Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Па тој не рече дека уште утре ќе посвои, туку дека планира. Запнавте геј па геј. Од каде знаете можеби не е, можеби ќе не изненади и ќе се ожени. Боки и се е можно.
    Туку кога сме кај посвојувањето ми текна на детето на Весна Бејби, Мина. Девојчето не е со Даунов синдром? Или грешам?

На stevemila и Victorian им се допаѓа ова.
  2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434
    Боки треба со закон да се забрани!

На Rama, ЕденЧлен и veteruska им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    328.925
    И истите тие што имаат такво дете со посебни потреби знаат дека тоа од љубов неможе да напредува.Потребни се скапи третмани,лекови,физикална,испитувања,логопеди,лекари од странство,бањи и слично кои чинат богатства а он може да го приушти тоа.

Мислиш некој друг обичен,просечен ке иде и ке земе такво дете ?Просто неверувам да бидеме реални.Така да тоа дете секако е оставено на некои си дадалки негувателки во дом.Со таа разлика што таму 2-3 негувателки висат на 20 такви деца а овде тоа едно ке има над него повеќе грижа

Гуглајте ја Морана Мамич
    Она нејзиното дете со посебни потреби го остави во дом.Го зема дома чат пат и го враќа назад.Она го родила па се откажа од него како такво затоа што смета дека во медицинскиот дом покрај медицински лица ке му биде мн подобро отколку дома до неа.Инаку она врие од пари.

Ете видиш различни луге различни карактери.Некој туѓо ке земе па не чини,некој своето ке го остави па има 200000 милиони фоловери на инстаграм .

На blackwave, manja666, BoaVista и 11 други им се допаѓа ова.
  4. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    Дали според закон смее да посвои? Нема партнер/ка и е хомосексуалец. Не дека јас сум против едното или другото, туку не знам нашиот закон за посвојување дали воопшто дозволува такво нешто. Прочитав дека сака прво да го смени законот...

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.772
    Јас мислам дека Боки знае што прави и ако не беше спремен на ваков чекор, немаше ни да го направи. Веројатно е способен да се грижи за дете со посебни потреби. Ќе видиме, да не зборуваме пред време.

На Dust, sweet-cherry, stevemila и 5 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не ти јa рaзбирaм пoентaтa.
    Нa истиов oвoј фoрум се oсудувaa мaјки без финaнсии кoи сaкaa дa рoдaт. Се фрлaше сo кaмењa кaкo децaтa ќе бидaт гoли, бoси, гладни.
    Сегa е прoблем штo некoј имa зa рaнче oд 3000 еур. и пaрите се прoблем дa имa дете.
    Штo ве бoли кoј кoлку имa?
    Гледaм и Анџелинa сo тaшни oд пaзaр шетa.

И пaк. А кoј дa биде хумaн? Oнoј штo едвaј преживувa?
    Имa зa себе, пa имa и дa дaде.
    Или не рaзбирaм нa штo циљaш или целтa ти неoпрaвдaнa.

Зaкoнoт...
    Пa не гo знaм бaш, нo знaете ли декa мнoгу oд oние кoи бaрaaт дете зa пoсвoјувaње имaaт листa нa желби и oгрaничувaњa. Нaјчестo тoa е дa се нoвoрoденчињa, рoдителите дa се oд тaa и тaa верa, дa е здрaвo, мaшкo/женскo, рoдителите дa се здрaви, дa не се нaркoмaни, aлкoхoличaри, криминaлци...
    Другaркa ми е сингл и си пoсвoи дете. Брзo. Дури и мене ми беше чуднo и јa прaшaв кaкo успеa? "Немaв услoви".

Бoки ми беше oдврaтен. Мoетo мислење зa негo е сменетo. Не е декa сегa вени сечaм зa негo и негoвите aктивнoсти, туку свaтив декa естрaдa и живoт не е истo.
    А, декa е хумaн Е.
    Декa не требa дa не интересирa oд кaде му се пaрите, не требa.
    Кaмo среќa сите штo имaaт рaнци oд 3000 еур дa пoдaрaт пo еднa кифлa денес нa некoе дете. Не мoрa секoј ден, зoштo имa мнoгу тaкви сo рaнци oд ЛВ.

