1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.063
    Допаѓања:
    108.837
    Во Црниче? Прашувам бидејки знам дека таму живее баба и , а моите се знаат со нив

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Кога тргна тоа наочарите на спотов страв ме фати, ко гремлин е.:DМене ми личи баш за 14/15, ако е пренападно нашминкана детска фаца има, ниска, исушена ни груда ни ништо.:D

Оваа видете ја дали ви личи на 15, може Ања во заби да ја носи.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    201
    @lunicka , верувај Алачка не можам да ја гледам, ама и кој/а да беше позната личност во прашање, искрено во овој случај не верувам дека можело поинаку да се заврши.

Сосема тие е во ред пишаното, него друго сакам да кажам: На пр. Автобуската на Зелен Пазар и метежот што го прават пензионерите во нивните денови на бесплатно возење. Тотално дезорентирани трчаат со торбите од пазар, уствари повеќето се влечкаат и се смејат ко мали деца само да фатат автобус, ко последен да им е!! Претрчуваат среде толку фреквентна улица и си го ставаат животот во опасност. Што вреди кога такви стари по 80 години само да ги цивнеш, на лице место ќе останат. А не ми се верува дека било нешто многу поинаку во случајот на Алачка...

Зелен Пазар е само едно место, лично ги гледам низ цел град дека си претрчуваат како луди и дезорентирани! Нит може некој да ги контролира, а сепак може да одговара за нивнине небаре самоубиствени претрчувања преку булевари, на пешачки на црвено, пред автобуси, позади нив...

Што ли прават со тие заштедени 30 секунди во животот?

На Ekstaza, kjukli, Abeja и 2 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    @Cvekjence зарем тоа што е позната личност(и ова е дискутабилно,колку е позната) ја прави да биде скалило погоре од нас обичните смртници.Што направила таа толку посебно во животот да не можело да и се досуди во најмала рака условна и парична казна.Не дај боже,ова да се случи на мене ,на тебе,на твојот родител ќе останел неказнет???Ти се молам,немој со вакви тврдења.Сигурна сум дека добро искеширала а можеби и на друг начин платила.]:)
    Точно дека се невнимателни пензионерите па ајде сите да ги згазиме.Пречат.Не се тие ничии родители,не се луѓе...
    А за 30-те секунди се губи смислата кога е убиен човек.Разбираш.

На Lella, Rose96, Hipster и 8 други им се допаѓа ова.
  5. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Лоба се верила...конечно..а типов 40г има...а Лоба колку има?! Проверив 26...машала.
    Мене оваа Лоба ми делува ко да е ловец на богати мажи,според претходните врски нејзини...можда грешам...

http://www.plusinfo.mk/vest/27046/f...shi-so-momceto-na-romanticen-vikend-vo-milano

На Oscar Lady, beatriz, t-sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.210
    ^ Сирото девојче. Од толку момци на светов, она си нашла татко, а не дечко.
    Ваљда го сака пошто има добра душа,а не пари и удобност... само така се толерираат 40 години маж, а ти 26 или па и не?

На Konfetka, anuskaNESTLE, Oscar Lady и 4 други им се допаѓа ова.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.908
    Допаѓања:
    24.183
    Мене ми се најјаки кога пишуваат дека ги "запознале заеднички пријатели"...
    Па, како не бре сесре, кога знаат кои пари, овај маж де го бараш ти во животецот, ќе ти го најдат, ехеее...
    Овие па старциве колку им понира, она је популарна и ја је је*ем.
    Мрш таму, бракови и врски од интерес!

На crazylady, Captain-Omni, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Како тоа на романтичен викенд, а он живее таму? :lol:
    По само неколку месеци... алал да им е штом за толку време сфатиле дека се еден за друг вистински... :)
    Нека им е со среќа.

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    ^^Е што сте се запнале за Лоба, синкир малку примери имаме на ''обични смртници'' кои се земаат со некои кои се постари 10, па и над 10 години.Или само вака сеа може да се плука, брак од интерес, се за пари ова она, а во темите сите делите исто мислење дека љубоовта нема граници.Е нема де, се дури не испадне некоја позната девојка и одма се расфрлуваме со коментари.(facepalm)
    Бил богат, и чудо големо дека бил богат.Она кутрата страдна за пари е демек.

На Monna.Monna, Oscar Lady, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Абе Лоба нема 26, 24 има ама нмв.
    И што се чудите позната си беше она дека си е голд-дигерка не е овој прв постар, туку овој ми се чини дека е и најмлад од тие ја што ги знам ама нејсе.
    Да не бидам мрчатор со среќа нека и е.

Туку за пешакот и за госпоѓа Алачки. Јас во една друга тема имав пишано ама гледам тука се развила дискусија, па тука ќе се надоврзам.
    Прво имаше искази и слики од колата непосредно пред пешачкиот премин и баш читав дека најизгледа си поминал на пешачки човекот. Другарка ми пред 4 години ја чукна кола, фала му на господ е жива и здрава ама и го имаа сменото исказот во случајот дека не поминала на пешачки а е чиста лага, зашто нели господинот возач бил полицаец. Фил д ајрони. Ама она испадна човек не го тужеше, само тој ги подмири сите трошоци за тоа што беше во болница и плус после тоа редовно ја посетуваше и на некој начин се трудеше, се гледаше дека навистина му е криво. Среќа жива и здрава е и ништо сериозно не се случи.
    Јас знам лично човек што си одлежа 6 месеци во затвор заради смрт при сообраќајна несреќа. Не беше пешак во прашање, ама ете се десило сообраќајка, и тоа починатиот ми се чини имаше поминато на црвено.
    Симптоматично е да, прво случајот многу се одолговлечи и заташка, а луѓето што учествуваа во топла на протестот на Мартин Нешковски добиваат 6 месеци затвор. Зборувајте ми за правда, сакам да слушам.

