Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Кај нас се форсираат заборавени светски звезди, најчесто Авалон носи такви и Бобан после се прави крал, отекува на ФБ, ко не знам што да направил.
    Значи вака Бобан, ако некако ја прочиташ поракава. Културната публика во Македонија сака актуелни светски ѕвези, значи АКТУЕЛНИ! Како во Белград пееја Мадона, Бијонсе, Џеј Ло, во Приштина Мајли Сајрус, кај нас освен Енрике, све се некои изведувачи што биле пред 20 30 години актуелни!
    Друга работа, нашите ѕвезди не вложуваат, чест на исклучоци. Како Тоше успеа да направи голем успех? Покрај ненадминливиот талент и вродена ѕвезда, Тоше многу вложуваше. Да не починеше, само небото за него ќе беше лимит! Другиве наши "ѕвезди", како Каролинчето, си наоѓаат некоја комфорна зона и тоа е тоа. Мене искрено Каролина ми е досадна со овој стил што го фура, ниту народно ниту поп. Некако таа цела кариера нема свој стил, цело време лута. Многу е талентирана, ама некако е ладна и нема" ѕвезда" во неа.
    И секако голем проблем е што не си фо цениме нашето. Дарко Димитров ги има напишано најголемите хитови во Србија,додека неговите песни во Македонија, од наши изведувачи се тотално непознати.

2. dankee

dankee Популарен член

Поради тоа што се што прават е некако аметарски... Еве ја Антонија, која песна и е посебен хит што сите ја знаат.. Мене вака последен хит што ми е останат што нема човек што не ја знае ми е од Тамара, Тажна љубов среќна песна или како и да беше. Слушам се од Архангел до Аца Лукас.. но ако приметите Аца Лукас се модернизира песната Мој живот е доста поразлична од Лична карта и слично.. одат нанапред. Исто е и со филмската индустрија турцииве сериии 1000 и нашите ги сихронизираат перфекно а во Преспав ко да се лигават, или Медена земја иако е документарец, но создава слика дека цела Македонија е таква. Не пробуваат ништо ново и модерно. Песни од 2000 и филмови од 1900.

3. Justicija

Justicija Форумски идол

И јас се чудам како авалон падна толку ниско да ни ги носи заборавениве пејачи
    Дип парпл , Боб Дилан ...и сега старци од соседството што никој во нивната земја не ги слуша
    Еднаш бобан кажуваше дека се немало толку финансии за актуелна светска ѕвезда и државата воопшто не помагала на продукциите ...
    Загреота за тие што ја слушаат таа бедна музика
    До душа таков е народот

4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Многу сте ми смешни вака. Авалон бил крив, лошо било шо си одиле. Во Македонија ако не сте свесни веќе младина и да нема. Повозрасните си сакаат Јордан Митев, Сузана Гавазова.
    Два Бона се некакво какво такво освежување на сцената.
    Прост пример, Нокаут. Толку добар бенд, а нема заинтересираност. Зошто? Оти и таа младина следи трендови, а денес тренд е трап. Исто како што пред 20 години беше Бритни и Кристина Агилера.
    Конкретно, Ај Кју „Убава“ им беше океј. Ама, после бламот по Евровизија, се вивнаа во облаци и ми станаа одбивни.
    Светот оди напред, колку напред е добро е дискутабилно. Точно е дека музиката и квалитетот на музиката денеска е на многу ниско ниво. Но, не е само Македонија. Елвир, Јованов и кој ти не кои заминаа во странство имаат таму солидна музичка кариера? Не. Пошто тој стил веќе не е ин.

5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Дип парпл, бедна музика? Боб Дилан, исто. Ок, за греота сум, да си знам...

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Мислам дека и проблем е што некако во последно време воопшто не се вложува да се создаде и квалитетна и креативна музика но и со потенцијал да стане популарна.
    А не дека немаме квалитетни пејачи/ки.Само песните им се да ги слушнеш и да заспиеш.

Idedemja, Tanjamm, Glowy and 3 others like this.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Можи ти да не ги сакаш но тие се светски ѕвезди ,познати и признаети широко во светов , со милионски прегледи , е сега прашање на вкус за музика
    Јас искрено Бритни не ја обожавав нешто посебно ,но тоа не го оспорува фактот дека има многу обожаватели и дека е светска ѕвезда

Сега не мораш да ми реплицираш дека ја сакаш Бритни само заради провокација :rofl::rofl::rofl:

8. antonelala

antonelala Популарен член

изгледа не се сфативте, мислам дека и и едниот и другиот коментар се иронични :)

tina2018, oblace1, crimson and 7 others like this.
  9. BlackNight

BlackNight Популарен член

Justicija likes this.
  10. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Мајли Сајрус требало а не Боб Дилан, Дип парпл... :x:doh::puke:

tina2018 likes this.
  11. Кристина Хара

Не викам да не се носат и постари ѕвезди, проблемот е не се носат АКТУЕЛНИ

Justicija likes this.
  12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Зошто таква реакција за Петар Грашо? Валјда не го стави во ист кош со Аца Лукас и Африка?

13. Кристина Хара

Нема добра концертна понуда, се носат претежно заборавени ѕвезди

Снегулк@23 and Justicija like this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

@Кристина Хара ви одговори :)

candy.cane likes this.
  15. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Јас разбирам различен вкус ама класа музичари од ваков тип секогаш ке бидат АКТУЕЛНИ. Слушај си Мајли Сајрус ама срамота е вакви музичари да ги нарекуваш заборавени. Не за џабе картите им се продаваат во рекордно време.

Снегулк@23 and An-na like this.
  16. Кристина Хара

Мајли Сајрус не ја слушам, Боб Дилан не го спомнав.Рекордно продаден концерт беше тој на Енрике, за еден ден се продадоа картите.

buba4e89 and Justicija like this.
  17. Maro87

Maro87 Популарен член

Јас не знам дали има овде админ да среди малку, затоа што темата отиде во спротивен правец. Ај што се коментира повеќето за особи кои не се јавни фаци како Марта и слични, има тема друга за нив. Темата стана во светски јавни фаци (facepalm)

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Понекогаш се развива дискусија, не мора да се прекине зашто нема кој да ја префрли во соодветна тема.

19. Justicija

Justicija Форумски идол

Само овде се продаваат брзо , на пример за бајага 500 души вооов ,за јк колку знаеш ?
    Петар Грашо му е падната популарноста и цената во хрватска само во мк се доживуваат ко богови .
    Морам да бидам реална аца лукас испадна доблестен што го одложи концертот во охрид заради пандемијава !
    И да се надрвам за погоре коментар не мора Мајли да ја донесат , нека ја донесат Мадона,Ријана,Кристина Агилера ,Роби Вилијамс ,Пинк , Бијонсе ,Џастин Тимберлејк,Бибер и итн . Има мн светски пејачи за различни вкусови
    Многу од овие биле во соседството но нас не заобиколија :(

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Е добро де, се коментираше за мак. музика па се поврза со овдешни концерти.Не мора сѐ да е под конец.

BlackNight and Justicija like this.
Thread Status:
Not open for further replies.