Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    А јас имам прашање, немој да ме убиете само. Си вози девојчево точак и одеднаш и текнува на некој непознат да му побара 20 ден...? Зошто што како? И он и вика неам во мене дој во гаража таму ми се...? Зашто отишла? Зашто побарала? Ништо не ми е јасно...

На koritsaki и Mr. Right им се допаѓа ова.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Девојчето се возело на велосипед низ населбата , и зстанало и му побарало 20 денари на тој , и тој и рекол ке ти дам ако дојдеш во гаражата , и девојчево отишло со него во гаражата и ја силувал и и дал 500 денари и и се заканал да не кажува никому! Тој ке одговара за полов напад на малолетно лице што не навршило 14 години .

Јас сум згрозена и шокирана!
    Не знам зошто но мн излегоја педофили , мн манијаци кои што напагаат и деца и возрасни!
    Страшно :(

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Дете.
    Може го знаела, може волкот бил во моментот во јагнешката кожа...многу може може.

Детска психологија, детски очи, детско срце...поинаку гледа а ние воопшто не можеме и не смееме за тоа да судиме.

(не велам дека ти судиш...само се обидов да дадам некаков мој одговор на прашање за кое и нема одговор)

На YoungandBeautiful, kjukli, MilaP и 14 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.555
    Не ти е место за вакви коментари.
    И да побарала, тоа не го оправдува чинот. Место да се згрозиш од настанот ми изиграваш детектив.
    Овде нема простор за АМА! Дете од 12 год е. И дечко да ти е, под 14 год можеш да го пријавеш за полов напад дури и детево да се согласило.

На kjukli, MilaP, Rose96 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Зашто е девојче кое се’ уште не било свесно какви луѓе постојат. Аман! Како бе не сфаќате кога е моментот да се воздржите од некои коментари?

На joy1 и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    Само пробувам да сфатам што и се мотало низ глава. Го осудувам чинот нормално, ама не ми е јасно зоќто на непознат рандом чивек му варала пари?

На CameliaMiller, koritsaki, Mr. Right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    И ние сега пробуваме да сфатиме зошто во ваков момент размислувањата ти одат во оваа насока.
    Стварно, пишуј си и прашувај што сакаш, ама мислам дека доволен беше предходниот коментар.

На kjukli, Anon, Rose96 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.555
    Си има полиција за тоа. Ти ништо не треба да сфаќаш.
    Читаш ти дека е дете на 12 год и секој факт е ирелевантен.
    Има полов напад и точка. Друго, што, како, не е битно.

На kjukli, MilaP, Rose96 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    За да го сфатам детскиот ум, да извлечам можда некоја поука да ја кажам на други дева да не се најдат во случна ситуација. Ако само осудуваме без да разбереме што го навело девојчето на непознат да му се приближи нема поука.

На CameliaMiller, YoungandBeautiful, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  10. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Според иницијалите на мајката (В.П.) највероватно се работи за Весна Петрушевска.

http://sky.mk/makedonija/468617-kar...aloletno-devojche-gi-krena-na-noze-gragjanite

Многу ми е жал за девојчето, се надевам дека ќе успее да го преброди овој ужас и да се дооформи во вистинска силна девојка.
    А за ваквите манијаци и педофили, доживотен затвор е премија. Ниту смртна казна не заслужуваат, нека ги пуштат на улица за народот да им пресуди! Како само се дрзнуваат да уништат нечиј невин живот?!

И ја разбирам @antonelala што сака да каже, па нели така сите не учеа како деца да не разговараме со непознати и да не се упатуваме со нив во непознат правец надвор од раздвижени места. Но детски памет драга моја, ниту ние не сме размислувале како мали на опасностите што не демнеле. Таква невина душа не може ни да замисли што се може да смисли и направи болен човечки ум!

На YoungandBeautiful, Rose96, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Мене ми е многу битно, зошто сакам да им ја сфатам психологијата на таа возраст. Имам ќерка и сакам да знам што се' им се врти низ глава, како иначе да одберам прав пристап?

На CameliaMiller, YoungandBeautiful, bella.s и 8 други им се допаѓа ова.
  12. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    Настан ко настан е ужасен. Којзнае какви трауми може да предизвика кај девојчето, особено сега кога и се откри целосно идентитетот.
    Добро е што пријавиле и го пронашле педофилот, но не ми се допаѓа што како дете што му се случило ова ужасно нешто си го откри идентитетот. Не мислам во смисла да се срами или несто слично, туку луѓето се толку сурови. Возрасните. Може да подлегне на малтретирање од страна на блиските на осудениот, како физички, така и психички што ми можело да предизвика последици кои би му ја "уништиле" иднината на девојчето.

