Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Јас тогаш на вести чув дека било обид.

kukla21 and Rabbit like this.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

@sjdgo јас колку што разбрав беше силување. Дека ја однесол во некоја катна гража. Не стигнав до инфо дека имало некој кој ги "спречил", ниту дека девојчето одбило, туку целосно не било свесно што и се случило.
    “Не сум виновна нели мамо” – Весна Петрушевска во тага, нејзината ќеркичка преживеа силување од педофил.​
    Се сеќавам ја гледав на Еден на Еден.
    Сепак да не одам подлабоко, жално е дека треба да се дигне толкава фама за да се истера правдата.

Весна скоро ја гледав на Тв, нешто Вип Кујна. Изјави дека сака да се врати на Тв просторот. Сака емисија во стилот на Вртелешка, сепак, нагласи дека со досегашното искуство би се фокусирала на многу по озбилни теми од животот.

Се надевам мисли во стилот на Тунел со Живкица. Девојката има 5+ од мене со изборот на темите.
    Многу е убаво кога на емисија се прикажуваат приказни од прво лице за секави типови на луѓе, со најразлични проблеми и достигнување.

3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Силување било. Нејсе мислам дека со ова јавно што го раскажа даде поддршка за сите што го поминале или не дај Боже некогаш (никогаш) го поминат истото. Сметам дека треба да се зборува јавно и гласно се додека не се истера правдата. Уште на самиот почеток во некои од коментарите Весна кажа дека и пишале многу девојки/жени и мајки кои го поминале тоа со своите деца, значи добиле на еден начин сила да го споделат со некој.

Живкица ми е единствениот тв водител во Македонија што го следам кога и да го фатам на телевизор. Толку болно искрени теми има, со толку уште поболно искрени гости! Секоја и чест.

4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Јас само пренесувам како известија на ТВ. Убаво се сеќавам дека потенцираа обид и дека девојчето избегало, а мене ми дојде чудно, затоа што на соц. мрежи и форуми сите спомнуваа силување.

5. Momichka

Momichka Популарен член

@sjdgo ако Телевизијата е била од партијата на Големиот човек, братучедот на силувачот ништо чудно.
    Види ги нашите медиуми, колку може да се верува.
    Многу се бедни. Воопшто новинарството е доста бедно.

Неколку пати се навраќам на почетната страна на оваа тема, каде вели да не ги оговараме јавните личности, туку да зборуваме за нивните дела, да правиме компарација итн.
    За кој вреден да зборуваме?
    Многу малку се. Јас ги ценам емисиите како 360 степени на Алсат, Код, ете Тунел со Живкица. Сите други емисии се контакт емисии со јавувачи во живо.
    Толку да се нема креативност, толку да се не прави истражување. :|

stevemila, Rama and Mishela like this.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Од сите тие ток шоу најомилена ми беше Бисери идеше на А1. Ништо не ми е слично на таа емисија

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И немаме ниту една емисија од некој таков карактер за чил женски муабети, во смисол - актуелни попусти, како да се негуваме според типот на кожа кој го имаме, што е актуелно од облека/шминка/додатоци...
    Без разлика што секакви информации се достапни на Интернет, далеку поубаво е чувството додека се води или слуша муабет како да одбереме тип на наочари според обликот на лице, отколку истото тоа да се прочита како сувопарна информација поткрепена со сликички таму некаде низ сајтовите.
    Живот со стил на онаа Елена и Стилисимо на Цаци (ако уште воопшто постои) не ми се ни малку емисии кои се бават со вакви обични а пријатни информативни податоци.

Мене навистина ми фали нешто вакво за уживање пред ТВ.

8. elimkd

elimkd Форумски идол

Од таков тип ако не се лажам е емисијата на Искра, од кога замре А1 се некако без идеја и оргиналност е се

9. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ја немам гледано да ти кажам.
    Ќе ја прогуглам, фала ти. :)

elimkd likes this.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

И што менува кај јавното мислење во полза на педофилот дали успеал во намерата да силува или не, тоа не го прави помалку педофил и напаѓач. На Телма беше, инаку.

Не ме означувајте, од каде ќе знам јас како точно било. Единствена информација во случајов ми доаѓа од медиум.

Last edited: Jul 21, 2017
    Victorian and Momichka like this.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

@sjdgo само сакав да кажам дека силувачот имаше јака позадина. А кога некој има јака позадина многу лесно се менува вистината.
    Јас читав по профилот на Весна(статус/коментари) и ја гледав во емисија. Сметам дека ми е поверодостоен извор тоа.

