Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Ако гледаме реално. На темава имаме навлегувано на многу познати личности во приватноста и упатувано погрдни зборови, бетер од манијак и педофил. Не знам што толку ве погоди за Милчо. Ако тој се пуштал на малолетнички, тоа не ја намалува уметноста во неговите дела.

На oblace1, LollySky, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  2. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.577
  3. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    А сакаш да кажеш дека во Хари Потер (дете кое останува сираче, цел живот некој лудак пробува да го убие), Star Wars (цел филм се врти околу темната страна на д форс, Падме умира од скршено срце, Анакин станува лошко) нема тажни и болни работи? Титаник, еден од најгледаните филмови е една од најголемите трагедии што ги знам. :D За The Matrix па да не зборам. Тој филм колку е мрачен и колку прави да се запрашаш всушност што правиш во животот...ех...колку имам плачено на Edward Scissorhands.

And again, your argument is invalid.

Ама види, во листата што ја наведе LivingGlam филмовите се отценувани од критичари и академици кои си ја знаат работата и знаат нешто повеќе за уметноста од обичните луѓе. И знаеме дека повеќето луѓе сакаат да си ја одморат глава од реалните проблеми и да пуштат нешто што ќе ги релаксира ама вистинската уметност не е за секој бидејчи не може секој да ја гледа и разбира. Многу полесно им е на луѓето да мечтаат по совршени типци од љубовни комедии отколку да ја видат реалноста. Е затоа повеќе се гледаат тралалајки. Оти луѓето сакаат да се залажуваат. А всушност, нема добра работа без малце трагедија и болка.
    Ретко кој сака од обичните луѓе да види реалност во филмови на пример за силување на деца од католички свештеници, а филмот доби еден куп награди, ама награди од луѓе кои си имаат појма и од уметност, и од филм и од тематика.
    Затоа и има повеќе пари во некои глупи ситкоми со глупи шеги отколку во изработка на еден квалитетен филм со потешка содржина.

Последна измена: 20 јануари 2017
    На Oxymoron, dunika, Priroden и 3 други им се допаѓа ова.
  4. starish

starish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    80
    Мартина е закон, одамна ја пратам, прво како алтернативен модел а подоцна дознав и за нејзините научни успеси, мене ми е прекрасна :)

На LollySky и Victorian им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    За ова девојче треба да се отвори посебна тема. Не заслужува да се дискутира за неа во трач тема.

На celineparis, Dust, Viktorijaaa5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Па оскари уште спомнуваат :D Милчо Манчевски ако се труди да земе Оскар, неам коментар. Од 1995. иде само надолу кога се долгометражни филмови во прашање. Главните мотиви ги зема од секојдневието, додатно ги изопачува, позајмува по некој холивудски мотив, погрешно го вклопува и толку е неговото, ете ви домашен филм за гордеење. Ама да, за поопширно, можеби треба да преминеме во друга тема.

На LollySky, celineparis и andromedae им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Има филмови одобрени од критика, и такви сакани од широката јавност. Во просек, вториве немаат голема вредност кога се оценувани од критика. Кога барав пример, на таков од првите мислев. Ако веќе го сместуваме Манчевски некаде, сигурно нема да биде во вторава категорија. Затоа на луѓето кои преферираат филмови ко Notebook не им се допаѓа. Тој не се ни обидува да им се допадне, па џабе се вашите препораки да се преориентира на романтики. ;)

На Victorian, PaLaVa и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    81.831
    Ај мала дигресија - завчера во Сити Мол ја видов Татјана Стојановска.
    Женава планира да подостари некогаш или? Со години ми е иста.
    Комбинацијата и' вриштеше (изнашминкана ко за пред вести), во кежуал алиштенца ко за по дома. :lol:
    Можеби живее во околинава, често ја гледам низ Базаро во Лептокарија и кога е без шминка е прекрасна. Се гледа дека се негува.

Сакав да кажам дека сè тече, сè се менува, само веѓите на Татјана остануваат. :(
    Многу лоши веѓи. Чиниш во секој момент ќе почне да те кара со прсте вперено во тебе.

