Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.362
    Некој си Цобе

На Aleksandar1212 и TrinityNeo им се допаѓа ова.
  2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Каков став си држи Фатиме, не може ништо лошо да се каже.

На mackica1, sofijanoka, sjdgo и 6 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.099
    Допаѓања:
    328.681
    A na statusot nema komentari :)
    Site kjutat

На Mr. Right, Nausicaa, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    цобе од скопје, го викаат копчар, се бави со изградба на станови

5. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    Тоа што не сме доволно запознаени со професионалните успеси на Ѓумар е наш пропуст.
    За жал нас повеќе не интересира "жута штампа", повеќе слушаме џингарлака џикица тип на музика и затоа и ретко кој знае за успесите на Симон Трпчески, Игор и Ана Дурловски, Трајанов, Нацоски, Весна Гиновска Илкова...
    Еве и Александра Мијалкова сите ја знаат како жена на Мијалков а ретко кој како примабалерина у МОБ.

Инаку да се дообјаснам за Фатиме, никаде не реков дека жената не е згодна, убава, дотерана и паметна - Таква си е, не негирам АМА има нешто арогантно во неа и нејзиниот пристап што не го можам.
    Не ја знам приватно, нити пак коментираам за нејзината професионалност :)

На sofijanoka, Annath, Askopje и 10 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Фатиме факт е дека е убава,средена и згодна жена,НО ставот на femme fatalle,во моите очи и е само обид да е таква,претерува со фацијалните експресии и делува одвратно и на моменти смешно...Ѓумар-нека почива во мир,го знам како и повеќето од времето на Тоше,но и како маж на Камелија,пред некои си 10тина години кога таа имаше функција на маркетинг директор(или слично) во тогашен Мобимак,со задоволство ја читав во тие месечните магазини кои стигаа кај претплатниците.Права дама,негувана и со став,а со Ѓумар ми беа пар ипол.Штета што ете подфрлиле во бракот,и не разбрав дали се развеле или не,но отворив на профилот кај Девана(за која првпат чув) и се чудам на паметот како јавно ставала слики па и сега такви невкусни објави и простачки патетики.Штета.

На nica, joy1, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  7. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Oбјасни @Victorian што сакав да кажам. Не мислев на приватниот живот на Ѓумар, ниту на аферата со Девана, туку општо за нашиот македонски менталитет.
    Секако дека спаѓа во истата група, затоа што со сите овие уметници има соработувано. Многу оперски пејачи изразија сочувство и го именуваа како еден од најдобрите дигиренти во државава, а не како неморален човек. Ѓумар го знаат тие што следат опера, го знаат и поголемиот дел од нас благодарение ете на концертите на Тоше. Киксот што го направи со Денава не му го оспорува долгогодишното искуство и успесите и срамота е и греота да го паметиме по тоа. Крај краева целата приказна се разоткри благодарение на неа, пошто дете како дете, мораше да се испофали. И други познати и признати уметници како овие што ги наброи можеби имаат бурен живот на страна од кариерата и од она што ние го знаеме за нив па никој не го оспорува нивниот успех.

Зборот ми беше што наместо да се промовира повеќе култура и да пишуваме за успесите на нашите ширум светот, ние го промовираме најголемиот шунд од цел Балкан и се занимаваме со трачеви кој со кого се развел и кој со кого имал афера. Да излезам на улица да направам анкета на сограѓаниве што се по цел ден залепени за телевизор со турски серии и гранд шоу програми, да ги прашам да ми набројат 10 македонски филмови или да ми кажат кои опери се прикажуваат моментално во МОБ, ако знаат јас ќе се прекрстам. Ама затоа знаеме се до детал за турбофолк ѕвездите од соседството...

