Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    @malerozna, никој не го спори фактот дека и во Македонија има тешки богаташи. На листата која ја прати ги има сопствениците/ главните акционери на Ремедика, Зегин, Реплек, Алкалоид, Тинекс, Витаминка итн. Повеќето македонци ги препознаваат набројаните богаташи или по имињата или по компаниите кои се во нивна сопственост. Бојан од која фирма е дел за 8000 евра (скоро пола милион денари) да бидат едно месечно примање за него? Не хејтам, само прашувам.

И од каде знаеш дека тие луѓе (или фирми, сеедно) не донирале? Само зошто не се сликале со потпишаните чекови или покрај сиромашните во изветвена облека?

едит:

Едно време се реметевме меѓу себе „Ако не си честитал роденден по фејсбук, исто ко да не си честитал“, ама изгледа истото може да се каже и за хуманитарните дела- ако не се поткрепени со слика на социјалните мрежи, исто како да не се случиле.

Последна измена: 16 март 2017
    На bittersweet, YoungandBeautiful, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  2. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Оваа Ина некогаш стварно кажува паметни работи.

Screenshot_20170316-154018.png

На Oxymoron, YoungandBeautiful, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    ^ Срамота и греота е ова

На Cinderfakinrella, Chica.Loca, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    За тоа од која фирма е дел, можете лично да се обратите до Боки. Не сум му ПА за да знам од која фирма и колку зема.
    Поентата ми беше дека и да дава од себе, не е којзнае каква сума. Особено ако е од богата фамилија.
    Тоа што за нас изгледаат како многу пари, е друга приказна.

Еве и Опра и Елен редовно во своите емисии подаруваат автомобили, одмори, па се покажува тоа на американските телевизии и насекаде низ светот. Пред неколку години Опра дури на секој од публиката им подари по еден автомобил. И цел свет само кажа браво Опра, ашколсун. Исто и за Елен.

Само кај нас се фаќате за тоа од кај му се парите. На Опра од кај и се парите да поклони 276 автомобили?
    Што работи Опра? Јавно лице. И Боки е јавно лице. Славните по западот земаат пари од Јутјуб, од Твитер, Кардашијанките земаат по 10000 долари за твит-реклама.

Си ја наредил работата Боки, си зема пари. Да е на запад тоа се нормални пари. Ама кај нас не се.
    Во фирмата каде што работам, колегите донираат по 30 фунти секој месец за деца во Индија. Со тие 30 фунти таму тоа дете има за храна за цел месец.
    По ЦНН и ББЦ нон стоп идат реклами како помагаат на сиромашните во Африка. И никому ништо.

Ама тоа. На македонче се му смета. Во се гледа конспирација и проблем. Само не таму каде што ги има.

А тоа дека олигарсиве донирале, тешко. Тие работниците ги искористуваат на секој можен начин, а не па да донираат за тие што немаат.
    Пола држава ни е сиромашна од тие олигарси.

На Oxymoron, mssuniquee, Annora и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Шo дoкaз имaш декa е плaтен?

Не aгитирa, туку мисли(мислел) декa при вaкoв пoткуплив нaрoд приoритет е дa се пaдне влaстa, пoшo кaкo зaбегaa ќе пoчнеa се живo дa aпсaт.
    Акo имaш дoкaз декa е плaтен спoдели.
    Зa Левицa дa aгитирa? Пa пaстирoт дa се спaсувa пред aмбaсaдoри пoбедив сo 7-8 прaтеници и дa се исценкaше некaкo дa се спaси?

Дa ти пречи Oгнен или некoј шo критикувa у вaкoв истoриски мoмент кoгa кoнечнo некoј требa дa oдгoвaрa зa злoделaтa е реaлнo смешнo. Не смее Зaев ништo дa нaпрaи, oсврн oнa зa јaзикoт шo гo спoмнa нa прес. Нaпрaи ли пoвеќе...зaминa...

При 10гoдини oпoзицијa кoј мoже дa е крив зa тoa штo не функциoнирa држaвaтa?
    Oгнен ли ги нaтерa влaстиве нaместo дa се зaнимaвaaт сo реaлни прoблеми, oни дa се зaнимaвaaт сo aпсење кoмуњaри и земaње митo.

Кoлку и дa сме никaквa држaвa, пaк имaме кoлку тoлку среќa шo ЕУ и Америкa имaaт некoј интерес дa не се дoзвoли пoвеќе беззaкoние, дo некoјa мерa. Дa немaa, дoсеa пoлa рaкoвoдствo нa oпoзицијa ќе беa пo зaтвoри a ништo чуднo и дa пoчнеa дa aпсaт луѓе кo шo прaи Ердoгaн у Турцијa.

