Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Плус -љубoмoрни, дa не зaбoрaвиме, oти дoсегa ние пoпoпулaрни бевме oд Бoки aмa сегa сo oвa ни гo земa oн местoтo пoд рефлектoрoт. Кoнкуренцијa.

На Gea, Rama, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    А до сега не му текнало да посвои? Пу, СРАМ ГА БИЛО!

Јавна тајна е од кај му се парите, ама сега се дрзнал и на карта-посвојување деца да игра, педериште едно. Упс, извињавам се, Боки е злато (уште не претопено)

На Gea, Rama, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Па на прсти луѓе што се полни со омраза и гнев, мора на прост начин да им се обрати инаку нема да го сфатат.

Многу заостанат народ сме биле.

Баш сакам да му одобрат да посвои и на сите да им ги затне устите.
    За инат :handshake:(highfive)

На makedonkamak, Bankarkata, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Џоли, јас тука на никому не му реков дека е глуп, прост, површен, неинформиран за да ти на тие кои мислиме поинаку ни речеш дека сме прости полни омраза и гнев.

Мене еден инает што ќе ми направи...ич никаков.
    Он само ќе си направи пари.

И јас порано мислев дека е заостанато да размислуваш некако во овој поглед и после го видов светот и сфатив дека не се јаде се што лета.

На Alianna, Gea, душленце и 5 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Свеста сакал да ни ја покачи Боки за многу работи ако не друго.:drunk:

Нека прави добри дела, нека ме излаже мене интуицијата,али мене нешто овде смрди у овај публицитет

На Nausicaa, YoungandBeautiful, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    И јас баш би сакала да му дозволат да посвои, и да си грижи за тие деца како што треба, со целата позитивна енергија на која толку се повикува, да го демантира целиот тој негативизам и скептицизам насочен кон него.

Вие што толку го браните свесни сте дека го користите истиот речник од типот "прости".
    Инаку да немам ништо против него!

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Зa мене зaoстaнaт и прoст нaрoд мoже дa знaчи нaрoд кoј леснo се пaли нa сензaциoнaлни вести и пoтези и е спремен леснo нa пиедестaл дa пoстaвувa луѓе без дa рaзмисли пoдoбрo или бaр мaлку дa ѕирне пoд пoвршинaтa. Амa aј ќе глумиме декa вие сте пaметните и хумaнитaрните a ние oние другите.

На Alianna, Gea, YoungandBeautiful и 13 други им се допаѓа ова.
  8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    3.376
    Немам некое зацртано мислење за ова што сака да го прави. Не знам стварно.

Не може само да очекува дека некој нема да го плука, оговара и слично кога јавно си објавил што наумил. Ако нејќеш, ќе си правиш муабет по дома само. Нема што да се лути за тоа. Друга работа, начинот на кој е арогантен ми е многу одбивен. Мене ми е ко замислена примадона, е така.

На PaLaVa, Rama и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ама мене не ми е јасно зошто децата мора да бидат од различна вероисповед, и сето ми звучи како експеримент. Ние не се раѓаме религиозни, родителите не учат на истата. Дали тој ќе ги учи посебно своите деца на различната вера или ќе ги направи атеисти или ватевр, зошто е битно да се изјави дека децата
    ќе бидат од различна вероисповед? Некој социјален проект или што?
    Јас лично искрено од одамна имам желба да посвојам, без разлика дали ќе имам деца. Се надевам во иднина можностите ќе бидат подобри за да можам тоа да го остварам, па некако не ми е јасно... не сум размислувала ако посвојам од која религија да биде детето :^) мислам последно на памет би ми паднало.

На DzingrlakaDzikica, CameliaMiller, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.145
    Кога сакаш да добиеш дете, само сакаш дете. Сакаш да го гушкаш, да го сакаш, да го шеташ, и ич не ти е гајле, дали е машко, женско, големо мало, ВЕРОСИПОВЕД, ама иччччч не ти е гајле.

Кога сакаш дете, прво сам себеси се прашуваш, дали можам, сали сум способен, дали ќе му дадам се на тоа дете. Потоа разговараш со блиските луѓе (најесто сопруг сопрога, ама Бокичок ете нема) за тоа кога треба даимате дете, и сигурно неси викате, ај си родиме едно муслиманче, и едно атеистче. Само решавате да си имате дете, и му обезбедувате услови пред да се роди. Тоа се вика планирање на семејството.

