Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.553
    Уште ќе ги зборите 20-те денари? Претеравте. За што и да се, па и ромче да е, дете е, силувано е.
    Весна истата вечер пријавила, подоцна споделила на фб. И овде ќе барате сламка и ќе копате?
    Сешто ќе прочиташ за ваква болна тема. Да не сте и во кожа.
    И конечно некој јавно да проговори. Само вака отсега.
    И доста, доста барате и копате и измислувате работи и си расветлувате детали. Што повеќе барате во случај каде што 12 годишно девојче е силивано?!
    Ска правник си, го знаеш членот за полов напад на дете под 14 години нели? Што е битно друго.

На YoungandBeautiful, kjukli, Victorian и 18 други им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Еве едно,по мене,логично размислување.
    Некаде прочитав,дека идиотот му бил школски другар на бившиот на Весна.
    Што ако не е првпат,он да и дава пари да си купи сладолед.

На galapce и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Добро, што ја тупиш толку? Сега 10 страници ќе пишуваме за глупости? Ние, вие, прашав, реков, рече...ок, секако ништо не е битно. Ете го Шерлок тркна по вода да ти носи.

Секоја чест за храброста на Весна да сподели вакво нешто. Секако болката и траумата ќе останат засекогаш, ама нека му пресудат на говедото одвратно, јавно пред сите. Нека го однест прво малку во затвор па затворениците знаат како да постапат со него, а после на бесење.
    Море на најмилото бетер да му се случи.

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.553
    Моника сестра и е на Мина? И нејзе ли Весна ја посвои?

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Не и е сестра, Моника е од Гевгелија, имаше еднаш интервју како ја подучувала малата математика, а бидејќи многу се зближиле и Моника била сама во Скопје ја викнале кај нив да живее.

Чекајте, не разбрав, силување било или обид за силување?

На Glasna и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    @Bridget Што е битно како ти го доживеа мојот пост меѓу редови? Во редови и директно - Никаква осуда, веќе кажав, освен за јавното разоткривање на жртвата, толку.
    И кога веќе те интересира, еве мислам дека ќе беше ок да напишеше "Пазете ги децата првенствено од тие за кои мислите дека ви се блиски" - толку. Можеби ќе спаси други потенцијални жртви, кој знае.

На galapce и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Скржaв е нештo бaнкaрoт гoдинaвa зa стрaнЦки плaжи. :D

П.С. Дaј oлaбaвете мaлку сo темaвa веќе. 10 стрaници еднo те истo се збoри. |(

8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.182
    Muabetot mi bese deka ako e brutalno siluvanje, ke imalo vidlivi modrinki, krv, odma ke znaela majka i, ne da ceka da i kaze. Najmnogu dela se samozadovoluvanja pred dete, pa pretpostavuvav deka i ova e takov slucaj, pa zatoa doznala po nekoj den majka i.

.

На Anon, JuLleE, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    10.422
    Па сигурно имало, да не сакате и слика од детето сега?Пишува дека детето се доверило на мајката дента потоа.

10. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    слабо годинава .. немат спонзор !
    Дали од тоа што е криза или и е поминат "мандатот" I dont now ;)

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434

Ништо Марјана ќе и раскажува како било... :rofl:

На elimkd, sjdgo и Mr. Right им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Единствената причина зошто се случил овој настан, е само и само заради болниот ум на тој одвратен човек.
    Се надевам дека семејството ќе најде сила, се надевам дека луѓето гласно и јасно ќе ја поддржат Весна, како и секоја друга мајка во оваа борба.
    Денес децата од мали се на интернет, па се надевам дека ќе внимаваме на коментарите кои ги оставаме.
    Наместо прашања, тоа што треба да се направи е активно и јавно да се побараат незамисливи казни за овие одвратни суштества, што нема да им текне ниту да погледнат кон дете.
    Без разлика колку внимаваме на безбедноста околу сите нас, овие одвратни штетници секогаш ќе најдат прилика да му наштетат некому, па затоа е битно да се создаде побезбеден свет, отколку повлечено и исплашено дете.