Приoритет е криминaлoт oд бoмбите дa се рaсчисти. Oчигледнo е декa немa зaинтересирaнoст зa третa oпцијa, пa Зaев ќе биде премиер, нo не пo секoјa ценa.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    @malerozna, дали ти тоа сериозно го спореди Бојан со Опра? Опра чија сметка во банка тежи 3 милијарди долари, Опра која е медиски могул, писателка и актерка поминирана за Оскар?

Да, пред да почнам да величам како некој е најхуман човек во Мк, сакам да знам дали парите што ги донира ги дава тој лично од неговите примања и од неговиот домашен буџет. Ништо лично немам против Бојан, ама едно е да го коментираме како јавна фаца, друго е да го воздигнуваме како филантроп а тој всушност само си ја одработува платата што ја зема од некоја невладина.

И тоа „македонче во последниот коментар сериозно не ти требаше. Мислам, штом сме се решиле да се зачлениме на форум, доволно сме возрасни и да прифатиме дека постојат и спротивни мислења од нашето, така? Ајде поздрав :d:

На Sunnybun, bittersweet, YoungandBeautiful и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Апсурдно е да споредувате некој како Боки со Опра! Мислам смешно е, најсериозно. Таму сите познати фаци се платени, а не како тука кај нас што еден стан во Центар не можат да си дозволат.
    И кога веќе зборите за тоа поттикот за другите да помогнат исто, вие на кого му помогнавте до сега?

Глупо ми беше и кога некои рандом фаци се сликаа со лопатите во Стајковци кога беа поплавите за да се пофалат, ама тоа е. Убаво кажа @Nausicaa ако не се пофалиш и изнасликаш и објавиш насекаде исто како да не си помогнал. Жално, многу жално. Жално што толку дозволивме социјалните мрежи да влијаат на нас.

На Sunnybun, YoungandBeautiful, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Добро дечки според дискусијава погоре значи треба да почнеме да го хејтаме Боки и да почнеме сериозно да истражуваме од кај ли му се парите :bandit:

Очигледно е небитно што две деца ке имаат дом и мајка која нема да има потреба да си заминува, ке има и работа исто, небитно е и за другите чичковци исто така, небитно е и за дечкото со болниот татко кои што живееја во разурнато куќарче, небитно и за семејството што е у Штип. Ма небитни се, битно е од кај му се парите? :^)

За мене лично е и хуман акт и кога му се пари од НВО па сепак донирал, не дал само 1000 евра ај на ти и прај што ке праиш и чек една фотка да кажам еве кај ги давам парите, туку обезбедил и живеалиште и работа за луѓево. И ок е да си стави нешто у џеб, зашто да не стави? Што толку ви идат у очи тие пари што си ги стаил у џеб? Не се ваши, зар не?

Ај малку од др агол да ги видиме работиве луѓе, обземени сме со негативни реакции дури и на позитивни случувања, до кога вака?

На Annora, andromedae, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Кога ќе отвориш на нет ќе видиш дека тие 276 автомобили што Опра ги подари, беа реклама за Понтијак.
    После неколку години имаше слично подарување и со VW.
    Ама насловите беа, Опра подари, а не Пинтијак или пак VW.
    Опра отвори и женско школо во Африка, кое беше проследено со илјадници скандали. Ама ударната вест беше, Опра ги образува африканските девојчиња.
    А пред ти да прашаш дали парите ги донира тој лично или невладина, дали може јас да те прашам зошто прашуваш и зошто те интересира? Ти менува нешто ако се негови лични пари? Или се од НВО? Што е важно? Потеклото на парите или во случаите спасените семејства? Што е поважно?
    Јас мислам дека се негови пари. Повеќе нема потреба од коментар на темата. Не ми е ни важно дали се.

Тоа „македонче беше наменето на сите што се фативте за тоа парите та парите.
    Возрасни сме и треба да ги прифатиме спротивните мислења.
    Ама вие неколку никако да го прифатите тоа.

И за мене тоа е најважно. Луѓето се згрижени. Не се на улица. Имаат храна.
    Таму каде државата затаи, Боки помогна. Или кој и да е. Парите не се украдени, туку се донирани на луѓе на кои им се потребни.

И ние не го воздигаме Боки, тој сам се воздига. Јас само викам браво Боки, алал да ти е, Господ здравје да ти дава за ова.
    Кога Кристина Арнаудова поведе иницијатива за донирање за матурантите истото беше. Браво и за неа.
    Браво за сите што се дрзнуваат да помогнат. Оти очигледно се дочекани на нож од понекои од вас.