Ниедна мајка не застанала вака на говорница, колку и да е славна, и да рече, луѓе, јас ќе си родам муслиманче! Тоа е интимна работа. Дури и мајките кои стрепат за посвојување, а ги има и побогати од Боки кои посвојувале, не застануваат на бина да викаат јас некогаш ќе си посвојам. Тоа не е куче, дете во семејство е.

На мајка ми блиска пријателка стана свекрва, младите не можеа да имаат деца, јајниците на мајката беа отстранети и единствен начин да имаат дете беше да посвојат. За година дена добија дете, никој не дозна, освен најблиските. Мајката од стрес и возбуда, и љубив и милион емоции едвај отишла до домот. Не знаеа дали ќе е машко или женско. Само им се јавија и рекоа можете да дојдете по вашето бебе. Сега беќе не живеат тука, некаде во странство се, детето оди на одмори низ цел свет, на 10 години оди на прошетки до Индија, Кина, Куба... ама фалење на бина од мајката НЕМА.

Гледано од страната на Боки, мајкава требаше да се фали, ке земам дете, богата сум, дури и не ми е гајле која вера е?

Весна бејби вака се фалеше пред да посвои? Есма на концерт се фалеше за 43 деца посвоени?

Зголемување на семејството е интима, не е фалење. Тоа е лична и интимна одлука.

Уште се грозам од фактот дека Бокичок не го знае законот за семејството и дека не му треба промена на закон за да посвои, и единствено тоа ме наведува на тоа да помислам дека се е само фарса и публицитет. Да си ја прашал Мила Царовска, која ја утна во говорото и рече Ременска, ако знаела, ке му кажела дека може самец да посвои. Не треба брак за тоа.

На zarah, Alianna, Gea и 17 други им се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Јас со цело срце посакувам Боки да се снајде и да им помогне на тие деца, да се грижи за нив и да ги воспита правилно.

Ама реалноста е дека грижа за дете со посебни потреби е многу тешка работа. Прашајте било кој родител со болно дете. Може да го сака и да го посвети целиот живот на него, ама потребно е труд, болка и целосна посветеност.
    А особено за три деца одеднаш, без претходно искуство како родител.

На YoungandBeautiful, PaLaVa, IronLady и 8 други им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Премногу галама кревате за НИШТО.
    Ви смета човекот дека си се понаша како сака, и си прави ко што му е ќеф.

Да беше некој обичен пејач/актер никој немаше ништо да коментира, ама сега Боки бил па ајде ќе плукаме.

Ја спомна некој Есма... Што беше Есма подобра финансиски од Бојан, за да може 100 деца да посвои?
    Што е разликата?
    Бојан е 1000 пати побогат.

Па со сите тие пари и услови што ќе им ги обезбеди тој на децата, повеќе од пола родители од форумов не можат на своите деца тоа да им го овозможат.

Ќе учат во најдобри училишта, ќе носат најдобри облеки, Боки ќе ги поддржува во се, сигурно ќе имаат најдобри дадилки за помош и сигурно ќе им пружи голема родителска љубов.

Многу парови чекале бебе да посвојат, дај Боже сите да успеат во тоа што сакаат... Не гледам што е проблем ако се згрижени што е можно повеќе деца.
    Плус едното ќе било со посебни потреби, па тоа сигурно нема да биде посвоено од останати парови.

Искрено не знам и не ми е гајле зошто ви смета човекот, но треба малку да го ставите прстот на глава (и ќе сфатите дека само добро дело прави, па колку и да се фали) и едноставно да си гледате за себе.

На Bankarkata, sweet-cherry, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.145
    синоличка.jpg

Абе малограѓани сме ние што се мажиме со мажи и што раѓаме деца? Веројатно ова заради Боки е напишано, не знам, случајно на фб се појави.

На mimiiiii, faye, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.145
    Не е до парите...зарем ова од аспект на тоа што ќе им купи го гледате? Денеска го гледав, версаче влеки за по дома носи, Шо аир дете од версаче влечки?
    Боки е лабилна личност. Прво едно куче нека чува, да собира гомца низ парк по него, нека го носи да моча у 6 сабајле секој ден, па после нека размисли за деца.

Моите пари за леб немаа, па да немаат деца? Не одгледаа. За деца не треба пари, треба способност. Мене не ми личи овој способен за деца.

Последна измена: 9 јули 2017
    На zarah, Gea, YoungandBeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Се што читам е пари, пари, пари...
    Да, ПАРИ се во прашање.
    У право сте.

