Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.830
    Кој е тој? Стави слика да го видам:D

2. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Александра Брза кујна трудна или трач?

3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @eli25 За Огнен Јанески станува збор, водител во 24 Вести :D

На Victorian, celineparis, anaja1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    @Salome кој опис го даде:rofl:

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    10.422
    Од нашиве македонски јадни фаци инспирацијата сама ми иде.:D
    Емисија да имав до сеа како оние трач емисии што ги плукаат холивудските селебрити, пари ќе се наполнев.:):cash:8)

На Victorian, kankus, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Остај што може да се обеси туку големината е ко за надгробен :D Ц ц ц ...ај добра вечер, ми ја разубаве со муабетов :D

На Salome и elimkd им се допаѓа ова.
  7. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Па добро, не е како да ние обичните луѓе сме нешто понормални. Кој во земјава издржи да не скрене, треба медаља да му се даде. Така и јавните фаци, тие се само дел од нас.

Збориш за Огнен „САКАМ ОВА ОДМА!!!“ Јаневски? Типот што секој втор статус му беше (додека го читав) со извичници и наредби кон институциите на власта?

Прво, Спешлке, не е погрешно да се биде геј, но е наједноставно во неговиот случај да се навреди како педерче, зашто друга навреда од типот прост, неизживеан, нема да ја сфати сериозно, бидејќи луѓето од неговото опкружување и тој самиот се убедени дека се претерано интелигентни во однос на остатокот од масата. Генерално се во право, попаметни и поинтелигентни се од повеќето, но несфаќањето дека тој мал факт не им дава за право да се однесуваат надмено, дрско и наредбодавно кон оние кои не ги сметаат за умешни во својата работа, да ги навредуваат и омаловажуваат, сето тоа прави да го наречеш педерче, а никако активист или културен фин дечко.

Второ, не е тој најобјективен, само застапува страна која ти е поблиска по политичко убедување. А го прави тоа зашто е платен за истото. Ако, пак, не е платен, тогаш стварно го повлекувам делот кај што го нареков релативно интелигентен.

Всушност, (Миле) ми текна, не мора да го викаат педер, може да го викаат сдсовскиот Бетмен. Пошто и по капацитет и по стил се тука некаде, само различна страна ги плаќа за да лаат по социјални мрежи. Мислам дека тоа соодветно ќе го боли.

На Cka, Silver.E, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    81.861
    Не е платен и не е политички обоен. :)
    И факт е дека е далеку покултурен од редица „водители“.

На Gushkalo, anel, P.S.love и 24 други им се допаѓа ова.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Не му вадите име на Огнен:hai:
    Браво за Огнен,му даде црвен картон на Тале од Прилеп:clap:

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Зошто бе стално критизериве на власта мора да се платени за тоа?! Огнен е човек за секоја почит

На Gushkalo, Oxymoron, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Нема неутрален медиум :nod:
    :d::drunk:

На Bankarkata, Cka, theowndemon и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @Captain-Omni :D Често хејташ сè и сешто, ама ова досега ми е најнеомилено од тебе :) :wasntme:
    Ќе глеам пократко да ти одговорам и да не забегуваме тука во политика...
    Види, како што јас не сум политички обоена ни за ВМРО, ни за СДСМ - така ни него не го доживувам како политички обоен.
    Тој е новинар, секако дека има право да ја критикува власта. Досега за сè што сум читала од него како коментар за ситуацијата во државата - за сè се согласувам. Плус сè тоа го кажува на страшно интелигентен, поетичен, и да - секогаш културен начин. Има гнев во неговите постови, точно, но за мене сосема оправдан.

И океј, сето тоа останатото е прашање на гледиште и мислење, ама споредбата на крај ептен ти вришти...
    Бетмен и Огнен биле исти во партизираност, интелигенција, капацитет? Хахахахахахахахахахаха, сериознооо? Извини, морав да ти се изнасмеам... :D
    Изгледа не си ја гледал Топ тема со првиов минатата недела, неговото надвикување ко на пазар и бегањето на крај (тоа ми е доволно за него), ниту пак воопшто една епизода од емисииве што ја води Огнен...

Последна измена: 13 март 2017
    На Rirri, Gushkalo, anel и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Од славниве кај нас, Никола Ристановски ми е омилен. Одличен актер, секогаш знае што да каже, никогаш немало ништо невкусно за него, успешен, одмерен, самоуверен, сталожен, а богами и добро изгледа. :inlove:

На Gushkalo, anel, Oxymoron и 9 други им се допаѓа ова.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ognen gi brani boite na SDSM i to je to.Koj razbira ,razbira koj ne .....toa e. :D

На Cka, PaLaVa и elimkd им се допаѓа ова.
  15. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.096
    Предупредување!!! Опасно за лица со слаб желудник.
    https://www.instagram.com/p/BRgdHVQg913/?hl=en
    Кој founder е оваа? За водителка и продуцент ајде, ама founder?
    И уште едно...https://www.instagram.com/p/BM7Au1bgUV7/ Што и станало на Зои, ужас, воопшто не ми се допаѓа. А и оваа што се сликала со неа, си помислив Мелитка е, исти ми се. https://www.instagram.com/p/BRiD5h6lF_z/?taken-by=iamolgicastjmrvc&hl=en Нели си личат?

