Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Па има разлика, ти на улица можеш да се шеташ во сосема секојдневна варијанта а никој од страна да не претпоставува дека облеката ти вреди многу зашто не ти е поентата да вриштиш "гледате колку сум богат/а" , а можеш и да купиш намерно најексплицитна облека и додатоци за од авион да се види што носиш, е тоа второво мислам дека за жал е поприсутно тука кај нас, па макар и со фејк работи, и личи пресмешно и жално.Значи не дека балканците се модно просветлени а другиве надвор прости, туку генерално повеќе патат по внимание иако вкусот им е крајно кич.

PaLaVa, Idedemja and candy.cane like this.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Во странство све е поефтино од овде , се изненадив кога лосионите за тело од Викторија Сикрет во Америка беа по 1$ , а овде колку се ?

ohlalalala, Kimberly11 and candy.cane like this.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

1200 така нешто |( а во Грција 15€

Justicija likes this.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Овде се поскапи зашо ние сме побогати од другиве држави |( и плус минимална плата за работникот (facepalm)

5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Мене па да ме утепа некој не носам Гучи, Версачи...
    Максимално кичеста гардероба имаат. Посебно облеката што им е скроз со нивни лога.
    И да имам пари нема да си купам.
    Не е во прашање марката, нема сенс. Барем мене не ми е убаво тоа што го носи Антониа.

6. cooll

cooll Популарен член

$1, yea sure. ^_^

7. Justicija

Justicija Форумски идол

Штета што ја изгребав етикетата на лосионов па да ти докажам дека се 1$ во Америка
    А уствари што имам да ти докажувам :D

8. cooll

cooll Популарен член

Сигурно е купен на clearance. Тешко дека таа му е оригинална цена.

Alisa22, Avery, oblace1 and 6 others like this.
  9. Shery

Shery Популарен член

Оние кои се препичаваат со тоа што носат марки и логоа големи за од месечината да ги видиш, се проста маса за мене. Јас се воодушевувам на убаво средена жена, елегантна, грациозна кога се движи.
    За која знаеш дека е скапо облечена, а нема никаков видлив бренд на неа.
    А за тоа дали сме ние опседнати со изгледот, би ви посочила да ја посетите Италија па да видите што е среден и дотеран народ.

sierra, raww, oblace1 and 16 others like this.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

И да е на попуст сепак овде ни на попуст нема за толку да го најдеш
    Сите се водушевуваме на такви жени ,проблемот е некои си ги имаат тие комплекси да мораат све бренд да носат и најчесто се осамени бидејќи никој не може да ги трпи ниту некој ги сака во нивно присуство

candy.cane likes this.
  11. Shery

Shery Популарен член

Збориш за оние со брендовите така?
    Да, и јас не ги можам. На факс имав една колешка таква што беше буквално опседната со брендови и мислеше дека ако носи маица од пазар на која пишува guess со огромни букви сите ќе ја гледаат поинаку.
    Комплекси се во прашање
    И колку и да збориш и да пробаш да ги научиш некои луѓе дека квалитетот на гардеробата е далеку повидлив од логоата и позабележлив, џабе ти е
    Секој може да проба да биде најдобрата опција од себе си почнувајќи од изглед затоа што убаво рекле дека Немаш втора шанса да оставиш прв впечаток

buba4e89, candy.cane and Justicija like this.
  12. Bengal tiger

Bengal tiger Истакнат член

Поради царинските давачки се за 5 или 10 евра поскапи сите продукти кај нас. Инаку јас лично сум задоволна само од долната облека нивна, тоа лусионите и парфемчињата многу слаб продукт се, за мене.

13. Abel

Abel Популарен член

Да не одиме офф топик, ама Европа и Америка не се исти баш, Америка е лулката на потрошувачкото општество и новиот капиталистички поредок хаххаха :) Во земја во која влагаш у супергигамегамаркет и гледаш дека најмалата ќеса чипс е колку тебе, недајбоже да станеме ко нив, ненаситни. А зависи и во какви кругови се движите, јас во Италија конкретно, па и Шпанија ги доживувам жените како многу лежерни створења и со мера која мислам дека на Балканот ја немаме баш. Жените таму се стремат кон свежина и младоликост во облекувањето, едноставно и практично, тука уште на 15 ако може да изгледаат како тетки (ја спомнав Антонија во тој конткест). Пример за тоа се матурските прослави. Такви хаљини јас во Италија и Шпанија за таков тип забави стварно немам видено.

