Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Дечки стварно, едно е да оговараме настапи и нешто со што се претставуваат во јавност, скроз друго е приватен живот. Каква и да е и што и да мислите за неа, стварно е невкусно и за портали и за нас да си правиме претпоставки и да зборуваме за развод. Па кој кому му презел дечко... мислам, ко тинејџерки на школски одмор. И на крај е принудена да пишува статуси за нешто што стварно не треба да не’ интересира. И да се разведе и да не се разведе - нејзина работа.

И порталиве се многу несериозни. Ни извори ни ништо, си пишуваат претпоставки и глупости.

На Lella, galapce, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Кој како се однесува , така и ќе му се врати
    И Тамара не ја држи устата затворена.

На LUCERKA, Olgitsa, antonelala и 4 други им се допаѓа ова.
  3. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Мене многу ми се чудни нашиве јавни фаци, сакаат да се популарни а кога ќе почнат да ги чепкаат по приватен живот одам се лутат. Во Америка и секаде во свет тоа е се шоу биз и што посочни трачеви поголема популарност се добива. И најчесто кај нас трачевите се покажале вистинити, бидејќи мала држава сме, а Скопје е уште помал град тешко е нешто да скриеш.

На mimi****, Sunnybun, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нaшиве "фaци" мислaт декa се некoј и нештo. Вo Америкa јaвните фaци збoрувaaт зa нивниoт привaтен живoт, a и не гледaм зoштo некoј би гo криел. Ријaнa вo шoутo нa Oпрa збoреше зa нејзиниoт oднoс сo Крис Брaун и штo се им се случувaлo. Сиa истo тaкa збoри зa нејзиниoт живoт, кaкo билa депресивнa, декa сaкaлa дa се сaмoубие и ред други лoши рaбoти штo и се случувaле. Не сметaм декa сo тoa штo ќе збoрaт зa нивниoт живoт стaнувaaт пoвеќе пoпулaрни или интересни, еднoстaвнo сметaм декa се искрени.
    Амa oвие тукa нaшиве летaaт мнoгу висoкo и чoвек не смее ништo дa ги прaшa.

На Gosh, Ketchup, mimi**** и 2 други им се допаѓа ова.
  5. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    ^ Баш со тоа што отворено зборуваат за нивната, депресија, болест, несигурност, развод и како ги пребродуваат тешките моменти добиваат на емпатија од "фановите" кои можеби поминуваат низ нешто слично. Со покажување ранливост само допираат до поширока публика која е гладна за интима, не за џабе измислија реални шоу програми од типот на кардашијанс кои носат милиони.

На Sunnybun и wanderlust им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Не верувам дека на Ријана и’ беше пријатно кога протекуваа слики со последиците од тепачката. Или последниот скандал кога протекоа приватни фотки од многу славни личности на Редит и беа споделувани линкови од речиси сите онлајн медиуми. Тоа е веќе криминал.

Жолтиот печат е секаде развиен затоа што обичниот човек сака детали од приватноста. Тоа што е застапен секаде во светот не го прави во ред.
    И во Америка ќе кажат no comment кога не сакаат да зборуваат за нешто, не е дека сите одат кај Опра да се искажат. И таму и секаде постои истиот проблем. Смее човек да ги праша се’, ама ако веќе не сака да даде изјава, глупаво е медиумите да измислуваат и да шират чаршиски муабети без никакви извори.

И како мислиш дека не гледаш зошто некој би го криел приватниот живот? Па бидејќи е приватен.

И Кардашијанс и тоа откривање на целиот живот и сите приватни детали пред публика - стварно мислите дека е нормално?

На Annath и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Пa штo е тoлку тешкo aкo некoј кaже дa, ќе се рaзведaм, дa имaм дечкo/девoјкa и сл. Бoже мoј, не се ни први ни пoследни. Пред некoј месец гледaв интервју сo Влaткo Лoзaнoски и сегa oвaa гo прaшувa кaкo се зaпoзнaле, и oвoј: "Пa, не сaкaм дa збoрувaм зa тoa, сепaк е тoa е мoј привaтен живoт." И штo беше тешкo дa и oдгoвoри нa тoa прaшaње?
    Пa пoбoгу, не ги прaшувaaт кaкви пoзи кoристaт вo спaлнa или нештo сличнo. Тoa е веќе нештo другo.
    Зa Кaрдaшијaн сувишнo е дa се кoментирa, некoј пaтaт дa бидaт вo центaр нa внимaниетo.

