Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Ги нaрекувaш пoлитички oбoени сите кoи мислaт кaкo Oгнен?

Акo нaјдaт дoкaз некa гo oсудaт де, еве ти мoе мислење зa Зaев у линкoв шo сеa ќе ти гo прaтaм.
    Прoчитaј внимaтелнo

https://forum.femina.mk/threads/Актуелни-политички-настани.2673/page-318#post-2836796

https://forum.femina.mk/threads/Актуелни-политички-настани.2673/page-319#post-2836812
    Oвa е мнoгу пoтешкo oд секaкви митa

Акo е глуп Зaев некa гo прифaти тoa зa генoцид. И прoтив негo ќе прoтестирaм. Шo ќе дoбие aкo прифaти? Влaст oд три месеци и нa нaредни избoри пaк дa изгуби сo 200 000?

Последна измена: 16 март 2017
    На galapce и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Боки нека се слика колку сака, јас му симнувам капа. Можеше ладно да ја погледне веста и да не реагира, а он покрена некаква иницијатива.
    Додека институциите се слепи, глуви и неми... Има луѓе кои не можат да останат имуни.

На Oxymoron, Gushkalo, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Бре бре ко само него да го полнат,како да нема други. Сиромашкиот нема од дома.. Ќе одиме до недоглед како и во секоја можна тема. Башка што не знам зошто некои ја гледаат толку напнувачка оваа работа.

Да помага зошто помага, да не помага зошто не помага. Само кај нас го има ова. Ни крај ни бутур ви се гледа.

На НаталиЛили, m.i.g, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Кој има бре отворете си ги очите се што почна му пропадна. Убаво рефка пиша има фирма,плаќа луѓе,заработува нешто а? Јас не сум против донирање,ама ова е маркетинг. И ти и јас истото би го '' 'работеле'. Пријавуваш 3000евра за семејство а бараш од спонзор 6000,разликата у џеб т.е. у козметички салон па тие напумпани усни пара се а мама/тато не даваат за тоа:lol:.

На galapce, Mr. Right, WarriorAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Може го тераат Боки од таа организацијата негова да се слика.;) Се додека се обезбедуваат средства,не е многу битно дали од џеб ги дал или работи за некого.Битно добро произлегло.
    Е сега тоа што тој си се промовира како што сака или си користи и за себе,епа тоа е, му се може.

На Rose96, *Amethyst*, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Ама како да ти објаснам дека не ме интересира од каде му се парите и како ги заработува?! Битно е дека луѓето имаат кров над глава и не се на улица.

На wannaBeMomma, Rose96, m.i.g и 6 други им се допаѓа ова.
  7. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Се тоа е ок. Прочитај погоре ти пишав, јас немам против донации. Ама работата е не секогаш за целта постигнување сите средства употребени да ги оправдаме нели? Или што е... средства цел е битна.

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Леле, не знам дали да се смеам или да се нервирам на „сарказмов“ :D
    Капетане, а да го свртиме муабетов вака... тебе, што си толку совршен, објективен и те иритира хејтање дури и на политичари кои како што реков според мене трошка почит не заслужуваат - кој ти дава за право тука зашто си еден од поинтелигентните и поелоквентните членови на форум, да омаловажуваш и вреѓаш суптилно други членови со различно мислење од твоето?
    Оти те почитувам како форумски лик, мислев дека и многу саркастична бев одма во одговорите кон тебе, ама гледам дека ти пријателе стварно многу се занесуваш.