14. Idedemja

Idedemja Популарен член

Во САД има и причина зошто се е во економично пакување или пишано со твои зборови најмалата ќеса чипс е колку тебе:lol: Прво кај нив нема маркети во секое зградиче како кај нас и сите не се пуштени слободно по улици. Таму за да стасаш до околен маркет минимум ти треба да возиш од пола саат па наогоре, а и каков им е начинот на живот немаат време да пазарат ден за ден како кај нас. Викенд се купува за преку цела недела храна, алишта, се што им треба. Дека се максимално конзумерско општество се, ама во последниве години откако посериозно ги здрмаа економските кризи и многу изгубија работи и потешко наоѓаат нови за разлика од порано и таму се намалени потрошувачките апетити. Сепак многу зависи од држава до држава таму, и нормално од тоа во кои кругови движиш каков заклучок ќе извлечеш за нивниот стајлинг и лајф стајл. Инаку покрај Италија и во Шапнија заборавив прееска да напишам дека се многу лежерни, жени со облини кои воопшто не се искомплексирани туку многу приземни и со уникатни бои во облекувањето и комбинирањето, сепак во Италија тоа што ми оставило впечаток е беспрекорниот стил на носење и на мажи и жени.
    Исто како природни убавици и не опседнати со прекич дотерување ми се Скандинавките кои знаат да изностат бренд на многу ненападен начин, а при тоа квалитетни парчиња облека.

15. Justicija

Justicija Форумски идол

100% ова е точно , слободно кажи дека на балканов повеќе сме опседнати со мода , во Америка највеќе гледаат да се лежерно бидејќи многу работаат , тие слики што ги гледаат на соц.мрежи е само тогаш се така дотерани и потоа се враќаат во нормалниот живот -работа 1- работа 2 и толку !
    Тие не можат да бидат средени и да сакаат ,бидејќи немаат време

16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Последниве години таму повеќето гледаат да преживеат како знаат и умеат, точно е дека работат по две работи најголемиот дел од населението, огромни им се трошоците и давачките кон државите, така да брзиот начин на живот си го прави свеоето. Не би рекла толку дека е до немањето време колку до заморот, уморни се од тоа темпо на живот, ама па и не се опседнати со тоа како изгледаат. Сепак многу зависи од држава до држава и во кои кругови се движиш. Балканците и таму се со ист менталитет како по Европа што го покажуваат на големите фамилијарни собиранки:D

Justicija likes this.
  17. Abel

Abel Популарен член

@Idedemja Во Америка бев една година во студентски денови, значи одамна, и не сум фасцинирана од ништо, тоа небитно. Намерно кажав ќеса чипс затоа што тоа не е храна, за да се појача фактот дека се стварно конзументско општество. Во последните години ете гравитирам околу Италија, само да знаеш во Рим колку се патува низ градот, јас после години уште не можам да возам низ таа џунгла, значи си го е**л ежот ако треба со јавен превоз да се движиш, ама пак стојам на мислењето дека ко шо се ненаситни Американците, така не се никаде, иако нормално не може да се генерализира и да се зборува воопштено, секаде нѐ има секакви :)

18. Abel

Abel Популарен член

@Idedemja
    Пс.Инаку пазарување три пати во ден само кај нас се практикува хаххахаха
    Озбилно, јас кај што имам живеено, како Словенија, Италија, Шпанија, еднаш во неделата, дури и еднаш во месецот е таман. Или Италијанците ко што прават понекогаш по пазарите, еден патлиџан, една краставица, пошто има многу луѓе сами што живеат :)
    Ама ај да не бидеме офф, сепак барем што се однесува до јавните личности, стиловите не се споредуваат :)

19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Памет ? Мели и памет како магаре и музика :wasntme:

Gornn and Kimberly11 like this.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Мене Мелита плакарот да ми го отвори цел црн срце ќе ја стегне

Thread Status:
Not open for further replies.