Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Мирка си е оригинална, оние кои бараат од неа да се шминка, нокти под ламба да прави и коса да шатира или по ново корени црни а надолу блонд со локни се просечни.
    Девојчево Ања со песната и спотот си е супер, на музичка сцена каде уште песни од пред десетици години се вртат на топ плеј листи, имајте почит кон се што е ново и поинакво. Само да не е смешно нели, а тука нема ништо такво.

m.i.g, ivana--aerodrom, Gosh and 2 others like this.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Мирка не мора да става нокти, да се шатира , да носи деколте итн.... за да некој ја слуша, ама може да се потруди и да не излегува пред камери таква. Не оспорува никој дека сигурно одржува лична хигиена, нити дека е интелигентна. Мене не ми е пријатна за гледање и затоа не ја слушам, а верувам дека има што да каже. Не ми се пријатни појави ниту оние нашлакани со тон пудра, деколтеа и големи усни .

augustd, Rama and wannaBeMomma like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не е во ред да се подбиваш со нечиј изглед.

Ама луѓе, цела тема е тоа. Или кога е Мелита во прашање тоа е во ред, а за Мирка не е?
    Штом изглегува на телевизија, ќе има коментари и за изгледот. Не можеш да ги спречиш. Колку што гледам, таа не се замара многу со тоа што другите мислат за нејзиниот изглед, па нема потреба од вакви одбрани во име на феминизам.

Во врска со изгледот на тв, тоа не е одраз само на твојот стил, туку и на тоа колку го почитуваш домаќинот (во овој случај и публиката). Ако некој те покани на свеченост и му се појавиш во тренерки или друга несоодветна облека, не е стил. Непочитување е.
    Никој не бара вештачки нокти и шатирање. Туку најнормална појава, а ова не е тоа. Во друга крајност од ноктите е. :D Ама барем не е просечна. :!:

Oxymoron, Ingvild, Monella and 20 others like this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ама не ги рамнете Мели и Мирка...

Битно е и што е професијата на јавната личност.
    Неможеш да ги ставиш на исто рамниште сликарот Масин или Корубин со македонските менекени.
    И едните и другите се јавни фаци, ама секој си има стил во согласност на својата професија.

Тамам работа Мели продава гардероба а да се појави несредена.

Според мене Мирка е политички аналитичар и не треба да очекуваме од неа ,,да се бели да се црви,,.
    Природата на нејзиниот јавен настап не е иста со настапот на Мели (на пример).

Cka, m.i.g, Dust and 9 others like this.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Потсмевањето на Мелита претежно е за нејзиниот лош фотошоп со кој изгледа како карикатура на сликите, плус drag queen парчиња облека со кои очајно бара внимание. Немој да ги споредуваш дури и кога мислиш дека имаш поента со тоа.
    Мирка си е природна, со облека која одговара на нејзината конструкција, поточно дебелина. Шминка не мора да користи ако не сака, ниту е задолжително ниту е почит/непочит кон домаќинот. Фризура исто. Плус, за сите исти "правила" не важат. Докажана личност е на други полиња, нема таа потреба да замајува публика со шарм, фасада и слично како што е потребно во шоу бизнис. Ја прифатиле таква каква што е со децении, и сега доаѓаат шмизли (просечни :D) и велат -која е оваа никаква, не ја гледам, пудра нема на лице. Не да е смешно, трагично е.

Silver.E, m.i.g, bella.s and 9 others like this.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Aма Референтка, Бриџит, никој не очекува пластични операции, белење и црвење од Мирка. Само основна претставителност. Се појавува на телевизија. Културна облека се бара.
    Ова не е во ред.

Едит: oва е прифатливо:

Ете да не споредуваме со Мелита. Катица Јанева. Исто не треба да ја цениме по изглед, нели? Сепак, нејзиниот изглед не е соодветен за настапите и нормално дека предизвика коментари. Така и Мирка. Ништо чудно нема во критиките.
    Ако сака нејзиниот интелект да дојде до израз, треба да сфати дека визуелниот впечаток што го остава е дел од целокупниот впечаток.

Last edited: May 11, 2017
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Треба ова да го сфати за што? Да и тргне во кариерата? Па таа пред пензија е веќе :D Дошол нејзиниот интелект до израз и без локните.

m.i.g, Ana Marija 1, Gosh and 4 others like this.
  8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ливинг, немаме исти очи тогаш:D
    Веќе е дојден до израз, толку е живописна што визуелниот дел е занемарлив.

