Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Елена, си игра со играчињата на децата додека спијат. :D

Иначе, Драган Таневски, наголемо пишува за љубовта, почитувањето кон жената, има многу добри статуси, ама ништо од тоа не ми се вклопува кога лајкува старлети. :^)

На Barbie20 и joy1 им се допаѓа ова.
  2. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.808

Од толку убава македонска поезија и толку убави македонски романи, Драган Таневски те освои? Немој погрешно да ме сфатиш, во никој случај не помислувај дека критикувам, ама, жити се, кој репер за добра книга е Драган Таневски?
    Типично лигле. Сепак, се е прашање на вкус, а за вкусови не се разговара. :)

На Chica.Loca, Bitter-Sweet, honest girl и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Девојката е класичен пример за attention whoring. Беше све што на спротивниот пол би му било забавно, мисица, секси гејмерка, све. И мене ми беше забавна додека не реши да личи на траверстит. Изгледа претера со look at me, I`m free and wild. Ама дека нешто наса материјал, да не се лажеме...

Луѓето секоја непроверена информација ја земаат здраво за готово. Можам да ви напишам дека работам во Пентагон и ќе ми верувате. Можам да ви пишам дека сум баџанак на Карлос Слим, пак ќе ми верувате, како што Шакира е прилепчанка, ако се сеќавате. Лилит, само го користам твојот пост, не дека се обраќам директно, мислам ме разбираш за тоа.

Друг пример, кој крајно ме иритира последниов период е оној балван што добил нобелова награда за филм, театар, што ли беше. Тетовчанец некој. Тотално неталентиран, ама упорен, што во денешно време очигледно се признава како талент и умешност. Умислен, „уфилман“ и луѓево стварно мислат дека вреди нешто, дека го бива.

А да, Драган Таневски. Нема емот иконче кое ќе долови колку ми е смешна ситуацијата. Треторазредни опинци кои растеле фрлајќи мачка и куче во контејнер да видат што ќе се случи, сега се големи емотивци и сјајни писатели. Да се опијам и паднам у несвест на лаптопов ќе напишам нешто посдржајно, а дефеинитивно ќе има поголема уметничка вредност, пошто ќе биде некој art nouveau.

Прав пример за тоа колку се сите лејм, а сакаат да бидат урбани (со афтерворк забави у Дежаву, нели), е еден дечко што се вика Дуксо, кој стана сликар пред 2 месеца, а пред некој ден имаше изложба. Дечкото е ироничен, се исмејува со сите новокомпонирани уметници, не е сликар, ама совршено го доловува денешното оптество кое вришти „не мора да те бива, само напиши на Фејсбук дека си најдобар“ и луѓето ќе поверуваат. Пошто се мајмуни, реално.

На enia22, glosipgirl, simoncelicius и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.869
    Допаѓања:
    163.499
    Па не сакав така директно да кажам па да испадне плукаш по наше... зошто нема слух на форумов баш.
    Ќе треба да пишувам детали од приватен живот, а не сакам за да дообјаснам со примери. Ама целиот концепт на ацелераторот е ...сомнителен и има и зошто, ама ќе се воздржам навистина.
    Нејсе. Јанко се трудеше да и го извлече интервјуто и да ја направи навистина научник. Па на крај се фати за тоа дека она е ко Џобс демек добар менаџер. И сам и рече, за наука од тебе ништо не извлеков. Епа погоди зошто - зошто нема наука. Целото интервју беше за јас па јас, роковници, бесцелно неконтролирано смеење...
    Ако имате работа и контакт со прави научници ќе знаете дека ова не е тоа. Има наши деца кои веќе работат во еминентни амерички компании и институции и никој не знае зa нив. Имам другар во уса кој на 18 години истражуваше канцер на дојка и беше ко автор со научници. И секогаш ми викаше - не сум заслужен и доволен, не беше ова точно. Сјаен и вреден дечко. А она без проблем и срам искочи секаде што и не е баш така ко што се пласира.
    Кои се нејзините научни публикации со еминентни научници во меѓународни сајанс списанија?
    Нема.
    Наса има програма која е лесна за влегување, долг е системот да го објаснувам како оди, треба само да сакаш и малку да се потрудиш и да имаш човек со контакт. Ама да застанеш рамо до рамо со вистински научници во лабараторија и да правиш реални работи, не е баш лесно, а човек со контакт па ич не проаѓа.
    Добар маркетинг не продава само производ туку и човек. Ама подлогата е да сакаш и да уживаш внимание, а она тоа може. Не секој сака и може.
    Инста профилот и камел тоуто ќе ви покаже за длабината. Не се работи веќе за автентичност.
    Чаласан нив може у заби да ги носи.

Мене ми е она дибек. Извинете ама е. Можда би била многу успешна за други работи, има други квалитети и треба да ги искористи, ама причава научник не.

