Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Оти денеска? не те сфатив :^) оваа вест е објавена во јануари 2014,затоа и се во зимска облека...не знам зошто дури денес некој ја постираше тука....:?:

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    Па баш за тоа,ми дојде чудно:!:

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    5.491
    Овој со Лила е Зоки Бејбе, каков дечко, мувач, спонзор- пријатели се.

На PUPICA и wanderlust им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Миа Костова
    1 hr ·
    Ме иритира фактот што секогаш буквално секоја трагедија успешно се врзува со политика и со споменици. Ок, ајде со ред. Дали во шпиц сезона постои начин да се стигне од охридска болница до градиште за помалку од половина час? Дали сметате дека со крварење во мозок треба да се пренесе болен со глисер? И за крај, од она што можев да прочитам во случајов кај младото момче се работи за пукната аневризма (на таа возраст најчесто вродена) која во најголем процент завршува фатално, еве не знам како се третира ама сигурна сум дека не се третира со боца кислород. Единствена грешка е што екипата не била спремна, по кажување на очевидци кои веројатно исто така не знаат дека боца кислород немало да заврши работа. Ужас сме по сите точки, вклучувајќи го и драматизирањето кога нешто ќе се случи. Сочувство до семејството.

Дај некој нека и каже нека ќути и нека си живее во пубертетот што ја има задесено.
    Лаже мајки со лажни информации и мисли дека ја бива и за доктор, пун курац од нејзините глупости.
    Поголема глуперда од особава нема! Ми се згади!
    Што сака да каже со ова? Секако ќе умрело детево, о чему брига?
    Екипата спремна, па зошто боца со кислород? Дали е нормална?
    И не е скршен рбет и не го носат со хелихопер, ама она чула нешто недочула за протоколите и мисли се знае. На крајот од денот, луѓето се труделе да најдат начин и изговор за да детето да преживее давајќи можни предлози, она пресудила.
    Она нашла да збори за драматизирањето. Неа цел живот и е драма.
    Ми се приповраќа од вакви рушевини од луѓе.

Имаше прекрасен проект кој требаше да заживее во ек на сезони. А заштита на население се знае како се прави. АМА ЗНАЕТЕ ЗОШТО НИШТО НЕ ЗАЖИВУВА? Зошто државата нема пари!!! Црвен крст може и да обезбеди соодветни лица кои ќе седат на пунктови, ама се нема пари. И оние кои седат на Водно не можат да ги платат, не пак нешто екстра. Мислам замислете Охрид во лето и заштита на туристите е дополнителен трошок...

И не и било јасно дали во Грција имало така. Имам и со свои очи видено. Ни се деси на најбурниот и активен остров да му се случи на еден дечко од нашето сместување нешто и брза помош беше присутна за 5 минути бидејќи имаше пункт на 15 минути.

Се прави проценка на ризик и има начин на постапување, ама толку е писмена и информирана. Се знае како се постапува и кои се процедурите за туристички точки низ секоја држава, ама во Македонија го нема тоа, зошто сме фокусирани на мртви луѓе и споменици за истите, живите и ОНАКА ЌЕ УМРЕМЕ, ШО?

И пак се сведува на нејзиниот прост заклучок - СЕКАКО ЌЕ УМРЕЛ. Втф???? За туѓо дете не боли, глупача една!

Последна измена: 6 август 2016
    На blackwave, dunika, elimkd и 23 други им се допаѓа ова.
  5. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Си зема пари она и Жугиђ да зборуваат вакви глупости .Инаку Миа ке лета од на работа ( а и Жугиђ ) ако не тресат вакви глупости.! Тие ни самите незнаат што всушност зборуваат .

Патем Кирил ПоП Христов во негов пост као да рече дека ке се врака во Мк????

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Миa е мислaм преуфилмaнa,преценетa,и пресреќнa,сaмo зaтoa штo е слaбa.Кaкo дa јa пoстигнaлa нaјгoлемaтa живoтнa цел.
    #Трaумиoддетсвoтo.

На SexiLy, mami blue, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    комплексии има од осаменоста , и отфрлувањето од машкиот пол!

