Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kala21

kala21 Популарен член

Таа да:)некако не ме чуди не знам зошто

referentka likes this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Da..Lila F. i Jovana.
    Taka slusnav.

JuLleE and joy1 like this.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

А која Јована? :D

elimkd and sweet-cherry like this.
  4. kala21

kala21 Популарен член

Утринска што води на Шител,екс мисица мислам:D
    download.jpg lila-i-jovana-balon-450x534.jpg
    Ептен биле другаЧки случајно ја најдов сликава:D

Rebecca_R, Victorian, elimkd and 7 others like this.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Лилa е вo врскa сo oнoј Стефaн Стoилoв, a oвaa пoјмa немaм. :|
    Туку мене ме интересирa oвaa Ивoнa Тaлевскa дaли е мaженa? Се сеќaвaте кoгa испaднa вест декa женaтa нa Лaтaс ги фaтилa зaеднo вo стaн и викнaле пoлицијa? Тaму вo Сител не се знaе кoј кoгo е.е кoј плaќa. :wasntme:

Oxymoron, piglet1, Ingvild and 14 others like this.
  6. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Идеше порано со Перо Антић ( пред тој да се ожени )

biGirl, Mr. Right and kala21 like this.
  7. kala21

kala21 Популарен член

И мене тоа ме интресира,а нели беше трудна?

8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

И тoa не знaм, прв пaт слушaм декa билa труднa. :lol: Зa неa знaм сaмo име и презиме и скaндaлoт сo Лaтaс и женa му. Тoлку. :| Мoжеби и пoдoбрo е штo не знaеме пoвеќе oд oвa. ]:)

9. joy1

joy1 Форумски идол

Сега наидов на еден извадок на интернет и ке морам да се навратам на Маја Платнар и нејзиниот начин на лекување.

Во Унгарија постои клиника-институт Герсон каде работат врвни онколози и нутриционисти и каде покрај рак лекуваат и мултиплекс склероза она за кое овде вчера тврдевте дека лек нема и дека она ги лаже лугето.

Лекуваат на принцип со сирова храна,цедени сокови,природни суплементи,детоксикација,клизми со кафе,чистење на џигерот.Знам ова е сосема друг муабет неповрзан со темавата ама можеби жената и не е таков лажов ко што ја опишавте.

simoncelicius, Gosh, Jason123 and 6 others like this.
  10. Feodora

Feodora Популарен член

@joy1 Јас не ја познавам Маја Платнар, но мал процент сум запознаена за здрава храна зошто сум опкружена со луѓе кои ја употребуваат...те. допрва се трудам да научам и истото и јас да го практикувам.
    Знам и за Герсон институт и може секој лично да му пише да каже каква мака има и тие ти праќаат листа на кои продукти можат да се конзумираат. Иако не ја познавам Маја и давам голема поддршка ако стварно ја поттикнува свеста на народот да се храни здраво.
    Храната и стресниот начин на живот и психата се најголем фактор за причинител на голем број болести.

Troi, Victorian, LollySky and 3 others like this.
  11. Quuen

Quuen Популарен член

Даниела Темелковска пејачката колку години има?

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Nakaj 50

Quuen likes this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Знам за Герсон институтот. Ама како што кажав од близок и од лица кои боледуваат од МС, никој нема искуство да е излекуван од храна. За канцер постојат примери дека лекува. За МС не. А Маја и овој институт немаат ништо заедничко. Таму има врвни професионалци, а она што е?
    Плус нема ниеден ист случај што манифистира исти симптоми и ист тек на болеста. Реков дека суровата храна ја подобрува општата состојба на болниот, но не го излекува.
    Протоколот со витаминот Д е сосема друга работа, и доста болни имаат подобрувања, ама не знам дали постои целосно излекување.
    Јас најмногу ќе се радувам МС да се лекува преку храна. Каму тоа да е лекот.

Last edited: Feb 12, 2017
    Freyja, MilaP, PaLaVa and 5 others like this.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се сложувам, со правилната исхрана симптомите се повлекуваат и се губат, се става болеста во ремисиja , но тоа за жал не значи дека болеста е засекогаш излечена и нема да се врати подоцна во животот. Каj нас за жал нема доктор коj практикува функционална медицина со индивидуален пристап кон болните, да бара причина а не само лекува последици, комбинира современа со алтернативна медицина и нутриционизам. Овде сме препуштени сами на себе :(

Се извинувам за офтопикот.

