Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. converse.brown

converse.brown Истакнат член

Хахаххаха... И ти викаш ние да земеме пример од нив?

2. karenin

karenin Популарен член

:) ;) Хм, јас викам вие да се помислите малку колку само убијци шетаат низ Македонијава слободно. А се има докази дека се убијци.

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Исмевање е исмевање, дали е за болест, убавина или не знам што е исмевање.
    Јас не се исмевам за нејзината повреда, и никој од нас, престанете да морализирате ве молам.
    Ние само го коментиравме фактот дека навистина е чудно тоа што се случило, никој не паднал од тераса во несреќен случај, барем мене ми се коси со сите граници на логиката.

Саше политико е нернормален, го заклучивме и мене ми е навистина смешно што одел таму што љушкал, убаво рече Лилит Шерлок изигравал, он е за смеење.

Али штом се крена толкава прашаина, ред е да се оди до крај, нека се испита дали жената стварно паднала и како, и ако има некоја неправда енка се обелодени јавно, да се знае кој е Јохан.
    Тоа ни беше поентата на муабетите, не да исмееме некого, сфативте сега?

4. karenin

karenin Популарен член

:) Има разлика од исмевање до исмевање. ООу да. Има разлика. Имаше и исмевање во дел од постовите. Можам да цитирам неколку поста ама нема смисла сето тоа бидејќи дискусијава ќе се продолжи надолго, а нема потреба.

simoncelicius and kva like this.
  5. kva

kva Истакнат член

simoncelicius, manja666 and karenin like this.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Нема да се истера, и да има нешто, нема да излезе на виделина. Ако Јохан прави проблемчиња, ќе најдат начин да го отстранат, ама никако нема да му го извалкаат имиџот, затоа што со раширени раце го пречекаа како најголем херој.

Иначе, од оваа тераса да паднеш... случајно? Јеах рајт |(

Hipster, Nymeria and converse.brown like this.
  7. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Цеца до ден денешен не признава дека Аркан ја ошиша на кец. Се надевам истите приказни нема да ги слушаме... (се Чудам какво смајли да ставам)

8. kva

kva Истакнат член

Имаше, се согласувам, и воопшто не беше вкусно.
    Што беше поставувањето на youtubе линкот со Жикина династија?

Но како што тргна работава прво ќе треба лектор да побараме, за да утврдиме што е исмевање.

9. manja666

manja666 Популарен член

Повторно теории на заговор се коваат, но овојпат со малку поголем повод од обично.
    Точно е дека е сомнителен падот од тераса како што исто така постои веројатност дека можеби и Јохан има некој удел во сето тоа. Мене само многу ме нервира кога ќе се ставаме во улога на експерти и лица кои биле на самото место на несреќата. Кога не знаете нешто во ред е да претпоставувате ама не и да се претерува во сето тоа и да се вмешуваат триста други приказни, почнувајќи од неговата психичка состојба па се до наводната прељуба на Соња.
    Злобен народ сме, се ставате ли малку на место на нивните деца и како тие би се чувствувале додека го читаат сето ова?
    Без разлика на тоа кој е Јохан и колку луѓе убил, зарем не мислите дека е невкусно да му поставувате дијагноза без предходно воопшто и да не го знаете човекот?
    Сте биле присутни додека Соња седела со некој маж а притоа го изневерила сопругот?
    Присутни бевте кога ја турна од тераса?
    Како и да е, имаат соседи, сигурно има и некои сведоци. Можеби нема да се обелодени јавно но ќе почнат да кружат муабети низ Скопје доколку некој видел нешто а притоа некој друг го спречува да го каже тоа во полиција.
    На крајот на краиштата мислам дека Соња не е тип на жена која уште долго би издржала со него ако тој е виновникот за оваа несреќа. Како и да е времето ќе покаже, само сакав да кажам дека навистина не е во ред да се плука, да се шират претпоставки и информации а притоа и да се исмејува кога воопшто ниту јас ниту вие не знаеме ниту еден мал дел од вистината, а и тука има некои поважни луѓе од сите нас на кои сигурно не им е пријатно да го читаат целото ова блатење на нивните родители.

10. kva

kva Истакнат член

:clap: :clap: :clap:
    Само уште да знаеме која стилска фигура е употребена?
    Јас сум учела доста македонски јазик и литература, но не можам да ја препознаам оваа стилска фигура, ако може да ми се помогне.

Доста перфидно! Се надевам дека не е намерно!

Колку сама се побиваш, неверојатно е!

