Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Дали Боки е хомосексуалец ?
    Хахаха, знам дека може глупаво е прашањево, ама човеков имал некогаш женска, деклариран е дека е стрејт, нешто конкретно, не рекла казала, зош од рекла казала личи на геј..???

2. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Какви лабилни личности се родители па сеа за Боки ќе се фаќаме дека бил лабилен. Незнам зашто обожавате у туѓ џеб да брцате, кој како и зашо го финансира, битно е што ќе се помага на луѓе. Па и да е маркетинг и незнам што за тие деца секако ќе биде подобро кај Боки дома одколку во дом. Боки нека праи драми и маркетинг колку сака и нека заработува уште толку поише дај Боже се додека на некои луѓе може да им го разубави животот на било каков начин.
    Другиве богаташи и политичари се утепаа од перење пари и други превари па една донација не дадоа...
    Презлобни сте. Значи не е битно што на три дечиња ќе им се смени животот битно е од кај му се на Боки парите, кој го финансира и педер дека е. Блјак!

На blackwave, realGirl, stevemila и 9 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.202
    Допаѓања:
    175.903
    Боки како личност не ме интересира, ме интересира тоа што го прави. Прави добро и тоа е најважно. Како ги заработува парите не ми е грижа се додека намената ја прави во правилна насока. Сега на тема со децата. Сум била во домот за деца долго време, како дел од пракса. Се обидував да им посветам на сите максимално внимание и се што сакаат е да ги прегрнуваш, да им зборуваш, да си имаат дом. Поголемите дури и прашуваат дали ќе ги земиш дома. Ако некој, макар и безволно сака да вдоми дете, да им даде дом, оброци, топла постела, внимание - зошто да не? Не ми е грижа какви деца сака да посвои, ама нека посвои и нека ги порасни и нека бидат тие деца среќни, во свој дом. Па тие деца кои се со посебни потреби неможат да е развиваат во домот, мора со нив да се работи индивидуално, секој ден, а тоа е невозможно да се постигни. Неможат да напредуваат, жално е. И поради ова, аплаудирам за тоа што сака да посвои три деца, и нека посвои и воопшто не ми е грижа дали има скриена намера, макар било и за популарност зошто тие деца ќе имаат дом и ќе бидат среќни! Па макар и за три среќни деца, вреди малку и да доживее слава. Зошто да не?

На blackwave, realGirl, stevemila и 10 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не не.
    Не играјте на карта на сентименталност дека не ни е битно дека три дечиња ке бидат згрижени туку ни е битен џебот негов.
    Баш обратно.
    На другите им е приоритет џебот.
    Имал финансии ке ги згрижел децата.
    Друго што има?
    Може има доблести,ама вам не ви стои лабилна личност?
    Уствари поарно со него отколку со таму Којзнае каквите по домовите.:drunk:

Ааааа,не така.
    И тие а богами и тој треба да бидат поминати низ сите процедури низ кои поминува секој брачен пар што сака да посвои дете.
    Знаете низ се што поминуваат и за кои баналности се одбиени?
    Не знам и јас кујзнае колку од причина што знам дека прв братучед,чекаа пет години,здрави,прави,средно ситуирани,далеку одколку Боки ама доволно за да посвојат и две.
    Нормални,ненасилни,далеку од лабилни и со огромна желба за свое детенце и поооооолни љубов.
    Не бираа од која вероисповед.
    Земаа спонтано ромче девојче.
    НЕ БИРАА.
    Знам она само што спонтано дознав,болно е да се прашува камоли на прес да ги викневме.
    Конечно се среќни родители,после години и години,процедури и процедури.

Не држеа прес конференција кога одлучија дека сакат да посвојат детенце. Не бараа публицитет.

Зошто господин дотичен имаше потреба од најави?
    Ако очекуваше аплаузи,нека се спремел и за напади.
    Навредите не се оправдување дека затоа исто возвраќал.

Нека почнел процедура и ке не известеше кога да одиме на мекици бре.

Некој е овде при очи слеп.
    Ќешки ние да испаднеме тоа на крај.