Мене ми переле мозок, @Priroden бил „простичок“... Не, он е постар неколку години и во политика се разбира подобро од мене, ти објаснил убаво сè (патем алал да му е за тоа :handshake: :bow:), али кој да се откаже од "special-snowflake"-ing и „објективност“... :D

Ти пишав веќе, остани си со тоа убедување...
    Не си хејтер, ич, туку само ти си објективен у државава, мхм (fingers) (fingers) (fingers)
    Како полнолетни луѓе со изграден став, не можеш да нè разубедиш дури ни за став спрема јавни фаци, па и твитерџии... and that's it ;)

На Oxymoron, galapce, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Untitled.jpg

На elimkd, Victorian и LollySky им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.837
    Допаѓања:
    80.797
    Убаво е тоа што Боки помага, но многу греши што јавно се фали со своите добри дела. :)

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Најмизерно ми е некого да навредиш, понижиш, омаловажиш. Нападот е најдобра самоодбрана. Не заземам никогаш страна се додека не сум во некоја ситуација затечена.
    Но, кога некој постапува кон горенаведеното, остро повикувам на осуда. Секој има право да мисли што сака, секој има право на свој став. Никој не е меродавен да расудува дали некој е паметен или не. Дури и да е така, никој никому не му го дава тоа право.
    И, престанете со навреди!

На wannaBeMomma, Rose96, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Читам дел од коментарите и не можам да се изначудам. Во утепавата и корумпирана до јаја Македонија, како може да не ве интересира и да не е важно како некој кој не работи има толку многу пари за да плаќа неколку различни годишни кирии, сметки и трошоци за храна? Свесни сте вие колку пари се тоа? Мало богатство. И да, кога се дискутира за хуманост и широкоградост, прави огромна разлика информацијата дека парите кои некој ги донира се лично негови (и следствено, му се одразуваат на домашниот буџет) или пак се донација од европски фондови, невладини здруженија итн.

Ако навистина ги дава од свој џеп, капа му симнувам ама ако не, тогаш реално не е ништо поразличен од службеник на шалтер во банка- плата зема за да дава пари кои не се негови, само што Бојан тоа го користи за себе-промоција.

На Sunnybun, bittersweet, YoungandBeautiful и 14 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    А па големите пари што ги дава Боки за помагање на фамилиите. Стан е 1200 евра на месец, и за сметки нека стигне до 2000 евра на месец. 4 фамилии ти се 8000 евра на година.
    Ако навистина е од богата фамилија, што е и очигледно, тие пари се одприлика едно месечно примање. Значи дечкото дава да речеме 10% од своите примања за хуманитарни цели.
    Кај нас има толку многу милионери, што имаат огромни месечни примања

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=67866#.WMqMr_nyi00

Тоа што Боки 13 ви е да речеме антипатичен, не ви дава за право да го напаѓате. Има, дава, се слика, ама неколку фамилии спаси од беда. Си има примања дечкото, паметен е и плус профитира од својот изглед. Нешто што и Кардашијан го прават.
    И јас да имам такви примања, и јас би давала.

И пак ќе кажам, му симнувам капа за хуманоста.
    Кога и вие ќе станете хумани како него, ќе бидете достојни да го коментирате.

На Oxymoron, andromedae, Rose96 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Муабетот почна од Огнен и неговата непристрасност. Не сме на тема политика, ама пошто е неизбежно, увлековме со муабетот. Скроз се слагам со све што си напишал на линковите, ама тоа не го менува фактот дека Огнен е јавна фаца која агитира за гласање на одредена артија. Не мора да вика гласајте за сдс за да агитира, мислам дека е јасно тоа. Ни Јанко (ваљда) не вика гласајте за вмро, ама пљука по озопозиција и тоа е агитирање.

И не ги нарекувам политички обоени сите кои размислуваат како Огнен, ги нарекувам политички обоени сите кои умешно игнорираат одредени работи кои се случуват на нашата политичка сцена, а особено оние кои имаат медиумско влијание. Ау да, сум ги нарекувал. Бидејќи се политички обоени само може да не го сфаќаат тоа.

Патем, и јас сметам дека мандатот треба да им се даде, без разлика на обидот на поделување на земјата. Ама од друга страна, многу ме иритира фактот што група луѓе сакаат да ја водат државата, а прифаќаат вакви дрски написи како оваа на Албанците. Имам многу пријатели Албанци, со некои сум премногу близок, ама не можам да преминам преку фактот дека некој напишал нешто вакво како платформата, тоа е излезено во јавност, официјално е и голем број Македонци го прифаќаат како сосема нормална работа.

