Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Луѓе, зошто одма осудувате дека некој вината ја бара во Алачки, мојот коментар беше далеку од тоа. Само се надоврзав со теоријата за карма...што во случајов не дека е важна, ама ете, го споменавме и тоа. Никој не вели дека тоа намерно го направила, никој нормален не е способен тоа да го стори. Тежината која ќе ја носи на душа само она си ја знае, на никој не му посакувам таква болка.
    Но, од друга страна не е во ред оваа ситуација да се меша со правата на пензионерите, претпоставувам дека човекот бил родител, нечиј татко, дедо....од тој аспект е навистина жално. Па не бил ни претерано стар, имал 76 години. Причините за сообраќајката можеби никогаш нема да излезат на виделина, иако тврдењето дека човекот бил крив што не поминал на пешачки....се слабо апсурдни. Тоа е тоа, нека почива во мир, а на Алачки јака и душа, ја очекува најтешкиот период од нејзиниот живот.

fighter likes this.
  2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

После кој роденден треба да си ги носиме родителите/бабите/дедовците во планина?
    И после колку години престануваш да бидеш човек? И кој заслужува насилна смрт? Затоа што удар со кола е насилна смрт и знае да направи и тоа како болни повреди.

Јас не можам да судам кој бил крив.Ако човекот поминувал на необележано место сноси вина,исто како и возачот што бил невнимателен.
    Исто како што не можам да судам чиј живот е повреден и кој повеќе заслужува да живее.
    Вака е со сите сообраќајки,како резултат имаме две зацрнети фамилии,благодарение на двајца неодговорни. Време е да се учиме сите на сообраќајна култура.

Silver.E, sparklie, Giovanna and 6 others like this.
  3. fighter

fighter Популарен член

Конечнп да сретне човек со здраворазумско размислување на форумов.

Ane.a and UnordinaryOne like this.
  4. duffi

duffi Форумски идол

5. Artemission

Artemission Популарен член

Со која црна сукња му ја сопирала крвта кога носи панталони |(

6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

7. lunicka

lunicka Форумски идол

За случајот Алачки...
    Прво ништо не им верувам на новинарите.Тие се способни да напишат било што за да си ја завршат работата не водејќи сметка за вистината.Ретко кој од нив се впушта во истражување за вистината,важно им е нивното име да биде на насловната.
    Второ зар е важно што правела Алачки со фустанот и дали воопшто го носела.Таа усмртила човек и секој нормален ќе си има проблеми цел живот.Да таа убила и ќе остане убиец ,се разбира дека не го направила тоа намерно,но што ја чека сега судења,разгледувања,судски одлуки ,жалби, рокови...немојте ни да мислите дека и е лесно.Ќе се држи сега дури траат судењата а потоа кога ќе ја осудат (со било која казна)ќе пукне...дали е карма или не,ќе си ја плати таа цената.
    За дедото,сочуство до семејството.Голема болка и загуба и само да кажам за СИТЕ мама и тато се мама и тато.И без разлика дали некој ќе почине на 30,....70 години болката е иста.Какви се тие предрасуди со една нога во гроб?Ако е така ај сите 70-годишници и оние постари да ги убиеме.Не полнете се со вакви мразења зашто во овој случај кармата е кучка.

SV1911, PaLaVa and duffi like this.
  8. UnordinaryOne

9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Ништо посебно, освен глумење лудило од дотичната жаба-крекачка.

10. UnordinaryOne

Се сложувам, само не сакав да почнам со негативен коментар, сакав да слушнам прво мислења :D Глумење лудило, доза на сенсуалност која граничи со вулгарност.....малку претерано :)

makedonkamak likes this.
  11. kolovoz

kolovoz Популарен член

blueeyes7 likes this.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Мене па не ми се допаѓа плукањето на довчерашните колеги. Личниот и професионалниот успех треба да се воздигнува преку сопствени квалитети, а не преку измејување на туѓите неквалитети и грешки.

Колку и да е лош бившиот колега, сепак си научил нешто од него. Исмејување...малку е бедно.
    А само јас ли забележав дека Снеже има мал милион правописни грешки? :)

13. Marie.m

Marie.m Популарен член

Без разлика за тоа што е и каква е Снеже, не беше во ред исмејувањето од страна на Миа. Ова да не се раширеше на интернет по социјалните мрежи, мислам дека 90% од луѓето немаше да знаат дека ова го рекла Миа, бидејќи незнам кој уште гледа Бескстејџ. Ако Миа и екипата мислат дека ќе си ја вратат гледаноста со плукање и ругање на бившата колешка, гадно се лажат.

Sky-butterfly and Victorian like this.
  14. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

А од кога кичот Бекстејџ и разно-разни емисии на шител се сметаат за професионален успех? Иии овие две појави се декларираат за водителки :( Лошо, многу лошо...

SV1911 and makedonkamak like this.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Тешки сељанки се и двете. :yawn:

16. Cka

Cka Форумски идол

Пазате што зборувате за Миа, нејзиниот дечко ке ви извади на виделина чат со принт скринови ако сте си пишувале со него :( Ах мизерноста на мачо мажите, кои се лутат ако девојката им ја наречеш курва, а она поштена, поштена...ко во пошта да работи:)

bubac, SparkyAngel, zarah and 9 others like this.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Лелеее тој па дечкото :x демек не вредеше тоа девојчето да и врати на муабетот па цела книга напиша објаснувајќи се после, како дете од второ одделение. Одвратни се и двајцата.

bubac, Acerola and Nausicaa like this.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Статусот веќе го нема. Откако му го исхејтаа рефератот и го убија него од реметење, а не девојчето -толку беше од џентлменската одбрана на Миа.

mims-89 likes this.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

За песната мислам дека нема што да се коментира затоа што јас оваа не ја рачунам за песна :D
    Намбареја Господи Боже,еве знам дека таков е нејзиниот правец на музика но...нема текст нема некоја приказна нешто певливо во неа.Музиката ми се допаѓа премногу тоа морам да напоменам.
    Стотот како спот ми е супер добро направен и со убава замисла дали до Мишо е или шо е работата незнам важно многу ми се допаѓа. :tmi: Но во исто време мислам дека е премногу еротски не ми се смејте ама така си мислам шо :D Пример првпат кога го гледав сама се изненадив и чекав да го догледам да видам што ќе се случи до крај но да го гледам со некого во друштво еве на пример постара личност би се осеќалаа засрамена незнам оти така :D
    Разбирам дека е професионално се во него но ...

20. babyblond

babyblond Популарен член

Миа ми е една од поодвратните водителки во Македонија. Курва со вонбрачно дете и дечко кој како знае и умее плука по се што ќе стигне вклучувајќи ја и власта. Јас се уште се прашувам како не ја избркале од работа досега, ради него.

Thread Status:
Not open for further replies.