На eli25, kala21, Oxymoron и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Mancevski kako reziser e mozda ok, ne znam, ne sum kompetentna da analiziram toa, a ako se raboti za vkus filmovite negovi ne me dopiraat bash, ama za personata privatno tocno e ona sto go kazaa prethodno- se raboti za ligavo, gnasno, perverzno staro ciche so vkus za bar 20 godini pomladi od nego. Studentki mu se omilena kategorija, ne znam za maloletni. I kon sorabotnicite e gmizav i probuva da gi prejdi. Ne go zboram ova napamet ili od rekla-kazala. Ako sakate ubavata slika da si ja zachuvate-peki, ali realnata slika koja go falite deka ja prikazuva vo filmivite e deka nasiot najpoznat reziser privatno e gadinka od covek so ligavo gadno mozoche i strasti.
    Od druga strana pak ne veruvam ni deka po svetot izvikanite reziseri od tip na Tarantino prvivatno se visokomoralni cvetcinja, pa ne deka ovoj e nesto anomalija.

На MissDior, LollySky, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. celineparis

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.577
    Тој не ни мора да се преорентира во романтики, никој тоа не го ни бара од него. Ако добро читаше реков дека има многу режисери и дека барем еден може да сними филм во друг жанр. Не сакам да се навраќам.
    А дека е одобрен од гледачите не е, а дека е одобрен од филмската ете според тебе најмеродавна критика, ни тоа не е. Иначе само ти мислиш дека е тој некаква светска класа и дека му се може да се пали на малолетни и како другите демек не биле достојни да бидат во неговиот круг на движење. Хахаха читам и се смеам. Тој не е никаква класа туку е обичен полусвет.

На andromedae, ceca-1 и sjdgo им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Може да продужиме да јадеме трици за Мелита ние простите?

На crimson, Antebellum, Mini90 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    81.831
    Ова ти е исто ко да речеш за уметник ко Пикасо - сè тоа супер, ама барем една слика да направел како Ван Гог или Кандински.
    Секој си се ориентира кон свој сопствен стил кој понатаму станува препознатлив за него. Мене неговите филмови ми се препознатливи баш по оние нешта кои веќе ги спомнавме и океј ми е, тоа си е веќе „бренд“ по кој ја препознаваме неговата работа.

На Oxymoron, JuLleE, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. celineparis

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.577
    Гледам дека не се разбираме. Јас не викам Милчо да сними комедија. Не ми е ни гајле што сака нека си снима човекот. Туку има толку многу други режисери во Македонија и ниту еден нема некоја иновативност во себе да сними поразличен филм. Под поразличен не мора да значи комедија, има милион и еден жанр. Само да не биде социјална драма со примеси на насилство и некои изопачени сцени. Толку.

На biGirl, littleflower, ceca-1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    81.831
    Не знам за што сакате да се снимаат филмови, кога факт е дека тие теми ни се најопипливи.
    Не е ова Америка.

На Magnolija и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. celineparis

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.577
    Па добро ај не е Америка и затоа ќе продолжиме да го тупиме со едно та исто. Затоа никогаш нема ни да станеме Америка. Ако малку разгледаш околу себе еве ни Бугарија не е Америка па со своите филмови отиде светлосни години пред нас. Продукцијата им е на светско ниво.

На andromedae, galapce, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    81.831
    Не ни треба да станеме Америка, во нив најмалку гледам пример доследен за достигнување.
    Најмалку се виновни режисерите за уназаденоста на нашата продукција, свесни сте дека треба голем фонд на средства кои соодветните министерства не ги обезбедуваат.

Јас сметам дека имаме квалитетни филмови и тоа е тоа.

На Magnolija, Chica.Loca, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.962
    Oхoooo кoлку трaчеви имaм зa oвaa :whew: Мaдa ништo пoсебнo реaлнo, oнa штo им се случув нa 90% млaди

Лилa е 1.55 oдвaј, у Сити Мoл јa имaм среќaвaнo, у бaнкa истo, изгледa мнoгу пoмлaдo oд шo е, aли не е мнoгу зaбележителнa нaдвoр oд ТВ екрaните, мoждa декa денски јa видoвме недoтерaнa :D

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Еве Мелита снимила филм, не ве интересира.
    Па после вие сте ми биле љубители на филмови...
    *џокерупокер*

На Oxymoron, Ketchup, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Ја отупивте за филмовите.

20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.603
    Милчо Манчевски во момемтов е на 24 вести.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.