На Ketchup и Sunnybun им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Не се работи за тешко или не, фала богу дека секој има право на своја приватност. Само што Тамарче си има јавен профил (сепак не и е подесен на приватен), сите слики од венчавката ги сподели, цела Мк дозна дека ќе иде на Малдиви за меден месец, изјави дека е бремена и дека бремена ќе направи концерт.
    И сега како демек што ми се мешаат во приватноста. Абе ајде...

На Priroden, antonelala, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Со таа една уста од уво до уво.
    Никакво воспитание нема
    Нескромна девојка
    Се занесува...незнам која се замислува ??!

На LUCERKA, Rubiii, Sunnybun и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Ау извини што сака да е јавна фаца а да не излезе во јавност со дали се разведува или не. После сакаат кариера, звезди бла бла, ај нека си седи у „своето село“ каде што е главна и нека не бара статус на ѕвезда или нека не очекува да полни сали.
    Иначе за нашава тема тука јас баш ја гледам како трач рубрика да си се насмееме и сподели мислења и добри и лоши а не тука да ме караат дека се интересирам ко тинејџерка.

На mimi****, Sunnybun, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Во соседна Србија фатиле некој ,,терк,, т.н. звези па ако една недела ги нема на нет на некој портал или во жолта штампа, сами си вадат афери за да се интересни и постојано ИН.
    Секаде го има тоа, и е превземено од странство.
    Само нашиве ,,Девици Марии,, сакаат да се е.. a несакаат трудни да останат.
    Кога си популарен тогаш нема јавно-приватно...

На LUCERKA, mimi****, Sunnybun и 2 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Па споделува тоа што сака да сподели, не знам што тука не е јасно. Не е проблем да коментираме нејзини статуси и настапи кога веќе се јавни. Ги ставила тука и треба да биде отворена за секакви коментари. Ова не го направила јавно, туку се муабети за развод што којзнае од каде доаѓаат. Први сме да се буниме кога комшивки оговараат каде и со кого излегуваме и какви кавги имало во нашето семејство, а тука е во ред затоа што се јавни личности? Не е.

Ако е сериозен медиум, ќе ја контактира за да даде директна изјава. Ако не сака да даде - нејзино право. Не знам од каде е таа наша убеденост дека имаме право да знаеме апсолутно се’ за јавните личности... немаме ако не сакаат да споделат и ако се работи за нивен приватен живот.

Дека е нескромна и невоспитана се согласувам. Тоа е тоа однесување што го прикажува во јавност и не ми се допаѓа. Ама не значи дека тоа ни дава право сега да се ситиме дека се разведувала. Абе за луѓе се работи. Каква и да е, брак, дете и развод се ептен чувствителна работа и немаме апсолутно никакво право да ги коментираме.

Eте да ја спомнам пак Дунавка. :D Нели повеќето се согласивме дека јавните фаци го критикуваа нејзиниот настап, а таа се фаќаше за приватни нешта во контра-нападите и тоа не беше во ред?

Последна измена: 1 декември 2015
    На Dabria, Lella, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ние имаме право како единки да се ,,буниме,, што комшивката не озборува ама јас сум некоја си Референтка никаков фактор.
    Да имам ФБ, па да истакнувам слики од сите мои дешавки и те како си го одголуваш задникот за да ти го пљукаат мувите.
    А на туѓ развод кој се сити, верувај ми и него го снаоѓа, така да....
    За бебето никој за гуша не ја фати да објавува јавно.
    Сите вип личности ја кријат свадбата само таа слики објави.
    Епа сега види ти..

На Sunnybun и blueberry93 им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ај, еднa убaвa вест.
    Вoдителoт Ненaд Ѓoргиевски стaнa тaткo нa близнaчињa денес. :)

На Dabria, Elen4e_sonce, Lella и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    A od sto pocinala Ornela,peackata?

16. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Малдивите и беа фалење сега неможе со развод да се фали

На Mr. Right и referentka им се допаѓа ова.
  17. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Од рак

18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Рак.
    Не знаев дека била пејачка девојкава, а читав за неа претходно. Ептен ми е жал :/

19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.789
    Допаѓања:
    14.648
    Починала?!?!?! Кога? :(

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Тамара ми е многу антипатична, ни како личност ни како пејачка не можам да ја поднесам. Ама претераа новинариве со трачеви за неа. Кај е трудна, уште овие од жолтиов печат ја напнаа, еве доколку навистина се разведува сигурно не и е лесно низ развод трудна да поминува.

На joy1, galapce и Salome им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.