Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    I sto deka objavi vo javnost za siluvanoti devojce? Sto korist imase, toa ne sfakam?
    Ne trebase toa da i go napravi!
    So nejzina kniga, iskreno, kaminon bi go palela, voopsto ne ja cenam kako licnost!

На Cvekjence и Olimpija17 им се допаѓа ова.
  2. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    Ниту јас не ја ценам . Па повекето луге коментираа дека го направила заради публицитет , пред тој настан , она го земаше девојчето по сите емисии па како го посвоила ,што како , а девојчето ги добила од мајкаи само лошите навики , да се греба за пари , само што девојчето наишло на педофил ( и се надевам дека ке оди во затвор , бидејки тоа е против законот , секс со малолетно лице) па потоа го унакази девојчето и им раскажа на сите на фб ( која нормална мајка тоа би го објавила на сите) Ах ах Весна девојчето го учиш на лоши работи ... да бев јас. во социјални служби би ти ги одземила децата.

3. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Колку што знам, девојчето за среќа не било силувано. Се работело за напад, но успеала да избега, така барем јавија на вести тогаш. А, претходно, читајќи по интернет имав поинаква слика, па мислам дека таа Весна претера.

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    259.242
    Сериозна си со мислењето?:^)
    Не ти е срам?
    Совест, осет имаш?
    Па да, мора јавно да се збори, а ти може ќе сфатеш зошто некогаш.

На Mermaid, christinnn, JollyGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.490
    На thatnorma, JustBeautiful, P.S.love и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Не сум се убацила на муабетиве до сеа, само следам, ама интересна ми беше темата за Весна Петрушевска... да, се работи за деликатна тема, и за дете, и тн, но искрено верувам во ова што го пишала девојката погоре, ако веќе навистина ја знае информацијата од пријател на бифшиот и маж....

Се тоа со ќерка и доста чудно се протна низ медиуми и се деси фама и после затишје, а исто така и не би се изненадила од фактот дека навистина приватниот живот, начинот на живот, и наравот, карактерот на Весна не би можеле да го знаеме ние што сме ја гледале само на ТВ. Можеби не е толку болна да си ја избламира ќерка и со едно такво трауматично нешто како силување само за публицитет и пари, ама можеби стварно некако поинаку се одвивале околностите со тој таканаречен нивни познаник, педофил..

Прво и основно што ме изиритира од случката уште коа читав, беше фактот што као ќерка и го познавала како нивни куќен пријател и му побарала пари.... Мислам, ќерка и не е дете малечко шо не знае што праи од 5,6 години.. Доволно возрасна е ,на возраст на која што очекувам јавна личност со да речеме доволни примања да гледа деца во услови за да има да им дае барем џепарлак за чоколатче, не го научила сопственото дете дека е ем страмота, ем лакомо, ем непристојно да се бара пари од други луѓе освен еве да речеме мајка татко, баба дедо или некој ептен клоуз фемили. . Не знам, ја не сум дете на богати родители, нит па на познати, и ми давале пари као мала чичковци, тетки,пријатели на моите, али секад со идење на гости, или слични нивен личен повод, а јас сум била воспитана така што никад и не сум помислила онака само лајт да се избацам и барам пари од било кого.. Мислам, ејј тетка Маро како си? дај ми 20 денари?... не бе ...никоаш не било тоа така. Не е ич фино и културно. . не сум ни помислувала на такво нешто.. никад и не сум имала толкава потреба од 50,100 денари за да барам од некој шо не е мајка ми, или татко ми...

Така да не знам не ми се допадна од почеток коа прочитав , и скоро секаде пишеше за ситуацијата кај шо ќерка и побарала пари од познаникот. Зошто,и како го намамил детето за пари он некаде? ... зошто воопшто парите таков приоритет и станале нејзе за да бара без срам од било кого, па и да се дрзне да појде коа ја викаат да и дадат,иако доволно голема за и да се срами да бара така, и да знае дека не се оди така.. Ај може не е криво девојчето, ама крива е мајката според мене за ова воспитување.

Не ми се допадна ич тоа.. а и верувам во тоа дека Весна е многу поинаква од она шо се пише на фб.

На Ingvild, Silver.E, elimkd и 9 други им се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Имаше некој член од фамилијата пишано на твитер дека децата играле вистина или предизвик, и предизвикот и бил да побара пари од некого, или така нешто.

Во секој случај, грда тема за дискусија.
    Што и да е, не е убаво.

На Ingvild, sparklie, Cleonika и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    ЗОШТО мене да ми е срам ? Нека им е срам на ваквите "мајки" , нема јас од што да се срамам . Изгледа никогаш ти нема да сватиш што е тоа публицитет , и учење на децата да бараат пари од некого !

На rose60, Glasna и LollySky им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    259.242
    Девојче ајде доста. Ја претера.
    Не би да се објаснувам со тебе.
    Браво за мислењето и сама не знаеш што кажа.

На supertoasty, Gosh, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    201
    се распали темава околу Весна, ајде сега да не претеруваме и сами со себе да се препукаваме и напаѓаме. Секоја чест на мислењата, зошто нели сите ние сме биле супер воспитани, од нашите мајки и татковци кои биле секогаш супер родители и се сме направиле како што треба во животов...
    Мислам, аман. Се случило, и мене не ми доаѓа да кудам ни по мајката ни по детето. Детето земало пари за сладолед, ја намамил во гаража и отишла, оти не знаела што ја чека нели?
    Како можела да знае, може е наивно детето, не толку бистро итн итн... без разлика со кои вредности е растено и воспитано!
    А јавното зборење се вика подигнување на свест, оптегот на размислување и сфаќање на работите. Тоа е злосторство и треба секое слично злосторство да биде најстрого осудувано, како во градовиве така и по селата, каде што 70 годишњаци напастуваат мали деца.

На LollySky, Someonespecial, Victorian и 9 други им се допаѓа ова.
  13. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Може не е јавна фаца, ама зашто ја знаат многу, ќе ја спомнам. Маја Платнар...има храброст да каже дека она излекувала милтиплекс склероза и дека благодарение на неа луѓе од количка станувале и проодувале...ми се превртуваат црева!!! Си игра со чивечки животи!!!

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
  15. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Длабоки мисли, шеги и не знам излишен е секој коментар. Абе македонските Бекамови, нека земи речникот да си го збогати зошто па сега откако завршила правен многу поинаку зборува и знае сега (facepalm)

На WarriorAngel и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Се познава по ноктите..Не знаела дека ќе ја проси не отишла на корекција..Ги скрила.
    What a cruel destiny.
    Се ежам кога слушам вакви тешки приказни.
    ;(

На WarriorAngel, LollySky и Cvekjence им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.248
    Допаѓања:
    124.574
    За Весна и девојчето. Ајде малку кочница. Не претерувајте. Весна можи е малку ексцентрична ама не е до толку пореметена да измислува такви работи. Инаку јас знам дека вистина девојчето било нападнато. И дека е дете со блага ретардација. Затоа доста со тоа колешката мажот па бившиот маж па брат од машка тетка.

На dunika, JuLleE, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    A "voditelkava" od kaj ja iskopaa :worried: sramotiluci zivi se ova po emisiive:?:

19. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Туџи срам ме поједе :)

На Cvekjence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    547
    На LollySky и Cvekjence им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.