Последна измена: 15 јануари 2017
    На Gushkalo, calliope, macka91 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Нaшите пoзнaти личнoсти не се (или реткo кoи се) сo некoи нaтпрoсечни спoсoбнoсти вo свoите прoфесии зa дa oстaвaт некaкoв пoдлaбoк трaг вo истoријaтa и дa се слушне зa нив вo светoт, пa дa пикaнтериите, мaлку изoпaчен кaрaктер и сличнo им се стaви вo зaден плaн oти тoa штo гo ствoриле прoстo се истaкнувa нaпред. Секaде, зa сите пoзнaти личнoсти интересoт зa привaтниoт живoт е гoлем и секoгaш нa тaпет, пa нaрoд кoмплетирa сликa сo сите инфoрмaции штo ги имa. Сегa пaк сo фејсбуци и јaвни oбјaвувaњa нa се и сештo, вaквa прикaзнa би билa пoпулaрнa и дa се рaбoти зa тoтaлнo непoзнaти a не личнoсти штo знaчaт нештo вo јaвнoстa. Не се луѓетo "сељaци штo се интересирaaт зa швaлеркaтa и штo тaa пишaлa a не зa музикaтa" тoлку кoлку штo тoј дoзвoлил вaквo нештo дa му гo "зaoкружи" ствoренoтo дoсегa.
    Љубoвник/љубoвницa, ниту билo, ниту вo блискa иднинa ќе биде нa нaши прoстoри нештo нaјнoрмaлнo, нештo штo немa дa фрли сенкa нa твoјoт кaрaктер и дoстигнувaњa, пa aкo веќе си решил a истoвременo сaкaш дa држиш дo углед, изведи гo кaкo требa. Вaкви глупoсти не личaт нa секoгo.

На Oxymoron, Ketchup, christinnn и 22 други им се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    9.700
    Дечки знаете која е Ина Многуфина? Се прави многу паметна, и ме инетересира како изгледа таа, кога ги критикува сите

10. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    834

Прикачени фајлови:

• 111.jpg
      111.jpg
      Големина на фајлот:
      39,6 KB
      Прегледи:
      224
    На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.522
    ^ контрадикторна ми е. Ја направија вмровски кодош а до пред извесно време му ги броеше деновите за оставка на нинче на пример... :^)

12. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Gospogja Olivera e vrv!

13. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Искомплексирана е 100%. Она “совршена“, целиот свет не чини. Ина against the world. Ina against all odds. Еве јас ја предизвикувам на дебата и дуел да ја сомелам како што гладна машина меле се' пред себе! :D

Ајде Инаааа јави се! Јави се пошто си многу јака на тастатура, а во живо ќе ти треба 30 секунди да мислиш што да кажеш од што ќе те изреметам. Лесно е кога го имаш цел интернет пред себе. Мислиш, мислиш и на крај смислуваш генијална досетка и мудрост. Оди во живо да те видам дали си толку паметна и на која фреквенција ти работи мозокот. :)
    Седи мирна Ина, немој да си тргнала против мене пошто ништо не ќе остане од тебе! ]:)
    Се зезам Ина Многу(не)фина ова е атак врз твојот виртуелен лик, не врз тебе лично како особа! Остани фина. :*

За ова 99.99% се согласувам, тој 0.01% е чисто ради статистичка грешка. Немаме гламурозни ѕвезди нити role models кај нас. :| Ајде кого да ставиме во оваа група? Или ако имаме се засенети од кичерајот, рекла-казала муабети, на овој на оној швалерот/швалерката, се форсира чист шунд, а квалитетот се брка надвор!!! Не е ни чудно што тонеме и секој ден дознаваме дека дното нема крај!
    Кај нас за да си celebrity услов е да имаш често скандали инаку народот нема да те збори пошто немаш што друго да понудиш... и тоа прилично сумира се' што досега е испишано во 500+ страни.
    Нема, нема автентичен квалитет. И да има, ептен е засенет од мнозинството медиокритети на кои им нема крај!!!

Ајде македонска :*: појави се или роди се ако те нема!

Туку да се вратиме во нашата македонска реалноста. Сакал-нејќел ќе се спуштиш бре на она простачко ниво повремено чисто да видиш како фура мнозинството. :D На Боки 13-ка од кај му се парите и како прави кеш за да може да си дозволува да вдомува бездомници? Знам дека уште на времето си е богат (да кажеме така), ама парата мора да ја работиш инаку не доаѓа сама од себе. Ова чисто онака прашувам, не е злобно прашање. ;) Ваљда популарноста си носи пари. Ќе да е и до тоа.

