Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ако зборуваме за мјузикл, нормално дека треба да има актер во жирито, бидејќи не се работи само за пеење. Игор Џамбазов е сосема соодветен избор за тоа.
    Сара Мејс е дипломиран музичар и освежување на естрадата. И таа е океј избор за во жири.

За односот и хаосот не коментирам, не сум била таму за да знам. Ама не ми е ништо чудно, во Македонија би било чудно да е организирано. Но како професионалци, Игор и Сара се соодветни за во жири.

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Victorian, mssuniquee and Elissa like this.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

rose60 likes this.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Никoгaш не сум гo сaкaл Игoр. Кao сè сaмo тoј знaе и се пикa нaсекaде. Штo не гo oдржa тoa фaмoзнo Џaмбo шoу или кaкo и дa се викaше? Не му се прoдaдoa кaртите, a никoј не признaвa. Ниту пaк сметaм декa е тaлентирaн, oсoбенo зa музикa.

5. Ketchup

Ketchup

Овој Шенки дошол кај братучедка ми на работа. Кога видел дека она има маска со логото на Версаче, почнал муабет да и прави. И рекол како ќе отварал кафич и ќе ја донел Донатела на отварањето. Сешто... :rofl:

6. rose60

rose60 Истакнат член

Морска сирена така е .. и откако на гранд Саша изјави дека Македонија се буди и дека сите кои сметаат дека се талентирани да се пријават дека на Србија и требаат таленти после неколку дена излезе Тајно моја, колку морничаво и како без душа снимани сцените од џамбазов и таа другата, можеби е случајност а можеби и не, но мислам дека баш поради таа изјава во гранд се покрена и таа иницијатива за овде да има шоу, но какво шоу за да не им бегаат талентираните, но и тука ќе ја укакаат работата, тука во мкд не се трудат да направат шоу со ефекти и да вклучат многу луѓе како во гранд , тука ќе биди фамата сега околу шоуто ако доделат некоја награда .. но пак ќе кажам ќе ја покакаат работата, го нема тоа чувство на еуфорија да даваат надеж .. Се е како тмурно..

7. anaja1

anaja1 Популарен член

Јас не верувам дека Македонија е способна да направи такво шоу.Лани или незнам кога беше,имаше едно шоу за таленти на Алфа телевизија,и помина не забележително,не видов никакви коментари:D:(
    И овие телевизискиве серии што се појавиа на 3-4 телевизии,се катастрофа:x(facepalm)

PaLaVa, referentka, Rama and 2 others like this.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Игор Џ. стар волк, си го бидува за секаде. Има големо шоуменско искуство и знае во секоја ситуација да се испонаша ко што треба.
    Жал ми е што нема некој асолен да го наследи.
    Има харизма, смисла за хумор и добра душа... Тој ако не е во жири, тогаш кој? Да не треба Тони Михајловски да биде, па да се избрукаме за цел живот... Која комбинација би биле со Мејс |( се виде тогаш на Идол, ги умре од зезање учесниците...

За Мејс не коментирам. Ни сум ја слушала, ни ќе ја слушам... Само знам како изгледа, инаку појма немам каков карктер е.

9. fighter

fighter Популарен член

"Ескорт каталог за сиромашни" :)

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Мене Игор на идол ми беше одвратен, чак го и подзамразив тогаш.

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

:D
    Луѓе ај освестете се. Со Гранд се споредуваме и нив сакаме да ги достигнеме. Епа тука ни лежат проблемите.
    :|

Сакаат да достигнат некое такво глупо шоу (глупо не е соодветен збор... не знам кој би одговарал повеќе... очајно можеби), и прават неуспешна копија... Па да одиме да се фрлиме од тераса, колективно.

