Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    :rofl:
    Стварно, која и’ е потребата да се фали колку е слаба по фејсбук? Човече, какви искривени вредности. Мотивација била. За греота.

На V.odolija, Tajnaotrovna, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.074
    И тука ставаш еден огромен крст (како оној на Водно) и се крстиш, затоа што веќе никој друг не може да и помогне да си го врати паметот |(

На Tajnaotrovna, SAMIRA, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.895
    Оваа беше цицка за медаља?
    Ај нека ги слика и дирек нозете надоле кои ниту една диета не ги слабее, јер дивоградба е. Нека не лаже луѓе дека е толку згодна. У Диор се шишам иначе...

Абе сега е јасно зошто каса, гладна е цело време, па нервозна е и му се издерава на детето. Нека и купи некој хамбургер.
    Кажете кој и е доктор да не одам кај него никад јер и утнал дијагноза. Анорексија е после 6 месеци константен глад, нормална е што го промовира ова па уште и со гордост и надуеност дека она била пример?
    Пример за шо?
    Во ниту еден контекст не може да биде пример... сите знаат зошто.

Некој доктор или нутриционист да искочи да каже за болеста на девојчево?
    Ама сеа другите се љубоморни, она е ок...

Проста си Мио, проста си нема мерило.
    Кој знае колку тудници во моментов си мислат дека ова е ок и не се чувствуваат добро со себе.
    Кај немерлив пример, па и напухнатост. Срамота е мал збор.
    Наредна бременост ќе си ја плати цената, метаболички се има сјебано скроз, особено зошто она по природа е склона...

Па средно балерина, она дебелка, мајка и балерина, она нереализирана балерина, па и оставена од толку мажи, се праат комплекси.
    Се што ве буни во животот зошто го правите тоа и тоа, сменете со прашањето - што ќе ми донесе ова? За здравје не е, зошто да беше не ќе беше со цигара во рака нон стоп, а и немаше да слабее нездраво. Веројатно одговорот е многу беден... Ако си пун самодоверба нема да ставаш вакви слики.

А она сака само да биде сакана... а не е...живот.

На V.odolija, Cka, MacenceEna и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Јас па си мислев дека жените сакаат да се трудници и следно на тоа дека се гордејат со обликот на телото кој го добиваат тогаш?:^)

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    А пa oние штo и дaле пoзитивни кoментaри?
    Брaвo. Секoјa чест. Алaл дa ти е.
    Кo oхридскo езерo целo дa гo препливaлa...
    Ќе кoментирaв јaс, aмa не сум дoвoлнo привилегирaн, сaмo лaјк oпцијaтa ми јa дaвa... штетa.

На Tajnaotrovna, theowndemon, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Сaмaтa си имa кaжaнo декa вo бременoстa не се лишувaлa oд ништo, си јaделa се штo сaкa и кoлку сaкa, зaтoa билa тoлкaвa. И нa сметкa нa тoa, прoмoвирa нејaдење/изглaднувaње кaкo нaчин зa слабеење. Зaтoa aкo кaсне нештo екстрa, и се лепи oдмa.
    И дa, не плaнирa пaк дa рaѓa, дециднa е...зaсегa.

На MacenceEna, Tajnaotrovna, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  7. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.659
    леле која ретарда еј, глупоќа мал параметар ми е да ја дефинирам женава (facepalm)анорексија промовира као добра ствар Божеее колку глупа особа, па каде ма со тоа тело мислиш згодна дека си?? каде со таа свисната цицка?? На просечна баба низ град подигнати и се цицките отколку на оваа па уште мисли добро изгледа :headbang:

На Bozica1980, Glasna, blueberry93 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас па мислев дека колешките од Бекстејџ ја комплексираат.Секогаш,сите биле и се позгодни од неа.Али,сигурно има потешка форма на проблем,од психичка природа..
    Интересно ми е ова,не сум сигурна дали другите се обидува да ги убеди дека е ултра згодна,или пак сама себеси.Чудна работа...
    И коментариве се чудни,(зло)намерно ја ,,поддржуваат“ или...
    Сликата каде што е трудна,не треба да се коментира.Тоа што ја одбрала баш неа за споредба,доволно кажува.И пред да биде трудна беше дебелка,ама не сака да си признае,најверојатно.
    Жално,ама дефинитивно,има искривена слика за себе и за реалноста и проблем со себеприфаќање.
    Анорексијата не е причина,туку последица.Женава,очигледно,во огледало гледа нешто што ние не гледаме.
    Сериозно,потребна и е помош.
    А,за згодна,не е....и нема начин никогаш да биде.Само треба да најде начин да живее со тоа.Ова е патетика.

На sjdgo, Salome, theowndemon и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Lagoon

Lagoon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    104
    Миа со нејзините постови се труди да изгради фасада за нејзиниот лик, а всушност не приметува дека си ги открива сите нејзини стравови и комплекси. Баш пред некој ден ја видов сликата и искрено се згрозив. Па башка денеска објавила друга слика и врши нерелевантна споредба од тоа што е денеска и кога била бремена. Па и гордо изјавува дека не јаде ништо, а во слободно време ги вреѓа девојките кои мака мачат со вишок килограми. [​IMG]

На Salome, Ketchup, Glasna и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.895
    Ги вреѓа, и се јаде и неа.
    Тоа е за сите заебанции на нејзин грб од средно.

Бог да чува од луѓе со тазе стекната самодоверба.

Тераш дур тераш и после метаболизмот крахира и од еднаш настануваат системски болести. Најдоброто шо може да и се деси е да почне да се дебелее и од патлиџанот што го јаде, а за најлошото не ни пишувам.
    Не ми е гајле она што прави, пишувам за да прочита некој што би се подлажал.