На JuLleE, Annath, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Па ние сите знаеме дека постојат и родители што си ги силуваат децата, чичковци, роднини блиски, можеби човекот и не бил којзнае колку близок туку познаник...и те разбирам како мајка, како и јас и сите други, сакаме некаква формула да извлечеме по која можеби нашите деца посигурни ќе се, па затоа си велиме може таа мајка не трубела доволно, може не знаела дека и од блиски треба да си ги чува децата, па сега ние кога знаеме ќе ги заштитиме нашите повеќе. Ама сега, за момент, да се ставиме ние и нашите деца малку на страна и едноставно да изразиме сочувство и поддршка без прашања и одговори кои после слученото веќе немаат смисла.

На JuLleE и Victorian им се допаѓа ова.
  14. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.659
    Не знам каков психолошки импакт може да има врз девојчето јавново излагање, посебно во средина како нашата каде што најверојатно многумина ќе ја гледаат со сожалување, сега сеуште е дете но потоа? Голема жртва е и самото излагање, се си мислам дека нема срединава менталитет да ги преџвака ваквите настани во корист на жртвата.
    Но веќе бидна колку и да се продава памет залудно е.

На elimkd, Victorian, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Поарно било јавно да одело,со тоа се давало до знаење дека девојчето не треба да се срами од тоа,дека требало уште сега нејзиниот иден маж да дознае.
    Да да,така ке и биде полесно за иднината ама забораваме.дека таа во сегашноста е Дете.
    Сакајте линчувајте,но Бејби Весна ми е лик кој претерува со експонирање на Цел приватен живот. И тоа од причина да не биде заборавена.
    Сепак за одлукава не ја осудувам ваљда сака што е најдобро за нејзиното дете,може се работи и за афект.... Социјалните мрежи прават итекако контра ефект.
    Еден пример само.
    Како ке делува на тоа дете ете само доколку ги прочита коментарите низ темава?
    Мислите дека ке и биде полесно ако се прочита?

Има ли некаде низ порталиве изјава од другата страна?
    Да не испадне се сомневам,само сакам да знам ете нивна реакција,реакција на таткото?

На MilaP, PaLaVa, kolovoz и 3 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Cka Центарњуз и добар дел од порталите и не ми се некој релевантен извор на информација. добар дел од порталчињата филуваат со такви зборови како „брутално“ и сл., за да има веста поголемо влијание врз публиката.
    На ист начин ги дуваат и насловите.
    Разбирам што сакаш да кажеш со потенцирање на „брутално“.:) И јас, пак и во МВР и секој друг прави разграничувања од полов напад до полов напад.:) Многу новинари не се водат по тие разграничувања. Се водат по кликови само. :)

Последна измена: 28 јули 2016
    На Bozica1980, referentka, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Комплексна доста темава околу детето на Весна. Овде дознав за случајот и се потресов страшно, не ми се верува со какви се монструми сме опкружени а да не сме ниту свесни за тоа. Греота за девојчето се надевам дека нема да и остави поголеми трауми и со помош на стручно лице и на мајка и ќе успее да го надмине ова, ако воопшто може да се надмине сосема такво страшно нешто.
    Но, морам да се сложам со одредени членки овде дека може и немало потреба толку јавно да се обелодени која е жртвата. Од една страна мило ми е што почнува јавно да се говори за ова затоа што вакви работи се случуваат зашто таков менталитет сме што кога ке се случи нешто вакво го пикаме под тепих, не се пријавува, не се дига прашина околу тоа па затоа и педофилите се се почеста појава годиниве наназад. Ама факт е дека на девојчето нема да му е полесно затоа што знае цела држава туку мислам дека уште поголем притисок ке и направи. Можеше да се скрие идентитетот според мене затоа што не заборавајте каде живееме и какви се не предрасуди овде имаат луѓето, мислам дека како ќе расне така повеќе ќе и тежи овој товар и ќе станува свесна дека сите знаат, децата знаат да бидат свирепи и без милост да измејуваат. Се надевам само дека сите околу неа ќе имаат разбирање и дека нема да остави ова последици врз неа. Жално е, време е да им се стане на пат на педофилите и конечно да се превземат некои драстични мерки зашто во спротивно сведоци ке сме на уште многу вакви случаи.