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Aко не сака коментари за изгледот, а сака да се фокусираме само на интелектот.
    Ама нејзе не и’ е баш гајле, ни за изгледот ни за коментарите. Па си ги добива. :D

Референтка, интелект ама испран, тоа е дискутабилна работа.

galapce likes this.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Јас на пример убедена сум дека никој 100% не ги прати зборовите на Оливера Трајковска :D IMG_8018.PNG
    За разлика од Мирка, не е атрактивна, па сакал- нејќел ќе ја слушаш:D

Колку и да е некој против, факт е дека сме визуелни суштества, тоа е прво што ни паѓа в очи, затоа и Стив Џобс секаде се појавуваше во црно за во преден план да биде производот, исто и кај Мирка тоа го доживувам, облеката и изгледот е во позадина оти изгледа онака како што изгледа, а зборовите и смислата повеќе доаѓаат до израз

Dust, PaLaVa, Rama and 1 other person like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Сигурна сум дека многу се секира за тоа, претпоставувам за време на целиот свој работен стаж мислела како да ги спречи коментарите за својот изглед :D

m.i.g, Gosh and zhap4e like this.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Џобс, Зукерберг, Гејтс, Кавасаки, сите тие носат (носеле) исти или слични парчиња облека со друга намера - поедноставување на животот. Не се замараат и не трошат енергија на избирање облека. Ама избрале класични парчиња што не паѓаат во око. Мирка се труди да се облекува различно за настапите, не е исто. Си има стил жената, далеку од незабележлива класика. :D Ама постигнува спротивен ефект - токму облеката е тоа што паѓа во око.

Бриџит, па и јас истото го реков - дека не се замара ама ич. Па затоа и си добива коментари, на некој начин и ги провоцира. Јас ја гледам ко тролче. :D Фрла критика на се’ она што медиумите сакаат да претстават ко модерна, претставителна жена.

galapce and Rama like this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Е многу ќе им се усложни животот ако наместо обична маичка облечат кошула или сако, облека за која имаат луѓе да се грижат и стои перено и пеглано на закачалка, а нивно е само да ја облечат :D Ами Мирка фризура само да направи знаеш колку време треба? Башка шминка,накит, хулахопки и слично...чистачки, перачки по дома претпоставувам нема. Зошто тогаш нејзиното не го сфатиш како поедноставување на животот а ова на типциве погоре е?
    Плус овие погоре сите слаби се, па обична маичка на слабо тело не делува исто како маичка на тело со 30 или 40 кг плус па и затоа едни посредени изгледаат а други не.

Ana Marija 1 and Rama like this.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зошто коментаторот Калински се повлекува?

15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се пензионирал.

Bitter-Sweet likes this.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Па зашто Мирка не си поедноставува, туку се грижи да одбере парчиња соодветни на нејзиниот стил. :D

Некој бара да се фокусираме на тоа што го зборува, а сама прави грешка што го одвраќа вниманието од тоа.
    Затоа не го сфаќам како добар избор.
    Ете, црниот фустан што го ставив погоре и’ е добар избор. Машки кошули врз летен фустан што жените обично го носат по дома или на плажа, не е добар избор. Не може да очекуваш жени да не го коментираат.

17. AURUA

AURUA Истакнат член

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Е многу разлика има од првата до втората слика, ко друга жена да гледам:D На првата слика две нијанси гледам, на втората една, тоа е се што приметив, до толку ми е небитно, ете успеала да ме одврати од тоа да се сконцентрирам на нејзината гардероба.
    Инаку и Стив Џобс и Марк и останатите, не се облекуваат така по случајност. Сакаат да дадат изглед на едноставност, неиссилена интелектуалност, сакаат да се одделат од масата која се пали на марки, сако со актовка, светави работи, се што асоцира на моќ. Тие моќ веќе имаат, па ова може да се смета како вид на пркос и доминација.

m.i.g, Bitter-Sweet, PaLaVa and 5 others like this.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

И тоа е точно, ама и моментот поедноставување е точен. Луѓето на лидерски позиции носат премногу одлуки во текот на денот. Затоа имаат приоритети. Гардероберите не им се приоритет и свесно одат кон едноставност. Затоа купуваат по 10 парчиња од истата узвратка или маица - секогаш чисто и претставително, но не морат да носат уште една одлука наутро. Зен.

Еве, се потрудив и да изгуглам.
    http://edition.cnn.com/2015/10/09/world/gallery/decision-fatigue-same-clothes/
    https://www.quora.com/Why-do-successful-people-wear-the-same-clothes

И да, има разлика на втората слика на Мирка. Не е несоодветно облечена тука. На првата, несоодветно е на приликата.

20. AURUA

AURUA Истакнат член

Еј каква срамота па ова е иделанза за Еуро +18,таму или педофилија,или хомо-транс итн.
    Ова е обид вана би од Еуро-18 на Еуро+18. И според мене Ања вс.Јана ќе беше по ок со вакво песниче.

Thread Status:
Not open for further replies.