Последна измена: 25 мај 2015
    На Bozica1980, Annath, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    e znaci kraj na programata zenava se prenese sosema 11377272_10204316271607716_6210598495586810737_n.jpg

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Јас искрено се чудам по што е позната Лоба , нема ниту еден хит значит ниту една позната песна а се преставува дека е пејачка жити мајкае ! Инаку одеше со еден старец ерген од Скопје - познат локал имат во центарот на ск , ама што беше ружан и тужан оф мори мајкооо , и демек коа биле во охрид во неговата вила и ги дал клоците на Лоба (очигледно сватил зошто е со неа )

На Sigma*, Minnie 1 и fighter им се допаѓа ова.
  13. popovich

popovich Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    533
    Дали само мене ми пречат рекламите и билбордите на Пелистерка? Немам ништо против моделите, ниту имам намера да звучам како исфрустрирана стара мома, ама барем од маркетинг аспект не ја сфаќам поврзаноста помеѓу голи девојки (со МНОГУ шминка) и вода. Сликана во теретана, со коса и лице како за на свадба на бившиот. Облечена во мрежа за ловење риби. Па вода им е најголем непријател, неколку капки на глава и отиде и шминка и коса и се.
    Не сум конзервативна, меѓутоа сум навредена од ваквото етикетирање на женскиот пол. Светските реклами за вода се со луѓе кои вежбаат, спортски облечени, во секојдневни ситуации, а не секс кукли кои будат фантазии на стари мажи и млади момчиња на кои ќе им треба вода да се смират малце и себе и својата ерекција.
    Како ме таргетира оваа вулгарна маркетинг кампања мене и секоја жена како потрошувач? Нема ниту една допирна точка со реалноста.

На simoncelicius, WarriorAngel, Lella и 31 други им се допаѓа ова.
  14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сексот продава @popovich Маркетиншки трикови.
    Ако даваат гратис календар со пакет Пелистерка за Нова Година, само да знаеш колку хаусмајстори, автомеханичари и возачи на камиони ќе си купат.
    Не е ова пример само кај нас. Напротив, нашиве црпат инспирација од странство.

Имаше и реклама за вода со Кире Лазаров.

Мислиш мене многу ме интересира дека телото ни е 70% вода? И јас би купила пакет Пелистерка ако гратис даваат постер од Кирца кај што се потура со вода.

На Captain-Omni и christinnn им се допаѓа ова.
  15. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    ^ Да, само што во таа реклама Кирца ниеднаш не се потури со вода и во ниеден дел од рекламава не беше во најмала рака без дресот на себе ...

16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    По можност само по боксерици да биде, а може и без нив.:$:rofl:

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Мене не ми сметаа рекламите и постерите, ама има нешто што се вика tasteful sexy. А ова не е тоа.
    Ова е во мала рака вулгарно а во голема грдо и кич, пре се заради идеата, па после заради моделите, обработката, лошиот фотошоп итн, итн.
    Холивуд вака така секс селс, ама колку грди пари и се фрлаат и време се троши за тие реклами за да ги направат тејстфул и со стил, зашто тоа е поентата да биде секси ама не да биде ко од евтин порнич извадено.
    Нашиве сакаат преку ноќ за ич пари да имаат убав проект, секси кој функционира и продава.
    Нече мочи ове ночи.

Последна измена: 28 мај 2015
    На Lady Phoenix, Annath, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    се согласувам во целост со Хипстер, а како жена потрошувач мене ова ама баш никако не ме погодува. Би ме погодувало ако девојките се насила и присилно ставени таму и ако е дадено „нешто повеќе“ од тоа што тие го сакаат, а инаку не. Си имале право на избор, си избрале. Не се претставнички на сите жени па да се потресувам.

Повеќе вие внимавајте на мажите кои се палат на ваква евтина реклама, жените оставете ги.

На HarleyQuinn, Annath, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Епа затоа уште немам купено пакет Пелистерка :D Вода од чешма пијам :D

На kjukli, LaBella, Magnolija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    @popovich @Hipica,@Magnolija и @Hipster и @LaBella - Календарот е како што напиша Hipica, наменет за профил на луѓе - камионџии, а за такви напротив, не треба tasteful секси да биде, туку баш вака. Целната група со таа реклама не е оваа маса на форумот, а продажбата и интересот за рекламата само покажуваат дека маркетинг агентот удрил хоумран со кампањата.

А Кире, не мора да се потура со вода, доволен е неговиот авторитет на рекламата. Тоа што е згоден може само плус да биде, ама реално, ако го соблечат, може повеќе „муштерики“ да изгубат отколку да добијат, зашто како што многу пати се покажало и на форумов, просечната Македонка е прилично конзервативно ориентирана и не сака многу многу соблакање шамија од глава и мажи без ѕиври. :tmi:

п.с. Попович, не те таргетира тебе рекламата, напротив. Рекламата ги таргетира оние дебели автомеханичари и сличните ним, кои смедеревката треба да одберат дали да ја мешаат со Пелистерка или Кожувчанка. И сега замисли да си напален средовечен маж, што ќе одбереш, гола Маријана или „да му веруваш на дедо“!?

На Lady Phoenix, Monna.Monna, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.