На fallenangel, Gushkalo, Salome и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Се сoбрaлo ете,oд се пo нештo.
    А нaјмн ме нервирa сo сaмoдoделенaтa титулa супер мaмa.Кoјa мaмa?
    Првo не си еднa и единственa сaмoхрaнa мaјкa,се перчиш сo луксуз и нз штo,a oд др стрaнa кукaш.Кoј ти гo чувa дететo дoдекa ти се зaбaвувaш?Сaмoхрaнa мaјкa дa,дoјди кaј мене у кoмшии сaмa сo шест децa,не бaрa ништo aкo и oднесш oк aкo не не пoбaрaле ништo.А и сaмa си дoнелa тaквa oдлукa,пa нoси се гoрдo сo тoa.Твoј избoр.
    И вo врскa сo изглaднувaњетo,мн лoш пример дaвa кaкo јaвнa личнoст.Ем штo нaчинoт нее здрaв,негo и сaмa не изгледa здрaвo.Нo,нејзинa рaб,сaмo мн нaпнувa некoгaш.

На PaLaVa, fallenangel, Antebellum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.434
    Допаѓања:
    125.530
    Kakov luksuz bre raboti vo Dior prima termini za friziranje a nekogas i ona sama frizira. Jaka licnost da soli pamet.

На joy1, fallenangel, Antebellum и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    10.422
    Епа тогаш од кај пари за силикони во муцката?

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.434
    Допаѓања:
    125.530
    Sponzori si ima

На fallenangel, Antebellum, wanderlust и 2 други им се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    Тоа се вика,спонзоруши(facepalm)

13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Миа ми е антипатична, ама жената си работи на две работни места ( Диор и Бекстејџ). И сеа никој не става силикони во уста туку се полнат со хилаурон кој во Анти ејџинг центар чини 150-200 евра + неколку пати ги рекламираше па си има сигурно попуст.

На Salome и Antebellum им се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    Во моментов гледам Телма,емисијата Незадолжително со Берта Додевска:lol:
    И секое гледање,се прашувам,која е и кој е спонзор:D

Последна измена: 7 август 2016
    На kala21, Espadrila, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.962

Зa кoјa ли цaци збoрaт хммммм

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Сте гледале ли „Збор по збор“ деновиве? Има нова водителка Александра се вика. Денес баш ја следев заради поплавите и ич не ми е за на телевизија. Седи искривено, никаков израз, ниту да се нашали ни ништо. Денес вика „Нема да ви кажам ни добар ден, ни пријатно. Таков е денот.“ Јас ваков. :^)
    Добар ден и пријатно се кажува од култура, а не од други причини. А и многу греши кога зборува, а има издадено книга. :tmi:

Последна измена: 8 август 2016
    На fallenangel, Someonespecial, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Тоа е новинарска етика, поради тоа што е ден на жалост.

На Oleeenka, Cka, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  18. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Денес ѕирнав и јас кога ја видов водителката го сменив каналот.
    Се слагам со тебе, не ми е ко лице за на ТВ, ниту знае да се изрази како што треба.

Друг што сакам да го истрачарам од јавни фаци се оние водители на канал 5 што ја водат емисијата Здраво Македонијо како Роберт, Јелена, Милена.
    Како прво на телефонски линии им се јавува секој еден кој ја упропастува емисијата која и без тоа е безврска и го полни народот со дополнителни фрустрации наспрема да го релаксира рано наутро.
    Нека размислат за поубава тематика.
    Последна глупост што видов едека во емисија викнале старци само да го потполнат терминот пошто нема ништо попаметно да зборат. Во ред е да се збори за семејно насилство, силување и слични тешки теми за говорење. Но не е во ред да се користат несреќите на лицата па колку и тие да сакаат јавно да проговорат.
    Подобро би било да повикаат лица кои се стручни во таа област, кои знаат како да помогнат и да упатат апел за охрбрување на жртвите да се обратат за помош. Ме изненади Јелена Спенџарска или како и да беше, барем нејзе ја сметав за попаметна.

На Someonespecial и Mr. Right им се допаѓа ова.
  19. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    уффф , јас пак мислев дека само мене не ми чинит , едноставно не ми е створена за водителка . Го нема тој став . Можеле подобра водителка да стават .

На Mr. Right и fallenangel им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Прашање е и дали воопшто има искуство пред камери. Јас прв пат ја гледам на ТВ.

@fallenangel , ќути барем ја прекинаа онаа емисијата со билкарине и што ти уште не.
    А кога сме кај Канал 5, прееска имаа отворено студио и водителот Ване искоментира нешто дека некоја позната личност збореле против нив зашто излегувале на терен и дека заработувале од грбот на луѓето кои се поплавени. Боки 13 имаше објавено видео, го ѕирнав и збореше нешто поврзано со тоа, па претпоставувам дека тој ги критикувал. :?:

На fallenangel и anakonda88 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.