11. MSkorpionka

Никој не го осуди Јохан пошто види Чудо таква моќ ние и немаме, ама не моЖеш народот да го сопреш да си претпоставува. И јас да паднев од тераса цел град ке ме разбереше и секој ке си имаше своја верзија, а воопшто не сум популарна. Па сега види што останало за нив...

12. manja666

manja666 Популарен член

Ах бе девојче, незнам што тебе не ти е јасно. Напомнав дека е сомнително и дека постои таква опција да не е случајност падот, реално гледано можно е. Никаде не кажав дека сигурно тој ја бутнал и сакал да ја убие.
    Постои теорија и навистина самата да паднала од тераса колку и да звучи тоа неверојатно, така е.
    И каде тоа јас во мојот пост со сигурност го тврдам едното или другото. Додека сите вие заклучивте како паднала и од кои причини паднала јас сеуште се сомневам затоа што ниту сум била присутна за време на несреќата ниту пак ги знам причините за истата таа.
    Значи не тврдам туку се сомневам и во едното и другото.
    Ниту исмеав некој, ниту напишав дезинформации, само си кажав мој став. Еве пак ќе ти го повторам зошто очиглено не ти е јасно.
    - Неможе за ниедна од сите можни варијанти да се тврди дека навистина се случила кога ниедна од нас овде незнае како им е во домот, какви односи имаат и која била причината за такво нешто. Едно е да се сомневаме и го наведов тоа дека Јохан можеби ја предизвикал несреќата како опција што се случило а не дека тврдам дека ете баш така било како некои други овде.

Уште нешто да ти разјаснам?

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Од кај сега плукање, исмејување?
    Кој плука кој исмејува?
    Кои теории на заговор?
    Пред се за Јохан знаеме сите кој е, незнам колкави му се децата стварно ама ако се големи мислиш они незнаат кој им е татко? Или ако се мали мислиш нема да знаат?
    Луѓе бе толку време у хаг? Децата нема да знаат зошто тато лежел таму?
    Ова е форум и тука си искажување мислења, оној мисли вака оној онака.
    И да влезат да читаат, незнаат они па од нас ќе дознаат а?

Мора ли на секоја дискусија некој да се најде ама вие незнаете како било...да, незнаеме и затоа НЕ ТВРДИМЕ, викаме МОЖЕБИ, затоа што пред се од тераса не се паѓа така!
    Да наше е да нагаѓаме што се случило они си знаат ама ние дискутираме на таа тема!

Што се однесува до мисицата незнам стварно кај ја најдоа.
    Колку убави девојки има по Македонијава они најгрдата ја бирале.
    Дали навистина убавите девојки не се пријавуваат или парите на тато си го прават своето?

Nymeria and converse.brown like this.
  14. kva

kva Истакнат член

Нема што да ми се објаснува, јасни ме се многу работи, повеќе отколку што некој мисли.
    А сметам и знам дека на форумов има луѓе на кои исто така им е јасно.

Само се надевам дека не е намерна употребата на толку прецизни зборови при изразување на претпоставките, иако истите доста стручно се изнесени.
    И претпоставките можат да бидат многу грубо изразени и да нанесуваат големи штети на луѓето.
    За пишување на претпоставки кои во себе содржат силни пораки со јака доза на сигурност, некои луѓе специјално се обучувани.
    А некои пак може си иамат природен талент.
    Интернетот не е толку безазлена работа.

Понекогаш и претпоставките “нарачано“ можат да бидат изнесени.
    А ако не е јасно што зборувам, можеби кога ќе пораснеш ќе ти стане јасно.

А уште повеке ми зборува дрскиот начин на одбрана.

simoncelicius likes this.
  15. MSkorpionka

Кога сме кај претпоставките, еве една моја: Воопшто нема паднато од тераса.

tessie and MaxyMax like this.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Кога во претходните 30 постови речиси секој пост е за тоа дека Јохан JA ТУРНАЛ жена си од тераса без притоа да се изнесат факти и докази туку да се тврди врз основа на сомнение, тоа не ти е теорија на заговор ?

Кој плука и кој исмејува? Сите оние кои за кои Јохан за време на војната можеби им ги спасил животите а сега плукаат по него како бил убиец. Да разјасниме, не е исто да убиваш рандом луѓе по улица без причина или пак да убиваш со умисла па не е исто да убиваш во војна. Можеби и мојот татко бил еден од оние кои што убивале Албанци тогаш, можеби твојот чичко, нашите комшии. Има разлика. Тоа е војна.

Плукање е на некого да му поставуваш дијагноза дека е психички нестабилен кој што има трауми од војната па затоа сега пробал да си ја убие жената. Со кое право можете вака да пишувате? Што сте вие ? Психијатри ?