Last edited: Feb 12, 2017
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Секоја болест доаѓа од емоција и ништо друго.
    Од моите извори доаѓаат до други сознанија. Сурова или сирова храна како год е само потег кој ја прави промената и ја поддржува, но излекувањето доаѓа со одлуката и променетата емоција од внатре. Така што вие може и да јадете сирова, но врз основа на друго убедување ефектот ќе биде ич никаков.
    Повеќе психијатри го докажуваат ова. И верувањето е дека лекот за канцер лежи во лекување на ментално и емоционално ниво, се останато само ја лечи последицата, заради тоа многу форми на рак се враќаат назад. Комбинираниот пристап е начинот.

Нејсе, како год да е, само едно ќе ви кажам и верувајте - знам. Немојте да ве лажат шарлатани за здрав, баен, сјаен живот во секоја смисла како една Маја Платнар во исхраната и Илина Ведран, Елена Едизер и све останато (има повеќе, ќе ги видите на разно разни емисии и го верглаат секогаш едно та исто, прво мислите дека е тоа супер и знаат што зборуваат, но е само една уиграна шема и игра на зборови) што се промовира како интересно, забавно и лесно да си го смениш животот и емоцијата. Они ќе ви зборуваат за тоа, НО не знаат како да ви направат промена која е видлива, трајна и да го направат тоа со љубов. СЕ Е ПАРИ. Не сакате да знам како знам, а знам, останува на тоа да ми верувате. Ова се тн модерни бајачки, врачарки, ДУХОВЊАЧКИ кои се ништо друго освен шарлатанки кои немаат друг начин како да заработат. За Маја не знам, ама сите овие други запрашајте ги само - ИМАТЕ СОПРУГ? ИМАТЕ ДЕТЕ? СРЕЌНИ СТЕ? Или го немаат едното или го немаат другото, а најлошо е кога ги немаат и двете, а сите се веќе загазени во 40тата година. Непронајдени души кои лажат луѓе. Моментално ќе ви биде се супер, ама после... после агонија. Среќна сум што можев да го видам тоа, зошто можеби некој ден ќе ми светнеше и ќе речев, дај бе ќе одам на некоја од овие програми, да направам нешто за себе. Се што се претставува како такво, а не е психолог, не му тропајте на врата или нутриционист или како год.
    Не се лажете себе си и не полнете со пари погрешни луѓе кои постојат без совест и само тие си се најбитни на себе си, а вие како клиент сте супер се додека имате пари и сакате да им ги дадете тие пари.
    Особено па ако некој се фаќа за семејство да ви збори, а ја нема титулата психолог или официјално сертифициран терапевт за таа работа - НЕМОЈТЕ НИ ДА СТЕ ПОМИСЛИЛЕ ДА МУ ЈА ДАДЕТЕ ДОВЕРБАТА.

16. Dentina

Dentina Форумски идол

Maja javno se karashe na fb so potencijalni klienti i so podmukli izjavi se blamira cesto a posle gi brise, mi se zgadi radi toa i ja otslediv Taa ima nekoja avtoimuna bolest koja ja drzi pod kontrola so lekovi mislam a ne karcinom. Gnevna i zajadliva osoba, prosto da ti e shube hrana da ti priprema takov covek.

celineparis and Troi like this.
  17. celineparis

celineparis Популарен член

Еве ја Мартинчето си ја објавила сликава и ја цитирала Ина Многуфината. Значи тука негде се со паметот. :?:

IMG_0021.JPG

18. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Мое мислење за Мартина е дека да беше стварно интелектуалец онака професионално да си го тера животот не ке се замара со рекла-казала муабети и не ке ја допираат муабети од околината.
    Но, емотивна интелигенција слабо некако, ја следев некој период и ја одследив прек некој ден. Ту мач его набилдано.
    Да сум на нејзино место со тие дипломи ке гледам да постигнувам уште појаки цели.
    Искрено ми мириса како некое девојче што ке остане да си живее на стара слава.
    Ваков интелектуалец не би се замарал со нечии муабети а најмалку да става статуси од тој тип....
    Заради тоа и немам више јако мислење за неа...

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Пошо само она е со дипломи у цела држава?
    Ок, добро.
    Ај бе свиркајте си, сите сме со круна зошо и она не збори.

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Левелов на глупоќа и идиотизам is too damn high! (facepalm)
    Страшно... |(

Thread Status:
Not open for further replies.