Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ова за новинар(к)ите е ок, отприлика сите го знаевме истото затоа што често читаме иницијали а не целосно име и презиме. Што вели книгата за родители и жртви што сакаат да зборат отворено за случајот? Пошто тука за Весна повеќе збориме, не за новинари.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    43.615
    Добро луѓе, вие читате или само си бладате?!

Никој не вели дека не треба да се пријави случајот, да се каже јавно кој е напаѓачот и жртвата да се срами и да не разговара за тоа, туку дека НЕ Е ВО РЕД ДА СЕ ОБЈАВИ ИДЕНТИТЕТОТ НА МАЛОЛЕТНАТА ЖРТВА ВО ЈАВНОСТ!(facepalm)

На sofijanoka, Someonespecial, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    А ти читаш ли убаво? Прашуваме -што ако родителот сам одлучи да го открие идентитетот и јавно да прозбори? Постои ли законска некоја забрана да го стори ова?

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Кoнечнo кoментaр нa местo пoсле стo и еднa стрaницa зa Веснa и ќеркa и.
    Уште еднaш ќе пoвтoрaм oлaбaвете мaлку сo темaвa oд Веснa. Кaкo штo рече и Фoленејнџел, зa жaл пoстoјaт и други децa нa "oбични смртници" кoи истo прoшле низ oвoј хoрoр пa не пишувaaт и не дремaт нa ФБ дa пишувaaт зa тoa. Се дигнa прaшинa oкoлу Веснa зaштo е јaвнa фaцa, пa сеa сите се силни, a кoгa oвa се случувa нa некoе другo дете сите мoлчaт кaкo мaчкaтa дa им гo изелa јaзикoт.

На sofijanoka, PaLaVa, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  5. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Vesn Bejbimama Petrusevska
    пред 22 часа · Skopje, Čair Municipality ·
    Еве си седам со Кики и Мина по дома , почуствував потреба да ви се заблагодарам на сите кои изразивте подршка и кои сте со нас.Мина ме натера со нејзината храброст и доблест да напишам нешто што е многу важно... добив над 500 писма во инбокс од девојчиња , жени кои биле злоставувани и или не кажале никогаш затоа што мислеле дека се виновни .... Превземено од нејзиниот статус на ФБ
    ОДМА, оп 500жртви се појавиле и и пишале. Баш 500. Аман де, жено?????? Ете целта ја постигна апелираше д ане се молчи, и ете одма 500 жртви се појавија.
    Што да кажм друго.
    Осуда за злостортвото, да се надене на кол на сред плошдат монструмот. Тој, ке си одмори фино лепо во затвор, најден напиен, одморен. Додека, девојчето ке биде со белеги траума цел живот. Сите ние плукаме, колнеме по гадов, а тој многу многу нема да помине тешко во споедба со уништеното дете.
    И, да, штом е малолетник треба само со иницијали да се објави било која информација поврзана со нив.

6. Enchantress

Enchantress Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    23
    Јас мислам се објаснив зошто е подобро според мене жртвата треба да има и име, а не само жртва, ама не се разбираме очигледно. Сепак не сакам да се расправам, посебно на ваква сензитивна тема, си кажав мислење, секое наредно зборување ми е како да си мерам чиј е подолг, а стварно немам намера на вакво нешто. Апсолутно сметам дека секое дете е исто, а не бидејќи Весна е јавна фаца, исто ќе ме доболеше вества да беше и дете на комплетен анонимец. Не знам само зошто сте толку лесно запаливи, ако некој не се согласува со вас за нешто, не значи оти ве смета за помалку вреден соговорник.
    Поздрав и секое добро :)

7. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    За случајов со Мина, дури сабајлево разбрав чија ќерка е. Кога прочитав дека 12 годишно девојче е силувано мене црева ми се превртеа.
    Факт е дека живееме во општество со секакви манијаци и перверзници, ама дека некој е способен за вакво нешто стварно треба да е болен.
    Сите сте се фатиле за тие ебани 20 денари и за фактот што Весна излезе во јавност. Секоја и чест за тоа
    Весна е јавна фаца, и некој од некаде ќе излезеше со информација за тоа кој е идентитетот, во тоа бидете сигурни. Големи алапачи сме од луѓе.

Што е со човекот кој го сторил ова? Можеби некој од тука го познава лично, можеби е на некој роднина или комшија. Дали ги знаете сите луѓе околу вас на што се способни?
    Овие луѓе со болни, и се надевам дека во затвор ќе си го добие заслуженото.
    Ја подржувам Весна за тоа што излезе во јавност зошто ова секојдневно им се случува на илјадници деца низ светот.
    Сите ние сме згрозени ако прочитаме дека во странство се случило нешто слично, а кога кај нас ќе се случи сите одма мрчат, мешаат политика и се ситат.
    Оние што се ситат и пишуваат на интернет ако и е на Весна, искрено се надевам дека немаат деца и дека господ никогаш нема да им даде за да не го преживеат овој ужас.

А и ова, од каде знаете дека Мина е единствената жртва на ова говедо?
    Можеби има уште деца кои живеат во пекол и во страв за да кажат на родителите или на некој друг.