На artemidis, Gea, christinnn и 19 други им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Претпоставувам дека јавно одеше со сето тоа за да го промовира и поттикне посвојувањето, можеби и за да ги охрабри и оние кои мислат дека никогаш не би им дале дете (ЛГБТ, сингл луѓе). Друга причина е да покаже дека и самите посвоители не треба да пребираат дете како да пребираат маче или куче, да било бебе, да било машко, да не е Ромче или муслиманче и сл. Не им пишува на децата која религија се, но по нивното име може да се претпостави (на пр. Мухамед Ибраими, Мевљане Мустафова, или Петар Милошевски ;))

Oсвен личните предрасуди кон Боки, не гледам друга причина зошто тој не би посвоил дете.

На blackwave, realGirl, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Вујко ми и вујна ми ја поминаа неуспешната за жал голгота при процедурата за посвојување... После неколку години се откажаа...
    Мислите ли дека ги прашале какво дете сакаат да посвојат? Прво треба да помине комисија, испитување на финансиска состојба, имотна состојба, психо-анализа... И на крај си среќен ако успееш да посвоиш.

На Antebellum, Rama, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Немаше да поттикне ако објавеше тек кога ке беа посвоени?
    Лични предрасуди?
    Мои?

Напротив.
    Немам против.
    А публициретот нр ми де допаѓа,признавам.

Што е тоа што мидлите дека исполнува?
    Има некој сигурни информации што треба да исполнува?
    Вие сигурните дека исполнува знаете?

На Rama, Lianna Anna и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Не, таман работа, не мислев на тебе лично туку општо на најгласните противници по социјалните мрежи, се изначитав секакви навреди и гадости. Се извинувам што помисли дека на тебе мислам, но коментарот ми се надоврза на тоа што сакав да кажам моја претпоставка зошто крева толку публицитет.

За критериумите што ги исполнува... не можам да тврдам дали и што исполнува, само велам да му се даде шанса, но очекувам компетентните за тоа, т.е. тим од психолози и социјални работници да го проценат детално дали е подобен за родител, а не фејсбук експертите.

На realGirl, Gosh, Lianna Anna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Исто Галапче, братучед мој. Повеќе од 5 се нивните.:(
    Без никакви побарувања се, само детенце да им дадат. Пред некој ден правевме со мајка ми муабет. Вели до сега ќе си го имаа пораснато.
    Неколку пати доаѓаат комисии, да ги видат условите. Кои и те како ги имаат.
    Ама го немат изгледа најбитното- дебелите врски.
    А еден период колку се трубеше низ телевизии дека се олеснила постапката.Ништо од тоа веројатно.

На Antebellum, Nausicaa, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Ко човек што фаќал врски, прво врски требаат за некој правилно да ве информира што се треба и на што да се внимава.
    Ако потплатиш ништо не е важно.
    Но луѓево три пати биле одбивани. Не им кажале зошто.
    Кога отидоа кај врската им кажаа дека мажот имал казна за возење (мислам дека) пред повеќе од 10 години и мора да оди да му ја избришат од регистарот. Потоа им кажаа што се им фали од документи и комплетираа.
    Максимално се спремаа за психолошките тестови и прашалници.
    Такви финти постојат за да платиш и да добиеш дете... сериозно е така.

На Antebellum, Abeja, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Имам познаници поради кои одат втпр јруг. Не сакаат ромче
    Инаку колку што сум запознаена се кажува колаво дете се сака, ромче или не ..и сл

12. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Абе вие се праите нешо паметни? Кој сака да посвои дете со посебни потреби? Кој пар што чека сите чекаат новотоденче, ромче од 12 год кој ќе посвои???
    Чекале они... знаеме сите какви деца чекаат и затоа и толку чекаат. Одвратно! Демек Боки сите деца ќе им ги земе "нормалните" без дете ќе останат. А секако дека треба низ сите процедури ко дите да си помине и Боки.

На blackwave, Heidi, realGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Се се кажува и мораш да образложиш зошто.
    И образложението се оценува. Ако е расистичко, националистичко, безобразно и тоа како нема да добиеш дете...
    Не е ова во прилог на Боки, глеам Банкарка ме лајкнала. Туку зборам за процедурата погоре спомната.
    Но не дискутираме колку се никакви луѓето и како посвојуваат туку за друго те Боки и епп.

