Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Поентата на муабетот ми беше дека не можеш да се гадиш од навредување, а и ти истото го правиш.
    Она вреѓа трудници дека се дебели и е за анорексија, а ви ги одбранивте истиве и и помогнавте неа да примети дека е болна со тоа што и рековте дека не е згодна, дека нема цицки, па и биле виснати плус.
    Епа од овакви коментари се фаќа анорексија и други психички болести.

Heidi, buba4e89 and Victorian like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ја отековте со оваа Миа.
    Битната личност, па и за неа се спорите.

Elen4e_sonce, Rama, PUPICA and 14 others like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Па да де, и’ помогнавме да ја види реалноста. :D И тоа е голема добрина, видиш, ако чита да сфати нешто за себе и да направи нешто во врска со тоа. :P Пошто ова е болест и е сериозно. Анорексија се "фаќа" од нејзините коментари и од очекувањата што и’ ги наметнала мајка и’ (имаше нешто пишувано во коментарите дека цел живот ништо не јадела - па тоа испаѓа дека е примерот кој го следела).

Инаку, ти ја сфаќам поентата на муабетот и во право си. Вака под превез на анонимност лесно е да си кажеш мислење и тоа да излезе ко навреда. На нејзиниот профил се’ најубаво, никој не кажува што мисли. А таа нема проблем да навреди и директно, што доволно кажува за нејзината надувана самодоверба.

A прагот на толеранција на коментари секогаш треба да е поголем кај јавни личности, бидејќи се јавни личности. Сама си става слики, сама влегува во такви дискусии. И навредува обични жени, мајки, кои ете не го собрале стомакот после пораѓај. Ма страшно, а види таа како може. :| Злобна е и си заслужува секаков коментар, толку имам да кажам.

И се слагам со @referentka - ич не е вредна за муабет.

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас ја следам на фб за сеир. Ако ми види слики има да ме блокне у секунда :D

Ketchup and blueberry93 like this.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Вистина сите ја мразиме,а сите сликата и ја видовме.Значи ипак ја следиме на фб :D

Ketchup likes this.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Не е мразење во прашање.
    Јас и ја видов сликата тука.
    А често со *интелигенцијата* се истакнува во Женски домаќински муабети и се однесува ко шериф, ќе банирала, ќе блокирала, само некој ако и се спротистави.
    Од друга страна јавна личност, па многу глупачи од таму и се восхитуваат и и пишуваат, мислат први другарки се ако ја имаат на фб.
    Кога ќе ја прочитам па како се прави доктор и што советува за мали деца...
    А за мајка и долга прича. Кој искачал во стариот паб, ја среќавал многу често и јасно ви е се... Не можете да имате очекувања многу.

И да, сликава потегнува многу женски прашања кои како жени на жени си ги должиме. Болест е болест, не може да се земе како пример и крај. Не може да помине како реално и нормално и не може бременост да се третира како дебелина. Била дебела трудница, јадела...има бремени кои не јадат, па вака изгледаат од отоци и хормони и сега да одат да се убијат?

Сакала да биде секси, а не слатка...оди крши глава таму ако тоа ти е главна цел у животот.
    На други теми ај да не длабочам, ама подраматична и тензична личност од неа, не знам дали има. Многу несреќна од внатре...

Мојот став е - стронг из д њу скини.

hadzieva, Salome, MacenceEna and 14 others like this.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Нит ја следам нит ја гледам. :D
    Овде видов, па отворив да довидам. :P

sjdgo, duffi, Ketchup and 11 others like this.
  8. honesty

honesty Истакнат член

Миааа..е*ати животот без пица и сладолед!

Salome, sparklie, MacenceEna and 23 others like this.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Мислам дека вечно ќе ме прогонува прашањето Дали стварно постои некаков банкар кај квизов на Лила или сама си прави муабет8-|

MiloMalo, Jagoda123, Ketchup and 12 others like this.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Има. Сум била на снимање. Еден постар господин со подолга коса, пријатен за око. :* Мислам дека он е и режисер.

11. elimkd

elimkd Форумски идол

@Gosh
    ти благодарам, оти цела емисија гледам и делот со банкарот некако по телефон ептен кратко разговараат а таа се филма што уствари тој и кажал затоа почнав да се сомневам во неговото постоење :):l:

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Мене ми се гади од нејзините коментари и мудрувања.
    Па и луѓево што ја следат и коментираат.
    Спомна дека мајка и била балерина и вечно гладна со години. И дека е здрава. Така мислам беше.
    Се фали и со мајка и татко.
    Совршени, и она и нејзините.
    Не ја знам, но нејзиното мудрување по групи ми падна во очи.
    Валјда тоа е, човек растен без љубов.

Salome, duffi, Bozica1980 and 4 others like this.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Сте ја слушнале новата песна на Тајзи, во соработка со Спејко?Баш налетав на Јутјуб на неа.И не е ништо посебно искрено.Коментар некој што ја слушнал?
    п.с приметив во спотот Спејко се здебелил малце или ми се чини?

irenna and Victorian like this.
  14. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

^ Мене ме иритира гласов од Тајзи, не ми е пријатен за слушање.
    А овој Спејко па, уште од фрижидер да ми излезе фали. Насекаде го гледам и сеуште после толку време не можам да сфатам што епитет има типов што толку го следат, го земаат по емисии, настапи, спотови. Екс учесник на ријалити?! Не сфаќам...

Него, дали се нормални порталиве што испообјавија дека Џамбазов доживеал срцев удар и бил итно пренесен во болница?! Мислам ало, има човекот семејство, има сестра во странство која користи интернет и ги чита глупостиве. Ги преминаа веќе сите граници и мислам дека е време да почнат озбилно да ги тужат и казнуваат.

Last edited: Jun 24, 2016
    Salome, Feminka22, kim.k and 12 others like this.
  15. honest girl

honest girl Популарен член

Абе каква злоба каков хејт жал ми е за жената, анорексијата е ментал дизордер она има искривена перцепција за тоа како изгледа и како треба да изгледа и затоа се избацуе со такви слики, баш напротив она треба да ги прочита коментариве, тие што ја поддржуваат се злонамерни коментари, а свиснатите цицки и се како последица на анорексијата, константно изгладнување доведува до губење на еластичноста на кожата, добро е да се укаже на тие елементи, не е хејт очигледно е, заш да се заебат и други девојки она ако нема акал у тиквата? Нема здрав изглед, само видете го тенот на кожата колку истоштено делува, ужас е тоа што го промовира а за тие што ја поддржуваат немам коментар е тоа е права злоба исто како да прашала дали да извршам самоубиство и овие ја бодрат, анорексијата е тивок убиец не сте свесни колку девојки годишно во светот умираат како последица на тоа нарушување. 35 години начукала а нема основно ниво на едукација, што е правилно а што не, па уште ги мотивира и другите да го следат нејзиниот пример (facepalm)

sjdgo, Salome, Neodlucna and 8 others like this.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Туку друго ми боди очи
    Ако за 4 години има јадено 20 пати, тоа значи 5 пати јадела годишно, уствари еднаш на 2 и пол месеци???
    Нека ме просветли некој ако грешам8-|
    Па јас 5 пати во денот јадам:^)
    Глупоста сварно нема граници|(

sjdgo, sparklie, duffi and 16 others like this.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се, се али Александар Блажевски не го можам ! Може не е лош, ама има фаца "за шамари" што би рекла јас. А поминам пред тв , ме научија дома , одма го мењаат :D

sjdgo, macovska, kjukli and 6 others like this.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Миа на секое прашање за здравје на дете, она прашува дали е вакцинирано, ако е вакцинирано од тоа му е.

Ја мислам дека ова и е последица шо вака со фалинка у глава слабее од што ја вакцинирале ко мала. Друго објаснување неам...

Salome, Captain-Omni, SV1911 and 9 others like this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Мене Спејко на лампион ми личи во спотов.Мислам само за украс.

kjukli and naturally like this.
  20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Јас песните на Тајзи не ги разбирам , односно не можам да разберам што пее ... инаку физички е добар дечко ,али песнине .....
    И баталете ја таа Миа , она е само ископлексирана од животот , можеби сака да привлече машко внимание и затоа се сликала полугола , али изгледа не го разбира машкиот свет кој се пали на добар г*з , и големи ци**ки , па затоа е оставена цура .

Thread Status:
Not open for further replies.