Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Smesno e koga nekoj Zbori kontra samo kolku na muabet da se najde a ne se ni svesni kolku postignal i na kakvo nivo e.Mene bas mi e gajle Jumbo ne mi e brat.Gajlr mi e dali e rom i neznam kakov.I jqs ne slusam takva muzika no negovata muzika me voodusevuva.Sigurno germancite ne se ludi so zbesnaa po nego i se bara karta plus.Neli deka Ferus.Taka da se e prasanje na vkus.Ako ne slusas nema potreba ko pogore pisanoto od clenkite.

На elimkd и oblace1 им се допаѓа ова.
  2. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Da dojde nekoj ko Agusevi na moja svadba i da mi mlatat toa ciganskoto ima da gi isutiram so se oprema nadvor od sala. Preku glava mi e od ciganski orkestri na rodendeni, maturi, svadbi. Plus, uste mnogu povece proliv me faca od toj termin etno jazz. Site ko slepi za stap se fakjaat. Bolje ke go slusam Dragan Vucic otkolku tie lazni grupi ko Ljubojna. I dosta vekje so tie stari pesni. Neki si pisuvaat nivni ko Dragan Vucic sto napisal. Dosta pravat slava na tugji pesni.

На Afroditaaa и sjdgo им се допаѓа ова.
  3. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Колку себичност има во вас не ме чуди така што зборувате за ром, бошнаќ, албанец итн итн затоа што поголем дел од македонците се со голема доза суетност и Македонец да постигне огромен успех сите ќе му честитаат ќе се гордеат а вие ќе плукате по него ваков бил онаков бил. Ви го спомнав Ване дечково за почеток по мое мислење баш добро напредува секоја му чест а вие глушечка фаца имал не знаел да се понаша а искрено зашо вака плукате по луѓето не можам никако да ве разберам а сеа да се збори за некој од Холивудските ѕвезди и за нај кретениот ќе се напалете со еден куп позитивни коментари. Резултатот самите го гледате ама не сте свесни кој има во нашава естрада освен НИКОЈ затоа што не знаеме да си ја цениме вредноста !!

На Panthera, Glasna, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Agusev da ne pisuva slucajno klasicna muzika, opera, pop, folk, pa tolku vnimanie mu se posvetuva tuka? Sekoj ciganski bend sviri ko nego, a toa deka Germanci ili Britanci pagjale na gaz od negovata muzika malo morgen. Prasaj koj od nig vo slusa Agusev doma posle koncert. Na Germanci najmalku mozes da im prodades orientalna turska muzika, zatoa sto nemaat takva kultura i melos. Kaj nas pominuva cigansko, zasto 500 godini tursko i imame toj nekoj si orientalizam.

На andromedae, Afroditaaa и sjdgo им се допаѓа ова.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Германците збеснале по Џамбо Агушев :rofl:
    Јас не знаев ни овој дека се појавил на Би-Би-Си, не па да барам листа на трубачи што некогаш настапиле таму. А и пејачката со која настапувал нема едно видео со барем 100.000 прегледи на Јутјуб ;(
    Get real.
    Кој од нив го знае Агушев, бе? :rofl:

На Afroditaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Epa ako ne znaete informirajte se pa posle zborete ne na muabet da se najdete.Nemam namera da debatiram so vas.Gajle nekoe dali go pocituvate ili ne.Se gleda od avion koj e slaven i na kakvo nivo e.Otvorete na net citajte i gledajte pa posle zborete i plukajte po lugeto koi se nekoj i nesto:smirk:

На galapce, elimkd, CoCoGiiiRL и 2 други им се допаѓа ова.
  7. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Јас немам ништо против тие трубачки оркестри, не ги обожавам ама не ги ни хејтам. Разбирам дека има многу луѓе кои си уживаат слушајќи ги и тоа е ствар на вкусови. Глупаво е да се дискутира на таа тема или да се наметнува својот вкус на музика.

А тоа дека Џамбо и неговите се преценети, со тоа се сложувам. Сум ги слушала во живо и звучат како и 99% од останатите такви оркестри во државава, а можеби има и подобри од нив кои ете, ја немале таа среќа да се појават на ББС. Нешто како случајот со Мартина Димоска, имаш врски, правиш меѓународен публицитет и го криеш квалитетот кој не ти е баш на завидно ниво.

8. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    29.051
    Леле бре какви коментари:^)
    Браво за џамбо и успехот што го има постигнато:clap:
    Да не пишувал класична музика? За вас ссмо тие што пишуваат класична музика и поп ли се фаци?
    Ако не го познавале во Германија сигурно немало да му се појават на концерт.

На Gosh, wannaBeMomma, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Мене не ми смета човекот бидејки не го знам кој е , на ББС се појавиле многу личности и сега треба да паднеме на гз ? Не ја сакам оваа музика ниту на моја свадба би ги викнала а и да ми се појават би ги избркала ! Не можам да се замислам ова да го слушам .
    А и воо германија живеат многу џупци па си отишле на концерт , зарем мислите дека некој асал германец би отишол на овој ?

На andromedae и sjdgo им се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992

Кај се изгуби оваа, што прави?Доста популарна беше на времето.

На celineparis и Victorian им се допаѓа ова.
  11. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Води емисија на сител, демек со познати личности , и има пластични операции направено па можеби не си ја познала .

На Ingvild, P.S.love и sjdgo им се допаѓа ова.
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    29.479
    Јас воопшто не слушам таква музика па можам да признаам дека Џамбо има талент и мило ми е за неговите успеси.
    Дека се појавувале и други талентирани на BBC нормално фала богу, ама кој од Македонија друг бил?!

На snegulkata, oblace1, elimkd и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    Епа ај ако не ќе збориме само за Турунџиева и за Мелита. Други личности кои треба да се споменат и пофалат не постојат во Македонијава. Ама не, Македонче, па ќе мрси муда дека бил "циган" и дека нема некое посебно достигнување што стигнал да не претстави во ББС.

Не сум многу по трубачките оркестри и музики, но го имам слушано неколку пати и ми има оставено многу убав впечаток. И Џамбо и останатите. Можам само да ви кажам секоја чест дечки, толку млади а толку пробиени! :bow:

На Lolipop23, snegulkata, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Eve vi go Agusev vo Bosna. Bravo za popot.

15. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    (facepalm)

На Gosh и Victorian им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.863
    Абе што ви е денес, секаде се крчкаат расправии, кај да отвориш по некое ново жариште начекуваш. :D
    Колективен ПМС? :?:

На danichap, Ingvild, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.313
    Можете да не ги слушате или слушате, да слушате ваква или онаква музика, да викате на свадба кого сакате, ама она што на вас лично не ви се допаѓа не значи дека не е талент.
    Пејачката на Љубојна сум имала можност да ја слушнам во живо. Ретко таков извонреден глас. И знаете, ич не е битно што свои песни не праи, кога знае старите Македонски да ги изнесе од душа. И посебно ми е мило што врати и некои кои одамна сме ги заборавиле. Ма хејтајте колку сакате. :)

Џамбо.. свири труба. Може не е светски познат пијанист, ама дечкото си станува претпознатлив. Ако вие не го почитувате, некој друг ќе го почитува. Не можеме сите исти работи да сакаме и слушаме, но тоа не ни дава за право да го навредуваме само затоа што не ни е по кеиф.

На snegulkata, Gosh, crimson и 23 други им се допаѓа ова.
  18. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Дали си сигурна дека не настапувал со никој кој што имал барем 100.000 ај провери Амадеус колку прегледи има некои од турска што настапиле со него колку имаат а? А самиот си има многу голем број на прегледи во своите настапи што му требаат некој со голем број на прегледи шо зборите само без врска за некој кој е многу по успешен од вас само затоа што не ви се свиѓа. Ај кажи кој Македонец има гостувани на ББС? ^_^

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Драган Вучиќ :rofl: или Боки 13.Погоре објави некој не знам сеа кој ник беше видео.На видеото не е Јумбо Агусев ниту оркестарот негов.По тоа се гледа дека знаат кој е.Добро доста е мислам цел ден да збориме едно исто.Јас ке кажам,се е до вкус.Не може на секој да му се допага нешто шо мене ми се,или обратно.Но кога нешто вреди треба да се признае без да плукаме ко по навика македонска

На evangelina.ina, CoCoGiiiRL, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Не знам и не ме интересира. Што ме разубедувате за Џамбо-мамбо, поточно што се убедувате себе дека е некој познат музичар, кога е никој на светска сцена. Тоа во Македонија повеќето луѓе не знаат која е фацава. Како и да е, престанете да ме убедувате. Не слушам цигански трубачи, мојот вкус е сепак попрефинет од тоа.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.