Ова е надполитички. Биди си за СДСМ, вечен опозицинер, што сакаш, ама кога ќе прочиташ што сите албански партии потпишале, треба да го земеш тој лист и да си го избришеш гзот и да им го фрлиш у лице и да го пљукнеш тој што ќе ти каже дека е добар за тебе, а не да ми објаснуваш колку е криминалец Груевски. Не мислам ти, мислам општо, секој Македонец.
    Македонија може да е најголемиот крш и најфашистичка на цел свет, никој нема право да ја даде друг да ја раководи. Најголемиот шљам и најголемиот опинок нека биде Заев, ако сака да е премиер, ќе најде начин да биде македонски премиер, а не да „отвориме дискусија за знамето и името“. Мајмун.

И затоа, секој што одбира да се занимава со криминалот на Груевски во овој момент, но никако со криминалот кој во моментов се прави, го сметам за политички обоен, пошто ако не е така, значи е луд или едноставно доволно глуп да му биде испран мозокот.
    Се сложувам miss SomeoneSPECIAL. Некој треба да види дека не е really special since толку лесно прифаќа туѓи ставови и плива in the mainstream.

P.s. Прашај по роднини, комшии, повозрасни, околу 50-60-70 години, тие генерации. Кој и како ги избркал од МЗТ, Алумина, Охис, Железара, Треска, ФАС, Стаклара. Ако си од Скопје, нели. Ако не си, таа големата црна зграда во твојот град кај што наркомани сега дремат, прашај некој што фабрика била и кој и зошто ја затворил.

Дечурлаана по 15 години ќе ми кажуваат кој што и кај крадел. Шеќеринска 25 години во политика, не знае колку станови има низ планетава, ќе ми објаснуваат деца што не виделе како изгледа леб и маргарин секој ден да јадеш за криминал. Не сум јас од вчера овде, 2001 уште качамак сте јаделе, мене авиони ми прелетуваа над глава, ќе ми објаснуваш за криминал мене.

И конечно, на никого не му кажувам што треба да мисли, туку на сите им укажувам дека треба да мислат. Да читаат малку повеќе, да се едуцираат, да проверат факти, не да тресат од ракав тоа што слушнале од Огнен и да мислат дека е вистина. Освен ако не се Огнен, нормално, зашто он е платен да кажува едно, а да молчи нешто друго. :!:

На Abeja, Cka, honest girl и 7 други им се допаѓа ова.
  15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Мене лично не ми смета,се' додека има такви луѓе,добро е:clap:

На m.i.g, sweet-cherry, Cinderfakinrella и 3 други им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.023
    Си ја згрешил темата.

На wannaBeMomma, galapce, Rose96 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.837
    Допаѓања:
    80.797
    Какви луѓе? Лажна хуманост и човечност е тоа, драга. :) Вистински хуман човек ќе си помага без да крева прашина. Знам зошто го кажувам ова. ;)

На Antebellum, WarriorAngel и AURUA им се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    92.028
    После секое хумано дело на Боки13 темата е најразмрдана.

Нека се дешава нешто де :D

На m.i.g, Someonespecial, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Ко да го чекаа Боки да биде хуман за да има што да се збори.
    Кога збореа лошо на негов профил сите ги блокираше и за тоа збореа.
    За се се збори еми прост народ де.

На wannaBeMomma и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Морав да редактирам, сум помешала месеци и години во пресметките.

http://a1on.mk/archives/82403

Еве уште богаташи што имаат купишта пари, а верувајте дека овде прикажаното не е ни 1/3 од вистинските пари што ги поседуваат.
    Но никој од овие не се дрзна да го прави тоа што Боки 13ка го прави.
    Дури ни за публицитет, ни за сликање.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.