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    ^ изгледа пациентки се кај ист доктор затоа толку си личат

На joy1, *Amethyst*, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Шо се деси со оваа Мели, колку ми беше симпатична на времето кога водеше петшоп...

18. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Сонце тоа. :sun: Не си политички обоена. Не ти треба книшка за да бидеш, треба да не можеш да најдеш поврзаност меѓу Оги и Боби за да бидеш. Ако сè што доаѓа од оние кои ја бранат власта ти е лејм, а сите оние кои ја напаѓаат власта ти се супер, значи си политички обоена на едната страна. Многу е едноставна равенката, би требало да ја гледаш и сама.

По истата равенка, ако некој само Боби и ергелата носачи на добри вести за власта ја гледа како стадо со најубави гриви, најисправни, нај нај добри, исто така е обоен, само на другата страна.

Секој новинар има право да критикува политичари, зашто тие се или претендираат да бидат претставници на народот. Но тоа не ги прави неутрални, напротив. Огнен е еден од нив и е многу далеку од неутрален и објективен. И тоа е во ред, но пак ќе кажам, ако тоа го прави беспари, тогаш греота е.

Мене ми е многу жал што вакви фаци како Огнен, а и како Боби на широките народни маси им се симпатични. Или како оној Тони Науновски или како Златко Ориѓански од другата страна. Како Мирјана Најчевска и како Каракамишева. Луѓе кои делуваат интелигентно, кои изгледаат како да прочитале пар книги во животот и можат сами да одлучат што е добро, а што лошо за нив, луѓе кои би требало со своите години да се способни да забележат кога некој им шири демагогии, луѓе кои изгледаат прилично цивилизирано и способно да одлучуваат за себе, всушност паѓаат на ниски ситни реторики кои ги убедуваат да гласаат за едната или другата страна. Може да се каже дека најголемата јавна фаца во земјата е обичниот човек, зашто треба да се прикажува како ѕвезда во реално шоу, секој заслужува место кај Џери Спрингер да се покаже на остатокот колку е лесно да се излаже, изманипулира и натера да верува нешто што некој друг сака. Трагедија од живот. Да живееш константно како што некој друг сака, па дури и до тоа дно да се падне да размислуваш како што некој друг сака. Сè што ќе каже Огнен, тоа е тоа. Сè што каже Боби, тоа мора да е тоа за другите.

Не е ни чудо што на темава за познати личности има такви јадници кои имаат можност да бидат креатори на мислење во нашето општество, бидејќи публиката која ја имаат оправдано котира на најниско можно ниво во Европа по коефициентот на интелигенција. Сузана факинг Турунџиева има 10 книги и луѓе ја читаат. Еј!!! Ај ќе речеш тоа е литературата за простиот човек. Што се нуди за релативно попаметниот? Девојкана од НАСА која напишала на ФБ дека е паметна и сите ѝ веруваат дека е.

Денеска има пост на некоја Елена, која била изреволтирана од некоја докторка на Клиника. 250 споделувања имаше сабајлево. Во постот ја дискредитира и омаловажува докторката, но другата страна не добила воопшто ниту право да ја презентира својата страна, веќе е осудена од истите оние кои сметаат дека Огнен Јаневски е добриот дечко во нашата оптествена приказна. Само зашто пишува работи кои ти личат како исправни, не го прави врховниот судија кој треба да одлучува за нештата.
    Битно докторката е прогласена за ѓубре. Можеби навистина е, фала Богу сите сме биле во такво искушение на некој доктор на Клиника да му ги скршиме забите, но начинот на кој масата донела одлука дека докторката е крива е одраз на игнорантно и просто однесување, што е пак одлика на нискоинтелигентни луѓе.

Не очекувам сите да размислуваат и делуваат како мене, не очекувам ниту да го прифати некој напишаново за реално, ме заболе и за лајкови и за одобрувањето од форумската заедница, ама искрено, многу ме боли кога гледам дека основни работи повеќе никој не може да ги види и процени. Не знам дали сме станале сите два милиони партизирани и поделени или оние илјадници на Самуил кои беа со едно око се размножија и сега сите се слепи.

Последна измена: 14 март 2017
    На YoungandBeautiful, Cka, *Amethyst* и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.610
    Огнен ако е интелегентен и неплатен за да хејта по вмро јас одма се селам од државата уште вечер. Исто како и Мирка и Латас да кажам оти се неутрални.
    Многу малку го имам гледано ама катастрофа е.

На Cka, PaLaVa и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @Captain-Omni Хах, ако ти кажам уште и дека Моџо Килингтон ми е второто најјако и најомилено човече (на фб и на некој начин јавна фаца) после Огнен, и без да ми прочиташ едно од малкуте мислења во политика ќе ме прогласиш за соросоид :D Упс, веќе кажав :wasntme: :rofl:
    Океј бе Капетане, нека ти биде, само ти си објективен у државава (fingers) :D

П.С. Те молам писателите со сомнителен квалитет (посебно Сузе) не ги мешај во ова и не го спомнувај обожавањето на истите во реплика кон мене. Сериозно ќе се навредам :D Just please don't :)

На Oxymoron, snegulkata, BoaVista и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.