Синоличка не е при себе што пишала... Уништен е нуклеусот на човештвото она збори за работи кои немаат врска - глобализација и малограѓанштина.
    Статистика жено, статистика и наука, не популизам и сензационализам. Нема веза ни со Адам и Ева, ни со куран, ни со затуцаност.
    Наметната организираност. Пазете повторувам пред да се изнасмееме - НАМЕТНАТА ОРГАНИЗИРАНОСТ?! Па и се кршеле?!
    Зошто уметници не треба да се мешаат во политика?! Ете зошто...

На Gea, mimiiiii, Espadrila и 8 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Го познаваш лично?
    Како заклучи дека е лабилна личност и дека не е способен за родител?

Кој е способен за да биде родител?
    Ете има луѓе што ќе оценат дали е СПОСОБЕН и ќе кажат дали му дозволуваат да посвои.

Инаку сите јавни личности што го познаваат и што се дружат приватно, кажуваат дека е човек со добра душа.
    Пред јавноста е друг, ама приватно сосема друга личност.

Но знам дека повеќето мешате политика и едноставно нема никогаш да кажете нешто пофално за него, пошто Боки јавно беше против вмро.

На stevemila, anaja1 и Gosh им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.145
    За тоа колку е Боки лабилен кажува тоа што не може да реши дали е маж или жена и што за 12 саати смени став за посвојувањето. Друго не ми треба

На Alianna, Gea, YoungandBeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    За тие што викате за статусот со кој реагирал Боки дека бил дрзок, видовте ли какви сè идиоти му коментираат и со какви зборови? Што треба за вакви на пример, да им лајкне, фала да им каже?!
    Како што го знам од порано дека и каде што не треба беше стварно без никакви влакна на јазик, баш ми се гледа како да почнал и во реакциите повеќе да се контролира. „Срам ве било“ и „мали и лоши“ се и малку за ваква идиотштина и простачана!
    Capture.PNGfghgfhfgh.PNG
    Capture.PNGдсгфдг.PNG
    Capture.PNGфгфдггф.PNG

Инаку, не знам дали се работи за бебиња или поголеми деца, само ако се работи за новороденчиња би рекла дека е малку чудно тоа со вероисповеста, бидејќи со истата не се раѓаме.

На bella.s, sweet-cherry, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  19. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    724
    Сериозна си со ова!?
    За човечки живот се работи, а не за играчка!!!
    Како тоа оставете го човекот да си прави ко што му е кеф!?
    Те молам препрочитај си го мислењето!
    Колку години имаш воопшто!?
    Се надевам дека си дете!

И не се работи за финансии, тоа се деца од чувствителна категорија, а не играчки.
    Доколку се повоздрасни имаат и свое мислење, навики и начин на функционирање.
    И немаат никој, најблиските ги оставиле, небитно дали личноста која ги родила, или пак роднини!
    Нив не им се битни брендирани партали, туку единствено нешто што сакаат е некој да ги сака безусловно! И тогаш кога ќе погрешат и тогаш кога нема да успеат, а тоа не верувам дека е личност која навредува непознати дека не се способни сами во WC да одат, затоа што напишале дека е посвојувањето дете е сериозна работа!

Нив им е потребна трпелива личност која ќе им посвети внимание, а не агресивна!

И лично познавам девојче на кое му починаа родителите и е влечкано од семејство во семејство, кај тетка му, па повторно во друго семејство, во дом и се така во круг токму затоа што на посвојувачите, баш како на боки, посвојувањето му било еднакво на одење во wc и одлука која се носи од денес за утре, па подоцна сфатиле дека не е така.
    Сметаш дека тоа е во ред!?
    Боки можеби нема да ги врати назад, заради публицитет, но сигурна си дека е способен да се справи со три различни деца, наеднаш!?
    Што кога нема да ги исполнат неговите очекување!?
    Живи суштества се тоа, не можи да ги уклучи или исклучи и да ги програмира да прават тоа што тој сака!
    Што кога тие деца ќе бидат разочарани од некој!? Кога некој нешто ќе му пререче!? Да бидиме реални, искрено во нашава околина многу веројатно е и дека би се случило тоа. Дали тогаш боки ќе биди до нив да ги советува и да им бриши солзи!?

На Gea, душленце, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  20. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Боки не само што ми е лабилна личност туку ми изгледа дека е неверник тој не верува во господ,човек што верува во господ нема да се прави женско со сила поради шоу за да заработи пари,Боки самиот си кажа се гордее со неговото минато,тој се смета за некој си голем човек и може да си посака што сака и да го има.
    Ако толку сака деца зашто не се ожени и да си има свои деца?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.