Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    На 24 вести е емисијата ама незнам во колку саат. Ако знае некој нека каже и јас сакам да ја гледам :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    @Dadusicka утре во 16.10 е премиерата а, во 23 00 е репризата.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ок. Фала

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    5.494
    Дечки дај не зезајте! Може ќе забегам со реченицава во друга тема, но тоа е суштината која објаснува.
    Реално, кога и двајцата родители се на работа од 9-18 ч или во смени или било како, секако дека во денешно време децата сами растат. Не може како порано кога жените им се посветувале целосно, денес се во трка да заработат за подобар живот, и колку време имаат за да учат со нив?
    Се е сведено на добра организација..
    Ангажираш професори за да учат со нив хемија/физ/математика, одат на курсеви по јазик, одат на екстра активности, на лекар некогаш ќе одат со баба/дедо, ама тоа не значи дека на родителите им е свеисто, туку не се може се да се постигне во едно време со едно тело.
    Си сака тоа дете храна, облека, камп, родендени, а тоа бара работа и печалење.
    Родител не си само ако висиш на детето, тоа ти е единствена преокупација, или домаќинка не си ако си цел ден над шпорет и со крпата во рака.
    Тие деца кои ги посвоил, ќе имаат детство како сите ние кои сме израснале со лична заштита (родител), ќе знаеш дека не си сам и дека после 18 год си оставен сам на себе со торбата во рака. Родител е родител бе, и во Азија да е, ако се грижи за тебе, ти дава секој вид на поддршка и љубов, ти си силен и среќен човек.
    Да не зборам за оние материјални работи кои ќе им ги овозможи, за разлика од сите останати дечиња кои се под закрилата на домот....

И факт е дека сме чуден народ, на се наоѓаме мани, први сме да искритикуваме зошто нАли многу сме паметни, камо да бевме позитивни и да се потрудевме да ги гледаме и добрите страни на нештата.

На Elen4e_sonce, blackwave, Luna91 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    328.946
    јас да бев дете од дом пре би избрала Боки да ми е родител и да ми овозможи образование,квалитетно лекување(кога ке имам потреба) и да ми го отвори барем делумно патот за во иднина отколку да растам во дом и после 18 год да ме остават на улица без никаква перспектива и грижа.Едно е кога растеш до мама и тато па колку толку ти обезбедиле барем почетнички просперитет,си патувал,си се школувал.Друго е кога растеш меѓу четири ѕида годиништа без никаков видик во сегашноста или иднината која те чека.

На Elen4e_sonce, Orthophill, blackwave и 36 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Се изнаполни Боки со пари од разни педерски организации од Еу, плус сега деца посвојување од разни националности...мх, мх, да ми е да знам колку ќе му легнат на сметка од дете. Како прилично конзервативна земја, тој ќе е кокичето, предвесник на либерална Македонија, про-европска... и за се ова му е платено. Само немојте бре светец да го правите, деца од љубов ли ќе посвојува? Бегајте таму.

Последна измена: 8 јули 2017
    На Sunnybun, Elissa, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Мактел баш го исплукале Боки за сите пари(facepalm)
    Сега откако станаа порталче со наплата им текна|(

Е добро де, ај да го видам нека посвои.. Освен ако и за тоа не повлече врски, според закон и според постапката за посвојување, Боки ќе се изначека:?:
    Нормално дека ова го прави за слава, ама не мислите дека е подобро децата да растат со родител како Боки, отколку во дом?
    Секако ќе имаат подобар живот од домскиот..

Како и да е, живи били па видели..

На AURUA, Annath, wannaBeMomma и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    43.665
    А можеби, само можеби ќе посвојува деца оти сака да има деца, и кажува јавно за да поттикне посвојување во оваа вукојебина каде деца не се посвојуваат од љубов?

На blackwave, bella.s, sweet-cherry и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Тoa е пoрaкaтa кoјa требa дa јa прaти и зaрaди кoјa сигурнa сум декa ќе е дебелo плaтен и плaќaн дoдекa се грижи зa тие децa. Вo oвaa вукoјебинa децa се пoсвoјувaa сaмo aкo имaш пaри дa пoтплaтиш, љубoвтa не знaм дaли билa глaвниoт прoблем. А декa тoј oд љубoв ќе пoсвoјувa и ќе се грижи плус зa дете сo пoсебни пoтреби...пф

На Glasna и Rama им се допаѓа ова.
  10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Apparently за да бидеш хуман треба да изгледаш како бездомник, да не одиш никаде и да се осигураш дека никој нема да слушне дека си сторил хумано дело. Во спротивно, не личиш на хуман човек и тоа го правиш за внимание.

Патем, можеме колку сакаме да збориме за Боки, ваков онаков, за внимание или не, сепак (ќе) им го смени животот на три деца, а ние ќе си останеме тука мерејќи му го есапот на Боки, притоа не мрдајќи со прст. :D

На blackwave, Luna91, sweet-cherry и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Пoдoбрo дa имa чoвек штo ќе му oбрне внимaние нa тoa дете сo пoсебни пoтреби, пa мaкaр и дaдилкa, oткoлку дa биде зaпoстaвенo вo некoјa устaнoвa.

На blackwave, Luna91, sweet-cherry и 29 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.828
    Допаѓања:
    99.368
    А еве и да не ги посвојува децата од љубов, туку од било какви лични интенции, прв ли ќе е таков? ''Обичнте'' луѓе кои не се Боки не посвоиле дете само ради-реда колку да имаат дете? Еве јас имам пред очи таков пример, посвоено дете е третирано како амал во хранителското семејство и не гледам ни Љ од љубов. Сигурна сум дека има и други такви, дека мојот не е и единствен пример, нажалост.