На YoungandBeautiful, galapce, sanjaeva и 4 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.555
    @Moira не знаеме колку е точно ова, дали девојчето го познавало и слично. Се работи за дете за кое не свесно да расудува. Небитно дали побарала 20 ден или не.
    И да побарала, јас не гледам поврзаност со нападот. Да сретнала нормален човек а не педофил нема да се случило тоа.
    Како и да објасниш на друго дете, овој факт е сосема небитен. До нападот би дошло и да не побарала пари. Педофил е во прашање.

На Victorian и Annath им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Работата е што ние најмалку знаеме во моментов и вакви дискусии водат само кон шпекулации.

Од една страна позитивни може за другите, поради тој обид да се сфати детската психологија, но од друга страна без било каква информација според мене не многу продуктивни...
    Кога ќе се знае нешто повеќе би можело да се отвори конкретна дискусија, ама сега ние можеме сто пати да го свртиме прашањето и сто различни можни одговори да дадеме.
    А за дете во центарот на настаните е, мене ме боли да шпекулирам.

На YoungandBeautiful, galapce, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  15. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    Конечно нормален одговор. Немав прочитано ништо, мислев има нешто поише инфо па затоа и прашав.

На Bozica1980 и danichap им се допаѓа ова.
  16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    @JuLleE Тоа е тоа што го велам.
    Сметам дека Весна требаше тие причини да ги изнеси јавно -
    "Пазете родители, учете ги децата ни од познат да не бараат услуги/пари.
    Пазете и следете родители колку пари дневно им требаат на вашите деца и дали истите вие им ги обезбедувате или и од друго место наоѓаат.
    Пазете родители, децата на таа возраст само сакаат да го имаат нештото, притоа не размислувајќи од каде ќе дособерат пари.
    Разговарајте за нивните потреби, можеби многу малце дополнително им е потребно за да имаат што им треба/сакаат"

Така, од овој немил настан, ќе се покренеше лавина од коментари, мислења, ставови, заклучоци, а вака мајката само го откри идентитетот на малолетната жртва. За настанот сите веќе бевме информирани и го осудивме, зошто ниедно дете не е поважно од друго. Не дај Боже само...

На CameliaMiller, calliope, bella.s и 12 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И јас ова го помислив. Јас не би излегла јавно, мада би била бесна и би сакала..веројатно прва реакција би ми било да го оцрнам човекот, ама.. детето и без тоа ќе има трауми и ќе расте со тоа и сега, кога се знае... ќе и се влече ко опашка. А, луѓе..особено деца има сурови и без грам осет на тони.

На MilaP, crimson, sofijanoka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.482
    Допаѓања:
    125.683
    Што и требаше да објавува. Леле кутро дете. Само оно знае што било и како било. Господ сила да им даде да го поминат ова. Јас мислам дека го познавала.

Последна измена: 27 јули 2016
    На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434
    Да знаете дека ова може да му се случи на сечие дете! До утре можете да зборувате и детето пак да направи беља. Потсетете се колку пати ви рекле пази ќе паднеш или ќе се удриш и намерно ќе ја направиш грешката и после ќе боли и ќе плачеш и ќе си викаш што не ги послушав родителите... е ова е милиони светлосни години бетер од сите плачки... Некој скот штотуку уништи многу животи не само на детето. Тоа дете си има фамилија пријатели си има луѓе што го сакаат и што се грижат за него. Сеедно чиво дете е боли до коска кога ќе слушнеш ваква болна работа.

А за скотот само електрична столица и тоа на рати!!!

На kjukli, MilaP, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.606
    Многу ми е жал за детево на Весна...многу...
    За вакво нешто да се сличи треба да има друга позадина, која веројатно и ја имало.
    Детенцево е и посвоено. Пизда ли му материна на животов.

Не знам што им се врти во глава, ама да, за вакви работи единствено стравот треба во коски да им е. Само да ги распаметиш со примери, само да ги охрабриш да удрат и да бегаат, само да ги убедиш никогаш да не зборуваат со непознати, да им развиете систем на праќање на повик за помош ако има потреба. АМА НАЈВАЖНОТО ШТО ГО ПИШАВ - ДА НЕ СЕ ПЛАШАТ ДА УДРАТ И ДА ВИКААТ НА ЦЕЛ ГЛАС.

И браво за храброста да се зборува јавно. Ова е првиот чекор за надминување и преболување на ова одвратно нешто.

На CameliaMiller, YoungandBeautiful, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.