Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Што ако се заљубиш во некој кој не е финансиски јак? Или пак ти си со слаби финансии се заљубиш во некој побогат? Затоа и нема љубов заради вакви мислења .

На Chica.Loca, Nausicaa, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Па ако збориме конкретно за мене, не сум тип кој се "заљубува". Пример, дечко ми ги засакав со тек на време, премногу трезвено размислувам и не ми лета паметот.
    Да не дојде до недоразбирање, јас верувам во љубов, но сметам дека не треба да се оди со главата во ѕид. За да една врска функционира потребно е многу повеќе од чиста и искрена љубов.

На celineparis, PaLaVa, AURUA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Па и јас го засакав онака спонтано со тек на време мојот дечко кој е послаб со финансии од мене па еве заедно сме Охрид одиме на одмор , значи не беше темата дали спонтано се заљуби или не темата беше со финансиите.

На naturally, Nausicaa, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Овој Виктор е убав и млад, згоден.
    Но Мелита не е за него.
    Ми се виде како она го мотка за пари и што има бизнис, знаете такви се спојуваат, ама и Виктор пребира и сака тело и сексапил.
    Мене од таквите ко него што летаат ми се :puke:

На PaLaVa, winter flower, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не знам дали добро си ме сфатила. Јас зборам за огромни разлики во финансии. Можеби дечко ти мометално финансиски не е стабилен.

Јас лично сум убедена дека не може девојка која има огромна куќа на три ката да најде средина со дечко кој живее во стан од 50 квадрати. Океј, љубов, ама зошто љубовта да трпи. Пример едниот не може да си дозволи финансиски, другиот сака да плати ама ете не прифаќа да биде финансиран.

На крјаот на краиштата тоа е ваша работа. Зборам лично за мене и за тоа како јас гледам на работите. Мојот муабет беше дека ја разбирам Каролина и сите оние луѓе кои бараат и бираат партнери кои се на приближно исто ниво по поглед финансии. Беше напишано дека е она спонзоруша, јас реков дека не е јер си има она пара и си бира прилика која она мисли дека и одговара.

На Troi, PaLaVa, AURUA и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Да не дискутираме повеќе , некако љубовта ја ставаш во втор план не размислуваме исто и то е , некои љуѓе не се жртвуваат за љубов но да знаеш дека сеуште има кои се жртвуваат

На antonelala, Nausicaa, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не си во право за ова, љубовта ако е силна, дали едниот плаќа или не тоа не е толку важно, постои компромис.
    И љубовта не е прилика да се бара,парите се прилика.

На крај краева некад имаш се, некад немаш. А кога ќе нема дечко ти ни денар, наместо да си помогнете еден на друг, ти ќе го оставиш. ( пример дадов, не рипај).

На naturally, Chica.Loca, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Погрешно ме разбираш. Јас зборам првин за изборот на партнерите. Има икс случаи и примери кога финансиите ќе доведат до недоразбирање. Но кога веќе партнерите се сакаат, љубовта е пресудна, а тогаш финансискиот дел се решава со компромис.

Не рипам јас, фино дискутирам, лош впечаток имаш за мене, само сум искрена и пишувам прилично строго.

Пак ќе нагласам, јас зборам за почеток на врската, кога партнерите се бираат и запознаваат. Убаво пишав погоре, не знаеме што ни носи животот, но некои работи се пресудни.

Кокретно во мојата врска сме биле и горе и долу, и јас и тој, ама не сме ни помислиле ради тоа да ја прекинеме врската. Но, на почеток, кога партнерите воопшто и не се познаваат, битно е кој колку пари има. Не е работата ти да го платиш кафето, туку многу повеќе. Пример ете ти имаш пари а тој нема. Океј, сакаш да честиш, ама тој е горделив и не сака да прифати. Тука настанува нервоза и притисок. Ти мислиш дека тој од инает не сака, нему му е непријатно. Кога финансиите се различни, разумен компромис не може да има.

На Troi, celineparis, PaLaVa и 12 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Да ти кажам право не си мој тип на човек кој би го пуштила во моја близина, па за да имам некое мислење за тебе. Јас не формирам мислења за некого преку форуми.

Од друга страна, финансиите се најмал проблем. Нема што да се должи понатака, не се разбираме.

На elimkd, Bankarkata и stevemila им се допаѓа ова.
  10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Гордоста и љубовта не одат заедно , избираш или гордост или љубов.

На Nausicaa, elimkd, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  11. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Презентерката Јасинка,од Телма ја нема оддамна на вести:)
    А баш ми беше симпатична:D

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Кога и да отворам тука Јелена и Милена тема на муабет. Не ги гледам на тв, едино по некоја статија што отварам за нив... Јелена е згодна ама воопшто не е харизматична, одбивна е. Милена ми е океј. Јелена пред некоја година на локална телевизија водеше некоја емисија, како топ листа нешто, и како водителка не ми се бендиса. Милена не знам каква е.
    На Мелита дечкото, па не ми е ништо посебно. Онака просечен, според мене.

На AURUA, Rama, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Најубавата презентерка :)

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ама за неа е мистер универзум :)

На AURUA и Sesil им се допаѓа ова.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    премногу ја преценувате Каролина ок де и таа е обичен смртник ко и сите ние само со многу среќа во животот. Иначе ја имам видено, на лето доаѓа во Голден Бич во Охрид, шанкерот нерви кинеше со неа, зашто мохитото немало лед, па едно 2-3 пати ќе ја вратеше пијачката, па како да има кога летно време 40 степени:D

Нека им е со среќа, избраникот е стварно лепотан

На stevemila, eli25, Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  16. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Ако Мелита е пример за тело и сексапил дефинитвно човеков има проблем со видот:Dили пак сака пластика:D

На stevemila, PaLaVa, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Богато детиште , што сака да се глупира

На PaLaVa, *Amethyst*, AURUA и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Aбе аман овие па нарочито нашиве од елитата како на друг свет да се па неможи никој да ги сретни, низ скопјено по кафулина седнати, а ние пак што обичните смртници во парк седиме и ѓеврек гриземе, Абе ајде неможиме да се сретнеме .

На celineparis, sanja.burgundy, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    tolku ne ja biva eden fustan ona da go izmisli ne se da bide kopija od fustani na americki selebrinja

20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не си ја дигај цената за да мислиш дека јас сакам да сум во твоја близина. Дискутираме на јавен форум, ти велиш да не скокам. Јас објаснив дека не скокам туку дискутирам.
    Баш чудно, велиш дека не сум тип на човек кого би пуштила во твоја близина, па нели не формираш мислење за некого преку форум? И во друга дискусија ми имаш кажано дека сум таква-и-таква, но всушност тоа не е битно.

Не се разбираме, финансиите се пресудни. Не само за една врска, туку за се' во животот.

Океј, ти бирај љубов пред гордост, јас никогаш. Здрава, права сум и можам сама да си ги спечалам парите, па нема потреба некој да ме финансира или да не ужива во убавините кои животот ги нуди, само поради љубовта кон мене. Затоа и избрав партнер со кој можеме да најдеме заеднички јазик.

Убаво си разбрала, токму тоа сакам да го кажам. За да отидеш во елитен кафиќ не ти требаат само 60 денари за еспресо ами и соодветна облека за таму. Не знам за вас, ама јас не би се чувствувала пријатно несредена да отидам во Венето, да речеме.
    Океј, еве Катарина нон-стоп е во Кино Карпош, ама на одмор била во Куба. Можете да си го дозволите вие тоа?

На evangelina.ina, Troi, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.