На dunika, LadyR, Barbie20 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    Не знам за вас, ама јас сум убедена дека имаме квалитетни луѓе во Македонија, само не можат да стигнат на телевизија од српски шунд, турски серии и спонзоруши по портали.
    А се наоѓаме во таква ситуација затоа што тоа САКАМЕ да го гледаме, слушаме и читаме - закон на понуда и побарувачка аs simple as that.
    Реално ретко кој "новинар" би пишувал за гаќите на некоја српска спонзоруша ако има само 100-200 кликови на таа ШОКАНТНА "вест".

Кога последен пат сте виделе некоја вест за Наде Талевска (според мене одличен вокал), Благој Нацоски (светските медиуми се полни со пофалби за него, а ние не знаеме кој е), или некој друг оперски пејач/актер/балетан на наш портал?!

Жално е еден Дурловски да го знаеме само како жири на третокласно шоу на канал5 (ама ај барем наше е), трагично е еден Никола Ристановски да го знаеме само како типот од рекламата за Скопско, а Владо Јовановски како актерот што го синхронизирал Сулејман.

И трагично е што во оваа тема најмалку 100 страни сме испишале за Мелита, нејзините силикони и швалери, а не за овие ликови... Ама по нив (уште) немаме материјал да плукаме :)

На Oxymoron, mKdevojce, Dust и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Имаме врвни јавни личности од сите области,ама медиумите ги потиснаа како никогаш досега.А како последица,народот забега малку повеќе,ги измести критериумите во секој поглед.
    Ѓумар се спомнуваше во музички учебници како еден од најдобрите диригенти,ама кој што го интересира.

На Телетабиска, Mishela, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Мене па role model ми се ликови како Милчо Манчевски, Симон Трпчески, Ана Дурловски, Кирил Лазаров, Марко Чаласан... или последно тенисерката Лина Ѓорчевска, нобеловецот Игор Томевски и Мартина Димовска како најмлад ментор во НАСА.

Колку што ме служи памтењево, ниеден од гореспоменатите не е "гламурозен" ниту пак се прославил со скандали а сепак во светов се меѓу најдобрите во она што го работат.
    Тие што прават скандали поради тоа што немаат што друго да понудат се најчесто естрадни уметници и пропали водителки и манекенки. Немаат средства за да се пробијат на пазарот, немаат посетувани концерти и што друго им преостанува? Да си се сликаат голи за 5 минути слава. А нас па за чудо, таквите ни се омилени и "најпознати".

На Dust, crimson, Chica.Loca и 9 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.463
    Темава е за фаќање сеир на јавните личности. Што очекувате овде да прочитате:^)?
    За успеси и слични работи нека си има други теми. Ова си е трач тема, така е и поставена.
    Нормално дека се јавни и дека ќе се на тапет.

На theowndemon, Dust, nena2010 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Милчо е невиден манијак и педофил!!!

19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434
    Супер што имаш убави примери ама темава е во Кафе муабети... :lol:

На Sunnybun му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Примерите беа напишани поради тоа што се тврди дека немаме квалитетни и успешни луѓе во Македонија. Ги има итоа како, само што не прават глупости за да ги оговараме, за повеќе од половина сигурна сум поголемиот дел не ни слушнале, ако ги кажат еднаш на вести и толку. А темава не осликува нас каков народ сме, типичен балкански оговарачки менталитет.
    И јас спаѓам во истиот да, не негирам, ама ме нервира кога се плука по се што ќе пркне од Македонијава (и тоа е уште една наша карактеристика). Многумина од нашево поднебје успеале во светот и ја промовирале државава, има уште многу паметни генерации на деца кои допрва се покажуваат , ама за кого?!

Туку ај, да не ја разглабам многу темава, да си продолжиме со оговарања.

На Someonespecial, Antebellum и Victorian им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.