Така што, дајте прво да видиме. Да не одиме од старт со негативни или позитивни очекувања. Да коментираме на видено и факти после некое време.

На blackwave, AURUA, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    43.665
    А што е проблемот со пораката која треба да се прати, молим те?

И знаеш зашто кај нас скапо се подкупува да посвоиш дете?!
    Оти сите тие сакаат новороденче, да можат да си го издресираат. Никој не сака големко или возрасно дете, или пак болно, за кое треба повеќе труд, и ти да се адаптираш на детето, а не тоа на тебе.
    Исто како кога куче купуваат. Ама кучето лесно ќе го вратиш или ќе го фрлиш на улица ако не е ,, издресирано ,, ,а со дете тешко тоа....

Затоа имаме толку сираци, а коа ќе се дрзне некој редок да посвои од љубов, па уште и јавно, одма да му се сереме први сме, додека со прстот у гз си седиме.

На blackwave, bella.s, Luna91 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Нека да ми ги даваат партите што нему му ги даваат за глупирање и нека да ми поможат да си посвојам и јас. И јас сакам да си посвојам. Чим е фин и хуман, нека да ми поможи. Молим лепо. Оти вака ќе си останам без деца. Пошто, ред имало голем. Пошто, сериозни критериуми биле.. демек. Пошто... нека, затоа.

Последна измена: 8 јули 2017
    На Antebellum, Bridget и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Немaм ништo прoтив јaс штo Бoки решил дa пoсвoјувa децa. Сaмo кaжувaм декa тoa му е бизнис. Прaќa пoрaки, прaви "реклaми", пoтпишувa дoгoвoри, дoбивa пaри нa сметкa. Тoлку. Ми сметa вaшaтa нaивнoст aкo вo негo гледaте месијa кoј делувa oд љубoв и чистo срце и блa блa срaњa.

На Alianna, referentka, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.833
    Не реков ништо за физичкиот изглед, за да изгледа како бездомник. Реков за однесувањето кое му е како да го мрази човечкиот род, сите се досадни и се под него. (Арогантно, ладно.) Јас барем хуманитарец поистоветувам со човек што си го сака родот и затоа нели, помага. Овој не ми стои за таков (од никогаш не ми делувал за таков, не од сега кога почна со ова да се бави).
    За децата да, сигурно дека ќе имаат подобар живот од дом финансиски гледано.

На Sunnybun, faye, PaLaVa и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    5.155
    Може и јас да кажам мислење?
    Мене искрено најмногу ми боде очи тоа дека нагласува дека ќе бидат 3 деца
    Со македонско потекло, со албанско и дете со посебни потреби
    За ова последново најмногу
    На овие деца им треба 3 пати повеќе внимание отколку на било кои други
    Зависи со каква попреченост ќе биде. Ама каква и да е, работа со него ќе има најмногу.
    Дали е свесен тој човек како е да бидеш во околина со такво дете, а не пак дома да го земеш да го растеш
    Како божем играчка е, па еве јас денеска фатив да посвојам дете со посебни потреби

Нека иде прво нека волонтира во дом за слепи, во завод за рехабилитација, да види како е, и да оцени дали може тоа да го издржи или не

Зошто не посвои едно на пример? Зошто мора баш 3 деца?
    Или постепено, Анџелина Џоли нека му биде репер. Она не ги зема сите 4 деца оддеднаш
    Подобро ќе им се посвети внимание така, отколку на три оддеднаш

За тоа дали посвојувањево е за слава или пари, ќе си останам воздржана зашто имам многу мислења и за тоа. Мислам дека е подобро

На Petar80, WarriorAngel, Lianna Anna и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Колку што знам (а не знам баш, не ја следам естрадава), плукал по некои јавни личности, лом ги правел по телевизии. Тоа е ароганција, да, ама не е насочена кон човечкиот род, туку кон поединечни луѓе. Затоа викам, имаме некое очекување дека за да бидеш способен да направиш добро дело треба сите да ги сакаш и да си walking sunshine. Боки е далеку од тоа, ама тоа не го прави помалку хуман од Есма да кажеме.

Зошто само финанскиски гледано? Веднаш влегувате со предрасуди дека нема да биде добар татко, нема да им обрнува доволно внимание, немало да лекар да ги носи, да ги забавува, ова она...
    Одма филмови се прават како ќе бидат запоставени децата, оставени сами на себе. Ако решил да посвојува, знае што прави веројатно.

На LollySky, stevemila, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.833
    Дали знае што прави, зашто решил да посвои и како ќе се однесува и колку ќе ги сака тие деца колку што ти можеш да кажеш како ќе биде можат и другите. Исто ќе биде валидно. Факти нема, може само мислење да изнесеме.
    Не зборам за кој што плукал по естрада, зборам како се однесува онака, на улица да го сретнеш, во кафич, ресторан. А зборам лично јас што сум видела, од сега, а и од порано, дека таков впечаток ми оставил, како што веќе се изјаснив. Затоа и реков, чисто субјективно, дека мене сликата не ми се поклопува.
    Ти ако поинаку го гледаш океј, не мора мене да ме убедуваш, твое лично мислење, си е твое лично. :)

На SwanMay, PaLaVa, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Посвои и ти, па нека ти платат и тебе.
    Не ми а гајле зошто го прави тоа, нека помогне некому па колку сака нека има тој корист од тоа. Барем помогнал, направил некого среќен.
    Ова е како во приказната кога Бог прашал некој човек што сака да му даде, ама на комшијата ќе даде дупло, па овој побарал да му го извади едното око.

На Elen4e_sonce, blackwave, Luna91 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.