, на социјални мрежи (од сите работи за кои можеш да пишеш) треба стварно да имаш дијагноза. Едноставно не е исто некоја рандом жена зевала на плажа и наишла на Панчо да ѝ каже дека е дебела :) На некој начин, јас сум осудена на нечии силикони затоа што на тоа ни е сведено квази новинарството, ама да седам на плажа и некој морж да ме коментира или да ме слика, не знам. Да не е од некоја дебела жена ошурен Панчо, па страв да има.

Nightwish11, Leat, Lolli and 9 others like this.
  11. Bratot

Bratot Форумски идол

Аа така (highfive)

Alisa22 likes this.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Ок, сфативме, Панчо е Бог.
    Тука се коментираат јавни фаци, не луѓе рандом на улица видени.
    Моето мислење тука ќе се изгуби меѓу многу и никој нема да го сфати озбилно. Да става човек со илјадници следбеници вакви статуси е крајно дно.
    Не ми треба Панчо со статус за да ми каже дека имам целулит и стрии и дека не смеам да носам што сакам.

Victorian, Lolli, Konfetka and 6 others like this.
  13. Monna.Monna

Па и силикони се коментирање нечив изглед, ако она си се чуствува убаво со силикони кои сме ние да кажуваме каква била, а тука не се коментираат само силикони него и малолетни девојчиња на пример.Да, статусот е глуп пошто е мешање во туѓа приватност ама да не се лажеме дека не коментираме други луѓе, па и некоја најзгодна да е ќе си помислиш дека е згодна.

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ме потсети ова на Панчо (facepalm):D FCF40FFF-CF13-46C9-82DE-FA85107507F7.png

Leat, MeowMeow, Konfetka and 8 others like this.
  15. Abel

Abel Популарен член

Дека се коментира, се коментира. Ама две работи ми пречат. Кога го продаваш своето тело и тоа ти е работа, не можеш да се буниш зошто се коментира. Буквално реклами им прават на докторите и болниците, и после абе леле мое тело е што сакам ќе правам. Супер, се сложувам, ама не го поти со твоите силикони и искрено нема ни да ми падне напамет да те коментирам, ни тебе ни твоите силикони. Значи си ја потврдувам претходната теза, за многу жени од јавниот живот душевна храна е да бидат коментирани. Втората работа која ептен ми смета и жал ми е ако мислиш така, само згодните не смееме да ги коментираме затоа што се згодни па се не знам, мечки заштитени? И она што членката го напиша погоре се сведува на тоа, демек ако немам целулит и стрии само тогаш нема да бидам подложна на коментари?

16. candy.cane

candy.cane Популарен член

Штета е што темава се сведува на толку површни мислења. Иако сметам дека голем дел од тие мислења се предизвикани од тоа што некои јавни фаци се "одвратни" како луѓе, па од таму и "потребата" да се коментира нивниот изглед.

Треба да се дискутира за песните на пејачите, способностите за глумење на глумците, фотогеничноста на моделите, стилот на блогерите, техниките на шминкерите и слично.

Ама такви сме, не привлекува драма и знаеме да се изгасиме. Со чест на исклучоци што никогаш не се служат со навреди, а и на таквите што целта им е вреѓањето.

17. Monna.Monna

Од кај искочи тоа дека згодните не смеат да бидат коментирани? Сите сме коментирани на некој начин (btw и јас сум во дебелите па не се наоѓам навредена) дали слаби дали дебели дали ниски нека коментира кој што сака ама ич не ми е гајле, никој не е совршен ако се замараш со секој коментар крајот кај ќе ти е.
    На крај краева не е ни битно како изгледаш, ама чисто онака уз муабет сите верувам сме искоментирале некој, искрено премногу прашина се крена за еден глуп статус.

Bratot and Stressed Out like this.
  18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Не е прашина. Безобразно е. Кој што сака нека си мисли и збори за тоа како изгледа, ама да дојде во лице да ми го каже тоа или негде јавно, ќе се навредам. Тука е разликата.

19. Abel

Abel Популарен член

Извини, јас така те разбрав, бидејќи пиша " па и да е најзгодна ќе кажеш еј ама е згодна". Не е работата дали е навредливо или не за мене и тебе лично или за било кој друг, едноставно израз е на простотилак, некултура и доказ дека стварно во државава ако не си прост нема за тебе да се збори :) Јас сум бајаги висока, сега да земам да фатам да го јавам Панчо дека е ќепец, на што би личело тоа, и каков би бил неговиот коментар? Да пишам аууу видов еден кепец у бермуди друже зашто така, кој стилист те облече, леле бе не се бермуди за сите. Очигледно е дека имал намера со постот, да увреди некого, да ги потсети своите "фанови" дека е жив, да се рекламира...

Leat and ohlalalala like this.
  20. Monna.Monna

Да, и јас го сфаќам тоа дека е претерано и премногу глупо да лепнеш статус за танги, мислам треба да немаш попаметна работа во животот за со такви глупости кој што носел да се замараш, поготово од јавна личност, ама стојам зад тоа дека сите за нешто коментираме, побогу луѓе сме.(а овде знаат и бајаги навреди да паднат)
    Ама и статусот беше за тоа наменет, да му се крене фамата што ја нема, пошто како група ДНК одамна ја нема а такви испади имало и ќе има.

candy.cane likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.