Victorian, JuLleE, Antebellum and 4 others like this.
  13. Ketchup

Ketchup

Оф топик.
    Гранд може да е глупо, тупо, сељачко ама тера. Веќе 15 години ако не и повеќе, секоја година се организира Ѕвезде Гранда и уште 500 други шоуа. Порано ни Гранд не било она што е денес, ама со текот на годините станало она што го гледаме сега. Обично сите после Ѕвезде Гранда прават некоја кариера, каква - таква. Од Икс Фактор кој успеа? Од Идол? Јас имам талент?

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ама тоа е проблемот, што тера. Дека е сељачко, а има огромна публика. Тука се гледа културата на народот, по шоуто што го сакаат.

Овие шоуа се фокусирани на драма. Драмата продава, затоа и судиите се такви ко што се. Често навредуваат и се исмеваат, се’ е тоа маркетинг. Инаку ќе е досадно, никој нема да гледа. И го гледаш "патот" на натпреварувачот, недела по недела. Па трагични приказни, ги снимаат по дома... Се’ за драма, тоа е концептот на риалити и така се навлекува гледачот. Си имаш омилени и омразени ликови, и навиваш... После победува и толку, не те интересира повеќе, се фокусираш на наредна сезона. Не е поентата на овие шоуа откривање на нови ѕвезди, колку и да изгледа така на прв поглед. Профит, само профит. Успех на шоуто, а не успех на учесниците. Потоа за нив никој не се грижи. Затоа не успеала ни Јана, ни Даниел, ни било кој друг.

И искрено, мило ми е што не успеваат вакви шоуа кај нас. Доста ни се глупости на телевизија.

Last edited: Nov 24, 2016
    Victorian, PaLaVa, sparklie and 13 others like this.
  15. Ketchup

Ketchup

Во право си.
    Мене муабетот ми беше за нивната организација, односно она што го кажа ти. Драмата и риалити делот.
    Иначе за Даниел... Он во едно интервју кажа дека и не му ја дале воопшто наградата.
    Гранд е голема фирма и полни се со пари. Од една страна затоа и успеваат.

16. Nellie

Nellie Популарен член

Срамота е да се споредуваме со било кое од тие Гранд шоуа и нема грешка дека некој таму водител кажал и ние се истрчавме да направиме,ваљда ако копиравме ќе беше шоуто по теркот на звезде гранда :D и да ќе прават профит штом уште го даваат кај нас изгледа народов гледа, и од таму црпат инспирација овие инстант ѕвездиве што плаќаат по портали . А за македонските музички шоу програми како што кажа погоре членката се е само пари, додека има, додека се прават пари ќе опстојуваат а штета за оние кои се пријавиле и се надевале

SeaMermaid likes this.
  17. rose60

rose60 Истакнат член

Така си е кечо

SeaMermaid and Ketchup like this.
  18. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Filip neznam kako se prezivashe pred dve godini shto zede vtoro mesto na Grand, kade e?
    Ima nekoja pesna ,spor?Isto Daniel Kajmakoski?Mite Stoilkov od Pinkove Zvezde ima neshto snimeno?
    Se mi se cini ovie nashive zvezdi odma zgasnuvaat.

SeaMermaid likes this.
  19. rose60

rose60 Истакнат член

Kako da ne zgasnat be mila ,ovde im baraat pari pari za da im se snimaat pesni ,a tamu potpisuvaat dogovor i se sproveduva grand a so nivnata zarabotka od spotovi ,koncerti togas si otplajka toa sto vlozile ,imase daniel neli so zeljko da ostanese tamu mozebi ke imase mnogu pesni, toj ostana vo mkd a tuka znaeme kolku ni e kvalitetna muzikata, na prsti se brojat kolku se istaknati peaci , i nemame nekoja produkcija da gi obedini peacive ....

sry na latinicava aj rekov ednas eden post na latinica кекекекке

Da se edit za ova da ne pisuvam drug post ,
    nema vrska koj tip na muzika se pee, sto se nema organiziranost se nema.

Last edited: Nov 25, 2016
  20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Mite e POBEDNIK na Pink.Nisto nema li snimeno?

Thread Status:
Not open for further replies.