Инаку овде само дебатираме. Не те означувам со цел за да те негирам. Во една отворена дебата секој има право за се изјасни што како. Сечие мислење се почитува подеднавко.

stevemila likes this.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Не ме држете за збор,Мислам дека имаше и Весна изјавено дека они го знаеле педофилов,значи девојчето затоа толку и наивно си пошло со него,познаник им бил,се мислам дека така прочитав тогаш коа се случи случкава,ама не суѓ 100 посто сигурна.инаку оваа "Бумбарката" сте ја виделе ли на тв? Случајно налетав на неа на тв,води емисија (водителката од црн бумбар) ммм,па многу е ослабната и пролепшана бе :) помладена за 10 години,браво

sofijanoka, eli25, Momichka and 2 others like this.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Грозоморниот чин се има случено во подземните гаражи кај Млечен, кога девојчето било на посета кај татко и. Силувачот бил комшија и долгогодишен семеен пријател на таткото.

sofijanoka, eli25, stevemila and 2 others like this.
  14. kala21

kala21 Популарен член

Ако е точно ова секоја чест за таткото што се воздржал да не го убие "пријателот",се може во афект да се направи посебно кога се работи за дете.

15. forumce

forumce Форумски идол

Мислам дека да не беше волку јавно,немаше да добие толку години затвор. Не сум слушнала некој педофил толкава казна затвор да добие, можда грешам. Како и да е си го добил човекот тоа што го заслужил, надевам се дека ова ќе им биде за памет на другите кои помислуваат нешто такво.

16. Momichka

Momichka Популарен член

Целосно се согласувам со тебе.(y)

Сепак, девојчето е посвоено од страна на Бејби и нејзиниот поранешен сопруг. Колку што се сеќавам, разбрале дека нивните шанси за природно зачнување се скоро 0% (Бејби отворено зборува за проблемот со стерилитет и нејзината ендометриоза) решиле со сопругот да посвојат.
    Ги посвојуваат малите, и господинот некаде уште на почетокот си фака швалерка и таа останува трудна.
    Така "посветениот" татко ја остава жена си со двете дечиња.

Се сеќавам по разводот Бејби правеше Стенд уп, имаше тура низ цела Мкд. Темата беше - Мажите.
    Во целиот Стенд Уп настан кој траеше повеќе од саат време зборуваше за мажите, и целосно ги соголуваше и ги срамнуваше со земја.
    *Тоа беше пред околу 5-6 години.
    Стенд Апот беше добар, ама ако се анализира малку, може да се забележи дека Бејби беше крајно разочарена од машкиот пол, и целосно ги деградираше мажите во шоуто.

^^Ова не би требало да го прави помалку татко, ама некако кога гледам ретроспективно, некако ми ја менува сликата за татко.

17. Antebellum

Antebellum Популарен член

Јас мислам дека казната за педофилот е многу мала и дека треба хемиска кастрација за секој што се дрзнал на таков чин.

А за Бокица 13 ви кажував со време ама имаше на некои што сметаа дека секоја помош е добредојдена и дека јас го мразам и љубоморам. Дечки кога помагаш некому за да имаш корист не е нормално. За мене тоа е психопатски! За човек што има 200 евра плата 100 денари да ги одвои се богатство и најмногу донирал. За човек што не знае што да им прави на парите 100 денари се ништо самиот Боки вели така... Некој може секој ден да си дозволи кафе некој не може ниту еднаш неделно секој со чергичката. Важно е кога се донира да се донира со чисти намери а не за да се пофали пред народ за да си набилда его и за понекоја плакета. Нека ви текне за поплавите во Србија колку дониравме и за поплавите кај нас како се организиравме. Не сме ние лоши такви не прават алчните и искомплексирани луѓе ко Боки. Мислењето за Боки никогаш нема да го променам себичен, искомплексиран, арогантен....

CrazyGirl15, Momichka and Rama like this.
  18. AURUA

AURUA Истакнат член

sofijanoka, Rama and elimkd like this.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

А стварно ли Цацко од к15 исто го поставиле како советник за култура? Или глупости пишувам?

carangigia and Rama like this.
  20. AURUA

AURUA Истакнат член

Па ако Бог налик на себе ги створил луѓето, и министерот за клутура налик на себе можда го ставил Цацко на таа позиција:D.

sofijanoka and elimkd like this.
Thread Status:
Not open for further replies.