На Elen4e_sonce, Emy867, blackwave и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    ^
    Кај Боки работата не е -имам пари и затоа решив да помагам и да посвојувам деца, туку -ќе помагам и посвојувам деца за да имам (повеќе) пари. Пронајди ги разликите.

Последна измена: 9 јули 2017
    На Mr. Right, JuLleE, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.169
    А тоа што не го прочитал законот Боки му се простува или не?

Кај нас по закон ПОСВОИТЕЛ е еден. Може да биде во брак. Никаде не вика дека мора.

Посвоител не може да биде лице: а) на кое му е одземено или ограничено родителското право, како и лице на кое му е изречена казна за сторено кривично дело со ефективна казна затвор во траење од над шест месеца, б) на кое му е ограничена или одземена деловната способност, в) за кое постои основано сомневање дека положбата на посвоител ќе ја употреби на штета на посвоеникот, г) кое е душевно болно или лице со пречки во интелектуалниот развој, како и лице кое боледува од болест што може да го доведе во опасност здравјето и животот на посвоеникот и д) чија физичка попречност е од таков степен што може оправдано да се сомнева во можноста да се грижи за детето; ѓ) ако е постаро од 45 години; е) зависник од дрога или други психотропни супстанции или алкохол; ж) кое има тешко хронично заболување или е болно од неизлечива заразна болест и з) ако мислењето на стручниот тим на центарот за социјална работа е негативно во однос на можноста тие лица да бидат родители.

Боки ке избие високо на листата само ради парите. И да дојде на ред за посвојување него проблем ќе му биде она од з точката.
    Жално што семејства сочинети од мајак и татко, кои немаат можност за дете ќе бида бутнати подоле ради парите на овој.

И ВЕ МОЛАМ ПЛАТАТА.... прочитав некаде, вика, ко јас на слава да изедам 40 топки сарма, 10 ракии и баклава и на крај да речам, еве ја толумбата за вас не ја сакам.

А за тоа дека дете од 2, 3 или 4 години има веросиповед, стварно не знам шо да кажам. Може на 3 години ќе рече АТЕИСТ СУМ, верувам во чарлсдарвинова теорија не во Адам и Ева и Мухамед бил педофил.. И оп....не може да биде посвоено. Затоа е страшна глупост со веросиповеста. Од кога децата се дела на вери?
    Боки ако смени пелена на едно дете, јас ве частам што сакате.

Иначе гледам дека не знаете, децата од дом по 18та година имаат обезбедено државно вработување или договор на неопределено во приватно, социјални станови кои во голем дел ги отплаќа државата и бесплатни факултети.

ДОПОЛНА Есма Реџепова над 40 деца посвои, никаде вака не се фалеше. За неа Саше Политико пиша дека е среќен што умрела. Оу....

На Alianna, душленце, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Мене ова со Боки 13 ми е политички маркетинг,кога доби функција и сега ке посвојува деца и тоа по нарачка,едно вакво,друго такво,кај беше досега бе Боки да посвоиш?можеби не си бил со тогашната власт близок или пак тогаш не си имал желба за деца посвојување.

Знам дека сакас даја имитираш Есма покојната но далеку си од неа,таа има преку 100деца посвоени ако не се лажам.
    И сега што ке бидеш Мајка или Татко или еднаш мама ке бидеш а потоа тато,е така бокица не бива некако.

10. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    IMG_9669.JPG
    Од сигурни извори дознав дека ова е христијанчето што сака да го посвои, одговарало со неговиот стил 8-|

А ова е муслиманчето IMG_9670.JPG

На elimkd, LollySky и Avokado им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    328.925
    @Cka моја поранешна комшивка посвои дете со маж во инвалидкса количка и алкохоличар.И тоа беше пред добри 12 години
    Тогаш овој закон не важеше ли?

@antonelala баш :D
    Децата од дом баш вака изгледаат

На blackwave, stevemila, k.frosina и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.169
    Она е посвоител, не маж и. Прашај ја.