На Victorian, makedonkamak, PaLaVa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.602
    Галабо, да не ти го вадам сега законот за семејство во кој јасно пишува што треба идните сопружници треба да знаат. А ова е една од тие работи. Како што треба да ги знаат своите болести еден со друг, така треба да знаат и абортуси, вонбрачни деца и трауми (тука спаѓа менталното и психичко здравје). А тоа дете ќе порасне и тоа дете треба да ги санира и залекува своите рани, за да тие рани не ги носи до таа точка во иднината кога веќе ќе биде доцна.

А ти пак преиспитај се со кој тон си ме прозвала. Екипава на темава нека просведочи, дали беше за така. (а околу тоа како се лајкува, ќе проговориме на некоја друга тема)

А целиот тон кој го добива темава за еден млад живот кој е олузнет и ранет, е срамота!
    Знаете зошто е срамота?!
    Зошто поголемиот дел сте МАЈКИ и сте жени!
    Комплексите со прашањето дали сум доволно добра мајка и јас ќе и кажам на Бејби како да е мајка сега ви ѕиркаат, соберете си ги малце. Ама знаете што... Бејби повеќе ја боли за ова дете кое не го ни родила, него ли многу мајки кои родиле. Јас не сум нејзин фан и имам пишувано за неа колку претерува и пишував колку барањето помош за изгорената куќа на нејзините е одвишок, ама за ова...

Толку провизорни и глупи прашања се наметнале, просто не можам да поверувам.
    А да направите сите по еден тест по прашањево колку знам што е добро за моето дете, ќе фејлнете во добар процент. Знаете зошто? Зошто нема најдобра и најточна формула.
    На никому да не му се случи ете тоа е единственото што може да се каже. А ако немате доволно емпатија во себе, подобро молчете. Емпатични мајки не излегуваат со осуди, емпатични мајки не мерат ситуација, емпатични мајки не поаѓаат од својата точка и своето дете, како би било нив да им се случи, туку сочувствуваат со конкретната личност и дете. А на темава што има? Мерење полови органи, прашања кои не заслужуваат одговори, осуди, па уште и апели... Ма ајде ве молам...

Аман!
    Да му се згади на човек!
    И зошто сме отидени у курац?
    Зошто на темава прочитав се, освен емпатија! Зошто 90 проценти од мислењава се - ма што ми е мене гајле за некое дете таму ,да не му се случи само на моето, а на мојов посто ќе има реакција - шо збори бе оваа, зар треба да се потресувам? Каква врска имам ја со тоа? Да, ве потресе, зошто тргнавте од позиција јас и моето дете, ама реално, не сте потресени штом толку осуди по Весна.
    И се дур не ти се случи тебе и тогаш од еднаш се ти е јасно, ама е касно.

А сега да ме упатите кај се полага за најмајка, да упишам часови дури и е време, зошто гледам на темава побааѓи најмајки има.

И да не се лажеме, пишала Весна или не јавно, ќе се дознаеше. Јавна личност е во прашање и немаме никаква култура за дискреција. И дали е подобро да се премолчи или да се шушка и да се трпат чудни погледи е прашањето? Така што, прескокнете го веќе тоа како тема на муабет. Свесни сте каде живееме. А колку се алапачи, муабетите тука се најдобар доказ. А така, па уште повеќе ќе се создадеше веројатност за додавања и претпоставки, погодувања и така натака.

А од таткото не очекувајте реакција, зошто и како, се зборуваше претходно.

Последна измена: 29 јули 2016
    На theowndemon, kjukli, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ај, уште месец имa зa дa нaјде спoнзoр. Верувaм вo неa. :rofl:

На anakonda88, Ketchup и Antebellum им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Лилит,колку што осуда има во твојот пост,нема низ Цела тема.

Ова со законот не те разбрав,стварно не те разбрав зошто ме поврза.
    Прашав за таткото од причина што имаше напишано мислења низ темава од членки дека не се грижел за децата,мислам дека и ти спомна нешто кога се збореше за него.

И редно е да се разганичи,зад секое прашање нема скриено значање кое секој поединец различно ке протумачи.

Боже уште лајлови,сведоци и разрешници во секој пост бараш.

Едит,ете си надополнила ама пак не ми е јасно она со законот. @Lilit

Последна измена: 29 јули 2016
    На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.