*оф топик, многу одамна уште додека јас бев дете, кога одев на играорна, еден маж во темница на поминување ме има фатено за газ и турнато во дрво. Среќа си замина, а јас се откажав од курсот и ден денес морници ме лазат кога одам сама во темни улички. Нормално дека не кажав на никој.
    Just saying

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    @Moira во ред е ова што си го постирала, но мајката одлучи сама да сподели и открие идентитет за кое и девојчето се согласило. Вака смета дека полесно ќе преброди и ќе упати силна порака дека треба да се зборува. Не значи дека секоја жртва треба да го прави тоа. Доволно е да каже на родител и да пријават.
    Јас ја подржувам. Она со малограѓенштината ти е погрешно сфатено. Има коментари во темата кои одат во крајности се коментираат работи кои воопшто се небитни, ама нели има душогрижници, изиграваат детективи и сл.

На Annath и Rose96 им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не не,убаво си сфатила Моира,имаше претерување и од оние кои не размислуваат како Моира. Одење до крајности само заради спротивставени мислења?

Никогаш не ми било и нема да ми биде сватливо.

И не велете девојчето така одлучило.
    Луге девојчето е дете,се ли дозволуваме што одлучуваат децата.
    Одлучила мајката.
    Нема осуда,едноставно не секој би одлучил така и секој си образложи зошто.
    Чему рипање оти поинаку размислува друга мајка? И крај краева коментираме за нешто што е осетено на туѓа кожа.
    Да не се повтори никогаш,за тоа сите се согласуваме.

Последна измена: 30 јули 2016
    На Elen4e_sonce, Gosh, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Еве, за сите што се секиравте за Лила. image.png
    А на темата за Весна и Мина, би рекла само дека можеби и подобро е што Весна сама објави, зошто како и да е ќе се дознаеше и само ќе се ширеа шпекулации и ќе се пишуваа глупости по портали. Вака, еднаш се изјасни и крај на муабетот. А за сите душебрижници, баш прочитав добар статус кај Влатко Василиј: А бе сите сме најдобри родители за туѓите деца...
    image.jpeg

На Victorian, kim.k и Nausicaa им се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434
    На Oxymoron, anakonda88, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јa сликa. :rofl:

На Oscar Lady, Oxymoron, PaLaVa и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Затоа и е главата на страна, да не ја издаде рефлексијата во наочарите :D:D:D
    И не дека она не е тетка :lol:

На Victorian, fighter, Antebellum и 6 други им се допаѓа ова.
  14. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Ми се свиќа што променивте повредра тема за трач на јавни фаци.:angel:
    Спонзорот строго во тајност се чува исто како банкарот.:P
    Не знам зошто ама се мислам Латас има вмешано прсти, тој ми е најголем опасен швалерџија.:D
    Поштено многу не го слушам што збори ама затоа го гледам ко за негови години добро изгледа.:P

На Antebellum, Mr. Right и Ketchup им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нели и сo Ивoнa Тaлевскa имaше нештo? Пa пoсле женa му и oтишлa вo стaнoт нa Ивoнa и нaпрaвиле хaoс. Викнaле дури и пoлицијa. Тaкa пишувaше вo еден пoртaл. :D

На kala21, sofijanoka, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  16. fallenangel

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Имаше наводно цела сторија излезе на виделина од другачките на Ивона, те нервни сломови, те не знам што. :x
    А некаде читкав дека од бомбиве се дознало и за афера со Цаци спикерката.:x
    Колку има вистина во напишаното не знам ама смешно и интересно звучи за трач.
    За Латас знам дека е раскаран со Шеќеринска дека и побарал:rofl: па госпоѓата се увредила дури на една свадба посакал таа да му меша на маса.:lol::rofl:

На sofijanoka, Elen4e_sonce, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Лaтaс сo Слaвицa Арсoвa??? :o
    Леле, бoлни луѓе се. Ниту еден немa сaглaм, дa не си им вo кoжa. Сериoзнo. :shake:

На sofijanoka и Elen4e_sonce им се допаѓа ова.
  18. fallenangel

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Така пишеше по порталите колку е вистина или измислица не знам.
    Што се чудиш како ќе се зима плата од Сител, мора нешто да си дадеш па да добиеш решение и плата.:lol:
    А не ко во Индија глупи, тој им купувал рози, ги поканувал на вечери а овие Бог да чува скандал на годината направија, неблагодарни таков шеф се наоѓа на денешницава.:rofl:
    Рака на срце ми се убави Ивона и Славица некако похаризматични ми се од Милена, Ване, Роберт на канал 5 на пример.

На sofijanoka, Antebellum и Mr. Right им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Ако на Лила и плаќа некој чичко она би била девојка.
    А бидејќи Лила е тетка, неа и плаќа некој ситуиран дедо.

На kala21, Oxymoron, sofijanoka и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.146

@fallenangel Немаш добар "вкус" за мажи;):P:):o:

Последна измена: 30 јули 2016
    На Gosh и Antebellum им се допаѓа ова.
Статус на темата: