Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Златна бубамара знам дека уште ја немаат емитувано на канал5, дали во живо помина настанот?

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Не, тек ќе биде на 20.02.

На Someonespecial, Afroditaaa и elimkd им се допаѓа ова.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    29.456
    Најчесто во сите поразвиени земји се постираат таков тип на слики со цел да се добие спонзорство од одредени брендови, или пак веќе да го претставиш брендот. Јас воопшто не сум ограничена, прифаќам се и сешто, но тоа не значи дека немам право да коментирам. Ако сакаат да се расоблакаат на слики, слободно, тоа си е нивна работа, ама со самото тоа што е објавено јавно, подложено е на коментари и тоа е тоа.

На Sunnybun, antonelala, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    3.078
    Има девојки во Македонија и во светот кои се фотографираат ради ќеиф а не со сел да се добие спонзорство од одредени брендови ,и да имаш право да коментираш никој ме рече дека немаш, да ама ете што ако типката е од Македонија кога на инстагрм имаш следачи од цел свет , значи по твое ваков вид на фотографии нека објавуваат само девојките од развиените земји , нас тука нема што да ни се понуди ни бренд ни ништо и не се занесувајте .

5. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Добро Јелена вака се облекува за на утринска емисија? Или ова дечки? Сериозно? Јас немам проблем со сликите што ги става на Инстаграм, секој може да си става што сака, ама ова за на ТВ екраните во 7 сабајле не го личи. Не викам дека треба да ја облекуваат во костимчиња, има и стилска и тренди облека која го следи кодексот на облекување на ТВ, но кожна мини сукња и мрежести хулахопки не спаѓаат во ова.

@ЕденЧлен девојката е слаба, но е добро обликувана и воопшто не ми изгледа како да има анорексија. Впрочем, ако некоја за тебе е слаба и не ти се допаѓа речи преслаба е, сакам девојки со облини и слично, а не се расфрлај со медицински дијагнози. Анорексијата е многу специфична физичка и ментална болест, а тоа дека луѓето сами си ја создавале звучи како нешто да си прочитал, ама не си дочитал, или со еден збор - глупаво. Не знаеш што се случува во главата на тие луѓе и најдобро е да си го задржиш своето мислење за себе.

На Priroden, softy1, crimson и 27 други им се допаѓа ова.
  6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    3.078
    Стилот на облекување треба да биде во зависност од тоа за каква емисија станува збор , искрено на овие фотографии Јелена е облечена како да води некоја музичка турбо фолк емисија .А и ролката неиде баш со мрежестите хулахопки .

На Sunnybun, Viktorijaaa5, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Мене уствари ми се допаѓаат многу од парчињата облека на Јелена, само не се соодветни за пригодата и понекогаш се лошо комбинирани. Не би рекла ни дека се во турбо фолк фазон, повеќе се како за ноќно излегување.

За комбинацијата ролка + мрежестa хулахопкa:

222.jpg

На крајот на денот сепак ја хејтам 8-| Иритантен глас + појава ми е, не ми е за на ТВ, чао пријатно! :hai:

На Sunnybun, mKdevojce, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  8. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    На тема навредите за анорексијата, пред 3 години ме делеше еден килограм од таа болест а јадев ко вол. Не се прегладнував не гледав линија ама телото ми ги губеше килограмите како резултат на стресот кој што го имав. Така да пред да кажете за некој слаб дека изгледа како анорексичен, како неухранет, како костур, како стап како исушен и сл размислете малце, пошо ако за дебел кажеш дека е свиња, вол, каца, слон и сл тогаш е навреда и е греота. Ама на слабите кога им се лепат такви епитети си заслужиле кој им е крив што им се познаваат ребрата.

И да има луге кои се природно слаби и не се дебелееат, има луѓе кои пазат на килограмите и пазат колку јадат, има луѓе што вежбаат и не им виси сало на сите страни или евентурално немаат градба ала Ким Кардашијан па ете не се анорексични. На крајот од денот пре би да ми викаат дека сум стап за тресење ореви него ли сало да ми урла по цело тело. Така и девојката погоре предмет на дискусија.

На Lella, Priroden, wannaBeMomma и 38 други им се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126

Конечно некој да каже како што треба! :bow:

На 1209, Salome, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Точно ! Освен што сама се рекламира да биди позната не е ништо фазла ... Ако била јака жена ке се вработела во наса и немаше да си дојди тука воопшто или ќе беше на некоја функција таму стаена како што се покажува дека е мн знаена :D

Така да... ни е на јака функција .. ни е нешто фазла освен женска што била и се вратила тука да си живее пак мкд и си се рекламира низ фб :D А кога веќе разговарате за изглед на сите општо неа како пуканка е, погледнете ја цела личи на пуканка пред се косата и како изгорена ,боцки еж како испукана со петарди. :D

Не вреди за разговор женскава :)

На Sunnybun, Ingvild, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    Леле Мелита (facepalm) :D Незнам дали да се смеам, повеќе жал ми паѓа...
    Објавува слики со еден куп балони, цвеќина, незнам ти што, демек супер си врви за Валентин со љубениот, а таа со другарка и, кутрата ја натерала 250 слики да и направи, за да има со што да се пофали на фб.
    Дали сериозно луѓето толку ниско паѓаат и се преправаат, само за да имаат што да стават на социјалните мрежи?
    :x

На biGirl, Sunnybun, LollySky и 16 други им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Добро бе девојки па не се лутете одма еееее :),ете се извинив погрешно сум се изразил.Ете се извинувам уште еднаш,девојката е преслаба и мене искрено не ми е ама ич убава,а далеку од згодна е искрено.

На Antebellum, Ingvild, Afroditaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Значи на Јелена спонзор и е нискобуџетнион, кич бутик Ив, Инфинити како и да се вика и што сакате повеќе. Како прво телевизијата е неспособна, вторно она како јавен лик неможе ли да најде некои јаки спонзори што ќе ја облекуваат и таму немаат ли некој стилист вработен бре во телевизијана, за срамота.
    Дека Јелена нема вкус ниту пак способност да разграничи каква гардероба за каква прилика треба да облече тоа се гледа, ама има луѓе бре што треба да ја средат за на телевизија, неможе у мрежи, кожни миничи, голи рамења, кич накит и слично да се појавува во програма на тв.
    Тоа е сериозна професија цела Македонија те гледа.,
    Дај нека и каже некој да си поработи на стилот, нека се ангажира малку по појакиве бутици нека си побара спонзори, Манго, Масимо Дути, Бела ... штознам други кои имаат класична но модерна гардероба која пред се е пристојна за на тв, пријатна за око и делува скапо, а не овие парталчињава што ни за у клуб не треба да ги носи девојка со над 25 години.
    Исти калибар е и водителнана на Сител, Милена мислам дека се вика, значи истиот бутик ги облака.
    Абе тоа ти е нискобуџетно бутикче, газдрацине идат купуваат од кинескиот пазар у Солун и тука продаваат фалц гардероба, па у на Мелита дуќанот има боље ствари :rofl:.

Шала на страна значи, јавни фаци, на телевизија, срамота е да се појавуваат така во сеиозни утрински програми кои пред се ги пратат постари лица. Водителките изгледаат просто и вулгарно и тоа се ќе ти каже за самата телевизија.

Мелита редовно си ја пратам на инстаграм, сторите и ги гледам, е ај неможе една слика по 10 пати да ја постира секако исфотошопирана и извртена. Многу е забегана жената значи, неколку пати ја имам видено во Воденица - нејзиното омилено место и обавезно има некоја достава демек, подарок, цвеќиња што сигурно сама си ги праќа за да биде центар на внимание. Значи балкан е ова, со кој и да се плетка кај нас мажите си се балканчиња и попрво ќе те испцуе одколку на јавно место да ти испрати букет :rofl: така да тие глупости не и палат тука... Сите ја научивме кој патач на внимание е. Ќе седне во Воденица со пријателка или со мајка и, или со онаа живот „со стил„ и ќе ги замара да ја сликаат, она слика и снима и цело време е со телефонот, мора да фотошопира одма после сликањето за да може што побргу да објави кај е и што прави...
    Толку многу се труди да покаже колку скап и гламурозен живот живее, ги копира пребогатине русинки на инстаграм и учи од нив.
    Колку треба да немаш живот и да не си исполнет, да немаш вистинска работа и обврски за да дремеш 24/7 на социјални мрежи, да се сликаш, да си смислуваш пратки и сценарија, да трошиш часови на фотошопирање и бојавување на слики како и на секој детал од животот... А најинтересно нешто е што сопругот нигде никогаш не го има спомнато ниту објавено фотографија од него...

На LUCI 99, galapce, calliope и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.275
    Допаѓања:
    81.844
    Фотошоп е сериозна апликација и не се фотошопираат така лесно слики ко од песна. Она на Мелита се сомневам дека е Фотошоп, кај ти знае она такви стварчици.
    Се знае - апла бјути фејс подесено на максимум, некои smudge и blur алатки кои одат со сите апликации за уредување фотки од мобилен и тоа е тоа.
    Празни лејки не умеат со фотошоп, но затоа...da zivee guugle plejstor

На galapce, Lolipop23, SexiLy и 33 други им се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Мене ми е глупо превземање слики од фб, инстаграм, од наши пријатели и ставање овде.
    И што е чудно дека се дружела со синот на Иванов ? Забрането е да се пријатели ?

Мене лично на сликава тројцата ми се убави и симпатични, а синот на Иванов го имам видено и одблиску, многу културно и воспитано дете.

На Victorian, Viktorijaaa5 и elimkd им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Синот на Иванов е многу културно и воспитано дете.
    И убаво :!:

На Victorian, Doozy, fighter и 7 други им се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    @Silver.E Овој од десно е синот на Иванов? Мислам дека пред неколку години го видов на ТВ со татко му, ама не ми остави некој впечаток тогаш, за убавина мислам. Сега богами доста се пролепшал, симпатичен е.

Кога сме веќе кај синови на фацки од политиката, синот на Трифун Костовски е исто добро дете, мајка ми го има видено, и ми рече дека бил симпатичен и културен дечко. :)

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    http://vistina.mk/?p=462682
    Мене ова ми е синоним за кич, а не Колишев.
    Добро бе девојкава до кога ке е во филм да е принцеза? Од ист град сме, никогаш не ми била убава ама како помала далеку посимпатична беше, сега со силиконите, со таа уста на ништо не личи. Гледам и Мартинчево била присутна на забавата и Сања певаљката. Страшно дигната беше Ива ама на времето барем се дружеше со некои нормални фаци. Нели стигна Сања да и е најдобра другарка не знам што да кажам.
    А креациите пак, прича за себе. Богато девојче со желба за атеље и ништо повеќе. Ниту она креира, ниту шие, ама модна дизајнерка била |(
    Глупо е да се коментира туѓ изглед, ама многу грда станала, многу! Има ли огледало се чудам, може да изгледа попристојно за око ама она се повеќе се унакажува.

На wannaBeMomma, Kitten, 1209 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Ива беше порано убава, ама сега што си направила самата од себе :x

На Cinderfakinrella и referentka им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Купува ли некој ,,креации,, од девојчево ?

На Victorian, Barbie20, Ingvild и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.