Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не рипај ако кажеме нешто за некого и одма да го браниш.
    Ние не го знаеме тоа што ти го знаеш ама тоа не значи дека немаме право да си го изнесеме ставот.
    Ниту ти ниту некој дргу а ниту па Марко е светец.

И да и мене Марко ми се понашаше на почетокот ко сељак некој со тоа песната и дека е славен ау маче знаеш ли кој сум јас.
    Но од кога е со Сања некако посмирен е, не ми се допаѓа што дува џоинт, тоа што е јавна фаца не го прави различен.
    А ти немаш право да се лутиш за тоа што ќе го изнесат членките.

ЕденЧлен likes this.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Не е сељак, ропак е, кога веќе Марко е тема на муабет. Не можам да се восхитувам на некој лик кој направил пари, иако и тоа е под знак прашалник, од "јавно јадење гомна". Wooow кое достигнуќе, Слаткар пцуе на велико, вреѓа кого стигне, јер "му се може". Сори другар, мизерно е, битот е краден, текстот е очаен.

Дека направил Слаткар тука добри пари, затоа де и во Бугарија отишол. Не за друго, да им покаже на соседите како треба. ;)

CameliaMiller and Antebellum like this.
  3. antonelala

antonelala Популарен член

Зошто кога играат хип-хоп мора да се со цицките и г'зоите надвор? Имаше порано една многу јака јапонска емисија каде деца растураа хип хоп и ниедно дете не беше разголено.

Ова е само едно видео набрзинка што го најдов

Музиката на Марко и мене ми е срање, не затоа што е наше туку зашто мене лично ми е тапа. Марко порано сакав да му ги штипкам обравчињата, сега вака здебелен и потечен...не баш :)

4. christinnn

christinnn Форумски идол

Женско сум, ама ужасно ми одело на нерви кога поединки од мојот пол се вреѓале на текстовите на раперите. Наводно, биле пцуени, вреѓани и што не. Океј, прифаќам дека текстовите највеќе се базираат на тоа ку*ва, ова ќе и прам, она ќе и прам и што уште не. Ама кој ѓавол ве тера да се пронаоѓате во текстовите, за вас ли се пишувани па да се крева толкава фама не сфаќам? |( Али, се за внимание, секако.
    Странските рапери, кои имаат милиони прегледи на јутуб, на кој им се дивите сите, за цвеќиња и пеперутки пеат? Невини тие, само Слаткар наш за цицки и газови пее, срам да му е. :yawn:
    Чудно, за секого кој успеа да изгради некаква кариера тука и да се издигне, имаме да кажеме по некој навредлив збор, дали до менталитетот е неам појма. Сакам да кажам сите сме големи го*нојадци, затоа и сме тука кај што сме.
    И не дека го слушам којзнае колку Слаткар, како помала повеќе сеа веќе кога згасна не толку, единствено онаа Кажи да, со спот од нивната свадба ми беше онака слатка и хит за минатото лето, али да се вреѓам од текстовите негови, да го вреѓам дека е сељак и што не, не би воопшто. Го почитувам бидејки успеал да излезе од бедотијата и сиромаштијата во која бил, сведок се за тоа и првите песни од почетокот на кариерата. Не мора да го слушате и да му сте фанови, ама дај бе не вреѓајте и не плукајте по се живо, плс.

5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Ај не можеш попретерано и поисфорсирано да си ги шириш конзервативните сфаќања...
    Каде го виде конкретно девојчево дека е вулгарно и со облеката и со потезите? Девојчето постигнало таков успех на толку мала возраст, а ти веста за тоа ја цитираш со ваков екстремен негативизам.
    Навистина повеќе би ти личело да си премолчиш понекогаш, и не само на темава и за конкретново. Срамота.

6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Кога ќе сфатите дека некои личности не ја делат македонската и странската музика? Збориме за квалитет, а ретко кој рапер го нуди тоа, особено не оние со еден куп прегледи. Блувотници се и песните на странските рапери кои со пцовки успеале да направат пари, а исти се и оние од домашна естрада.

