Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    @НаталиЛили Не знам каков е музичкиот вкус на другарка ти, може па и типов пее по договор со младите, ама сум присуствувала на свадба кај што пееше типов и воопшто не ми се допадна. Цело време пееше народно (ова буквално) и мислам дека кулминацијата ја достигна кога ја испеа Криво крувче едно педесет пати и свадбариве толку се испијанија што на секое пеење на песнава му лепеа пари.
    Бедно.

2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.531
    Читав во Теа модерна или некое такво списание, дека откако починал сопругот, кој и бил најголема љубов во животот, иако разведени. дека немала желба за никакво дотерување и покажување во јавност. Имаше слика од нив, каде беше убава млада жена, ама животот и го зел најсаканиот.

Сите различно жалиме, веројатно она со тоа што не се дотерува, фарба, шминка и не е провлечна за никој маж.

Црнила и само црнила, без ни грам шминка и накит, како што било од време - да се жали без никакви украси на телото. Мене само ми е жал за нејзината болка кога ќе ја видам, и во никој случај не ми е грда - не е манекенка да е убава. Што животот ја убил, не е виновна. Таков и е начинот на жалење. Желба за дотерување нула.

Последна измена: 2 февруари 2015
    На Elen4e_sonce, Daleron, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. 702706

702706 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    360
    same here ._.

На Oscar Lady и crimson им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Во ред, до некаде сфаќам, сите различно жалиме, еве јас од себе ќе почнам и јас имам изгубено многу битна особа, да не кажам најбитната а тоа е мајка, па не сум си дозволила до ваков степен да патам. Како и да е, тоа е друга тема на муабет и сите сме различни. Сепак не ја знам целата приказна, А и искрено јас бев поттикната да го пишам овој пост бидејќи
    другар мој баш пред некој ден ми кажа дека бил во иста просторија со женава и навистина многу лошо мирисала
    ... сепак сакала нејќела е еден вид јавна личност, ја има на телевизија и се остало, тоа е моето мислење ...Ама пак ќе кажам, сите различно си ги доловуваме загубите на најблиските, за нејзината приказна патем пак ќе кажам не знаев :)

На anuskaNESTLE и bittersweet им се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Разбирам јас човек да не сака да се дотерува и потполно и ја разбирам состојбата, ама ако сака да работи, особено на работно место со кое често се појавува во јавност, мислам дека може барем косата да си ја измие и да облече пристојна облека, прикладна за пригодата. :)

На crazylady, anuskaNESTLE, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Јас Мирка поинаку не можам ни да ја замислам и да очекуваш од неа да се нашминка и дотера според некои правила како тоа една жена треба да изгледа кога очигледно шминки, мода и остали ствари не ја интересираат, едноставно нема потреба. Силна личност, цврстина и интелект, излишно е да се збори каква фризура или аутфит треба да носи.

На ku4ence, sajonaramucaca и miss.ella им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.238
    Јас не очекувам да се нашминка г-ѓава, ама... ако веќе се појавува на ТВ треба ако не повеќе, барем да е чиста бре. Срамота е ова. Нека прави приватно што сака, кога веќе излегува во јавност нека се однесува како што доликува.
    А и МТВ бре... се и сешто пуштаат во етер. Стандардот им е срамнет со земја.

На Oscar Lady, crazylady, Night Rider и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Каракамишева е дотерана и споредена со пирана. :)

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    ^^
    Кaде видoвте декa не е чистa, сo вaлкaни aлиштa ли се пoјaвувa нa тв? Акo Миркa е све и свaштa штo oди нa тв, тoгaш не знaм штo дa се кaже зa oстaнaтиoт дел oд прoгрaмaтa. А вие дa не сте мaлку пoвеќе oпседнaти сo нaдвoрешен изглед? А дa не имa врскa тoa сo пинкoвци, турски серии и сличнo пoштo бoмбaрдирaaт сo тoa вo Мк. Тукa дa излезaм денски и дa сретнaм 50 жени, ниту 5 немa дa се нaшминкaни и пoд шминкa мислaм нештo минимaлнo. Фризури, лoкни, нa сред бел ден немa шaнси дa видиш, истo и лице сo пooзбилнa прoфесијa нa тв се пoјaвувa сoсемa прирoднo. Тoa штo Миркa немa некoјa прирoднa убaвинa и не се труди бaрем мaлку дa зaмaскирa зaтoa штo oчигледнo не и е приoритет, oк е aкo некoј сaкa дa гo искoментирa, нo спoред мене не сo тoлкaвa oдбивнoст дa не речaм грoзење.