Кога и некој од вас ќе го направи истото, ќе ве пофалам.
    Барем овде е анонимен форум, постирајте дали имате донирано за некој.
    Макар и 500 денари.

На Oxymoron, НаталиЛили, anastasijaki и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Мoжеби и пoвеќе oд 500 денaри дaл некoј, некoј пoвеќе, некoј пoмaлку. Кoј кoлку имa и кoлку мoже. Амa не гледaм причинa дури и тукa дa кaжувaм нa кoгo, сo штo и кoлку сум пoмoгнaл нa некoј. И не ми требa никaквa пoфaлбa зa тaкви рaбoти. Јaс сум oд oние "стaрoмoдните" кoј се вoди пo изрекaтa - кoгa сo еднaтa рaкa дaвaш, другaтa дa не ти знaе.

На YoungandBeautiful, galapce, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Ако е точно дека добива пари од невладини, тогаш редно е и да ги наведе во постовите кај што кажува дека помогнал. Не мора ни да ги кажува со име, доволно е да каже дека средствата доаѓаат од страна.
    И српски Блиц имаше неодамна таква акција "Со срце за децата" каде што познатите вдомуваа и им помагаа финансиски на семејства, ама колку што памтам точно се знаеше колку донирале тие, колку министерството, колку фирмите а колку собрале средства од народот преку телефонски броеви, и тука беа поттикнати сите граѓани и познати и непознати да помогнат. Ова вака изгледа неорганизирано, сомнително, осудувано, погрешно сфатено.

На YoungandBeautiful, galapce, Elen4e_sonce и 7 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Некој не гледа причина да кажува дека донирал, но некој гледа.
    Не е фалење, туку споделување за да подтикне и други.
    Ако се сеќавате, и Тоше донираше и го имаше на ТВ.
    И 2005 после цунамито во декември 2004, кога имаше јавно донирање на средства за погодените, Тоше донираше своја облека, на крајот дури и каишот од панталоните го извади и ги држеше со раце да не паднат.

Ама се што прави Боки ви е одвратно и антипатично. И од кај му се парите?

Еве го манјачев малку... Боки цар.jpg

На neno0o, Victorian, Afroditaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.435
    @malerozna не знам дали знаеш дека влезниците за кај Опра и кај Елен се купуваат. Цената воопшто не е нормална и варира во зависност од гостинот. Немој да споредуваш емисии гледани во цел свет и македонскава „сцена“ па ние уште Тајзи го субвенционираме. :rofl:

И многу е невскусно Боки и Тоше да ги споредуваш. За Тоше уште душава ме гори.

На YoungandBeautiful, dunika, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    4.820
    Колку години има Јелена Жугиќ? Ја гледам во емисијава на Јанко и баеѓи ми е ружничка некако. Бринета боља беше

На celineparis, Antebellum, Cinderfakinrella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Како што кажав, се што прави Боки ви е одвратно.
    double-standards.jpg

Тоа многу зборува.

Tickets to the Ellen Degeneres show are free but you have to win a lottery to get them! I had requested tickets over 10-15 times and had never gotten selected, it's pretty hard.

Биле многу скапи. Како да не. Ако @Antebellum лаже, чичко Гугл не лаже.

Истото е и за кај Опра. Бесплатно е. Ама кој да ти каже, Ивана ни е работата...
    Двојни стандарди насекаде.

Последна измена: 16 март 2017
    На Lella, Jason123, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.023
    45 мислам.

На Victorian, elimkd, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Како мала многу ја сакав, ја гледав во една мкд серија, но откако влезе у партиски води и како почна да плука а поготово по мајката на девојчето што не и дадоа да се лекува на страна, ми стана одвратна и у фаца и како човек. Буквално не можам да ја смислам.

На Sunnybun, Viktorijaaa5, sparklie и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Не можам никако да ве разбирам како тоа може да ви биде одвратно кога некој помага на некого макар и со тоа да сака да се рекламира луѓе па дај боже сите што се во можност нека сакаат на таков добар хуман гест да се рекламираат светот ќе биде мн по убав. СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА БОКИ НЕКА СЕ "РЕКЛАМИРА" колку што има можност душава ми се исполнува кога ги гледам тие душички до него се толку среќни по сето тоа што имаат преживеано.

На *Amethyst*, Victorian, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Зарем и она постара од Маленко ??? Лелее што направи човеков

На Antebellum, LollySky и elimkd им се допаѓа ова.
  20. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    maxresdefault.jpg принцеза хахахаааа

На wannaBeMomma, Oxymoron, kala21 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.