Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Оти денеска? не те сфатив :^) оваа вест е објавена во јануари 2014,затоа и се во зимска облека...не знам зошто дури денес некој ја постираше тука....:?:

fallenangel likes this.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Па баш за тоа,ми дојде чудно:!:

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Овој со Лила е Зоки Бејбе, каков дечко, мувач, спонзор- пријатели се.

PUPICA and wanderlust like this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Миа Костова
    1 hr ·
    Ме иритира фактот што секогаш буквално секоја трагедија успешно се врзува со политика и со споменици. Ок, ајде со ред. Дали во шпиц сезона постои начин да се стигне од охридска болница до градиште за помалку од половина час? Дали сметате дека со крварење во мозок треба да се пренесе болен со глисер? И за крај, од она што можев да прочитам во случајов кај младото момче се работи за пукната аневризма (на таа возраст најчесто вродена) која во најголем процент завршува фатално, еве не знам како се третира ама сигурна сум дека не се третира со боца кислород. Единствена грешка е што екипата не била спремна, по кажување на очевидци кои веројатно исто така не знаат дека боца кислород немало да заврши работа. Ужас сме по сите точки, вклучувајќи го и драматизирањето кога нешто ќе се случи. Сочувство до семејството.

Дај некој нека и каже нека ќути и нека си живее во пубертетот што ја има задесено.
    Лаже мајки со лажни информации и мисли дека ја бива и за доктор, пун курац од нејзините глупости.
    Поголема глуперда од особава нема! Ми се згади!
    Што сака да каже со ова? Секако ќе умрело детево, о чему брига?
    Екипата спремна, па зошто боца со кислород? Дали е нормална?
    И не е скршен рбет и не го носат со хелихопер, ама она чула нешто недочула за протоколите и мисли се знае. На крајот од денот, луѓето се труделе да најдат начин и изговор за да детето да преживее давајќи можни предлози, она пресудила.
    Она нашла да збори за драматизирањето. Неа цел живот и е драма.
    Ми се приповраќа од вакви рушевини од луѓе.

Имаше прекрасен проект кој требаше да заживее во ек на сезони. А заштита на население се знае како се прави. АМА ЗНАЕТЕ ЗОШТО НИШТО НЕ ЗАЖИВУВА? Зошто државата нема пари!!! Црвен крст може и да обезбеди соодветни лица кои ќе седат на пунктови, ама се нема пари. И оние кои седат на Водно не можат да ги платат, не пак нешто екстра. Мислам замислете Охрид во лето и заштита на туристите е дополнителен трошок...

И не и било јасно дали во Грција имало така. Имам и со свои очи видено. Ни се деси на најбурниот и активен остров да му се случи на еден дечко од нашето сместување нешто и брза помош беше присутна за 5 минути бидејќи имаше пункт на 15 минути.

Се прави проценка на ризик и има начин на постапување, ама толку е писмена и информирана. Се знае како се постапува и кои се процедурите за туристички точки низ секоја држава, ама во Македонија го нема тоа, зошто сме фокусирани на мртви луѓе и споменици за истите, живите и ОНАКА ЌЕ УМРЕМЕ, ШО?

И пак се сведува на нејзиниот прост заклучок - СЕКАКО ЌЕ УМРЕЛ. Втф???? За туѓо дете не боли, глупача една!

Last edited: Aug 6, 2016
    blackwave, dunika, elimkd and 23 others like this.
  5. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Си зема пари она и Жугиђ да зборуваат вакви глупости .Инаку Миа ке лета од на работа ( а и Жугиђ ) ако не тресат вакви глупости.! Тие ни самите незнаат што всушност зборуваат .

Патем Кирил ПоП Христов во негов пост као да рече дека ке се врака во Мк????

mariatim likes this.
  6. mariatim

mariatim Популарен член

Миa е мислaм преуфилмaнa,преценетa,и пресреќнa,сaмo зaтoa штo е слaбa.Кaкo дa јa пoстигнaлa нaјгoлемaтa живoтнa цел.
    #Трaумиoддетсвoтo.

SexiLy, mami blue, joy1 and 4 others like this.
  7. anakonda88

комплексии има од осаменоста , и отфрлувањето од машкиот пол!