Исмејување е што жената иако не е во животна опасност е тешко повредена а тука некој се шегува дека местела антена, имала секс на рингла, месечарка била, акробации изведувала, построденденска депресија имала. Е тоа е исмејување. Баш ме интересира недај боже на мајка ви да и се десело ова како би ви било да читате вакви глупости.

А што се однесува до тоа дека блиските нејзини не отвараат форуми и нема да прочитаат...па и не би рекла. Ти рече од нас сигурно нема да дознаат они самите си знаат. Еве може сега исто така ќе знаат од што боледува Јохан и со колку мажи го изневерила Соња. Такви работи за првпат можеш да дознаеш од форум и триста жени со рекла-казала заговор муабети.

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Jас да не видев тука, немаше ни да знам дека Cоње паднала, Pадио Mилева сте, нема по другиве портали :?: .
    Hего, овој Боки, демек тогаш бил дебел нашминкан не знам ти што :^) :^) :^) .
    Од кога ослабна си плука сам на себе, а тогаш дали се сметаше за дебел нашминкан не знам што таму.
    Оди бе бегај, многу е невоспитано препотентно створче, има многу низок речник за некој Шоумен, поише ми звучи на стара и свисната стриптизета од локален стриптиз биртија клуб :^)

tessie and anabel-a like this.
  18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Пред се многу погрешно го употребуваш поимот теорија на заговор.
    И ако зборуваме реално да не превртуваме Јохан е убиец, како и "брат" Љубе, како и албанците што учествуваа незнам кои се или да земам луѓе кои не се од нашава територија Аркан, Милошевич и тн.
    Без разлика дали убивал луѓе вака или онака битно убивал! Чим убивал значи е убиец.
    И ако мој или твој некој бил убиен треба сега да речам дека Јохан е светец зошто убил 10 други луѓе?
    Според тебе што е? Баш ме интересира?
    Но како што реков јас не го осудувам, само реков дека знаеме кој е! А тоа го кажуваат сите од форумов!

Како што реков и порано овде дискутираме, за што сме и тука уствари и жената не е во критична состојба!!!

За неговата психичка состојба зборат од чиста логика, значи многу е логично тоа што го кажуваат, не сме психијатри од логика зборуваме, затоа што он е човек како и другите, има психа ки потсвест како и другите нели?
    Толку време во притвор и да нема последици на човекот? Не би рекла!
    Значи жената е позната пеачка и се знае дека ќе има претпоставки.
    Како што прочитав погоре, било која од нас да паднела, пак би биле сомничави луѓето и пак би се дискутирало на таа тема.

19. manja666

manja666 Популарен член

Теорија на заговор ми е кога жената ќе изјави дека случајно паднала од тераса а тука се коваат какви не верзии за тоа што се случило.
    Очигледно нашиот народ незнае за случајност или е навистина толку огорчен па не верува во ниту една пласирана информација која што им ја презентираат медиумите па затоа одлучуваат да направат своја верзија во која ќе си веруваат и која ќе е слична на филмско сценарио.
    А што се однесува до тоа дека Јохан е убиец, во ред, навистина е.
    Ама има разлика од убиец до убиец. Јас имам еден познаник, живее во зградите блиску до мојата куќа и за време на војната знам дека има убивано Албанци, сите тоа го знаат. Ама тој е херој за сите во нашата околина без разлика што самото тоа што го правел во војната ги тера луѓето да го нарекуваат убиец. Ама тој убиец ја бранеше земјата додека ние спиевме и делумно секој еден од нив е заслужен затоа што ја преживеавме војната. Тогаш немаш избор, или ќе убиваш или ќе те убијат. Затоа не споредувајте ве молам убиец кој што убива затоа што е жеден за крв, пари или одмазда со некој кој што убивал во војна за да си ја спаси својата глава и татковината.

20. kravce

kravce Форумски идол

Јас би, на страна од темава, да се изјаснам :angel: Едно е да убиваш во војна, за одбрана, а друго е сред војна да му влезеш на цивил дома и да го убиеш затоа што си гневен поради војната. Можеби Тарчуловски не го направил тоа, можеби го направил, но војната во никој случај не треба да биде оправдување за убиства извршени на недолжни и невооружени цивили од било која страна. Затоа што некој што ја нема таа жед за убивање во себе, би размислил добро кога би влегол некому дома, сред ручек, и би го убил целото семејство. (ова не дека кај нас се случувало, или се, не знам... туку сакам да кажам дека во војна не се сите херои).

Bozica1980, Libera, Edie.S and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.