На enia22, glosipgirl, Freyja и 24 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Оваа е Мартина пеачката која има бутик во Бисер во Аеродром ?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.869
    Допаѓања:
    163.499
    Не, не. Помало е девојчево. За мис се кандидираше.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.114
    Имав прилика да идам во Мак Моделс на времето кога постоеше. Кога влегов таму пред мене имаше една девојка можеби 15,16 години и двајца родители и веројатно менаџерот на Мак моделс веројатно. Родителиве се гледаа еден со друг,детево скока од среќа. Им рече само нивни лични карти да им даде и пасош на детево и така се согласуваат со се. Кога ме виде мене веднаш ги испрати во др.соба. Имаше нешто тука што наивно дадоа "полномошно". Така да тогаш за во странство никакви документи не треба,пасош во рака. Мислам дека родителиве наивно влегоа во нешто. Од др.страна по завршувањето на разговорот уште додека бев во такси,ми се јавија да ме прашаат дали би се сликала гола,реков не и тука заврши се. Никогаш повеќе не се јавија, јас бев полнолетна,а не сакам да замислам што било со малолетното девојче.
    Сепак тие манекенско-модни води се прљави.

На Victorian, sofijanoka, celineparis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.711
    Дечко ми беше дел од проектот на Наса и вика оваа дека била менторка ама имало уште многу други. Пола од тие ментори врска немале од ништо. На натпреварот победил синот на една од организаторките заедно со неговата група, па за каков проект станувало збор ќе ви стане јасно. Некој само многу ја форсира девојкава. Менторите ги бирала некоја агенција од Македонија.

На Freyja, Priroden, Oxymoron и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.869
    Допаѓања:
    163.499
    Све е тоа лага. Децата се лажат, некој друг се полни со пари.

На Oxymoron, honest girl, Victorian и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.572
    Жално е или смешно ,не знам,што истите тие деца после се набилдани со самодоверба дека стварно ги бива,дека се они родени за специјални мисии на Земјава(facepalm)

На enia22, Priroden, honest girl и 12 други им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Изгледа јас сум единствена што не го познава Драган Таневски 8-|

Прочитав некој статус негов и сама си викам замисли овој човек да ти биде инспирација во животот, па дури и посебно внимание му е обратрно на форумов.

На душленце, biGirl, fighter и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.869
    Допаѓања:
    163.499
    А некои квалитетни со слаба самодоверба и БЕЗ пари ќе дремат дома.
    За да бидеш дел од сето ова реално ти требаат многу пари. Не е бесплатно и не е се покриено со некоја нивна стипендија.. а не секое дете е богато...
    Така што не се талентирани, туку имаат пари, а таму учат како да се продаваат со финти, им даваат контакти и препораки и им го отвараат патот. А ако отиде дете со ниска самодоверба, а го бива и е гение пак нема да успее, зошто отишол за да научи нешто, а тоа веќе го знае, но нема способност за пикање и занесување.

На glosipgirl, Quincy, Chica.Loca и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Tru dat.

Инаку јас учествував на проектот на НАСА, т.е. хакатонот онаа година кога тимот на Мартина победи (кога сè уште не беше назначена како ментор). Луѓе ако верувате нивниот проект не беше ни завршен, битно на презентирањето Марта се кочопереше и флертуваше со комисијата. Таа година колку многу подобри проекти и игри имаше, да кога ги прогласија нив за победници сите се изненадивме - врз основа на што победија?! :x

На Freyja, Priroden, Oxymoron и 5 други им се допаѓа ова.
  14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Оваа девојкава од НАСА погоре што ја спомнувате според инста профилот можам да забележам дека во преден план има само еден адут ОО

15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Јас никаде не напишав нешто специјално за Драган, ниту коментирав за неговите книги.
    Не знам по што примети дека тој ме освоил ?
    И навистина не знам зошто ќе напишиш едно, а ќе ти реплицираат нешто што си нема врска.

Да потсетам, напишав само дека НЕКОИ статуси му се добри (статуси, не книга), и дека пропагира љубов и почит, а лајкува старлети, а тоа е спротивно.

На buba4e89, Barbie20 и joy1 им се допаѓа ова.
  16. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.808

Полека де, што се возбудуваш? Тој е стилот негов. А во книги, а на фејсбук. Па и да го обожаваш, како да ти кажам, не ме интересира. Само ми е чудно како некој може да го чита лигушот? Што разбира тој од почит и љубов, ама, да. Жените сакаат внимание, па овој им ласка. Ама, како што веќе кажа и самата, лајкнувал старлети. Тоа е таа почит и љубов кон жената, која е за него ањњњ перфекшн, ама на фејсбук! Драган Таневски, еден си таков што ги поштуе жените!

На Priroden, biGirl и Someonespecial им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.314
    Допаѓања:
    259.518
    Навистина, а кој е Драган Таневски всушност?
    Споделуван од секој втор на фб, не само од тинејџери. Многу луѓе го читаат. На мене ми е патетичен. Човек која го фатила криза на средни години.

На Priroden, душленце, kala21 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Луѓе јас разгледав за некој курс од "академијава" што трае некој си смешни две три недели и после те праќаат во Америка уште две недели. Ама во суштина ти тоа сам ќе си го преплатиш, нема ништо поевтино од 2000 евра. :?: Па за тие пари ќе запишеш постдипломски кај нас и ќе имаш вистинска диплома.

А иначе го отворив инстаграмот на девојкава се гледа дека е желна за внимание, само што воопшто не е убава физички па уште се чудам како воопшто и влегла во конкуренција за мис. Ама тоа ти е Македонија и се е можно...

На enia22, glosipgirl, Anna-Banana и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Спортски градник од кој прелеваат градите и хеланки кои длабоко го исцртуваат интимниот дел... Преамбициозност или нешто друго?!

На Anna-Banana, Ingvild, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Оди на инстаграм четвртата слика, ако сакаш навечер кошмари да имаш..

На joy1 и Avery им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.