Што ви е со изразиве?!
    А ти би посвоила 12 годишно ромче?! Од изнесеново ко што гледам не...
    Кога веќе го бодрите Боки за хуманоста и слепи за друго, тогаш бидете на иста страна на нештата.
    За Боки децата се проект затоа со толкава леснотија е сето ова.
    Јас од емоција не би можела да земам дете со пречки во развојот. Би донирала брдо пари да имам. Ама ако се работи за голем хендикеп емотивно ќе се кршам секој ден. Сеедно ли е?! Ако го земеш од душа да го сакаш ко да си го родил ич не е! Ама кога го зимаш за приказ...лесна е одлуката. Не е дека е невредно туку дека е баш многу вредно, а ти недоволен да му помогнеш и тоа боли!!! Боки не го боли, Боки го глеа ко објект кој треба да послужи за нешто, а тоа го вреѓа секое човечко достоинство и интегритет.
    Ромче би посвоила и од 12 години. Без проблем!

П.С. Треба да се смени законот за сооднос на староста на детето и староста на родителите.
    Нефер е и нелогично родител од 50 да земе новороденче. Причините мислам дека се логични.

Последна измена од модератор: 10 јули 2017
    На Antebellum, CameliaMiller, Tamatam и 16 други им се допаѓа ова.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Се надевам дека на Боки нема да му дозволат да посвои деца,затоа што тешко на децата со него,ниту го бива за родител,ниту знае како да ги воспитува,треба да се воспитува во дух на семејна традиција како што налага црквата,башка децата треба да имаат татко и мајка.

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Мислев за боја на очи, коса, карактеристики. Сигурно прашуваат за националност и старост, ама претежно се многу мали дечињата.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Не е соодветна темава, ама морам да ти кажам. Прво, како сакаш сфати ме, изразувањево ти е малце така некултурно. Друго, многу деца остануваат во домовите не поради тоа што сите сакаат "нормални" деца, ТУКУ поради нерешен статус на дечињата. Односно, нивните родители не се откажуваат целосно од родителското право кога ги оставаат во установа. И затоа децата талкаат по домови и згрижувачки семејства, наместо да бидат посвоени.

На Nausicaa, EuHenIa, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.137
    Мајка му на Боки, раководител на одделелние во Министерство за труд и социјална политика. Член на комисијата за посвојување. Аирлија.

На Antebellum, Abeja, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Таа препарираната имала квалификации и работно искуство за раководител?!
    Ма дај...
    МА ДАЈ!
    Боки треба да ни дојде у темата развод од родителите. Све ова од неа му е, заљубен е.

На Antebellum, Abeja, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  19. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    .

Аха знаев дека има нешто тука:D,затоа боки ке посвојува деца мамичка ке му помогнала,ах бре каде живееме?Што држава сме.:x

На Antebellum, Aquamarine93 и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  20. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Лилит значи според тебе на детето со пречки у развојот ќе му биде боље у дом одколку кај Боки макар служело и за приказ и за пари? Па ајде бе некој од другиве многу чувствителни нека го посвои макар и за приказ бе... Мене ми е многу јасно за што е работава и не сум воопшто слепа за маркетингот и финансирањето тоа е јасно ко ден битното е сто 3 деца вака или така ќе имаат подобар живот како тоа ви пречи неможам да сфатам. Како не се бе сите ко него и да ги купат сите деца од по домовиве...
    Авери за култура немој да ми кажуваш на форумов неам живци да бидам културна и како сакам ќе пишувам не сум дојдена да ширам култура зашо не се замарам. Туку остај нерешениот статус тие се само мал процент останатите се поголеми ромчиња што никој нејќе да ги посвои сите чекаат штотуку родено бело бебе. И затоа нека не се праат многу хумани и незнам што. Лично знам луѓе што посвоија после сто години чекање мало бебе христијанче замисли а можеа за многу краток период да посвојат мало ромче ама тоа ти е на зборови сите силни, а на дела ромчињата што чекаат некој да ги посвои. Срамота е што се пишува.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.