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Страна или две поназад, некој ја сподели новата песна на Владо Јаневски. Сега ја слушнав. Не ми се допаѓа.

Слаткар и Сања мене ми се убав пар. Кој од нив е попаметен не е важно воопшто. Барем за мене. Не се замарам да мерам нечија интелигенција и култура.

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Пред некоја страна јадевте го*на за Маријана била глупава и проста, а сега и Слаткар пцуел вреѓал и бил сељак.
    Абе какви такви успеале да се снајдат во животот (Слаткар посебно) тоа што го нудат се бара на пазарот, до толку е просто да не сакаше народ тоа да гледа и слуша немаше да просперираат.

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Многу би пишувала за тоа непрофесионалноста на Јелена, ама веќе на сите ни е познато.
    Ја глеам понекогаш во таа ВИП сезона емисијата на Канал 5 што е, човече толку нема речник и избор на зборови тоа нешто е страшно.
    Се прашувам дали има некој сценарист што е одговорен и и кажува што да прашува и праи муабет со гостиве. Се понаша ко да е приватно седната со нив па ај ќе си праиме ни мое ни твое муабет шо би се рекло, не знам може тој е контекстот на емисијата , ама и да е тој контекстот нека се организираат малце. Професионалност се бара.

Не знам инаку дали сте приметиле, ама коа има некој убав гостин Јелена ко да му се упикува. Најчесто овие помладиве, баш ја гледав емисијата со Ристе Ристески се си мислам дека девојкава доживеа оргазам за време на снимањево, па едно возбуденост па емоции па пискање ле- ле.
    Исто беше кога разговараше со помалиот син на актерката Кица Ивановска, стварно е премногу згоден тој и оваа нашава типка па ајде смешкање, погледи.

Мене искрено дури и смешна ми изгледа.

Новата песна од Владо Јаневски не ми се свиѓа, ниту една од поновиве песни уствари не ми е убава. Не знам, ама излеа ја преболи Владо љубената за која што толку време пееше :D:D:D:D

Ало професионалност во новинарство, се слушаме? !

10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Слаткар не знае да зборува, не умее да склопи реченица, бил уметник и има фанови (facepalm)

Last edited by a moderator: Jun 27, 2017
    Orthophill likes this.
  11. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Ако збориме за рап, вистински истраен - Легијата. Све друго стана комерцијала. Али све наше комерцијално ми е подобро од турбо-фолкот што не отру во последниве две децении. Искрено порано во школските денови, слушав рап. Омилен ми беше Тонио Сан и ЛД Пистолеро.

12. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Слаткар воопшто не мие омилена фаца.Не дека го мразам,не сум љубител на таква музика.
    Нема ништо против него.

kuc likes this.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

^колку што знам има проблеми со говорот, па затоа и има потешкотии.

Инаку некој спомнуваше дека Слаткар имал тежок живот, ок жално е и се тоа, ама кога се зборува за квалитет на музика не се гледа биографијата. Мене лично не ми се допаѓаат неговите песни, премногу се навредливи и не сум личност што сака да слуша музика која ги омаловажува жените, без разлика дали е наша или странска.

Ама ете на пример да полетам ја знам од дамна, и таа можам да кажам дека има некој квалитет. Инаку братучетка ми беше крајно опседната со него и брат му Че, па им вртеше на телефон, ги имаме и запознаено фини се ептен во живо. Знам и двајцата се занимаваа со кафулиња порано, али не знам што како е сега.

А со Сања ми се океј онака, фин пар, си се совпаѓаат емотивно веројатно :)

14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Тој кога даваше интервју на ТВ, му требаа 5-10 минути да врзе една проста мисла. Не е пожелно такво излагање од јавна личност. Ако има потешкотии што не може да ги надмине, постојат стручни луѓе кои ќе му помогнат, не да зафаќа медиумски простор целиот напушен.