8. mariatim

mariatim Популарен член

Се сoбрaлo ете,oд се пo нештo.
    А нaјмн ме нервирa сo сaмoдoделенaтa титулa супер мaмa.Кoјa мaмa?
    Првo не си еднa и единственa сaмoхрaнa мaјкa,се перчиш сo луксуз и нз штo,a oд др стрaнa кукaш.Кoј ти гo чувa дететo дoдекa ти се зaбaвувaш?Сaмoхрaнa мaјкa дa,дoјди кaј мене у кoмшии сaмa сo шест децa,не бaрa ништo aкo и oднесш oк aкo не не пoбaрaле ништo.А и сaмa си дoнелa тaквa oдлукa,пa нoси се гoрдo сo тoa.Твoј избoр.
    И вo врскa сo изглaднувaњетo,мн лoш пример дaвa кaкo јaвнa личнoст.Ем штo нaчинoт нее здрaв,негo и сaмa не изгледa здрaвo.Нo,нејзинa рaб,сaмo мн нaпнувa некoгaш.

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Kakov luksuz bre raboti vo Dior prima termini za friziranje a nekogas i ona sama frizira. Jaka licnost da soli pamet.

joy1, fallenangel, Antebellum and 4 others like this.
  10. Salome

Salome Популарен член

Епа тогаш од кај пари за силикони во муцката?

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Sponzori si ima

12. anaja1

anaja1 Популарен член

Тоа се вика,спонзоруши(facepalm)

13. Avery

Avery Популарен член

Миа ми е антипатична, ама жената си работи на две работни места ( Диор и Бекстејџ). И сеа никој не става силикони во уста туку се полнат со хилаурон кој во Анти ејџинг центар чини 150-200 евра + неколку пати ги рекламираше па си има сигурно попуст.

Salome and Antebellum like this.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Во моментов гледам Телма,емисијата Незадолжително со Берта Додевска:lol:
    И секое гледање,се прашувам,која е и кој е спонзор:D

Last edited: Aug 7, 2016
    kala21, Espadrila, PUPICA and 2 others like this.
  15. Priroden

Priroden Популарен член

Зa кoјa ли цaци збoрaт хммммм

Ketchup likes this.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Сте гледале ли „Збор по збор“ деновиве? Има нова водителка Александра се вика. Денес баш ја следев заради поплавите и ич не ми е за на телевизија. Седи искривено, никаков израз, ниту да се нашали ни ништо. Денес вика „Нема да ви кажам ни добар ден, ни пријатно. Таков е денот.“ Јас ваков. :^)
    Добар ден и пријатно се кажува од култура, а не од други причини. А и многу греши кога зборува, а има издадено книга. :tmi:

Last edited: Aug 8, 2016
  17. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Тоа е новинарска етика, поради тоа што е ден на жалост.

Oleeenka, Cka, Espadrila and 2 others like this.
  18. fallenangel

fallenangel Популарен член

Денес ѕирнав и јас кога ја видов водителката го сменив каналот.
    Се слагам со тебе, не ми е ко лице за на ТВ, ниту знае да се изрази како што треба.

Друг што сакам да го истрачарам од јавни фаци се оние водители на канал 5 што ја водат емисијата Здраво Македонијо како Роберт, Јелена, Милена.
    Како прво на телефонски линии им се јавува секој еден кој ја упропастува емисијата која и без тоа е безврска и го полни народот со дополнителни фрустрации наспрема да го релаксира рано наутро.
    Нека размислат за поубава тематика.
    Последна глупост што видов едека во емисија викнале старци само да го потполнат терминот пошто нема ништо попаметно да зборат. Во ред е да се збори за семејно насилство, силување и слични тешки теми за говорење. Но не е во ред да се користат несреќите на лицата па колку и тие да сакаат јавно да проговорат.
    Подобро би било да повикаат лица кои се стручни во таа област, кои знаат како да помогнат и да упатат апел за охрбрување на жртвите да се обратат за помош. Ме изненади Јелена Спенџарска или како и да беше, барем нејзе ја сметав за попаметна.

Someonespecial and Mr. Right like this.
  19. anakonda88

уффф , јас пак мислев дека само мене не ми чинит , едноставно не ми е створена за водителка . Го нема тој став . Можеле подобра водителка да стават .

Mr. Right and fallenangel like this.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Прашање е и дали воопшто има искуство пред камери. Јас прв пат ја гледам на ТВ.

@fallenangel , ќути барем ја прекинаа онаа емисијата со билкарине и што ти уште не.
    А кога сме кај Канал 5, прееска имаа отворено студио и водителот Ване искоментира нешто дека некоја позната личност збореле против нив зашто излегувале на терен и дека заработувале од грбот на луѓето кои се поплавени. Боки 13 имаше објавено видео, го ѕирнав и збореше нешто поврзано со тоа, па претпоставувам дека тој ги критикувал. :?:

fallenangel and anakonda88 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.