На Vertigo TJ, Lella, miss.ella и 4 други им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.238
    Ова на мојот пост се однесуваше?
    Косата и е мрсна на госпоѓата, облеката развлечена. Тебе ова ти е во ред? Мене не. И нема тоа врска ниту со Пинк, ниту со турски серии (кои патем не ги гледам) Просто е, треба да се изгледа пристојно и средено. Никој не очекува да биде нашминкана. Ете и фризура нека нема, ама ова е бре...!!!
    Ако оправдуваш вакво појавување на ТВ, тогаш сите водители и презентери треба да го следат светлиот пример на госпоѓава? Па што е битен надворешниот изглед, битен е интелектот.
    Да не се разбереме погрешно, ич не ми е гајле дали е убава или грда, ниту навлегувам во тоа. Релативна работа е. Си кажав што ми смета. Исто така очекував/м од јавниот сервис да ги поткрене стандардите малку, барем да наликуваат на тие поранешните.

11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    А oнa презентеркa е, вoдителкa? Презентеркaтa немa прaвo дa си oдбере сaмa кaкo ќе се пoјaви нa тв, тoa и е дел oд рaбoтен oпис, Миркa немa тaквa oбврскa. Се пoјaви Џoли кaј Елен вo шoу oблеченa вo oбичнa ширoкa црнa мaицa и пaнтaлoни, кoсaтa вo реп истo кo мрснa дa е и сo влечaлки нa нoзе? Пa кoментaри кaкo е прирoднa, уникaтнa и сл a дa беше 50 килoгрaми пoвеќе кoментaрите ќе oдеa вo другa нaсoкa.

12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.238
    ^
    Ама ич не ми е гајле како Џои се појавила во јавност. Јас зборувам за кај нас. Очекувам презентерите, водителите и нивните гости т.е сите кои што се појавуваат во етер да бидат со пристоен изглед. Толку.

13. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489

Никој не навлага во тоа дали е грда или убава, шминка чудо прави па не мора да значи дека си убав ако си нашминкан. Ама, со самото тоа што се појавуваш на тв и си јавна личност значи дека треба да дадеш пример за тие што те ценат и сакаат. Никој не вика дека треба да следи тренд од модните писти во милано ама пак баш да се појавува со побелена несредена коса, развлечени дуксерици чиниш од кујна излегла. Настрана нејзините новинарски квалитети.

Ако ништо друго нека заличи на жена малку..

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    ^
    А ако не сака да заличи на жена по ваши стандарди, еве сака да личи на маж. Не може? Каков пример да даде, дека треба да оди против себе, да се облекува и однесува како што не се чувствува туку така како што некој од неа очекува?

На Lella, mackica1, supertoasty и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    А бе Бриџет, па олабави малце, никој не ја тера нејзе се гледа дека до жената не допира ништо дека не пати од комплекси и тоа си е нејзино право, супер! Мене никој не ме тера да се средувам, сама сакам да си бидам средена и тоа е тоа. Крај краева си изнесуваме мислење, не мора одма да не напаѓаш како да ти е мајка или сестра.. Право и слобода на говор :)

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    ја видов дотична Мирка и не, не мора да се шминка, не мора ниту да се облекува по некој тренд, мене ми беше стварно одбивна со таа мрсна глава...
    Кога видам жена, не знам колку да е нашминкана и прекрасно облечена, не знам колку да е интелигентна и своја, ама со мрсна коса, се друго паѓа во вода... Се прашувам како може да си дозволи такво нешто, основна хигиена е во прашање, воопшто не коментирам желба за разубавување и третмани, ама чистота... одбивно ми е :shake:

На Candid, bittersweet и Night Rider им се допаѓа ова.
  17. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    Малку материјал за кошмари - замислете ги Мирка и Миленко во сексуален однос :D

На papillonP, galapce и Candid им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Таман си се. Некој контраст да споредеше ајде, ама вака погодени си се (иронично кажано).
    Мирка ја ценам премногу така да воопшто не ми паѓа во очи нејзината несреденост, а за Миленко немам коментар.
    Кај изгледа како дива свиња туку и не знае што зборува.

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    Сродни души се тоа.

20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    Еден куп искомплексирани и самобендисани суштества. Сите се експерти, сите се комpeтентни да даваат мислења за се и сешто, модни експерти еден куп а повекето облечени ко за на циркус. Со оден збор кажано КАТАСТРОФА. Eдни исти со години се обидуваат на било каков начин да кренат внимание на јавноста, чат-пат ке се појави некој нов, ке каже некој ,,бисер,,, на кратко ке ги засени овие постарите, и пак тие ке настапат на сцена. Лошото е што на такви им се придава значење. Сите шоумени а нема ни едно единствено шоу на телевизија. Мелита привлекува внимание со објавување модели од нејзиниот бутик со парчиња од Али Експрес, демек ексклузивни се кај неа и на едно друго место, еден куп други фаци па сликани у нејзиниот бутик купуваат ,,брендирана,, облека. Лила на почетокот навистина се трудеше да направи некоа емисија, да се покаже како водителка, сега знае само да ја врти устата и да дели осмех у секое време. Водителот на Фаци, е Фаца сам по себе, а за тие што му се појавуваат у емисија - no comment. Уште коа ке тргнеш од тоа дека ликови како Црна Мачка му се главни ѕвезди нема што натаму да се дискутира.
    Screenshot_1.png Screenshot_2.png

На Bufi, SwanMay, mime87 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.