Нека не раѓа друго, не мора, нека лечи комплекси и нека бара непостоечка љубов, ама прво нека си оди на психотерапевт да си ја реши ноторната љубомора и нека не трча по туѓи мажи. Уште во офис се смеат за една сметкопотврда, ама да не навлегувам...она може и не знае за дешавката.

На Salome, MacenceEna, Ketchup и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.435
    Миа нели идеше со Бетменот? Јас одамна ја имам блокирано сега гледам дека сум се лишила од забава. Ја видов на тв со крива уста, па видов на нет дека ставала силикони... сега градите се на ред, ама нека и каже некој дека „бутка“ е „бутка“ и нека ја дотепа. :lol:

Сум кажала мое мислење и претходно за Миа мислам дека за нејзиново однесување мајка и е виновна. Мене не ми изгледа како некој да и посветил внимание на Миа затоа е ваква. Мене изгладнети девојки не ми се згодни. Има девојки што се убиваат од јадење па поради брзиот метаболизам се авиони! Нека и каже некој дека за да изгледа секси е важен метаболизмот, а не изгладнувањето.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.895
    На crimson, Annath и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    image.jpg (facepalm)

На Elen4e_sonce, Роберт 7, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Миa спoред мене е пре пре слaбa.И јaс сум слaбa,aмa здрaвo слaбa не сум вo грaдниoт кoш прoзирнa.Уште пред сликиве сo спoредбaтa јa кoментирaв сo сликите oд плaжa.Грaдите кo издишaни бaлoни,кoжa и кoски,штo е тукa секси еве некa кaже.Незнaм гoлa кoгa се гледa вo oгледaлo дaли гледa привлечнo телo.

На JuLleE, wanderlust, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.543
    Допаѓања:
    43.801
    Од една страна се буните затоа што промовира анорексија и дискриминира трудници и ги прави дебели , од друга страна ја навредувате дека не е згодна, дека е слаба и дека немала цицки, па и виснати и биле...
    Малце двојни аршини.
    Човек на нас жените не може крај да ни најде.

На Аliсe, zhap4e и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Не гледам двојни аршини. Не може да вели дека други жени не се згодни кога и самата не е згодна. :D - видиш, тоа е логиката.

На Salome, kjukli, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.543
    Допаѓања:
    43.801
    Она тоа што збори е глупо, и нема да го коментирам.
    Но сепак, за нејзиното тело и атрибути, изгледа добро и со тоа го исполнува мојот услов за ,, згодна ,,.
    Нема што да се исмева оти има мали гради, таква се родила.
    Ако некоја не е 90-60-90 не значи дека не е згодна.
    За мене згоден е човек кој изгледа најдобро што може да изгледа со својата конструкција.
    А за оние ,, совршените,, , тие ми се совршени. Е она тоа не е.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.895
    Два екстреми се во прашање.
    Ким Кардашијан не е згодна, промовира нездрав изглед и дебелина.
    Миа не е згодна, промовира нездрав изглед и анорексија.

Другите пропратни епитети успатно се само констатација колку си се унаказила. Нејзина плус работа си е силиконската уста и другите збесови што ги прави.

Се што подразбира долготрајно изгладнување е анорексија.
    А и кога она руга други кој каков е со физички изглед, па ... тоа е.

На LollySky, MacenceEna, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Ама колку што паметам немаше таа мали гради. Се истушиле од нејадење. И не може да изгледа најдобро што може ако живее на една салата на ден, и понекогаш овошје (замисли!). Никој не рече дека треба да е 90-60-90 за да е згодна, инаку. Има природно слабички што изгледаат презгодно, и девојки што не се слаби а пак се сто пати позгодни од неа. Ако треба да се изгладнуваш за да изгледаш ко нешто што не е нормална состојба за твојот организам - не си згодна.

Толку се фали за тоа дека е добра мајка - ако ова е најдобриот начин за топ форма и не се одразил на нејзиното здравје, што не го храни и детето така?

На sjdgo, Salome, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се слагам со ова. И јас истото го помислив, мада излајкував коментари. Ама еве, и за себе ми падна жал...во врска со згодноќата, мерилото на луѓето.;(
    И покрај нејзините глупости.. ќе избегнам да бидам сурова ко што е и она кон на неа сличните и да зборувам за тоа како она и покрај сето изгладнување не изгледа згодна и како никогаш она не ќе биде згодна пошто, како последица на истиве критериуми.. баш имате девојки кои се изгладнуваат, кои се тормозат, кои пропаѓаат психички и на секаков можен начин оти поминуваат цело детство во зафркавање од згодните и „совршени“ (какопадане) и уште толку години во себетортура - потоа, откако ќе станат ете, „зрели“ луѓе, мајки, татковци. И онда се исфрустрирани и нервозни родители. Еми некои стануваат такви.
    Јас само ја жалам. Толку. Сериозно и треба помош. И сериозно луѓе треба да престанат да следат вакви ликови.

Инаку, баш скоро, една гадинка од човек, дртав дебеланко со мозок на пиле (велам дртав дебеланко пошто, се расфрла со навреди за дебели луѓе и девојки, а изгледа ко да лапнал пар тракторски гуми и бремен во 9ти месец..велам, гадинка пошто се изживува со луѓе, момиња, нарочито) ... од уста не ја извади пар денови по ред, вклучително и нејзините кои ги величаше, особено татко и'... презгоден, преубав фраер кој со голема леснотија ќарувал женски кога биле они млади,од приказните на дртљото. Можеби дртавиов дебеланко и е ментор на Миа, уствари. Или што и да е.. и влијае:D СДК општат можда. Ко на иста бранова должина да се...

На Salome, MacenceEna, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.