Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Аха да Мијалков дава пари од џеб хахахаха,не тресете зелени ве молам.Сите тие како него што возат поршиња,и уште 20 скапи огин голи се купени со пари на народот.Не е битно Боки дали бил од некоја си организација,најбитното од све ШТО ПОМАГА.

Pebeka, *Amethyst*, m.i.g and 7 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Оф леле....Боки помагал...
    Нека изберат друг претставник, па да видиме колку ќе помага ...

И јас знам со туѓи пари да се правам важна.
    Нека даде од џеб, па нека се слика вака.

Не...немам ништо против Боки и против тоа што ,,помага,,....ме нервира тоа што се обидува да стекне публицитет на сметка на некои луѓе.

Мијалков и ,,остали,,...дали краделе или не, ние не навлегуваме.
    Си има приватна фирма/форми....има свој бизнис..никој не го финансира него, негови пари се.Далис е крадени, пак ке речам -на МВР е работа.

А она ,,не тресете зелени,, ...не ти требаше.
    Те сметав за културно дете.

3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Јас сум премногу културен и она што го зборам не го зборам напамет,се знам лично и многу добро со С.М уште од времето,и знам од каде што и како му се парите,затоа и реков да не се тресе зелени(не лично на тебе,него општо да нема заблуди) сите тие пари,фирми,и чуда што ги има се од народот и од никој друг.Никогаш во животот он од чиста работа нема да заработи толку пари да бидеме реални,не само он него сите такви како него.

А Боки си е Боки од секогаш имал јак публицитет,нека се појави еве некој друг што краде со туѓи пари и нека го прави она што Боки го прави,но за жал такви нема како него.

4. augustd

augustd Популарен член

факт е дека Боки на друг начин стана познат,а не со хуманитарките.Е,сега не секој од нас би правел такви работи за пари.Значи,кој нормален маж се шминка ко жена и носи штикли...верувам повеќето не.За тоа како неговите спечалиле,не се единствени,ги има во државава наша такви со лопата да ги ринеш.Вистината е друга,дека тој моментално живее прилично добар живот,кој повеќето го посакуваат,а не можат да го имаат иако можеби се попаметни или подобри од него,па им останува само да коментираат.

ЕденЧлен likes this.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

@referentka значи во ред е пари крадени од функционери, оти нели си има институции кои "ќе ги гонат" и нивно право е што не помагаат, а не е во ред и се плука и се вреѓа еден Боки кој помага, арно ама не биле негови парите, незнам и зашто тоа би било битно чии се парите? Кажа дека е претседател на меѓународна асоцијација на човекови права
    Значи тој ако помага преку таа некоја организација ќе мора да напомене, да го каже изворот

6. referentka

Кој рекол да се плука?
    Ама и не да му се клањаат..значи Боки за запослен/вработен како ,,презентер,, во тоа здружение..незнам дали се разбираме..
    Тој само прави јавна реклама.
    Нека има фирма, па нека се чатали.Нека плаќа данок, вработени, придонеси, комуналии....па нека помага...нека двои од својата заработувачка, па нека помага и тогаш прва ќе аплаудирам.

Значи работам во институција каде јасно ги знам работите, па не зборам на памет.

Иначе Мијалков...не ми го спомнувајте...ИЧ ама баш ИЧ не го сакам, ама ете некој горе за пример го зема.

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Тоа што Боки нашол начин имиџот и популарноста што ја има во државата да ги искористи првенствено за сопствена корист но потоа и за помош на другите не треба да се негира, а кој колку ќе го поздравува, величи и слично зависи дел од нашиот капацитет да резонираме работи, дел-колку сме сочувствителни па единствено ни е битно тоа дека едно семејство е згрижено, и подалеку не не' интересира. Да си кажеме така како што е -во позиција е да помага, во позиција е да користи (и финансиски и да ствара одредена слика пред народ) тоа и го прави. Да нема плукање, да нема истоветување со светци, си нашол сигурна зона.

8. Antebellum

Antebellum Популарен член

Стварно имате супер моќ да вметнете политика сегде. Темава е за оговарање да си утепаме време за политичарите има други теми. Ако свртите на политика ќе има кавги а овде сме да се опуштиме од вести.

Ај да си се вратиме на Мелитка и ексклузивната облека.

9. referentka

Каде е постот на Ели ?!:^)

@Antebellum политичарите не смееме да ги оговараме ?:|

Antebellum and elimkd like this.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Го тргнав рефи не сакам да се замерам со тебе, те разбрав што сакаш да кажеш, јас поинаку размислувам:d::f:
    Не кажав дека ти плукаш по Боки, туку дека општо по социјалните мрежи многу го вреѓаат ако ти текнува на постот од Бени Шаќири.
    Ако е целта да се помага, средствата не се битни.

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Беднo е бе луѓе дa се сликa сo некoј кoј имa прoблеми. Нa нив не им е дoјденo дo сликaње. Вooпштo. Амa некoј мoрa дa се перчи пo сoцијaлните мрежи.
    А, зa пaрите сигурнo не се oд негoв џеб. Бaнкoмaт дa е ќе секне еден ден.