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Срамота. Пониско од ова нема - да навредиш нечија говорна маана. Слаткар пелтечи т.е. д'тка а ти изгледа немаш поим што уствари значи тоа.
    Умее да склопи реченица, но има потешкотии да ја изговори. Тој и самиот се чувствува доволно непријатно поради паузите кои ги има додека збори, ваквите личности како тебе кои немаат емпатија кон луѓето со говорна или било каква друга маана - ми се повеќе од одвратни.

Едно е да коментираш нечиј карактер, а сосема друго е да се чудиш на инвалидитет. Тоа е исто како да си кажала: "Види го овој, во количка, како се осмелил да стане уметник, не умее да оди." (n) :puke: :fubar:

16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Не се занесувај да си земаш право да навредуваш и да шириш невистини за мене (ааа демек сега ќе се издигнеш колку си похумана и поемпатична од некој за кого не знаеш ништо), кога очигледно си имаш проблем со перцепцијата. Она на Слаткар не е пелтечење, туку нешто многу повеќе. И тоа што Слаткар не е уметник, нема врска со говорна мана, Слаткар е едноставно клошар.

Last edited: Jun 27, 2017
    Orthophill likes this.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Па кои невистини, ти имаш проблем со перцепција. Слаткар има говорна маана. Размисли малку, како е можно да биде напушен на секое интервју? Наместо да се засрамиш што навреди личност која има одреден инвалидитет, ти уште продолжуваш. Срамота, немаш никакво воспитување.

Ти очигледно никогаш не си направила муабет со личност која пелтечи. А тоа наминување на проблемот не е така едноставно како што ти си го замислила.
    Патем, кој медиумски простор го зафатил тој?

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Кога се збори за квалитетна музика, валда на сите ни е јасно дека во Македонија тоа ретко се наоѓа. И никој не рече дека Слаткар е јакиов квалитет на македонска сцена, за да се оправа колку не е. Не е.

Иначе Слаткар е каде каде подобар во говорот од неговите први интервјуа. Се гледа дека доста работел на тоа и говорот му е многу подобрен. Навистина не е во ред да се исмева на тој начин.

Рап ретко слушам поради тоа што се рецитира, а не се пее па тука не се потребни некои посебни гласовни способности освен добра вежба.
    Сепак, на балканска рап сцена (малку оф топик) Едо Мајка е немадмашив. Многу долго е на сцена да знае што и како праи. Знае да биде и доста вулгарен и не му знам ни пола од песните, ама рек'о сам јој е цела една животна приказна од наш простор. Секако, на крајот на краиштата се работи за вкус.

19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ќе продолжиш да пишуваш глупости?

Јас знам и што му е на Слаткар и од каде говорната мана, која не е само обично „д'ткање“. И не си воопшто во право дека не може да се надмине, можеби не целосно, но може да се поправи. Нешто што и не би дошло на дневен ред да искоментирам, да не се работеше за хроничен пцујач и кич изведувач (на кого, за да се осврнам, требало да демонстрирам исклучително домашно воспитување :D) Не ме замарај повеќе со твоите извртени толкувања.

Cocoxam likes this.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Кога сте кај Слаткар и рапот :D порано го слушав многу , сум била и на неколку настапи , новава песна , онака добра е :wasntme: кога веќе имаме распадната естрада и главни ликови во неа се Ина , Миа , Мелита .. добро доаѓа некој да искочи со нова песна и спот . Тоа што пелтечи , е лично негов проблем . Не е важно дали е вродена маана или настанала подоцна , не е убаво да се прави човекот дека не знае да сврзе една проста реченица . Колку што се сеќавам и Мартинијан ( од Ѕвездите на Гранд ) пелтечеше , па стигна до каде стигна во шоуто .
    Кога сме кај пцовките во рапот , сите рап песни се такви . Јас долги години го слушав Еминем и секоја песна му се со вулгарности . Жално е што ние немаме саглам естрада и затоа ни е преку глава од вулгарни песни . Мене највеќе ми смета што старлетите станаа пејачки па наместо талент се продава голотија . Кај и да е очекувам и Мелита да запее (facepalm) по примерот на старлетите во регионов нели :drunk:

Last edited: Jun 27, 2017
Thread Status:
Not open for further replies.