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Боки ако беше болен за внимание ќе правеше страшни работи... Ќе менуваше пол, ќе се расфрлаше со парите по јахти и познати спонзоруши, а немаше цела зима да згрижува семејства, бездомници и цела плата да ја донира.

Вака како за СОВРЕМЕНИ луѓе, многу некако плукате по се што ќе видите.

Зошто не викате: Секоја чест што ја донира платата, што им помогна на толку луѓе, што им обезбеди сигурна иднина, туку викате, абе се за слава прави.... Па и да прави за слава, битно позитивни нешта се овие.... Ама чекајте ко жена се облекувал, може геј бил па може ќе ги изеде децата што ќе ги посвои.

Платата за него не била ништо и затоа ја донирал?
    Битно негова е... И да не му требаат нему тие пари, сепак НЕГОВА Е, а тој ја донира... ни денар не зема од неа.

И мене ме нервираше порано, ама после овие дела не знам како може само маани да му наоѓате.

На bella.s, blackwave, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    43.660
    Ах, што било убаво да си сирак... Лапај си државен стан, државна плата, ако некој те посвои, ќе те заебе...

Ехххх, да знаев порано....

Едит Малце многу се потресовте за верата на децава, као ликови кои ги крштевате и им наметнувате вера своите деца на 1 година. Што не почекате 18 да наполнат?

И верата им ја даваат по родителите или името, да не бидат ич без идентитет.

Последна измена: 9 јули 2017
    На Elen4e_sonce, Alianna, bella.s и 14 други им се допаѓа ова.
  15. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    4.701
    Колку од вас биле по домовите? Ве уверувам дека подобро ќе им е со Боки отколку во некој дом...
    Можда стварно ќе нема време да им посвети доволно внимание, ама подобро да плачат во мерцедес него ли на точак, вака нешто беше фразата мислам, не ме стрелајте одма!

На sweet-cherry, stevemila, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    И тaкa некa биде. Бoки некa имa, a мене и пoнaтaкa ми се дoпaѓa oнa ЌЕ ПOМАГАМ.

На Dust, stevemila, smooch и 6 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Cka тoј штo се oткaжa oд тулумбaтa имa 28 мил. еур и би билo дoбрo дa тулумбите, зaеднo сo некoј еклер (зaрaбoткa oд тендер) дa дoнирa вo дoмoт зa децa без рoдители или другa устaнoвa вo држaвичевo вo кoе децa нa стечaјци стaнaa милиoнери.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.806
    Допаѓања:
    142.169
    Сања тој колку штета има направено у животот, и 10 деца да посвои не се вади од греовите што ги направи...Уништи 2000 фамилии, сосе деца...

19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ок, само поентата е малку свест да се крени, па и ти и јас да поскаме да посвоиме деца оти ако Боки може зошто не и ние, така? Ако тој има срце и душа голема да се грижи за тие деца, тогаш ние што не посвојуваме и не згрижуваме луѓе по дома, што сме? Себични, полни предрасуди, нехумани...ок. Само нас нема да ни легуваат на сметка секој месец пари од разни организации и нема да можеме да платиме луѓе да се грижат за тие деца, плус да ни останува сума за луксузен живот што воопшто нема да ни треба мизерната плата што ја добиваме па ќе се откажеме и од неа. Не зборам за децата, каде и како ќе им е подобро, зборам за Боки и за луѓето што од него прават месија.

На Mr. Right, JuLleE, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Девојко ти симнувам капа, зборовите од уста ми ги извади. Само да додадам дека кој чул дека децата од дом се продаваат за пари, гадно се излажал, дека децата во дом се гладни, жедни, голи и боси, гадно се излажал. Знам луѓе израснати во дом со магистерски завршени, а им помогнала државата во многу аспекти од животот и знам деца со мајка и татко што растат и немаат леб да јадат и во школо не одат. Некогаш општоприфатеното не е најдобро. Никогаш не е добро да си нечив трофеј или орден на реверот. Дете ( посвоено или родено ) се чува од љубов и со љубов, битно е родителот да ја дава душата, а не платата за него, а дали е истиот геј или стрејт е најмалку важно.

На CameliaMiller, stevemila, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.