Last edited: Mar 16, 2017
  12. referentka

Убаво е да се прочитаат разни мислења.
    Не замерувам ако некој различно мисли од мене :) и не настојувам да се прифати моето убедување.
    Демократија...нели 8)

13. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Прво, кога викаш „Ти мене ќе ме нарекуваш обоен политички“, а не сум те спомнал никаде, сакаш да кажеш дека ти си Огнен Јанески? (без в бил) Ако е така, одма да ти кажам, форумсково алтер его ти е бајаги попростичко од она на Фејсбук. ;)
    Стварно, зошто Огнен не го критикува Заев ако забегува? :inlove: Види господин Priroden, кога си политички обоен, разбирливо е само едната страна да ти е предмет на критика, а никогаш другата.

Конкретниот случај, за мене е најсмешниот кај политички мотивираните соговорници. Оние кои се отворено за партија и си кажуваат, ич не ми е чудно, ги почитувам ептен, ама вакви како тебе кои се нарекуваат политички необоени, ама можат да ги чујат „бомбите“ на Заев, а видеото со митото на истиот, заедно со заборавената аболиција од претседателот на РМ за да не лежи затвор, ми се многу смешни.
    Затоа не си објективен и секој твој збор е само... неплатен обид да се биде Огнен или Бетмен.

Да ти покажам ти за што протестирашe: [​IMG]
    Све можам да прифатам под изговор, „ајде бе, за добрососедство“. Ама да прифатам некој да го прогласи дедо ми за вршење геноцид зашто убивал балисти кои му влагале дома... пази, не на Шар Планина некаде по селата, ебано дома, на Водно на нива, епа да му ебам мајката такво нешто Македонец не треба да го размислува воопшто дали е нормално или не, треба да рече вие сте ненормални бе. :fubar:
    Исто како што сите оние што земаа бугарски пасоши си ги продадоа премолчано истите дедовци.

Не си реален, ниту ти, ниту сите вие кои не можете објективно да ја погледнете ситуацијата, а се нарекувате себеси објективни.
    Човек кој е реален, знае дека бомбите не се монтирани, да, има криминал и тој треба да биде казнет. И да, човек кој е реален, ќе види дека сдсм врши велепредавство и треба да биде казнет. И тој што е најреален, ќе види дека велепредавство врши криминалец, докажан, осуден и ослободен пошто бил политички подобен за претседателот.

И секој кој сака да биде објективен и реален, нема да пишува на социјални мрежи како вмро треба да се обеси или сеедно, дека само Заев е проблемот во државата, све други лалиња цветаат.
    Не си објективен, ни ти, ни Огнен, ни никој кој само вмро му е криво за све у државата. Или сдсм, сеедно.

14. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Ама сте се запнале со тие пари, од кај му се па од кај му се. Од кај и да му се се додека помага им обезбедува стан, работа и финансиска помош на некој не моќен и сиромав е одлично. Ич не ме интересира од кај му се парите, си има си може. Него другиве кај се? Политичарите воопшто не ги ставам на тапет зошто до сега немам слушнато некој да се заангажира толку. Можам само да кажам секоја чест!
    За тоа дека се сликал, па светскиве јавни фаци да не не се сликаат кога им донираат пари на деца/луѓе/сиропиталишта во Камбоџа/Тајланд/Африка/... Тоа е океј, Боки што се сликал не е океј?! А зошто не размислите од другата страна дека можеби со таа слика сака да им даде поттик на другите познати и непознати фаци да донираат и помагаат?? Ама не ќе се плука и ќе се завидува - носел фејк облека. Офф македончее офф.

Gosh, m.i.g, *Amethyst* and 7 others like this.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Нaпнaвте сo тoј пoттик зa дa пoмoгнaт и другите. Нaпнaвте.

16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Леле пак ли му се опнавте на Бокии :rofl::rofl:
    Абе досадни сте :?::P
    Оставете го нека се слика човекот :rofl: Нека донира додека може.
    А парите од кај му се не се наш проблем.

Afroditaaa, LollySky and Antebellum like this.
  17. AURUA

AURUA Истакнат член

И мене кога џебот ќе ми го полни невладина за да се прикажуваат гејовите како општествено одговорни/прифатливи лица верувај не да ќе донирам,на сите ќе донирам,ќе се сликам на фб насекаде ама уште да бев геј и да си можев.:lol:
    Освестете се народе во тоа на Боки нема ни грам човечно, се е добра реклама, изрежирано, маркетинг на нивоу.

18. Antebellum

Antebellum Популарен член

Смее како не смее ама може да се закараме и да отиде денот. :rofl: Не е моја темава па да ви кажувам што сме што не смее само сакав сите да се испразниме а да не се скараме. :inlove:

Ко Мајка Тереза сум станала :swear: :rofl:

elimkd and referentka like this.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Бoки е еднo искoмплексирaнo чoвече. Не ме интересирa дaли е геј или не, негoв прoблем. Амa кoгa тoј нaвредувa, пцуе и oмaлoвaжувa тoгaш е oќеј, aмa кoгa други гo нaвредувaaт јaвнo тoгaш ќе се избaци сo пoст нa Фејсбук декa тoј немa дa нaвредувa и тoa збoри мнoгу зa негo кaкoв чoвек е, a кaкви се тие штo гo нaвредиле.
    Сaмo не знaм штo мaјкa бaрa Лилa сo негo, вooпштo не ми се уклaпa вo негoвo друштвo. :D

Sunnybun, wanderlust, PaLaVa and 4 others like this.
  20. AURUA

AURUA Истакнат член

2 роби со фелер мислат дека ќе си ги поништат фелерите како множење -*- = + ,
    ама математика и луѓе не оди.

Thread Status:
Not open for further replies.