Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Кај нас се форсираат заборавени светски звезди, најчесто Авалон носи такви и Бобан после се прави крал, отекува на ФБ, ко не знам што да направил.
    Значи вака Бобан, ако некако ја прочиташ поракава. Културната публика во Македонија сака актуелни светски ѕвези, значи АКТУЕЛНИ! Како во Белград пееја Мадона, Бијонсе, Џеј Ло, во Приштина Мајли Сајрус, кај нас освен Енрике, све се некои изведувачи што биле пред 20 30 години актуелни!
    Друга работа, нашите ѕвезди не вложуваат, чест на исклучоци. Како Тоше успеа да направи голем успех? Покрај ненадминливиот талент и вродена ѕвезда, Тоше многу вложуваше. Да не починеше, само небото за него ќе беше лимит! Другиве наши "ѕвезди", како Каролинчето, си наоѓаат некоја комфорна зона и тоа е тоа. Мене искрено Каролина ми е досадна со овој стил што го фура, ниту народно ниту поп. Некако таа цела кариера нема свој стил, цело време лута. Многу е талентирана, ама некако е ладна и нема" ѕвезда" во неа.
    И секако голем проблем е што не си фо цениме нашето. Дарко Димитров ги има напишано најголемите хитови во Србија,додека неговите песни во Македонија, од наши изведувачи се тотално непознати.

На Idedemja, spacegirl92, CrazyGirl15 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Поради тоа што се што прават е некако аметарски... Еве ја Антонија, која песна и е посебен хит што сите ја знаат.. Мене вака последен хит што ми е останат што нема човек што не ја знае ми е од Тамара, Тажна љубов среќна песна или како и да беше. Слушам се од Архангел до Аца Лукас.. но ако приметите Аца Лукас се модернизира песната Мој живот е доста поразлична од Лична карта и слично.. одат нанапред. Исто е и со филмската индустрија турцииве сериии 1000 и нашите ги сихронизираат перфекно а во Преспав ко да се лигават, или Медена земја иако е документарец, но создава слика дека цела Македонија е таква. Не пробуваат ништо ново и модерно. Песни од 2000 и филмови од 1900.

На Skorpija25, CrazyGirl15, edna_malecka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    И јас се чудам како авалон падна толку ниско да ни ги носи заборавениве пејачи
    Дип парпл , Боб Дилан ...и сега старци од соседството што никој во нивната земја не ги слуша
    Еднаш бобан кажуваше дека се немало толку финансии за актуелна светска ѕвезда и државата воопшто не помагала на продукциите ...
    Загреота за тие што ја слушаат таа бедна музика
    До душа таков е народот

4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Многу сте ми смешни вака. Авалон бил крив, лошо било шо си одиле. Во Македонија ако не сте свесни веќе младина и да нема. Повозрасните си сакаат Јордан Митев, Сузана Гавазова.
    Два Бона се некакво какво такво освежување на сцената.
    Прост пример, Нокаут. Толку добар бенд, а нема заинтересираност. Зошто? Оти и таа младина следи трендови, а денес тренд е трап. Исто како што пред 20 години беше Бритни и Кристина Агилера.
    Конкретно, Ај Кју „Убава“ им беше океј. Ама, после бламот по Евровизија, се вивнаа во облаци и ми станаа одбивни.
    Светот оди напред, колку напред е добро е дискутабилно. Точно е дека музиката и квалитетот на музиката денеска е на многу ниско ниво. Но, не е само Македонија. Елвир, Јованов и кој ти не кои заминаа во странство имаат таму солидна музичка кариера? Не. Пошто тој стил веќе не е ин.

5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    5.837

Дип парпл, бедна музика? Боб Дилан, исто. Ок, за греота сум, да си знам...

На tina2018, Skorpija25, Idedemja и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.207
    Мислам дека и проблем е што некако во последно време воопшто не се вложува да се создаде и квалитетна и креативна музика но и со потенцијал да стане популарна.
    А не дека немаме квалитетни пејачи/ки.Само песните им се да ги слушнеш и да заспиеш.

На Idedemja, Tanjamm, Glowy и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Можи ти да не ги сакаш но тие се светски ѕвезди ,познати и признаети широко во светов , со милионски прегледи , е сега прашање на вкус за музика
    Јас искрено Бритни не ја обожавав нешто посебно ,но тоа не го оспорува фактот дека има многу обожаватели и дека е светска ѕвезда

Сега не мораш да ми реплицираш дека ја сакаш Бритни само заради провокација :rofl::rofl::rofl:

8. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    4.703
    изгледа не се сфативте, мислам дека и и едниот и другиот коментар се иронични :)

На tina2018, oblace1, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  9. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    5.837

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.996
    Мајли Сајрус требало а не Боб Дилан, Дип парпл... :x:doh::puke:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Не викам да не се носат и постари ѕвезди, проблемот е не се носат АКТУЕЛНИ

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Зошто таква реакција за Петар Грашо? Валјда не го стави во ист кош со Аца Лукас и Африка?

На Orthophill, Idedemja, FancyCinderellla и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Нема добра концертна понуда, се носат претежно заборавени ѕвезди

На Снегулк@23 и Justicija им се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    @Кристина Хара ви одговори :)

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.996
    Јас разбирам различен вкус ама класа музичари од ваков тип секогаш ке бидат АКТУЕЛНИ. Слушај си Мајли Сајрус ама срамота е вакви музичари да ги нарекуваш заборавени. Не за џабе картите им се продаваат во рекордно време.

На Снегулк@23 и An-na им се допаѓа ова.
  16. Кристина Хара

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Мајли Сајрус не ја слушам, Боб Дилан не го спомнав.Рекордно продаден концерт беше тој на Енрике, за еден ден се продадоа картите.

На buba4e89 и Justicija им се допаѓа ова.
  17. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Јас не знам дали има овде админ да среди малку, затоа што темата отиде во спротивен правец. Ај што се коментира повеќето за особи кои не се јавни фаци како Марта и слични, има тема друга за нив. Темата стана во светски јавни фаци (facepalm)

На raww, Biljarkata, Emilija97mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Понекогаш се развива дискусија, не мора да се прекине зашто нема кој да ја префрли во соодветна тема.

На Angie1432 и Кристина Хара им се допаѓа ова.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Само овде се продаваат брзо , на пример за бајага 500 души вооов ,за јк колку знаеш ?
    Петар Грашо му е падната популарноста и цената во хрватска само во мк се доживуваат ко богови .
    Морам да бидам реална аца лукас испадна доблестен што го одложи концертот во охрид заради пандемијава !
    И да се надрвам за погоре коментар не мора Мајли да ја донесат , нека ја донесат Мадона,Ријана,Кристина Агилера ,Роби Вилијамс ,Пинк , Бијонсе ,Џастин Тимберлејк,Бибер и итн . Има мн светски пејачи за различни вкусови
    Многу од овие биле во соседството но нас не заобиколија :(

На Glowy и Кристина Хара им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.207
    Е добро де, се коментираше за мак. музика па се поврза со овдешни концерти.Не мора сѐ да е под конец.

На BlackNight и Justicija им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.